Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    А штo aкo некoј мнoгу близoк, сo кoј имaте изгубенo кoнтaкт веќе пoдoлгo време, ве пoкaни нa рoденден? Ќе oдите?

Вo меѓувреме не сте биле дел нa гoлеми нaстaни oд негoвиoт живoт, a ни тoј oд вaшиoт.
    Дa гo сметaм кaкo чекoр зa зближувaње?

На mal.ecka, marama, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.181
    Допаѓања:
    276.788
    Највероватно така,како понудена рака за повторно зближување.Доколку немало некоја голема причина за прекин на контактот,односно ако не ти згрешиле многу ,јас би отишла.

Јас па денес се соочив со следново:Колку луѓето брзо ги забораваат патиштата по кој тие врвеле откако ќе ги поминат.Па сега ти се прават како да се било така розево ,а знаеш многу добро до вчера каков бил нивниот пат.И не дека бараш помош ,туку онака обичен муабет да споделиш нешто за кое знаеш дека и тие го поминале со мисла дека барем ќе те разберат.Ама не тие биле супер,нивните биле нај секогаш...А ептен блиски за кои се многу добро знаеш...
    И после сме се отуѓувале ,па нормално некој непознат подобро ќе те разбере,сослуша,посоветува па и помогне...

Последна измена: 7 септември 2017
    На marama, ph.orhideja, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.719
    Исто мислам. Ако спонтано сме се раздалечиле би.

На duffi, Dust, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.720
    Допаѓања:
    274.061
    Јас за разлика од @Sesil мислам дека моето бебе не би поседувало шпихозни, и оние шведски пелени и чудесии. Склет мене ме фаќа туѓо бебе кога ќе видам замотано.

Другаркиве ги пораснаа децата без тунтање, нормално облечени, пелена, боди, па облека од два дела.

Е, и уште нешто. Не можам да гледам бебе во фишек. Обично во државните болници после раѓање ги виткаат така.

Жал ми е многу за бебето такво, не може да претне. Можеби нема зошто жал да ми биде, ама ете.

Бев кај другарка ми пред одмор, да и' ја видам бебушката, нецел месец стара. Такво голичко по пеленка само, си претка, милина :)

На marama, bittersweet, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас би била исклучително внимателна. Скептик сум дека некој што не ме поканил на свадба, ете сега ќе ме покани на роденден, да речеме. Претпоставувам слична е ситуацијата. Не сакам нагли потези и наметнување. Ако некој сака да се зближи повторно, поприфатлива опција ми е кафе, па ручек/ вечера за викенд, ова со роденденот е како ставање пред свршен чин. Ја би го сфатила како "јас те поканив, ако не дојдеш, на тебе останува вината дека не сакаш повторно да комуницираме".
    Битни настани од тип: дипломирање, вработување, венчавка, станување мајка/татко, вселување во нов дом се настани на кои каниш драги луѓе. Роденденот е најтривијален настан, покрај оние битни настани во животот. Од моја гледна точка, роденден славиме секоја година, ама еднаш купуваш стан, еднаш се потпишуваш во матично, стануваш родител итн.

На тема бебиња, шпихозни се најслаткото нешто кое постои. Мајка не облекувала нас така, а така планирам и јас кога ќе бидам мајка. Здравје до тогаш, ама моето бебе ќе го дотерувам во шпихозни.
    Од греота се во фишеците, јас сум била така замотана. Мирно бебе па не сум правела проблем. Е брат ми заоѓал од плачење, дури ја откријат финатата дека го фаќа склет од замотаните пелени.
    Објаснување за фишеците е дека бебето има потпора а на мајката и е полесно да го крева во раце, а дуплиот повој (мислам дека така беше она со шведска и две пелени) да се рашири карлицата на бебето. Не сум отворила да читам објаснувања дали/како/зошто, а баш ме интересира.

На ph.orhideja, Sesil, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.720
    Допаѓања:
    274.061
    Абе со пелените и фишеците сигурно си има зошто, моите емоции не се поткрепени со ништо :)

Него, Амазон нема шипинг за Киндл за Македонија... Купил некој од Анхоч? Тој што го нудат не знам ни дали е Paperwhite? Сакав Voyage, ама кога нема...

Уште во некоја тема ќе прашам ако и тука не најдам одговор :)

На Dust, kuc, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Не знаеме, ние младите во костимче и лептир машна ги растеме од раѓање :rofl:

На simonka93, Annath, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    Шести те банираа за ваква навреда(која не е и прва) кон членка.
    Да не помислат стварно поради тоа што си пишала си банирана.

На elimkd, Dust, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    150.776
    Дoбрo утрo!

