Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Мене врв ми се оние постови кога искажуваат љубов кон хроното, абе мислеш на Џорџ Клуни љубав му изјавуват:D.
    Па кога ќе опишуваат некое јадење како превкусно, од кога бе на просо ти иде да свршиш:^)?
    Често се случува да забегат.

Бошке кажи и на Вики да почне да јаде, оти е преслаба и ја снемува. Не е поентата да не изгледаш ко човек.

Врвот е кога го нападнаа др.Митов, вака мислам дека беше како поима немал, а човекот специјализација му е мислам баш исхраната поврзна со болестите. Ама што знае он, овие во група се магистри све8-|.

marama, Petar80, ph.orhideja and 15 others like this.
  2. *Ane*

*Ane* Популарен член

Daj kazete sea za debeleenje nesto:):):)

marama, Petar80, Annath and 5 others like this.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Еве и јас се нудам,за вишок да дадам .Месар не сум,значи на хроно не сум,а и да си се испитам,можеби нешто влашко имам,па многу скапичка ми се гледа(не сакам да навредам никој)

Petar80, Annath, Dadusicka and 4 others like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Ти сеа немој со бемките, зошто мајкички и пеперутки бемките сериозно ги сфаќаат.

У кетоза се, остајте ги, затоа се наапани на критика.
    Ај да не посочувам поедини шо маваат пола кокошка за вечера и се во хронична рестрикција и стагнација, но сепак со високи цели. Смешка.

Ај кој е за вино, отворив розе и се кријам со него као дете со чоколадо пред ручек.
    Тежок денов маму му...ама затоа винооооо.

П.С. и јас не можам да сфатам како може толку месо да се јаде. Еден стек мука ми е, не па три оброци протеин. И не, лебот домашен, купен - не е убав!

Petar80, dunika, Annath and 9 others like this.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Hello darlings!

Пoнеделнички ММме...
    Нa рaбoтa дo 5 и пoл..плус гaздите тукa пa дoдaтен притисoк...ќеркa ми збеснa зa пoдaрoк зa нaјдoбрaтa другaркa дa oдбирaме...успaт ги прoбaвме пaтиките и ги купивме...a oвa е пoдaрoкoт
    20170911_231059.jpg
    Нoзе ми пaднaa дур oдлучи..се нaдевaм гo пoгoдивме...
    Светлa тoчкa нa денoт ми е плaтaтa иaкo пoвеќе oд пoлa ќе oди зa гoдишните курсеви пo јaзици нa ќеркa ми...

Диети никoгaш не сум држелa..имaм пoтребa дa скинaм 3-4 килцa aмa не сум дoвoлнo упoрнa a и ми сaкa муцетo лaпaчкa ...
    Женски сo 45-6 килa ич несе секирaјте пoсле бременoст и oдреденa вoзрaст ништo не е истo...нит метaбoлизaм нит килaжa..дур немa вишoк не жaлете се oти тешкo се губaт пa некa се килo две...
    Кoлешкa држеше хрoнo 2 месеци се oткaжa oти и беше кoмплицирaнo и скaпo..немaше тoлку слoбoднo време зa дa гoтви пoсебни oбрoци и зa себе и зa децaтa..a резучтaти имaше и тoa видливи иaкo зa крaткo време...
    Фaќaм кревет..Кaпнaв денес..
    Дoбрa нoќ!<3

marama, mal.ecka, Skorpija25 and 19 others like this.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво лепотици :f:
    Да, да сите сме убави и слабички и дебелки... Таман сме си :*
    Замислете колку ке биде досадно сите жени да се со исти димензии... Мажите не го сакаат тоа :!:
    За држење диети имам пишувано мал милион пати на темава, да се повторам... Никогаш не сум била на диета, никогаш не сум била ни преслаба ни предебела, уживам во своето тело :tmi:
    Е сега, сум накачила некое килце, но не му се секирам многу... Ке исфрлам благо, кај и да е ке залади и ке престанам со вечерните порции сладолед :nod:
    Најдобра диета? Ја знаете фотката со ангелот и ѓаволот... Исфрли слатко, јади повеќе овошје и зеленчук :tmi:

images (1).jpg
    За Хроно диетата читам на форумов... Но, во „живо“ видов една познаничка што ја практицирала во изминатите месеци. Да, ослабната е 20 килограми, нооо... Некако нема свежина во тенот, и се појавиле брчки иии... не ми се допадна како изгледа, премногу изморено, не на себе :tmi:

@pandelka честито керкичка, гушкајте се силно, нон-стоп... Бебињата за час растат во деца, па во поголеми деца, па... тогаш прегратките се поретки. Искористи го моментот :hug:

@Annath среќен роденден на малиот дечко, нека чекори со мнооогу среќа во животот :hug:

@Dust мила се радувам што си среќна :hug:
    Иии благодарам за кафето, чест ми е што си го спремила само за мене :f:

ПС Частенка... 1380318375-kokteli-ch1--6.jpg
    Частам за 1000-тата порака, пред малку сум ја напишала во темата што прва ме поттикна да се зачленам на Фемина... Литература :tmi:

Редактирам... Ма и трофеј „Неуморен ум“ добив од Фемина (highfive) :rock: :party:

Screenshot_15.jpg

Last edited: Sep 11, 2017
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

А видам малку :rain: одма сум :doh:

Не сум интересна, во последно време секој пост за времето ми е :rofl:

Диета не сум држела, и не сум во план да држам, бидејќи баш тогаш тоа што не смеам најмногу ми се јаде и џабе ќе си ја мачам душичката... :D
    Дека сум слабичка веќе знаете (hollest)

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Значи сите сме во групата за Хроно ама за сеир :lol: Не викаме дека нема ефекти, има, видливо е и по сликите на членовите кои ја држат диетата, пардон, кои имаат хроно начин на живот ама многу се тупи. Па ова превкусно, преубаво, пре пре нај нај а оно уште бојата коа ќе му ја видеш ти се потповраќа. :tmi:
    За мене е немогуча мисија си признавам. Јадење со месо без компир не ми е јадење.
    Од друга страна едно е да реагираш и превземеш мерки на 5-10+кг друго е на 50+, тука веќе мора ригорозно да се пристапи.

