Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав ден, нека ни е за многу години празников.:sun:
    Немам време за да ве исчитам што и како се зборело,:!: дојдов само да ве почастам за роденденот.8-|
    5df59b8fda8e469c7e74bcb9558a8b00.jpg slike-slatko-srce-proizvodnja-torti-i-kolaca18514.jpg Jack-Daniels-Lynchburg-Lemonade-620x413.jpg
    Happy birthday to me.:party::party::party:
    По денов на раѓање требало да ме крстат Македонка.:D
    пс. За честенка од торта сите чекаме од @Dadusicka,:lol: таа се обврза да ми ја направи, а зборот си е зборот.:!:

Имајте убав продолжен и празничен викенд.:sun:

На evangelina.ina, Val-Dim, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @fallenangel среќен, најсреќен нека ти е.
    Јас цела ноќ не спиев тортата да ја погодам..еве пробајте images.jpg Па кажете дали е добра

На Val-Dim, kuc, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    На Val-Dim, Espadrila, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара, ме оставил мм да дремнам, 3 часа сум дремнала и сега сум како во бунило, не знам ни кој ден е, ни дали е ден или ноќ, ни на која планета се наоѓам, сакам да кажам не ми прија попладневна дремка.(facepalm):lol:
    Спијам по 3-4 часа на ден кога работам а првата слободна ноќ легнувам со децата во 9 и станувам во 7-8 со нив, 10 часа ама пак е тоа за два дена така да просекот ми е тој и пред децата спиев по 5-6 саата, ретко ми се случувало повеќе да спијам.|-):wasntme:

Сега за другата тема околу децата.:lol:
    Малите во градинка ги носам 2-3 дена во неделата, ги носам во 9 ги земам во 12.30 - 1.00 ги носам исклучиво за да поспијам.
    За социјализација три се дома, три кај брат ми, три кај први комшии, доволно деца за дружење имаат, за ред и такви работи тоа не го ни очекувам од градинката ако јас дома не можам да си ги научам на ред не знам зошто би очекувала од воспитувачките во градинката да ми го воспитува детето кога си е тоа наша работа дома.
    Дедовци, баба се пообразовани од мене и сопругот па мислам дека нема штета од нив кога ги чуваат, фул тајм не можат зошто си имаат свои обврски затоа и работам само трета смена за да не го оптеретувам татко ми со три деца, едно е кога спијат ама будни е голема обврска, ( за :cash:е лажам:rofl:)ама сигурно нема да ги седнат да гледаат турски серии или за пензии да прават муабети.|(

Околу исхраната, јас ги хранам здраво со органски производи, свекор ми произведува така да знам што им давам, авокадо во двор имам се рушат од јадење, омилена салата им е.
    Дали е помодарство или не ама јас виршли,.паштети и слични глупости нит јадам, нит на дете давам, чипс, кока кола, ќе каснат, ќе се напијат ама не секојден и рогови на ниедно не имникнале, по гости не грабаат кога ќе видат, на училиште сите деца носат од дома храна и никаде нема можност да се "научи" да јаде нездраво освен од дома.

И цело време се врти тој муабет ние како пораснавме, ништо не ни е, ни табели, манџи од 6 месеци, да да ништо не ни е затоа секоја втора жена има проблем со зачнување, секој втор има дијабетис итн, се е тоа од нездрава храна уште од најмала возраст, па сега далу сум помодарка што си внимавам на здравјето на децата, нека сум, само нека ми се здрави децата.

Свекор ми подолго време се бави со органско производство, синовите од домашното производство ги хранеле, до сега ниту еден не бил болен од било што, јас хранета од продавница и со смоки, виршли, паштети, повремено не секојден па од 20 години сум по болници со тумори, операции, никој не може да ме убеди дека лошата исхрана нема удел во тоа, башка што вода не пиев туку по 1,5 к.кола на ден, неее ич штетно не ми делувало тоа на организмот.

