Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    98.503
    Ем му иска, ем му стиска на Ѕверот Божо:D. Ќе размислела до утре:rofl:.

Арно си направила, држи под контрола детски манипулации додека не влезе во пубертет, после и така ништо не ги разубедува во нивните намери.

На Abeja, Tajnaotrovna, sanjaeva и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.172
    Допаѓања:
    276.706
    Еми потполно си во право:додека се мали можеш да ги држиш под контрола ама понатака се потешко.Јас си кажувам,кажувам,а таа само а,ха а,ха и после пак по свое...Понекогаш не си ги препознавам сопствените деца...
    #начекавприликадасепожалам#

На Abeja, Tajnaotrovna, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Добар ден

Ако нешто ме плаши и замислува во животов е баш тоа што пиша Бошка...Не сакам разгалено дете и што А тоа На , а знам дека со мм ќе се карам ради тоа...
    Нему од дете сѐ му е дозволено, и ден денес е таков, ако не му дозволам јас да купи нешто се лути, фрчи, мрчи, на глава ми се качува дур не ми здосади и му речам да...Бетер е од дете, иако има 30 год. (facepalm)

#ијассиначекавприликадасепожалам

Ја гледам книгава, ме гледа и таа мене, никако да ја отворам, а утре полагам :party:

Убав ден :hug:

На Tajnaotrovna, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Бубачките на децата растат правопропорционално со годините.Ова од искуство:nod:.Неделава контролни по математика,ќе биде весело,си знам:drunk:.

Сабајле,сообраќајот во градот беше во тотален колапс.Од точка А до точка Б,45 мин за 4- 5 км.Памет за другпат.Пешки.

@Dust кој степен треба да учиш,А2 мислам дека пиша?
    Јас би ти препорачала да побараш друго школо за странски јазици,некое локално со помали групи,така е поубаво за учење.Јазик како германскиот,кој не се слуша секојдневно бара поголема посветеност,за разлика од англиски со кој сме секојдневно.
    Провери и во Лингва Линк,ако ти требаат интензивни часови,знам дека и таму имаше.Доста солидно школо е.

На Tajnaotrovna, Peco, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.118
    Допаѓања:
    257.735

Јас имав ваква главоболка. Се што посакуваше, добиваше. Татко му уште е таков. Јас пресеков
    Играчи има еден тон, и кај мене и кај татко му. Купува само мали колички и мотори и еден тон животни. Ама нема на секое излегување. Успеав да го контролирам јас него.
    Инаку дали оти сме сами па само јас го воспитувам и нема мешање од страна, или детето ми е такво, успеав да го направам културно, воспитано, да му всадувам манири и некогаш се прашувам да не сум строга што не дозволувам некои работи, а гледам други деца ги прават.
    Исто, он не употребува пцовки и некои улични зборови, единствено п*ичка мајчина знае]:). И вели срамота е тоа.
    Ама пак сега ако не му ставам ред, подоцна како. Кај мене нема плукање на храна, најстрого е да ја фрла и ред други работи кои се знае како треба да се прават.

На Dust, Peco, Bozica1980 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ден! Арен нека е! :)

Шмркам кафе со сестра ми со надеж да се крене притисокот. :coffee:
    Времето на сто чишита ме замрлушува за сите пари. :doh:

Ме моли мајка ми да излеземе да видиме нешто за облекување. Никаде не ми се мрда. Купив нешто од молот пред некој ден, колку да се упристојам, за пред луѓе. :D

Се изморив деновиве од шетање. Сакам да кулирам малку дома во тишина. 8)

Воспитувањето на децата е едно по замисла, друго во пракса. Ама па имам во близина едно малечко кое ми е пример како не треба. Мислам дека освен материјалното друго ништо не цени.
    Таков впечаток ми има оставено. Од страна гледано не убав.

Вклучи мајка ми правосмукалката па ова кутрето не знае позади која перница да се скрие. Се тутка на темно. Мисли на сигурно е .:rofl:

На Dust, Tajnaotrovna, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    @Bozica1980 секоја реченица ни почнува со "Рефче сака..":o
    Се нешто сака таа:^)
    Нема ден да не се спречкам со татко и,многу и дозволува]:).
    Затоа и ако треба да избира меѓу мене и него,без двоумење за него се одлучува.

