Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    21.121
    Тоа се вика ја ставаш у заблуда....а тоа не е фер.Ја ставаш во лажна моментална подоминантна позиција...:wasntme::D
    Види и јас навистина практикувам телешко домашно од луѓе шо ги знам, и јајца од село домашни зимам, и домашна несолена урда....итн....итн....ама ич не припаѓам во несвест за чоколино, смоки, кроасан , виршли...секако се додека не станат овие единствени и основни намирници..
    Многу мода има сега во сите сегменти.Јас не можам да ги пратам :D:D.
    За Тава бирам си у шо ќе сум модерна :wasntme::wasntme::wasntme:
    И...маслиново домашно екстра екстра ладно цедено шо од Крит специјално ми го носат....

На Skorpija25, fina erika, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Како лажна? Она готви со хималајска сол јас со обична, кој е доминантен тука? :D

На Sesil, Lejla8 и Espadrila им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    95.011
    Поздрав до пуфлите битолски]:):makeup:
    Битола ми е во срцето,еден од најубавите градови во Мк,и имам прекрасни спомени.Прв ден на факултет сретнав и случајно седнав до битолчанка,која не можев да ја "сварам" таа прва недела:^).Неколку месеци подоцна станавме и останавме цимерки,сега сум и кума и сме блиски како сестри:inlove:
    Секое лето дур студиравме поминував 2 недели кај неа во Битола.Се се,ама спремањето за таму ми беше траума.Кога ке ми речеше-Обавезно клај си штикличиња,ко за срце да ме фаќаше.Немав тренинг јас за така гордо и самоуверено да газам по Широк сокак,десетици флекници ми останаа меѓу коцките таму:tmi:
    Ке навратам здравје летоска пак.Ми фалат Буре,Де Ниро,Владо Јаневски во Позитив....

Непланирано дете сум на млада мајка.Студентка,на 20 забременила,на 21 ме родила.Баби дедовци образовани и разбрани луѓе,ја поддржале да се врати на факс и да го доврши,а тие се грижеле за мене.Од нив сум носена и земана во градинка,по одмори,и главно воспитана по нивни терк и принципи.Мајче кога ја гледам на слики со мене-бебе,ми личи на Олива од Попај морнарот.Едвај 45 кила,млада мајка и млада невеста во доцни 80-ти,без свој денар во џеб,ужас.Со брат ми во 91ва е како друга жена,разубавена блеска..
    Сега ми е како другарка,плус исти број кондури и облека носиме(fingers)
    Мене ме делат неколку месеци од 3ка напред,така да млада мајка нема да бидам,за жал или за среќа,допрва ќе видиме;)

На marama, Skorpija25, fina erika и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    21.121
    А ти као прв пат слушаш за хималајска и и викаш WTF е ТаВа?
    :D:D
    Е нели е ставање у заблуда8)

На fina erika, Annath, m.i.g и 6 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    А хималајска сол гледам и на форумот е многу актуелна.
    Читам рецепти, приготовки и сите со хималајска готват, па мора и да се нагласи оти немој некој да помисли оти обична сол ставаат.
    И чиа семе е посебно ин.

Просеравање! Да ми извините.

На kuc, azelea, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Лицемерна сум понекогаш, што да правам :D Уште она ми остана од пријателки :(

На Skorpija25, dunika, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.789
    За чиа прочитав дека има негативен ефект на хормоните и ендокринелози ја забрануват. Пак во групите читав, жена излезе конкретно со коментар дека влијае на хормоните и тоа и е потврдено од лекар.
    А чиа е свето нешто на мајките.
    А тоа чиа пудингот:puke:.
    Инаку и јас применувам да се хранеме здраво, ама ете не се фалам дека готвам со хималајска сол и маслиново масло:D.

На fina erika, Dust, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Си го испофалив градот денес,ама еве доказ дека сме модерни и пред да стане нешто модерно,синко е вегетаријанец од како е роден,значи еве веќе 14г,не беше во мода тогаш,ама не го натерав јас-жими мама :rofl:

На Skorpija25, Dust, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.490
    Допаѓања:
    150.808
    @Lejla8 И јaс гo фaлaм и си гo сaкaм нaјмнoгу нa свет грaдoт...имa некoјa мaгијa Битoлa нaшa...aмa мoрa дa признaеме пред сaмo 10тинa гoдинa беше мнoгу пoубaвo местo зa живеење...

На Skorpija25, Dust, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Потполно се согласувам,затоа и реков дека сакам да биди онаков како што беше,со целиот свој сјај,и на крај додадов-мало морген.

