Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Бoгaми јaс би дa се дуплирa :D

На Annath, Bozica1980, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    153.048
    Нема пострашно од Недела према Понеделник :worried:
    Јухууу успеав деца да заспијам прес 9:30 :party:
    Утре ја носам малава прв пат во градинка, држте среќа;(
    И јас тешко се прилагодувам на промени, толку долго сум во фирмава што мислам од емотивни причини не можам да помислам на промена. А како добро би ми дошла ама ај оди собери храброст

На Annath, Espadrila, Bozica1980 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.682
    Допаѓања:
    162.036
    Тешки теми ми се вртат за другарство, ама ќе одолеам.
    Изедов некоја охридска торта и офкам. Овие 58 кг мачно добиени осеќам ќе станат 68 за брзо.

За промени... оф колку сакам промена во моментов. Секаква, сем на муж. И фамилија ќе сменам ако треба, ме уморија со захтеви и мислења за кои ни имаат право, ни па се прашани.
    Обично ако не сака човек промена веројатно му е сепак добро колку и да му се чини дека не е или дека му е здосадено, за било што...
    Најгадно е да сакаш промена било каква, а да немаш избор.
    Јас си зборам општо, ако вие си зборите за работа.

На marama, Annath, Bozica1980 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не ви кaжaв...бев нa нaстaнoт нa кoј ве прaшaв дaли би oделе иaкo се премислувaв, преиспитувaв дo 101 и нaзaд, небaре диплoмaтскa средбa oд левел 1.
    Сегa сфaќaм декa aкo не oтидев ќе се чуствувaв беднo. Зa дa нештo пoстoи, требa сите дa нaпрaвиме пo нештo. Еднaтa стрaнa пoкaни, јaс oтидoв, нa крaј се гушнaвме.
    Се нaдевaм декa дупкaтa oд минaтoтo ќе јa испoлнaт дешaвки вo иднинaтa.

На Rebecca_R, mal.ecka, marama и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.548
    Допаѓања:
    139.790
    Јас играм на сигирна карта. 2 пати сменив раб место ама само откако најдов ново.

Екскурзии од типот си идам па ќе барам нова работа неам. Немам спонзор за такво нешто.

Работа мењам ако има повеќе пари за друго не мењам. Маж не мењам никако :) фамилија ич.

Посакувам да завршам уште еден факс. Ми фаќа кликерот за нешто друго ама стара сум.

Дете успано треба да средувам по дома...

На mal.ecka, marama, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууууу!
    И моите деца спијат. Ова бебево а ме види, одма се смее или испушта еден звук на смеење и плачење, работава е давај цицка. Сега го заспивам тој се превртува на стомак и се смее.:inlove:. Големоно почна да збори, па уста не затвора. Љубоввввввв ми се двете
    @monik55 многууууууу ми е мило, само со лесноооооо, здрави и живи и ти и бебушот. Имаше уште една трудница ама не запамтив која е, со лесноооо и нејзе.
    А што да памтам значи хаос сум/ сме. Значи не знам како да се организирам, цел ден не сум седната, а ништо не сум сработила. Деца, доручек, ручек, некоја машина пуштена( мм пружа), се избањав и во 6 излеговме да прошетаме. Децава не се секунда за оставање, па мм цел ден ги чува. Бебе цица, а мн малку спие преку ден, а големоно само ровари нешто не застанува. И така, си се пожалив ( пофалив ќе пишев(facepalm)) уште за фалење сум.
    Муабетов ептен ве интересираше, ама пусто мое секојдневие.
    Ми здосади децава немирни, шетај во населбава, врати се дома пак околу децава, вечер во населба пак.... Епа досадно е.
    И душа немам.
    Средување по дома нема, минско поле е, насекаде играчки.
    За работа.... Ќе видиме и јас сакам нешто ново, ама сега на породилно, па само си шетам со паметов.
    Имам и јас некои идеи за учење, ама време кај ќе најдам, не знам.

