Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Добро утро!
    Доручкував испратив маж на работа и пак си легнав:D
    Само кашкавал и маслинки јадам друго ништо:D
    За дете и размазување ќе кажам другиот септември ко ке потпорасне8)
    Уште сега се мислам што да јадам после|(

На M&M, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.131
    Допаѓања:
    124.466
    Уф ама се менува се кога ќе го имаш до тебе... Секогаш сум била против држење во раце. Си викав мое дете да се гали не. Првите 2,3 недели ќе јаде и одма заспива. Сега сака галење ,сака да те осети дека си до него, се смее кога ќе го погалиш.:inlove:.незаменливо...... Спие залепено до мене ако мрднам ме тегне за маичката , мамо нема бегање :D навечер спие во креветче . Така да иако немаме ич стаж , дефинитивно размислувањата се менуваат кога ќе имаш дете. Сум осудувала работи кои сега ги правам :| Во однос на воспитување понатаму во план ни е да бидеме построги ама дотогаш ќе видиме :lol:

На M&M, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.807
    Допаѓања:
    202.813
    Добар ден! Кому утро, кому ден :D

Темите за децата се милион пати пројдени... колку и да сакаш да го правиш најдоброто што треба, пак некаде се греши. Тешко е, ич не е лесно да воспиташ дете, но се надевам дека ќе успееме двајцата да ги воспитаме да бидат добри личности, со здрава самодоверба. Проблемот ми е што многу несогласувања имаме со мм околу воспитувањето, па секој на свој начин тера, но за среќа, сè поретко се случува тоа, веќе најдовме заеднички јазик за повеќето работи. Ама знае да ми замери што сум го научила големиов да му пререче ако вика многу, бидејќи на детето му имам кажано дека со викање ништо не се решава :?: Да, некогаш можеби ќе подвикнам и јас, ама во глобала, со мирен но строг тон може да се реши било која ситуација. И гледам дека повеќе тоа успева кај детето, отколку викањето. А малово уште од сега се научило да се треска од земја ако не добие тоа што сака :?: одвај годинка е, уф. За играчки - сега повеќе носат, отколку што купуваме, инаку мм имаше навика секој месец да му купи на големиот по некоја играчка, обично колички, особено затоа што самиот како мал немал толку многу, па сега си прават дома колекција од нив... а малово нема нови играчки, освен тие две-три што му ги донесоа на роденденов. Лоши сме, знам :$

Кафе?
    Без кајмак моево :doh:

На kuc, mal.ecka, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.131
    Допаѓања:
    124.466
    @Annath привлечно кафето ама јас би со многу кајмак :)

На kuc, mal.ecka, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро јутро лејдис првово кафе од мене јас частам за закрепнување
    upload_2017-9-13_9-40-53.jpeg Значи вирусов ме уби полошо во животов не ми било.
    Девојки пазете се вирусов опасен е немој некоја да го закачи нема станување од кревет.
    Јадење направив колку за мм.јас сум уште на диета.само банани и двопек.
    За воспитување на дете незнам каква би била би рекла че бидам строга ,ќе правам вака .ќе речам она или ова а потоа кога ќе те погледнат тие очички сјајни како филџанчиња одма се претопуваш во друга личност.Тоа е посилно од тебе:inlove:

На kuc, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.676
    Допаѓања:
    161.956
    Ви благодарам девојки.
    Ве удавив со темава и извинете ради тоа, но битно и итно ми е веќе.

Имајте убав ден.

Едвај чекам да дојде идната сабота. До тогаш сум на резерва на резервоарот на среќа.

На kuc, mareane, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.178
    Добар ден..мене добро утро:yawn:

Синоќа ми се слоши од болки:envy: затоа денес дури во 11 успеав да станам|(
    Планирам да не мрднам од кревет до крајот на денот, а што ќе се јаде врска немам. Сама сум и скоро никој не испорачува во пустелијава:rofl: ако има кандидати да ми донесат јадење, кажете сега или молчете засекогаш:P јас торта имам:D:D:D
    Се зезам..ќе мрднам некако:sweat:

Ако некогаш имам дете, знам како ќе го воспитувам ..... викам сега како бездетна:D ама кога ќе ми дојде на глава, јас сум мека, слабост ми се децата .. се обратно ќе биде:lol:
    Во секој случај, што и да биде, разгалено нема да биде. И моите трауми од детство нема да ги има... Толку знам. За повеќе, кога ќе имам дете..

На M&M, kuc, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден.Станата од 06ч,совет за топла вода со лимон и ѓумбир,банана-испочитуван.Месев кифлички,желба на синко,довечер ќе видиме што и како.Да бев поблиску ќе и пиштев на Прашинка :hug:.Толку сега засега од мене.Имајте убав ден.