На Dust, Rebecca_R, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.113
    Допаѓања:
    91.350
    Па како ако не е со хималајска сол нема да е тоа тоа :D

Чиа пудингот погадно нешто не сум пробала:| а му дадов шанса неколку пати со мед без мед со какао не бе, не оди :D

На Annath, simonka93, sanjaeva и 6 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.789
    Ама како го опишуваат, чинеш јадеш чоколадна торта. Исто и авокадото, раскрстив јас со него засекогаш:emo:

На Dust, Annath, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.735
    Мислам дека некои работи се јадат од помодарство а не дека се толку здрави или предизвикуваат некој си WOW ефект. И одвратно ми е кој некој ми се фали што јаде. Сите јадеме, никој на воздух не живее е*ате. Па домашно, па вакво па такво. Вака коа ќе подразмислам многу по домашно, органско дрн дрн не знам какво купувам и јадам па не сум го сметала тоа кУј знае што. Со сончогледова и Џејми Оливер готви та за мене шо останало :D И хималајска имам купено, од Кам, па некогаш коа нема да ги помешам соларчињата ставам од таа. ;)
    Више не се ни замарам да дискутирам и да се докажувам за нешто пошто се е помодарство и слепо следење на трендови. Ако си против одма бледи погледи, па зошто па ти така мислиш. Водечка категорија у слепо следење трендови ми се младите мајки, не ги можам и ТАЧКА.

На Glasna, marama, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.504
    Допаѓања:
    176.505
    Ме удривте од земја со годините. Јас со мои 45, немам деца, а за внуци да не зборуваме. :|:bug:

На duffi, fina erika, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Никогаш не се знае што ни носи утрото..

На Skorpija25, Dust, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ти ќе си нaјдеш млaдa женa ;)

На mira.mira, duffi, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.183
    Допаѓања:
    276.825
    Ниту јас сум некој поборник и желна за здрава храна,ниту пак на децава им настојувам нешто посебно.. Додека беа мали се трудев и донекаде успевав,ама во тоа време поим за здрава храна беше домашно сокче од дренки,капинки,овошје ,зеленчук од пазар;еден ден пилешко,еден ден телешко еден ден риба и сл....
    Хималаите ги знаевме од географија а не по солта ,а маслиново само ако појдеш во Грција.Да не правам муабет за чиа,киноа,авокадо и.т.н.
    И не знаевме за интолеранција на глутен,опасност од вакцини,аутизам....
    И на педијатар ни велеа обавезно по малу чоколадо да јаде ,се развивал мозокот од шеќерите.Сега хиперактивни биле од шеќер.

И ги облекувавме до година во шпихозни(ако воопшто некоја помлада мајка знае што се),и тоа фротирни или плишани.Сега прво гледаат дали е 100% памук.Кошулче,фустанче само за роденден или свадба...Па сако на дете,тоа и не постоеше.Кондурчиња ортопедски кога проодува ,а за после било какви...Сега оригинал адидас патики бр.19...кои ќе ги носи 2-3 месеци...(facepalm)

Последна измена: 7 септември 2017
    На marama, Arendelle, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Денес доживеав една непријатна случка што некако ме погоди, иако сум незасегната...
    Другар на мм не ги покани еден друг другар и жена му на роденден кај ќерка му, само затоа што немале деца, а роденденов ќе е во игротека...
    Па што ако недај боже никогаш немаат деца? Заради таква баналност ќе си расипеш долгогодишно другарство?Стварно не ги разбирам луѓево :|

На mira.mira, marama, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Се бoрaм сo кoмaрец.
    Ме врти кoлкoт.
    Ме врти кoленoтo вo кoнтрa прaвец нa кoлкoт.
    Кoмшискoвo дете игрa некoјa игра нa ПЦ - фaк фaк мaдa фaкa гo гooo кииил јеaaaa сaнaмa бич :x

Акo не зaврне утре снег, пa ете 8)

На marama, duffi, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.735
    Мене бебе ми е најубаво во шпикозни. И коа јас ќе имам бебе додека има величина шпикозни за него, во шпикозни ќе биде облечено. :tmi:
    Коментар од мајка: Aма во шпикозни е ко бебе, сакам фраерче да ми биде. Оти бре деца од 10години не носат шпикозни. (facepalm) Се знае за која возраст се шпикозните

И ова е помодарство, да. Не сум била непоканета ради ваква причина, ама доста често ја слушам и стварно е безвезе, непријатна, неферска, нечовечна. Не дека другата страна плаче па да отиде на роденден кај тие луѓе ама коа веќе се кани цело друштво ферски е сите да се поканат а не селективно по критериум има/нема дете.

На Glasna, marama, ph.orhideja и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.