Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Деца во градинка носев,децата деца си бараат,а и за на училиште со овие програми малку од малку поднавикнати.Кога ќе беа со баби,дедовци,ни вода ни киселина се правеа,размазани разгалени,не дека е погрешно со нив да бидат,но внуците се галени,па се дозволува и на глава да се качат,можеби и јас ќе бидам таква баба.Затоа баланс,во градинка и пак има време да се галат со бабите:),немам против,на децата љубов им треба.Сања за во недојдија еве се пријавувам.Септември ми е тежок месец,не дека иначе не ми е,ама утрешниот ден пекол,тежок датум ми е утрешниот.Кога сите славеа за осамостујавањето,за мене пеколот почна,слушав од тв како прославуваат,а солзи горки голтав.Најголемиот ми е роден баш на овај ден,па утре до на гроб ќе одам,од осамостојување на државава па до денес животот во тежок правец ми тргна,па менувам канал кога и да даваат од таа прослава,едноставно душа ми се распарчува,не можам да слушам.

На CameliaMiller, marama, mira.mira и 20 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ден!! :sun::coffee:

Конечно спалната ја доведов до некој ред. Искористив прилика додека маж не е дома. Во спротивно само вика по мене, што правиш сега, седни ајде...Ајде остави, јас ќе средам. Ама за некои работи јас најубав си го знам редот. Моја рака да фати.:D
    Денес касен доручек и какао. И денот е веќе испланиран . (hollest):makeup:
    Не чека исполнет викенд со гости и дешавки. За арно, за убаво нека е само.
    Плус е продолжен. (poolparty)

За бебка веќе имам пикирано куп шпихозни. Со нетрпение чекам да си ги гледам и дома. :inlove: Ми личат дека за дома се најпрактично нешто, посебно овие кои се откоплуваат напред, целосно.
    Си стојам на ставот дека градинката е за децата, без разлика дали некој од родителите е дома или не. Се надевам ќе останам на истиот став, а ќе ме подржи и маж ми во истото.

За храна само се надевам дека нема да биде проблематично како мене и татко му како деца. Ниеден од нас не јадел. Јас си останав иста. :$:D На маж му после струдирање му се отворил апетитот. :D
    Се правеле нашите будали за да ни тутнат некое лажиче. И брат ми беше проблематичен па на мајка ми и велев, јас вака никогаш. Па ќе ми кажеше она дај боже само на глава да не ти дојде, во спротивно се ќе направиш само да знаеш дека има ставено некое залче во уста.
    Изгледа е во право. Да не зборувам пред рака. :D

Среќен Роденден на малиот фраер На @PUPICA ! Жив и здрав да е !!:party::inlove:

На mal.ecka, CameliaMiller, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.136
    Допаѓања:
    124.488
    И јас како фина ерика, денот почнат со четвртина бурек. Шо убаво било јадам се и слабеам :) А тек здравје кога ќе прооди малиот. Имам уште 2,3 кг вишок само :dance:.... Не разбирам во која смисла градинките се помодарство :?: Јас сум за градинка, дете треба да ојача не да се разгали . @duffi не сум во тек , машко, женско ?

На mal.ecka, CameliaMiller, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    91.337
    За темава едно е да коментираат тие што се со деца од свое искуство а друго е ние што не сме уште родители да кажуваме што и како.Примери знам 1001ама не е исто кога ќе искусиш на себе.
    Затоа и нема да раскажувам многу што и како,да сме живи и здрави има време,а тогаш кога ќе имам дете мислењето сигурно ќе ми се промени.
    Пак ќе кажам кај секој различно искуство за се.

И јас сум од оние кои не биле поканети на роденден затоа што не сум била мажена и немам дете,што ќе сум правела,досадно ќе ми било.:| Не искоментирав ништо,нека им е ако така мислеле ама не е ич во ред.

Денот ми е убав,добив убава вест која што ја очекував иако длабоко во себе знаев дека ќе биде се според очекувањата.

Се осеќам како недела да е :drunk:
    Имајте убав ден!