Пoследен рaбoтен ден неделaвa...едвaј чекaм дa мине...
    Пoсле сум нa фризер знaчи вечер ќе ви пишувaм пoуБa...

Кoгa прaвиш 100 нештa вo истo време гoлемa е шaнсaтa дa нaпрaвиш уткa...тaкa вчерa нa синкo му зaкaжaв рoденден нa пoгрешен дaтум..aрнo гoлемaтa е тукa дa ме искoрегирa...срaм несрaм се јaвив и јa испрaвив грешкaтa...ете сум нaјНЕмaјкa нa денoт:)

На mal.ecka, marama, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    260.909
    ^ме насмеа за сите пари :) најубав роденден да има синчето :party::music::^:

Кај мене ништо ново. Преокупирани со училиште. Срам ме фаќа да им кажам на учителките дека на одмор ќе одиме и јас мајка без осет ќе да сум :mm: Ќе соберам храброст до попосле.
    Сонце утрово, ќе донесе денов некоја идеа за ручек се надевам. Кога не ми текнува ништо листам низ темана што ручавте денес :lol:. А и намирници немам ништо дома, а утрово рано освен пекари и пиљари ништо не работеше друго, ќе мора пак да се искача.

За темата на @sanjaeva ми се случува во неколку наврати со различни луѓе таква ситуација. Се направив/ме ко да не било ништо и продолживме со пријателството и дружењето.

На marama, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    D.utro i od mene...
    Poim nemam nitu koj den sme,nitu datum koj e...ne mi e nitu bitno...neka tece zivotot bez mnogu turbulencii...
    Aj po edno kafe da posluzam...raspolozna sum utrovo...
    1-turskoto-kafe-del-od-makedonskoto-sekojdnevie-www.kafepauza.mk_.jpg
    cigari.jpg
    cum-se-face-limonada-reteta-si-poze.jpg

На CameliaMiller, marama, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.181
    Допаѓања:
    276.788
    Добро утро!
    Јас од црни ноќи станата,испиено машко кафе,па сега ќе дремам тука,а може и да си прилегнам|(

На mal.ecka, Peco, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Сега е модерно да се јаде рижото со фрути ди гарденија. Сака да каже оривче јаде со кромид и морков и пиперка.

Паста со чили сос - макарони со кечап и буковец.

Домашно подготвени тестенини по традиционален рецепт со свежи домашни јајца - баба и јуфки сукала.

Добро утро иначе.

Од препичавање аман ми е. Од натпревари која што зготвила и кога нејзиното дете што направило. А особено од луѓе кои не знаат за интроспекција и кои воопшто не се сомнеаваат во сопствените одлуки. Премногу самоувереност е погубна. Секогаш има нешто кое некој го знае подобро и ако некој мисли дека е најдобар нема да знае што мисли другиот кој можеби е подобар.

На Jas!, mal.ecka, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро ви утро.Од лимонадата ќе си земам,мерак за очи е.Слеп поборник на здрава храна и се што се наметнува не сум.Сметам дека здраво е она кое потекнува од местото каде живееме.Па и баба можеби со чиа и авокадо се ранеше.Можеби грешам,ете незнам,добро е ако е од производител кој го знаеме,па е помалку прскано,но не верувам баш,дека не се воопшто,се тешам само помалку.Пријатели наши за прасе се договорија да им ранат,демек со природна храна,откако половина го изедоа,разбраа дека било болно,па многу лекови и антибиотици примало.Толку од природно рането.

На душленце, marama, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кај ги најде филџаниве..исти имав кај мајка..
    Добро утро..

На duffi, Dust, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.814
    Допаѓања:
    202.831
    Добро утро! 8) Четврток, ко петок да е :D

За притресувањето и терање мода, само децата ќе страдаат, за тоа ми е мака. А шпихозните се најубаво и најпрактично нешто за бебе. За големово кога беше бебе во мода влегоа киноа, чиа, амарант, ти реков ми рече, купив еднаш, и веќе ниеднаш... оти сметам дека само она што расте на наше поднебје е здраво (дискутабилно колку е здрава почвата) за нас и нашите деца, соодветно приготвено. Она што не расте кај нас, може повремено да си го дозволиме, ама и без него се живее.До вчера не знаевме за хималајска сол, сега сите ја користат. Не дека јас не ја користам, имам и таква дома, ама ради соларникот ја купив, иначе обична морска сол врши работа.