Заврна колку прашината да ја крени.
    Ајвар среда - четврток ќе праам.
    И така...

9. Dust

Dust Game Over

Немој..не го повикувај ѓаволот:bandit:
    Уште поголема секта ми се Анима Мунди:!:

Annath, Lejla8, Cka and 8 others like this.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Уште нешто на тема диета...
    karikaturevagaekls4g5i2p.jpg
    (waiting) Вечерва порано ке си легнам... Чао трета смена :f:

11. Abeja

Abeja Популарен член

А зошто специјално да се сликаш по фотостудија? Јас застанувам пред бел ѕид и маж ми ме слика со мобилен :D И обратно. После ја дотеруваш сликата, малку кроп ова она и ќе ја стокмиш. Со децата лани видовме мука, никако да ги наместиш да легнат исправено на бел чаршаф :D Еве неколку години така се пријавуваме, еднаш само се сликавме во фотостудио и беше катастрофа ;) Од тогаш само хоуммејд или хоуммаде :D да не кажам селфи. Можеби затоа не не "извлекуваат".

Сега да се пријавиме на петтиот ден од отварање на лотаријата, ако сме први може нема толку брзо да влеземе у системот, а ако сме при крај, може ќе ги затворат портите, па џабе пари за кафе и бонбоњера. :makeup:

marama, Skorpija25, Annath and 4 others like this.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Сите запаФте? :?: Дур да дојдам јас, журката завршила.

Само ја ли не сум во хроно-групата? :^) Пардон, начин на живот е тоа. Епааа и милка со карамела и кикирики е начин на живот. :inlove:

13. Sesil

ради тоа можеби оваа година ќе пробам со слика од фото студио :D Куп слики правиме по дома за една салам да избереме и да ја дотераме. Прво сме мртви сериозни додека се местеме, па станува смешно, па фаќа нервоза на крај викаш доста е какви сме - такви сме :D

14. Abeja

Abeja Популарен член

Еве ја сум и у хроно и на милка. Не е финтата у тоа да останеш само на едно, поентата е да пробаш се. Да бидеш на месо ама и на благо. Е кој го може тоа е цар, а не тука нема пари за милка па ми глуми хроно. И обратно.:D Или на ананас диета-све јаде, само ананас не јаде.

@Sesil баш е така, се потресуваме божем за мис ќе не бираат, а дали и ги погледнува некој сликите. Мислиш којзнае за што праќаме. Сега Дони може ќе сака да ја види нашата природна лепота па ќе бара спонтани слики покрај езеро или море, по бикини или топлес.

15. Sesil

Може ради потеклото на Меланија и предност ќе имаме :D

Abeja, Annath, Bozica1980 and 2 others like this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Реално гледано, не е потребно ниту хроно, ниту УН, јасно ни е на сите како се слабее. Се што е зелено = неограничени количини, интегрален или уште подобро 'ржан леб, сол и шеќер на минимум, чоколадо - еден ред, месо без мрсно, чорби, јадење до 19 часот најдоцна, кревет до 00, 8 часа квалитетен сон - просто ко грав. Ама така ни чини.

ph.orhideja, JuLleE, Annath and 6 others like this.
  17. Sesil

А бе не е тешко да држиШ диета, ама да држаМ тешко е :angel:

Annath, Bozica1980, mareane and 5 others like this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Оуу верувај тешко е. Јас знам како треба, од искуство ќе ти кажам дека функционира ова, амаа треба мотивација. Сега за сега тешко ми е да одбијам јадење, особено благо. :^:

А, ќе заборавев, не треба ниту чиа, ниту кељ, ниту врагови и чуда, она што го има на пазар е доволно. А и вкусно е, за разлика од смути од брокула и спанаќ. :devil:

ph.orhideja, Annath, Lejla8 and 2 others like this.
  19. Dust

Dust Game Over

Добро утрооо:yawn:
    Се издигав уште во 6 од кревет(facepalm)
    Прв час германски денес, си викам да не каснам. Додека отидам јас натаму од кај мене, 2 саати ќе поминат:D
    Па гладна излегов, ми се јаде ми се плаче, а кај Мида не верувам да има нешто за каснување. Значи ќе плачам:lol::D
    Сега и боранија да ми речат, би јадела:rofl:

:hug:

20. Cka

Cka Форумски идол

И јас гладна се разбудив а вака ми се случуваше само кога бев трудна.

Времево е само за спиење. А ние на работа. Ја гледам малава спие и се смее и се превртува и си викам ех да сум дете...

Ноќеска сонував сум се породила и сум родила ќерка дури и име и дадов. И после заборавивме со маж ми како ќе се викаше детето па од нервоза се разбудив.

Peco, sanjaeva, mal.ecka and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.