На mal.ecka, Petar80, marama и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.717
    Oва ми е една од причините зошто сум против градинките. Значи мислење оформено врз основа на децата на моите блиски,а не оти мене ми текнало онака од чиста мира дека не треба да оди во градинка.
    Друга причина внук ми си иде жеден до немај каде дома, не им давале многу течност за да не мочкале често, ова потврдено од негователа таму, демек на поверење ама не кажувајте на другите.(муабет правен надвор од градинката, на сасвим друго место)
    Децата често фаќаат вошки. Од група од 30деца едно да фати, сите скоро ќе фатат, една мајка да не го исчисти пак ќе фатат сите. Внук ми не фати, на другарка детето фати, на комшиите фаќа чат - пат.
    Многу почесто се разболуваат, зимото коа беа тоа вирусите од 30деца само 8 одеа во градинка во групата на внук ми, и 10/30 во групата на комшивчето.
    Од коа ќе тргне на школо едно дете и ќе почне со обврски никад више нема да седне дома. Цел живот ќе биде со обврски, рано станување, брзање. Епа првите 5-6 години нек си ги отспие, нека биде на време пресоблечено, нахрането, напиено течност колку сака.
    За образовање ваљда си писмен на ниво на дете од 5-6 години да го научиш основни работи. Еден буквар и едно ЗПО до тебе и решен проблем. Ако имаш живци и нешто математика можеш да го поднаучиш ;)

Последна измена: 7 септември 2017
    На Kom.pot, blessed.an, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Како може човек на овие години да се фати во кичмата?
    Дали ми ебале нерв со игла, ама во крстот се уклештив со се цела десна нога.
    Само се свртев од еден правец во друг и направи крц и ме пресече.
    Седам кај матичната и не можам да доседам од болка.
    Искуство би ценела, продолжен викенд оди не верувам дека чарето ќе го најдам по доктори денес.
    Пострашни болки сум чувствувала ама оваа е интензивна и гадна нешто помеѓу печење, жарење и жегање, ќе се мрднам.
    Гуглам, ама сакам искуство од паталец.
    Пишете некое чаре, ПЛИИИЗ.

На marama, Lejla8, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  7. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Како личност со долгогодишен проблем со сколиоза, укочена половина/раце/нозе од седење пред компјутер поради работа, би ти го препорачала Гавез гел, го има во секоја аптека.

Ќе ти ја ублажи болката додека да отидеш на лекар. Имаше и едни апчиња кои се пијат за повреден нерв, можеби некој поискусен ќе знае да помогне кој се, не ми текнува во моментов. Ако не, до вечер ќе ги побарам и ќе пишам

На Petar80, marama, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.813
    Допаѓања:
    202.831
    Во сите градинки штедат на вода, за да не мочкаат децата. И јас сум против тоа, ама дете не отпишав од градинка.

Вошките сите сме ги поминале, и во школо може да ги фатат. Јас од школо имав, не одев во градинка.

Во периодот на адаптација во друга околина освен домашната нормално е да има разболување. Ако не помине тој период во градинка, ќе биде во школо. Во школо е попроблематично отсуствувањето, во градинка не е .

Моиве не се спанковци, а и секако пред 8 часот не носам дете во градинка. Двајцава спијат колку сакаат, секогаш пред алармот стануваат. Во 6:00 се на нозе. За јадење, пиење и слично, нема паразити да ги правам да бидат до 6 години, самостојноста е клучно да се развие во раните години. Оти после мамини синови и ќерки ќе бидат, ќе ги мрзи една вилушка да си земат или чаша вода да се напијат.

А за образование, мое е да му всадам на детето љубов спрема книгите, т.е да сака да чита и да се интересира да учи. А самиот процес на учење букви, бројки, зпо и слично ако не пројави интерес порано се одвива во школо, впрочем затоа и се училиштата нели? Во градинка последната година им е припремна за училиште, а тие припреми дома не може да се направат, бидејќи не се во однос на материјалот, туку во однос на целиот систем на функционирање на училиштето.

Инаку и јас имав исто мислење како тебе пред да родам. Just sayin' :D

На bittersweet, CameliaMiller, Petar80 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Заборавив, ама признај ова ко кец на десетка ти дојде, нели?

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Ке помине, јас се фатив така пред 9 месеци, 24 саати ме држеше. Без лекови поминав, само со масажи оти не смеам лекови за болки ради доење, и тоа дома само.

Боли до бескрај, знам како е, цела нога не можев да ја мрднам. Според матичниот ишијас било или реакција од пораѓајот.

Значи има шанси за 24 саати да помине.

На Pebeka, Lejla8, Lilit и 3 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Здраво хранење за мене од увек значеше дека јадеш дома зготвена храна и не јадеш фаст фуд и толкуз. Чиа и слични работи,вклучително и тие чајчиња за ова и за она и за вака и за така... јок.
    Зеленчуци и овошје и се' друго..се купува од локални пазари и маркети. Маслиново... само за маски за туј и онуј го користам.:D
    Привет и адио.:bug:

На marama, Skorpija25, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Јaс еднaш, сaмo еднaш излегoв вo двoр сo тaњирчетo сo млекo и бисквити зa дa јa мoлaм дa јaде.
    Игрaјќи си, ми гo преврте тaњирoт oд рaкa.
    Рекoв никoгaш пoвеќе.

