Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Луѓе вие што работите по министерва земавте плата?
    Ме интересира за мин за Земјоделие.

Lejla8 and Petar80 like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Мене хроно диетата ме привлекува оти сум си месар,ама искрено ми е скапа и ме мрзи да си месам лепчиња.
    Имам колешка на работа ,ја држи преполовена е ,до сега не се пожалила на здравје.
    Јас најчесто сама си правам диета слично ко Рефи што спомна ,ама се нервирам што брзо губам мотивација и цело време одам 4-5 кг + -.А сите ти кг се на мојот стомак и струк и веднаш ем се забележува ем ми пречи.
    Периодов имам проблем и со циклусот те ми касни,те ми оде порано,веќе не знам дали сум во пмс или климакс ме фаќа(иако имам 40 г.сите симптоми ги имам)
    Постојано ми се јаде ,отекувам ,нервоза ме уби а и имам отповеќе слободно време па само поткаснувам...

@pandelka честитки,мамичке!

Last edited: Sep 11, 2017
    marama, Annath, dunika and 14 others like this.
  3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Пак диети на дневен ред...океј... коа исфрлив бел леб ослабев 5кг. Пред скоро 3 месеци тоа. Најдов скоро и објаснување зошто така. Фактички белото брашно влијаело на задршка на течности па со негово укинување за кратко време организмот се ослободувал од тие задржани течности. Затоа сега на ,,Нутри,, сум само, 100% диетален, сончогледов ;)
    Сакам и на шеќер троа да скратам, едино кафето да ми остане со шеќер и во моменти на криза да се залажувам со Бонжити, ќе видам колку ќе ми успее, оти мене нервоза само чоколадо ми смирува и ништо друго. :lol:

Ај да известам пак за попуст. Во Аванти имате чевли и сандали по багателни цени, исто и продавницата после Аванти шо е. За тоа Аванти во старата чаршија зборам. Зирнете си видете си, ако ви требаат обувки. Летните обувки се ептен ефтини а и новата колекција им е со пристапна цена.

@Abeja арно шо ме потсети да се сликам уште сега,да не нема да можам тогаш ред да фатам, пошто старата слика папала меца, никаде ми ја нема по фолдери,

@pandelka честитки за ќеркичката.

marama, Annath, Abeja and 16 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

@pandelka честитки! :hug::party:
    @Annath среќен роденден, крштевка..:party:

Од утре на германски. Се решив за Гете институтот иако е најскап ама има интензивни курсеви какви што мене моментално ми одговараат за да ги протрчам А1.1 и А 1.2 .. учев во средно, имам некое предзнаење.. Во петокот ме разочараа дека нема место во групата од денес, ама денес се јавија да ме прашаат дали сакам да одам, 1 се откажал..ај си реков, пишано ми било:lol:
    Туку, што му е на времево8-|
    Ме однесе, ме наврна ..
    Денес едно другарче ме праша дали сакам мое портфолио да испрател на некој негов соработник за еден проект, па одбив. Сега некако се каам|(
    Ама подобро е вака...се тешам.

Имам 2 планини за пеглање..охх колку мразам да пеглам..ова знам 101 пат го имам кажано:wasntme:
    Дома не ми се оди сега кога ќе помислам на тоа..

5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ај добро вечер, тивко нешто :^)
    ..диети не држам, немам потреба ;), а и никогаш не сум ни држела...сакам да кажам таман сум си :$
    #колкудасисепофалам#:wasntme:

туку учите ли со школарците и дали им се учи?
    @pandelka и @Annath честитки

Petar80, Annath, bittersweet and 9 others like this.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, арни? Јас фино, банана, кафе, обврски. Интернетов е за никаде, исто ко времево. :devil:

Освен @bittersweet , да не ги заборавиме и @danichap и @Bridget , знам дека се во странство. Искрено, подобро го знаат јазикот и се целосно писмени, за разлика од многу наши сограѓани кои, за жал, се полу-писмени. :)

@JuLleE и на мене пука, на фармерки мислам, нагоре мааалку стомаче пуштив, ама една витка само, се ми е таман. Ама затоа фармерки :worried: Ви реков веќе, купив нови јер во старите не можев да дишам. :whew:
    УН е ептен ефективна, хроно е ептен комплицирана, а и премногу месо има. Јас сум здебелена од јадење благо во многу лошо време. :tmi:

@pandelka и @Annath честитки! :^: :f: :music:

marama, Annath, bittersweet and 13 others like this.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Невремето ми го смени планот,не отидов да шетам.

@JuLleE убаво ти кажа Лилит.
    Направи си свој режим на исхрана,т.е.прилагоди ја хроно диетата на себе.Јас ослабнав со тоа што не јадев леб и благо.Ми одговара протеинска диета на мојот организам.Не сум се придржувала на начелата на хроното(хималајска сол не користев,салата со оцет јадев,овошје,сирење,кашкавал,јогурт и јадев и пиев,кафе не пиев после јадење,туку кога ми се пиеше....се она што не е дозволено во хроно) и резултатот беше неколку кг доле.
    не ли сирена фустан планирам да носам,задоволна сум си во своето тело:D
    После јадев и пиев се,од благо до леб.Тежината ми е се уште иста,не се дебелеам.Треба да си го најдеме она што е најдобро за нашиот организам,не значи дека она што е добро за мене,ќе биде добро за некој друг.