На Dust, Tajnaotrovna, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Прати го куцито кај мене на темно од 12 саат ми се спуштени ролетните и под ќебе сум ќе си спиеме:D
    Јас сабајле во 9 бев во ГТЦ за фустан и нормално затворено беше се:(
    Сега накај рампа ќе се прошетам да не најдам негде.

На Dust, Peco, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    136.712
    Каква мрза ме тепа денес, само се влечам од кревет на кревет. Дома ко бомба да паднала. Едвај се наканив да станам во кујна да влезам и нешто на брзинка да направам колку да има за јадење. Па и два пати дремнав на некоја минута. Се мислам да земам да заперам нешто на рака да не ќе се разсонам и размрдам.

Пошто истата реакција ја правеше и со неодобрување не се разбираше фатив да одам по негов терк. Он ќе купи глупост јас глупост минимум за ист износ. Еее многу се трошело, трупало, не знам шо, ако ти одговара продолжи. Си го мавна од глава тоа дека мора што ќе се види да купи.:tmi:

На Dust, kuc, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @referentka и кај нас татко ми е ист. Посебно слабост му е најмалото, другарче му е, го подмладува. :D
    Еден ден, со сестра ми мали, он не чува, сестра ми испентерена на садовите со полно вода и сапуница, ги ,,мие,,садовите , јас во некој друг елемент.
    За да не стави у ред , ни вика, бегајте деца мајка ви иде,за 2 сек штама по дома.:rofl:
    А недека мајка ми страшило беше, ама со тато беше дозволено се.:D

@monik55 оваа нашото многу е темпераметно, мислам со 2 часа сон е во топ форма. Како бебе да имаат моите го третираат. Татко ми за куче не сакаше да чуе, сега спие до него.(facepalm):D
    Стуткано е до мене и спие. Ако мрднам ќе ни се разбуди бебето. :D
    IMG_0695.JPG

Последна измена: 12 септември 2017
    На Dust, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Чекај чекај охоо уште е рано,татко ми ја шутираше нашата сега глава до глава спијат и си ја вика принцеза на тато кукла на тато абе циркузи се.
    Кога касна отров како ја носел во раце и плаче липта 3 дена око не склопил ја чуваше и кога ќе и рече Мони тато кај си убава на тато:D

На Dust, Peco, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пред работа, ич не ми се оди, малиот ми е со температура, другиве две се движат во истиот правец, осеЌам ќе биде интересно во мојата куќа деновиве.:worried::doh::wasntme:

@Annath Среќен роденден на синчето и честито крштевање.:hug::hug::hug:

Диети не држам, ни за дебелеење, ни за слабеење, немам дициплина и трпеливост за диети, каква сум си арна сум си.:lol::lol::lol:

Мм го имам сонувано кај што ме изневерува, цел филм му направив,.лута ифрит, тој само се смешкаше, мене уште толку нервата ме фаќаше, мм вика среќа.сум била трудница и доилка.во едно инаку ќе се.посомневал во моето менталното здравје.|(:rofl::rofl::rofl:
    После истото кога се случи и нему, не му беше смешно, јас барем можев со вишок на хормони да се оправдам.:)

Децава ме/не манипулираат како сакаат, дома имаме повеќе играчки него Toy r us(facepalm)Конта секое излегување барем по едно, две двд не баждари, да не претерувам ама преку 1000 има во колекцијата, скоро сите изгребани и ниедна во правилната опаковка, диносауруси милјарда, Лети плишани играчки собира, соба една можеме да наполниме, Матео па е по планетите, па телескопи не баждари, се околу соларниот систем, книги, смарт ми е детето.:wasntme::rofl::rofl::rofl:
    Таман ќе се решам да им речам не може ќе ми текне дека давам $40 за кутија цигари и ги оставам што сакаат да си пазарат.(facepalm):wasntme:

На Dust, kuc, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.050
    Дури да ми дојде време за пауза, се наоблачи. А баш си мислев во парк да јадам.
    Јадам суши, ама ич не сум гладна.
    Не ве стрвам со слика.

Кај и да е пак ке заврне.
    Денес се видов со куп луѓе, и со ептен драги пријатели. Времето како да не поминало, а година дена се немаме видено. Мис Маседоунија ми е името сега 8)
    Криво ми е што на сите имињата не сум успеала да им ги запаметам. А мене сите ме знаат. Изгледа многу сум зборлеста па ме паметат.