Акo е пoлн фрижидерoт, никoј глaден не oстaнувa. СДК имa глaдни луѓе oд зoрт, aмa не и oд бес.
    Oстaвете ги глaдни, сaми ќе пoбaрaaт, пoрaнo или пoкaснo.

@Lejla8 би ми билa супер друштвo.

На mal.ecka, fallenangel, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @sanjaeva скроз се сложувам за јадењево. Ги молев додека беа помали, ама сега ич не се замарам :wasntme:, ако им се јаде ќе си кажат, а со тањирче да трчам по нив или уште полошо надвор- нема шанси. Им се чудам на мајките со тањирче во рака и на автобуска.. да да на автобуска, да го гледал бусот и да јадел...абе ајде..
    Се знае кај се јаде...:!: улици или надвор само грицки и тоа со другарите да се подели. Или сите ќе јадат или никој..:^)

На VladeMila, CameliaMiller, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    173.181
    Како човек со дискус хернија, плус уклештен нерв од кој не си ја осеќам деснава нога, ми се плаче кога ја читам Лилитка. Болката во кичма го пореметува секојдневниот живот, макар и кратко да трае :(
    Кај мене за жал не е кратко.. чаре за мене, рака апчиња.

Дасти тргна да се запишува на германски по жешково.. пуштајте среќа, се надевам остана барем едно место. Таа по телефон не беше оптимист а јас не можев да одам порано..иии..|(

На CameliaMiller, marama, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  15. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Хелооу, хелоу
    Да ве поздравам, ве читам ама не пишам :D. Главно тука сум:).
    Со лесно на новите трудници:).
    Среќен роденден исто така на сите што слават.(ова дојде како на радио, порано имаше една емисија- поздрави и честитки :D)
    Да честитам и почеток на школска година на првачиња и на другите. Ни велеа на времето уживајте дури сте на училиште, после тоа почнуваат обврските. И вистина така.
    Во градинка одев, прва ме носеа последна ме земаа. Тоа е сите работеа. Во сеќавање ми е пудингот од чоколадо:worried:, ама пак другото ок беше.
    Поздрав со по едно пивце за живце:)

IMG_20170907_163203.png

П.С Денот тежок, работни обврски многу, во септември на работа е хаос.

На VladeMila, CameliaMiller, marama и 13 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    84.816
    Земи да пиеш Неуробион по една таблета на ден и за масажа некој се искуство да те масира ,а не да се учи и модрици да те направи па уште повеќе да се фатиш...
    Туку со сакав да кажам вие што немате уште деца Господ близнаци да ви даде па после совети да делите ,дури не искусите на своја кожа не знаете што и како е ..
    Кафе ќе варам кој сака ...
    Градинките биле и ќе останат број еден за децата ...

На VladeMila, bittersweet, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @sanjaeva јас сум била од тие кои и 3 дена ќе живеат на воздух и вода. :D
    Кога потпораснав кренаа раце од мене. Во прво одделение тргнав со 16кг. :$
    На двор никогаш не ме ранеле ама мајка ми дома ги собирала децата од улица да апнам. И на крај сите сити освен јас.:D

И таман одморив малку од тоа молење , сега мајка пак суптилно знае да каже оти ништо не јадам. Ама вака индирекно. Без наметнувања. :D

На mal.ecka, VladeMila, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Ишијас ми рече и мене.
    Да снимам, да ова, да она ко што си знаев, после празникот.
    Масирам со вентор гел.
    Грда болка.

Не можам да се исправам скроз. До одреден степен и толку.
    Дај боже да е 24 часа, ако е повеќе ќе шизнам. Нит сд седи, нит се стои, нит се лежи.

На Dust и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    111.527
    Јакија да залепиш..

Мене ми помага за такви болки, пече ама минува, само ако ставаш вади за 48ч да не се нафрлиш оти кај мене е така.

Ако имаш Космодиск и тоа можеш..

На Lejla8, Bozica1980, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.770
    Како човек кој 10 год има дискус хернија ти велам да одеш да ти стават витаминска инекција и диазапам. Б 12 исто. Треба да знаат на дежурен што точно.
    Јас имам ишијас и дискус хернија. Болката е таа, плус десната нога.
    Друго ништо не помага.

На Dust, Lejla8, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.