На Tajnaotrovna, mal.ecka, marama и 18 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    150.650
    Се прибрaвме..нaјaдoв и измив децa и вo кревет ги прaтив..aмa зa рaзликa oд вaшите ниеднo не спие...мaлoтo клoцa и се преврќa и мoнoлoг држи a гoлемaтa сo слушaлки вo уши сoлo кoнцерт имa...некa бркaст ќеиф уште некoјa минутa кo ќе с'ржaм пoсле мир и тишинa ќе биде...лoшa сум знaм..

Фaрбaнoтo aрнo излезе...пoмaлку хидрoген стaвив изгледa пa ми е пoтемнa oд претхoднo aмa немa врскa 2-3миењa и ќе oсветли...

Мaмички нa мaли бебињa уживaјте..минлив е и крaтoк периoдoт знaете и сaми...вo мoментoт изгледa кo нaјтешкa рaбoтa нa светoт aмa недoстигa пoтoa...

Времетo милинa...некa трaе вaкa...

На Tajnaotrovna, mal.ecka, marama и 18 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.248
    Абе јес да е убава..
    Денес беше..
    Меланхолија.. ладно надвор 10 стрпени врне ветер дува јас парно пуштив и се осетив ко јануари искрено..
    Романтично да да..:wasntme::inlove::nod:

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Муабетов за кога ќе слушнеш македонски во странатво.

Еден другар во беше во Токио и си правеле муабет на улица со пријателот на македонски и одеднаш слуша:
    ,,У п... мате... ,и тука ли македонски да слушнам,сегде не има":D

Уличниот продавач нашинец да ти бил.:rofl::rofl::rofl:

Турбо ден.
    Добра ноќ.

На Tajnaotrovna, PUPICA, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    ^ Времето си е супер! Сакам да трае вака следните два месеца :sun:
    Фризурче направено, лак на нокти нема... Толку многу ме болеше главата што немав сила да се налакирам. Се напив Кафетин, не ми помина, по Кетоналот и темна спална си дојдов на себе :tmi:

На темата менување работно место имам доста да раскажувам, искусна сум :D
    За 24 години имам сменто пет работни позиции, од една фирма во друга, без прекин на стажот, секогаш со однапред договорена работа и секако на подобро, за поголема плата :!:
    Во денешно време, во МК без најдена нова работа мислам дека е лудост да се даде отказ :tmi:

На Tajnaotrovna, Peco, marama и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Друштво, дали сте во тек, станавме тетки на уште една принцеза, нашата @pandelka донесе на свет прекрасно моменце :inlove:
    Среќа и возбуда,радосници солзи...
    Да почестам питулици ко шо е ред

:D :music: :beer::d:
    Е оваа вест заслужува журка!!! :f:

На Tajnaotrovna, Rebecca_R, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мнoгу јa пoчитувaм @bittersweet штo ниту еднaш не се пренемaгaлa нa фoрумoв декa гo фoргетaлa мaјчиниoт јaзик, штo и децaтa ги учи мaкедoнски...штo имa гувернaнти, бaтлер и тн.:D
    Гo слушaвте ли oвoј нa вести нa сител oд Флорида штo се јaви? Имaлo и претхoднo урaгaни, Кетрин мнoгу ДЕМИЏ нaпрaвилa. :worried:
    Пo глaсoт беше 60+ гoдини. Oд 1980 бил нa Флoридa...и? Зaбoрaвил мaкедoнски?
    ДЕМИЏ :tmi::swear:

На Someonespecial, Tajnaotrovna, Rebecca_R и 26 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.174
    Допаѓања:
    276.745
    Јас го слушнав,баш си се измнасмеав.(facepalm)
    А вчера гледам приказни наши македонски снимани во некое село со облека како од пред 60 години и мајкава ми вели на детето ,знаеш кога беше мал и кога те носевме во парк?Само не знам дали во аква парк или обичен |(

На Peco, Annath, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    98.503
    Работам со луѓе иселеници од Балканот, секој втор збор им е таков. На еден му викам мобилен, не вика, немам мобилен, сел фоун имам:headbang:.