Смешно ми е и мене кога се вреѓаат кога некој ќе спомне хроно диета.Диета е начин на исхрана,што се наоѓаат засегнати толку,не ми е јасно.
    http://www.makedonski.info/show/диета/ж

За тоа дека е љубов....,ај не коментирам.

Last edited: Sep 11, 2017
    marama, Petar80, Annath and 15 others like this.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Вики да не ми ја закачајте! Умни да сте :)
    Јас одлична фала на прашање. Не јадев ни сладолед ни кадаиф, атер за лебот од Ск што го мкнам. Инаку комарците ги мразам :@

Petar80, Annath, bittersweet and 13 others like this.
  9. nina123

nina123 Истакнат член

Здраво женски и некое машко:)
    Кај нас ладно, дојде есен. Денес убаво ме наврна дождот, па сега ми студи. Кој ќе трпи ладно:|.

За слабеење, не треба некоја посебна диета. Сите сме свесни од што се дебелееме. Совет од мене, сабајле овошје, за ручек тоа што има со супа и многу салата и вечера зеленчук. Без леб, газирано, алкохол, гризини. И тоа е тоа. Ако ти се пријади благо земаш чоколадо 72%или ако најдиш и повеќе какао и завршена работа. Јас така лесно слабеам.

Petar80, Annath, dunika and 10 others like this.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Уживај во одморот,да си мацнеше малку од тоа што кажа дека не јаде,на одмор си-сега ќе ме испотепаат тие од хроно,не мислам ништо лошо,само одмор е и за душа и за тело :hug:

Petar80, Annath, Rebecca_R and 6 others like this.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Не ја закачаме, вистина кажуваме.
    Вики лапаше компир, а може и кадаиф јадела, ама ти не знаеш и нека ти течат лиги. Јас би и бакЉава.

Petar80, Annath, JuLleE and 2 others like this.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Најчест муабет на Хроно.

,,здраво пеперутки (wtf?!). Бев на доктор оти се онесвестив. Крвта ми е слаба и едниот бубрег ми откажува. Докторот рече итно да прекинам со хроно ама што мислите вие?"

Една од админките: Дали внесуваше 1/3 протеини 2/3 зелено и 4/7 жолто за појадок? Дали некогаш јадеше за појадок повеќе од 12 седмини јајце? Дали проверуваше крв секој месец или почесто? Дали пиеше по 700 децилитри лимон и млака вода на 28 степени целзиусови или калвинови?

Одговор: не јадев јајце 2 дена

Админка : ОД ТОА ТИ Е!

И така... модата на неслушање доктори а глорификација на непознати онлајн продолжува. Оти докторите се глупи а непознатите се сета интелегенција на светов.

Гордо си носам 10 кила плус. Немам простор за луксуз од типот се онесвестив оти морам да чувам бебе.

Сакам да ослабам ама друг ден.

13. *Ane*

*Ane* Популарен член

Ako sakas da slabees,daj mi na mene imam 46ipol :(

Petar80, Annath, Dust and 4 others like this.
  14. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Хаххаха... Исто :rofl: :rofl:

mal.ecka, Petar80, Annath and 3 others like this.
  15. *Ane*

*Ane* Популарен член

Uf mrzam so 3deca 46kila,sakam barem 55:)

Petar80, Annath, Dust and 2 others like this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Зошто хронерките ги викаат пеперутки? На неколку наврати го слушам тоа, не следам ништо во врска со диетата и не ми е јасно:$.

Petar80, Annath and Lejla8 like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

:D:D

Имa и oбрaтнo, вo живoт ниту крв испитaлa, ниту шеќер, ниту бубрези, 3 денa нa хрoнo е, мaлку слaбo и е oти прoменa нa oргaнизaмoт прaви, пa се' oдеднaш сегa oд хрoнo диетaтa и е. Демек сo 30 килa вишoк пoрaнo пуцaше oд здрaвје, сегa 3 килa oслaбнa и гoтoвo, се oбoли :D
    Вo прaвo сте зa групaтa aмa пaк и луѓетo честo пaничaт, бемкa ми излезе нa бутoт, oд диетaтa дa не е?

mal.ecka, Annath, Dust and 6 others like this.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Само напред мила,тука сме за мотивавија.Хроно е љубов најголема и здравје пред се :!: и не е диета тоа е начин на живот.
    Не е ич скапо напротив поефтино е,најубаво е пеперутка кога ќе бидеш :inlove:
    Оваа морав,се извинувам :rofl:

Има добри рецепти и секоја чест на оние кои симнале голем товар од себе што стигнале до својата цел.
    Пробав и јас и прескапо ми е и комплицирано :| а и многу месо тоа што не сум ич по месо е друг муабет,некој ќе каже има и веге верзија ама не, небива... а можеби и слаб карактер шо знам има нешто.

Вие шо сте по 46кг пишете во лп да ви поделам по некое кило вишок :rofl:

19. Cka

Cka Форумски идол

Не можсм бе два пати на ден месо...

А овие од анима мунди ја виделе ли диетава? Пола животински свет го изедоа и сите лимони у Грчка.

20. kuc

kuc Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Тост на мм ќе му правам кој е за ....диетален е :rofl:

Tajnaotrovna, Annath, Dust and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.