За облекување ги дотерувам ама со оглед на тоа дека пуштам по 3-4 машини на ден не паѓам во несвест ако се извалка, накапи, дете е, што му е од работа.:wasntme:Купувам и адидас и најк, кај мене се по $30-40 помалку од сатницата, исто како кутија цигари, зошто да не им купам, исто и со " брендирана" облека, можам да си дозволам и им купувам, ни комплекси лечам, нит па нив трауми им правам, некни Матео искина пар фармерки Армани џуниор, нека е жив и здрав други ќе му купам, ич не се потресувам околу облеката.
    Онакви налицкани да ги шетам е невозможно додека третот сум го облекла, првото веќе личи на Спот, само кај кумот на свадбата до првото сликање останаа налицкани после тоа како од џунгла да сум ги донела.:lol::lol:

@PUPICA најсреќен нека му е роденденот на синко.:party::party::party:

@kuc ме потсети на дедо ми, тој стално така ни викаше, да сме здрави и живи 100 години без празници.:rofl:

Последна измена: 8 септември 2017
    На НаталиЛили, PUPICA, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    173.181
    Добар ден:D
    За мн.години празников..
    @fallenangel среќен роденден Македонке:party: :* :lol:

Замесив нешто што треба да личи на мрзлива пита:?:
    Ќе се оди на викенд.. а мислев да не одам. Ама кога имаш до себе човек што е толку мил и добар и сака секоја секунда да ја помине со тебе, не знам како би му го ускратила тоа задоволство..иако срце ме боли, ама да сме здрави и живи..
    Не верувам дека со нешто на светов сум заслужила да бидам толку размазена од негова страна, секогаш викам, Господ само убавини нека му дава..толку можам да посакам:)

Ви текнува на паштетата од синоќа? Ми се одјаде.. одам во фрижидер да земам вода, отварам шише, го кренав онака убаво...и оп..ракија:rofl:
    Фала татооо:bow: мислиш на мене, да не јадам во доцни саати:D
    Кога живеев сама барем вакви дешавки немав:lol:

Втора машина пере од сабајле.. и така:yawn:

:hug:

На evangelina.ina, Val-Dim, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.708
    Допаѓања:
    274.037
    За мене пред саат време беше добро утро :)

Вака на одмор се опуштам, и онака сакам да седам ноќе, па седам до 4-5, и после кома.
    Не знам како ред ќе си воспоставам од среда.

Секој ден спијам попладне. Не многу, саат - саат ипол. Уште во средно така спиев, до ден денес.
    Ако не сум преспана попладне не функционирам.

@Lilit умрев од ташачето :rofl:

На kuc, Dust, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    98.513
    Никогаш повеќе вака да не те прочитам. Уживај ако ти е убаво и додека ти е убаво, без себеосудувања и ограничувања што си заслужила, а што не. И кога ќе те затекне мисла слична на оваа горе што си ја напишала, заборави ја и не ја изустувај. Сама цени се и почитувај се, после другите како сакаат. Најдобронамерно дадов совет, немој погрешно да ме сфатиш:hug:. Живеј го животот и младоста и не гледај назад.

Празник, ама јас ќе си работам. И онака кога сум слободна не знам што со себе. Дупла дневница како за празник8). Нека има кога има, кога нема, нема:D.
    Битно душата е полна. Имам нешто што долго време ми фалеше, ќе уживам додека трае:f:.

@fallenangel среќен нека е денот твој:^:.

Убаво попладне лепотици:coffee:.

На Val-Dim, kuc, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    260.906
    Оваа Еми ама е мистериозна...си оди НА Европа и ништо на другарките не кажува |(
    А ние едни желни за трач и туѓо гајле :))))

Даст убаво те учи малово, а советот на Жабата се го забораваш :!:

На Val-Dim, Espadrila, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    98.513
    Божано, па кажувам, љубоФ се случува:wasntme:.

Камо слика од шопингот во Мега фешн? Сакам сакото да го видам посебно:).