Вчера си имав супер искуство на работа, кое би сакала пак да се повтори, не се случува секој ден, барем не тука, мене ми беше одлична прилика да научам нешто ново :D

И да, кога бев тинејџерка ме привлекуваа бед бојс, момци со мотори. Дали вас ве привлекуваа, или само јас сум наопаку од сите терсене? :P Немав таков дечко, да си признаам. Само симпатии, не бев од тие девојки што им се допаѓаа. Сега мразам мотори, лошите момци веќе не ме привлекуваат, ама очигледно, обратното стапи на сила :worried: Живот, шта ќеш :tmi:

Убав ден!

На CameliaMiller, marama, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    84.816
    Добро утро кафе со свекрва испиено време за да се спремам за на работа ...
    Детево го облекував во шпихозни да се знае дека е бебе никакви марки никакви чуда ,за јадење јадеше се и ден денеска уште од магаре глава нема пробано ...нема нешто што не и е убаво ...
    Нашите родители нас со што не хранеле и гледале сигурно не по последна мода и сигурно не по книга како што денениве млади мајки се занесуваат ...но има и исклучоци ...
    Имаме во фамилија такви се во колку часот се дава уште да му пише и во колку да се мочка ...бог да чува (facepalm) Убав ви ден !!!
    @PUPICA Среќен роденден на лепотанот твој здрав,и жив да ви е :^:

На marama, Peco, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Добро утро

Бидејќи не се доискажав во врска со бебињата, да се доискажам, да не ми ставите минус де :D
    Иако сум млада мајка, малиов кошулка и панталони има носено само на настани некои, слави, родендени, крштевка...И тоа само затоа што други му носеа такви облеки,па ми беше криво да останат необлечени...За шетање и по дома тренерчиња, за спиење или дводелни пижами или едноделни, тие се валда шпихозни :lol:
    Го следев Бебе готвач ама само за идеи за комбинации, не пратам слепо трендови, од модерниве работи само авокадо и батат има пробано, ама долго не сум купила...Сега веќе јаде неблендирано, па скоро и да не готвам посебно за него,јаде од тоа за нас...

Мене најнесфатен ми е феноменот НИЕ што го користат мајките кога зборуваат за детето,и користењето на месеци во искажувањето на возраста на детето над една година
    (Здраво мамички,ние имаме 25 месеци (facepalm)(facepalm))
    Исто и барањето совети по групите, за тоа си имаш педијатар, а не 300људи 300 чуди ќе ти кажат

Јас си сум старомодна млада мајка :rofl:

@PUPICA најсреќен да му е на лепотанот, да си е жив здрав и бесен ко до сега :l:

Имајте убав ден
    :hug:

На agios, mal.ecka, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не се само младите мајки помодарки,има и од постарите,да си признаеме.Пример не убав,ама дел од животот.Човек кој цел живот си живееше на село,не ме сваќајте погрешно,се хранеше со тоа што си садеа,одгледуваа.Умира на свои 90г,е сега за редот од 40дена,негова снаа,која живее овде во град,дала наредба да се купат-киви,манго, папаја и што уште не,да имало на трпезата за ручек,кој се дава за душа.Човекот во животот не пробал такви работи,не ги ни окусил,зашто не ни сакаше,храна му беше тоа што си јадел од секогаш..Но деми е модерно таква храна,па да се покажи дека е модерна и современа (facepalm),не бре не сум толку труп,ама луѓево што се не ќе измислат,или пак со мене нешто не е во ред:?:.Сакам да научам и нешто ново,еве од вас помладите,убаво е,но сепак сакам да си останам приземјена,не по секоја цена слепо да пратам трендови.

На mal.ecka, CameliaMiller, marama и 14 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро лепојки.
    Кафе испиено, праски изедени ќе видам после што ќе биде на дневен ред.
    Синојка леќа правев за денес да ја јадеме не за друго да не се губи време после работа гладни сме ко волци.Неоти ќе не најаде леќата него веќе не знам што за јеловник.
    Колешка кај мене на работа само што се врати од породилно и оп повторно со стомак пети месец била,и се измолзува во купатило со пумпица и млекото го чува во фрижидер и после од работа му го дава дома на бебето да го пие, а доктор и рекол дека повторно е трудна да го одбие, незнам ова дали е исправно или не она си знае. Сигурно кога ќе имам дете нема да се потпирам многу на советите од докторите,па побогу сите мајки знаат како им дишат децата.
    @Dust да се јави дали е точен податок зетко се вратил од швицарска па сакам кај него да ме прегледа.
    МВР-то дознава се нема трте мрте.
    УБАВ ДЕН ДА ИМАТЕ.:sun:
    п.с.@PUPICA Среќен роденден на лепотанчето твое:party::^:

Последна измена: 7 септември 2017
    На kuc, Rebecca_R, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.