Четврток ден за шопинг |(
    Што изрод ќе бев...
    Ме прелажа колегата да пробам тројно еспресо лате. Вкусно ама ми се тресе снагата сега. Ко што сум ненаспана, барем ме расони.

На Dust, Tajnaotrovna, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Пробано е Сеске, ама јас најчесто купувам облека, па на секое ми вели: Е, имаш сега тоа... Ај здравје ко ќе почнам и јас да работам друга песна ќе се пее ]:)

На Dust, Annath, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.679
    Допаѓања:
    161.982
    Коооолку за кутија цигари?!
    *смајлиштосеонесвестува*
    Битер едно лично прашање - по колку пакли на колку дена?!
    40 долари... 40... за здравје па муабет да не правам...

На Dust, bittersweet, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  16. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Хаљо
    Јас диета неможам да држам стрвно сум :$ и фала богу слабичка сум.Јас сум од обратните сакав многу да се здебелам и почнав да го користам шејкот од херба лајф (не ме тепајте :sweat:)како додаток во исхраната.Имаше резултати но прекинав скапо ми излезе.Обожавам салата можам само така да ја јадам и мразам кога ќе видам лугето јадат салата што плива во оцет фрли ја подобро.Јадам и месо и блачко обавезно.Јадам што ми душа сака и кило качив и последните резултати лоши.Значи не е битно дебел или слаб најбитно здрав да си!
    Тука залади од "лето" доаѓа директно зима и на колешката и велам ми се јадат лебкухен( нашите медењаци тука само зимото ги има)|(ми се чуди вика па уште не е зима :worried::worried::worried::worried:
    Јас па едно зимурливо што кога ќе ги видам русинките уште идат со летни сукни на работа се потресувам си се тешам дека вотка и тече низ вените:wasntme::wasntme: За куче не зборувам ако слушнете македонка испратена во лудница оти ги маабети кучињата по улица таа сум:D:D
    Дм го сонував како го фатив со друга и ми се смееше во сон цел ден лута му бев, а тој кога ме сонува со 18годишен и сум му рекла па љубов му фали исплашен беше :D:D
    Денес тука започна училиштето ако испраќа некоја прваче со среќа.Многу се распишував убав ден на сите :f::f::f:

Последна измена: 12 септември 2017
    На Sesil, Dust, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, арни? Јас истрауматизирана, бев во болница на испитувања, чекав ред два саати ама помина. Потоа, банана, кафе, работа.

Кога е во прашање некој друг, прва помагам, чекам ред, носам резултати, тешам и сум поддршка, и рани чистам и преврзувам, ама за мене, ауу, еден страв, што да ви објаснувам. :|

Оној ден видов фини паналони во бершка, и моделот и цената ми одговараа, ама ме мрзеше да се соблекувам и не ги купив. Е сега ми требаат. :devil:

На Dust, kuc, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Значи како дете што ќе те извади од кожа, никој:@
    Цело попладне излезени, па музичко, па кошарка, па сакал у бургер кинг, па не ваков молив - таков, чекај тетратка немам без линии.....
    И доаѓаме дома.. дечково плаче да излезел.. не бил надвор денес(facepalm)
    А книга да фатеше:^)
    Па ми идеше да го здробам:@
    Ај добро вечер, вие арни?

На Sesil, Dust, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добра ви вечер.Немам нешто посебно да кажам,да се пријавам само,дека сум тука.За учење и мене глава ме боли,синко заљубениов не е нешто потресен по учењето.Гледа што побрзо да ја летни,оти љубовта го чека.Предавања цел ден држам,ваљда нешто во мозокот ќе му остани.Немам против,нека излези ама и книга да се фаќа.Кој ќе преживее,ќе раскажува е работава:tmi:,се надевам ќе си дојди со умот:@

На Sesil, referentka, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Скап луксуз се цигарите тука, поарно да се деогираш од колку да пушиш, поефино ќе.си поминеш.:lol:
    Кутијата е со 40 цигари, некогаш 2 дена, некогаш 3 дена ме тера кутијата.

:smoke:

На Sesil, referentka, Viktorijaaa5 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.