На kuc, Dust, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ме дискриминираат, Божо. Дека Жаба, дека зелена...мислат и паметот ми е зелен и нема тука што да се слуша и практикува :doh::D

На Dust, Dadusicka, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.086
    Ооо далеку подобро.
    Ама со диклофенак и неуробион. Со мачкање само немаше да пошушти.
    Боли ама далеку од вчера.

На Dust, kuc, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  12. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Rucekot staven,alista ispeglani:)sea moze malku odmor pa da se spre.a.e za utre na izletce malku:)pa od ponedelnik so novi sili za skolo i gradinka...i borba so bebusot:):):x

На Dust, Peco, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Испрaв, испеглaв вчерaшнaтa турa, зaчистив, јaдевме ..13:43 (waiting)

Штo дa се прaви? :yawn:

@fallenangel среќен рoденден. :party:

И нa мaлиoт нa @bittersweet. не му честитaв :doh:
    Битер некa е жив и здрaв, мoмa мaкедoнкa дa си земе еден ден и дa биде умен нa мaмa и згoден нa тaтo
    имaгинaрен лик :@
    пoкaжи гo веќееее 8-|

На evangelina.ina, Ariel, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @fallenangel среќен роденден, сите желби реалност да ти станат.:hug::party:

@Emy867 стварно, ништо не кажуваш за зетот, а ние се сакаме да знаеме.:@
    Инаку малиот е добар, пак сакаше да се прска со парфем(facepalm)кога го видов му реков дека ќе го натепам ако го видам уште еднаш да фати шишето, детево ми се изнасмеа, во право е, виц на годината му кажав.(facepalm):rofl:

@Sesil нема никаква поткрепа во медицината дека е штетно да се дои додека си трудна, тоа бабини деветини, демек ќе се отруело бебето што дои(facepalm)еве го гледам Константин отруен е, го доев додека бев трудна со мадамицата.
    И уште еден мит побиен, не се останува трудна додека доиш...је рајт.:swear::swear::swear:

@sanjaeva кога најмалку очекуваш БАМ слика од манекенот мој.:wasntme::rofl:

Се најадов, правел мм супа од тиква за вечера, сите испозаспаа јас ќе си подремам уште малку, го загледав The hitmans bodyguard, мм си го догледа јас заспав, сега он спие, јас ќе си го догледам.:lol:

На Dust, marama, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    98.513
    @bittersweet, на толку ветувања оти од кај тебе ќе ми најдеш маШ:envy:, морав јас сама да засукам ракавите и да се осреЧам:rofl:.

Дали така ми се чини или Конта ги шие Матео и Лети во беснурии?8-|:D

На Dust, Dadusicka, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Среќен нека ти,само убавини нека те пратат:f:

На Dust, WORRIED.BT и fallenangel им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Добро утро.
    Сега станувам. По не знам кој пат кафето ми смета па така заспав утрово накај 5, се будев редовно, и јас се понемирно спијам, ко да ме мачи нешто.
    Сонував дека сме се спукале нешто на темава, околу деца било нешто и сите мислења ми ги избришала Реин и ми пишала лп дека е подобро никогаш веќе да не пишувам на форумот. |(:D
    Ете, до толку лоша сум била.

Ме мачи нередовен циклус, де ми касни, де ми поранува многу.
    Денов претопол. Плата не земавме така да сигурно ќе останеме дома.
    Ќе биде ова долг и досаден викенд.

На Dust, Rebecca_R, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Битерке нека му среќен роденденот на малиот палавко,нека е здрав и жив.:hug:.Не памтам дали честитав или не,ама пак и од два пати зијан нема:*.

На Dust, Rebecca_R, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    84.814
    @fallenangel Најсреќен нека е здрава и жива сите желби реалност ...
    Инаку исчистено петка да ми пишете ,ручани погодени попладне кај мајка на кафе ...

На Dust, Dadusicka, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Гледаш, кога си читаш семе синапово веднаш подруго е :D

Грло, нос, глава, се разболувам. Ако е како и обично за еден ден треба да се опоравам, 2-3 парацетамоли, исто толку кафетини, бонбони за грло, туш, спиење и Џоа нова. ТолкуС.

На Skorpija25, Dust, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.