Драјваат карови, рингаат/колаат телефони, јузаат, не јузаат, одат во хоспитал и да не редам... Мене веќе не ми е интересно, а на нив не знам која им е финтата ама ако си мислат дека се енглези, се зафркнале баш.

На Tajnaotrovna, Annath, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    Книгата ја дочитав, вечерва нема да почнам нова... Секогаш оставам една ноќ да ми легне содржината од прочитаната книга, па потоа земам нешто ново за читање :tmi:

Се мислам што да облечам утре :?:
    Утрата се ладни, а после се стоплува. Сабајле беше многу свежо, Водно не се гледаше од магла!!!
    Ке мора трослојна гардероба да се активира :nod:
    Мисли кои ме мачат :nod:

ПС На тема наши странци и нивниот македонски немам што да кажам... Немам во опкружување :tmi:

Последна измена: 10 септември 2017
    На Tajnaotrovna, Peco, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Мене најјак израз од англиски на македонски ми е Пашапорт :D
    Тетка ми и после толку години во Мк уште го користи

Нека е живо и здраво малото Панделче :inlove: @pandelka

Џоа учам ама сѐ друго правам :drunk: Концентрација во -, а време пролази :|

На Tajnaotrovna, Peco, pandelka и 17 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.050
    Се додека не ви дојде на глава, нема да ви е верно тоа.
    И јас се смеев на комшиката што мешаше и кажуваше и германски зборови. И детето на другарката што и враќаше на англиски, иако му зборува на бугарски. Или ќерката на трета што не сакаше да оди во бугарско вечерно школо, бидејки комуницира со нејзините на португалски и не и треба.

Ама начекав и јас да мешам, да користам некои зборови од типот на идам на дејт. И да грешавам кирилица и латиница ко пишувам со пенкало. Највеќе затоа седам на форумов, барем на некој начин да користам кирилица и литературен македонски.
    Со своите на дијалект, бугарски, српски, англиски причам еври деј, каша попара ми е мозокот.
    Ама дури не осетите на своја кожа нема да ви се верува.
    Капа и симнувам на Битерка. Алал да и е за македонскиот. Најмалку дијалектизми користи.

Почна избилно да ме боли ногата. Дождов ќе ме доразболи.

На Tajnaotrovna, Rebecca_R, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Има и полошо од нашинци кои што кршат јазик со зборови на други јазици.
    Тоа се оние кои што живеат во МК, ќе се преселат или омажат во друг град и одма попримаат од дијалектот и тоа после година дена го забораваат својот.
    Моја блиска комшивка уште кога се фати со дечко и од Скопје после викендите поминати со него се враќаше и употребуваше: ти текнуе? тоа таквото? шо, зашо, пошо?
    Едно вртење на очи сите што ја слушавме. Откако се омажи збори течно скопски дијалект.
    Глумење лудило.

На Tajnaotrovna, Rebecca_R, marama и 10 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.119
    Допаѓања:
    257.757
    Татко ми 10 години како е иселен. Не го заборавил јазикот, ама кога пишува знае да меша латиница и кирилица. Плус пола од животот работи надвор од Македонија.
    Имам роднини во Австралија. Сите зборуваат ѓупски:D. Таму се родени. Се трудат, ама и дома си зборувале на англиски, па полека забораваат. И не знам што ви е чудно. Ако секојдневно комуницираш на друг јазик, ништо чудно и смешно што се мешат зборови.
    А @bittersweet ми е феномен:D. Поубаво зборува и од нас македонците. Постовите и се без грешка:!:. Битер стварно ли си у Аустралија8-|:D.

На Tajnaotrovna, N.2106, Arabella M. и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    :bandit: Сите спиете? Нема никој од трета смена?
    Утре, упс (waiting) денес сум прва смена на работа ама не ми се спие...
    Се изнагледав чоколадни торти на нет, мммм... Убави рецепти си ставив во специјалната папка :)
    Ке го пуштам мислењево... Сакам прва да се потпишам на 8600-ката! Сите спиете, пропуштивте потписи во 1 по полноќ :D

На Tajnaotrovna, N.2106, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.