На душленце, kuc, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Децава сите болни, температура, кашлат, кијат, мрсули им течат, грипот ги стегнал, држам палци само и мене да не ме фати, мора некој да ги гледа.
    Заспаа сега уморни, време е за кафе и цигарче.:coffee::smoke:

Детето од постот на @sanjaeva на кентот го замислувам со едната играчка како за греота детенце.;(
    Моите купови имаат ама и си играат со нив, покрај нив и јас учам не само они што учат, Матео од мал е по планетите и му остана тоа, сега не само он што ги знае сите планети, сателити, соѕвездија туку и ние покрај него научивме.
    Константин е по диносаурусите, сите ги знае, Бронкосорус, Стегасорус, ваков сорус, онаков сорус, кое е тревопасно, кое е месождер, не ги менуваат интересите преку ноќ без обзир на тоа колку играчки имаат.
    За кршење, не ги кршаат барем не намерно, од време на време ги собираме постарите и ги носиме за деца што немаат, не плачат, ги полнат пакетите, не се себични.
    Не мислам дека се разгалени, не се трескале од земја до сега во продавница ако им кажеме за нешто дека не може да се купи а дека имаат превише имаат ама па за што работиме ако не за нив.

И јас сум растена со имање се па си почнав да работам во Мк доналдс од 15 години, со парите од таму си ја купив првата кола за 18 роденден, татко ми не мислеше дека е срамота он професор на факултет а ќерка му да работи во Мкдоналдс, нормално му било, истото и моите деца утре ги очекува.

Киндер јајце треба да се заслужи? Ако им се купува постојано ќе кршат утре коли, ќе тепаат родители, којзнае моите што ќе прават кога постојано им се купуваат, се вади играчката а чоколадото завршува во канта дека не јадат толку благо,.може сериски убијци ќе станат.:?:(facepalm)

На M&M, kuc, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Гнојна ангина:(
    Ама не и попуштам.
    Гаргара со кока-кола ми помогна:nod:

Лилит @Lilit терај работа со плацот.Дели го.Еве лично ние,поголем од 300м2 неможеме да купиме,А сакаш да го имаш..
    Може и муштерика ќе ти бидам,ама наредниот август..ако остане нешто.
    Од недвижности глава не боли.
    Секогаш се на цена.
    За лим пари недавам..освен за ЈЕЕП8-|..
    Или ќе се возам во такво или ПЕШ ќе одам:envy:

Остајт те ме да се занесувам:nod:

Може ли да ставам слика од рамка од купаЧи?
    Колку да се види црноча:emo:

На kuc, mal.ecka, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    260.880
    ^потргни ја прерамката да има за споредба 8)
    Јас нејќам џип, Ауди Q2 ми е фаворит у моментов :doh:

На kuc, Peco, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Q5-7 може..или БмВ петица

На kuc, Dadusicka, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    260.880
    :shake:
    Скромна сум јас.

На kuc, Dadusicka, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Ај Бошке..дај да видам твоЈто рамце
    20170913_133905.jpg
    На задникО повеќе се познава,ама многу е голем,во кадар нема да го збере:D

На M&M, kuc, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.178
    И јас истиве, плус може Dodge durango i Range rover sport:inlove:

Одлична боја си фатила. Сакам и јас .. ама нема хаха

На kuc, mareane, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Умни сме,да си ибеме векот:D

На kuc, Peco, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.178
    Рефке, ако некад решиш да се премажиш, барај милионер... а синот за мене капари го.. Ем ќе ти бидам снајка од некој вид, ем под газ ќе имаме колички колку еден стан:inlove:

На kuc, Peco, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Пуштив музика со надеж да станам и пофатам нешто. Ама уште си седам и разгледувам.
    И чисто ми изгледа. :wasntme:

Синоќа случајно отворив сметките за телефоните и искрено ми се сврте од сумата. Мојата сметка едвај една десетина е од на Дафо.
    Ми вика епа жено стално се толку. Од телефоните живееме. Е фала , подобро во информативен мрак да живеев. (lalala):D

Малдивките исончани. Си ги мерат. :envy:
    Боите де. :D8)

Таман решив да полагам за возачка се испостави оти сме двајца. Здравје следната пролет/лето.
    Q7 му ја препуштам на мојот. Мене доволно ми е тоа што го имам. Уште да почнам да го возам. :D

На M&M, kuc, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.082
    Аако има.ќерка еве јас ќе се преженам па на @Dust ќе и дадам една кола да провозелка како фемина френд.

На M&M, kuc, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден, прв работен ден :( не баш лабаво. Кога сум била "бездетна" а сум имала голема желба за дете мислев дека моето дете ќе биде најразгаленото, најудоволеното дете на свет. А не е така, прво што самото дете не е такво, не се пика, не се лигави, од многу мала се разбира од збор. Ако едно земе а после сака друго првото го остава. Татко ми вика да ти е мерак да му купиш. Е за благо и колачи/ сладолед нема мерка и нема мерка за седење на игралиште/ игротека, од таму секогаш со поткуп си одиме. Нема мерак на играчки, а и нема голем број, си игра со тие малку што ги има. Сакам да биде вакво и второто, тантруми сведени на минимум. Ќе видиме.
    Јас сум била дете растено со се и од 18 години сум почнала да заработувам сама, го знам значењето на парите и колку тешко се заработува а лесно се троши

На M&M, kuc, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.