Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.787
    Допаѓања:
    141.972
    Може си ја имаш и при пад на имунитит прави проблем.

Ние дома, на времето, сите бактерија у грло. Со месеци на антибиотици и се - градинката крива, од тоа децава болни. И не одиме у градинка...пак бактерија. А таа е лоша ако се спушти на срце или бели дробови. И докторката вика, некој од дома ја има. Старциве (баба и дедо) не скаат по доктори, арни си биле они. И мајка ми сама отиде купи стапчиња за брис и она им зема дома и однесе. Излезе дека баба ми има бактерија у нос и грло и ни ја пренесува цело време. Си испи дозата антибиотици, па пак проверија се исчистила, и од тогаш бевме океј... Она немала симптоми никакви, ама си ја имала у неа, а секој ден она ни прави јадење, не чува...

Така што, кога има бактерија кај еден, треба цело семејство да си се провери. Јас на малата на 2 и пол месеци и ја пренесов една у нос, ама се среди одма, со тоа што и јас пиев лек и ни помина на двете.

Добро утро. Заборавив да речам.

А да, Емилијо, секогаш прво курс у еднина, а за множина ќе си одиш и на друго место у близина на курсот во еднина. Да беше факултет, да беше некое си јако образование што го нема никаде ајде де, ама за еден курс германски?! Па уште дилеми?! Оди кај курсот у еднина и набави си онлајн курс и учи таму.

На ♡BuBaLe♡, marama, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Леле @bittersweet кифливе не ти требаше]:)
    Добро утро, јас која едно кафе го влечев цел ден откако останав бремена неможе денот да почне без кафе,само едно пијам доволно.
    Приметив и дека откако сум бремена многу сум станала скржава и штедам.
    Бројам денови до понеделник да одиме на лекар и дај боже се да биде во ред и да ги изненадиме домашните.
    Татко ми ме осеќа нешто ама мудро си ќути и само вика по мајка ми да не ми досаѓа.
    На работа сум презадоволно од условите што ги имам овие недели ептен сите се грижат за мене и втора смена немам само прва и меѓу освен оваа недела што сум дба дена втора смена во стариот маркет но таму нема за кревање.

На ♡BuBaLe♡, M&M, fallenangel и 20 други им се допаѓа ова.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @Lejla8 од тие кифличките за синко што ги месиш баш би каснала едно десет:DФала ти сограѓанке:*Ааа еве @bittersweet веќе направила:)
    @Emy867 тргнувај по љубовта ако ти го исполнува срцето,остај ти курс по германски8-|@monik55 со лес:*

На ♡BuBaLe♡, Peco, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не сум компетентна ич ама ич да кажам нешто во врска со Еми.Због ради љубави си останав со средно,се мажив,па едно,две,три итд деца,време за учење шипинки.Ама Еми колку што знам добро стои со обарзование,па за курс ли е маката?Секаде можи,а млада,паметна,курсот можи и покрај љубовта да го заврши,убаво кажа Ска:*.Евангелина да месам ако треба,само кажи :hug:

На ♡BuBaLe♡, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    85.149
    Добар ден :coffee::coffee::coffee: ќе ти е кога од 6 ќе станеш и кафе дури сега ќе пијам ....
    Дете испратив и сега да одам да и сум купела опрема по физичко шорчеви и маичка,патики се подразбира се израснува одма ,ама ако нека е здрава и жива ,мама и тато за тоа се да купуваат...
    @referentka направи си заситен раствор од вода со морска сол и неколку пати на ден гаргари и ќе видеш како ќе се исчисти грлото...во 200мл.вода ставаш морска сол дури се топи и тој раствор ти е за еден ден..@evangelina.ina почекај за да спадни отокот пресно си оперирана ,јас сум со царски рез па имав чуство дека уште сум трудна и по еден месец ...јас носев мидер,а ти прашај си дали смееш и не се секирај ќе помини :*
    Убав ви ден женски !!!

На ♡BuBaLe♡, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро,Добар ден лепојки
    Кафе испиено,:coffee:банана изедена, хммм се мислам што е сега наредно да се изеде.
    @bittersweet мислам дека ќе земам од твоиве кифлички примамливо изгледаат како би мавнала едно 3-4 а може и повеќе,ама да има за сите:!: и за дома и за другарките од фемина не ги давај па ти сите сега стај некоја во фрижидер па кога ќе ни се пријаде пак извади ги од замрзивач. Ги гледам,ги гледам како ти се погодиле сите еднакви и ЕУРЕКА си ги вадела кругови со чаша, предходно развлечена кора и ги моташ во ролат,(y)или(n) Супер се пред се :clap:
    Убав ви ден женски.

На ♡BuBaLe♡, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Му читам на маж ми за удварачот на @evangelina.ina и ми вика прашај ја другарката ќерка да не има чичкото. Ќе се жртвувал |(
    Здраво инаку :party: арни? Јас малку ко неспана ама ќе преживеам. Да живее кафето. И да, ќе заборавев силикони сакам 8-|

На ♡BuBaLe♡, Petar80, fallenangel и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Поздрав од мене друштво :yawn:
    Прст пред око не гледам, сè ми паѓа од раце, како ќе тера денов до крај ќе видиме.

Кафе?

На ♡BuBaLe♡, Petar80, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.187
    Добро утро лепотици:f:.

Фала ви на сите за советите, викендов ќе премериме есапите со него и ќе донесеме заедничка одлука. Битно е дека засега секогаш има простор за договор без ограничувања, а тоа ми е најбитно. Иако, јас како вечити емотивец веќе знам каква ќе ми е одлуката:l:. Па понатаму што донесе животот, тоа...

Сабајлечки се кренав на болница за уринокултура, да видиме од што беа тие мои маки со мокрењето. И мајка ја натерав, сама нема секако да отиде, вака две муви со еден удар:D. Топло, топло времето, во глава ме удри сонцето.

Толку сум ненаспана, се надевам попладнево ќе дремнам една партија, оти вечер треба некој да виси на лаКтоп:yawn:.

Убав денот нека е:sun:.

На ♡BuBaLe♡, ph.orhideja, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @Bozica1980 значи курбан да одиме заедно со маж ти:DТоа е жртва за фамилијата-нема лабаво:DМислам најмногу до 60 год.има човекот па можи и убава ќерка има:DЈас сум као младичка за него џанам:makeup:а после ќе се љутам и мрчам кога ми пристапуваат 30 и нешто годишни]:)Чурук жена тоа е (facepalm)арно ми велел мене ех м;):D

На ♡BuBaLe♡, Arabella M., Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Атер за плажа и куќа ;)
    Зошто се лутиш ако ти пристапуваат помлади, баш е комплимент. Уживај :)

На ♡BuBaLe♡, Petar80, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Да ве поздравам и јас....после долго време со мерак ги исчитав страните кои сте ми ги оставиле,пишале драги феминки,ми се наполна срцето:hug:
    Работни обврски низ дома завршени,сега одмор пред работа.
    И малата кај нас не можеше да излечи бактерија па сите од дома со се баба ми брисеви да ни земат.Братми имаше па кога тој се излечи и таа се излечи.Сега пак има:envy:а само што требаше да почне во градинка.
    Убав ден луѓенца...
    @ninja35 да го поздравам,и тој фали на темава,пуста кариера што ни прави:D

На ♡BuBaLe♡, Peco, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Каков вирус е тој Сања? Сега е актуелен?
    Имам дете во градинка па може да го донесе...

@Emy867 јас би избрала Љубав место курс, оти ете постои и он лајн курс, а има и таков каде што можеш подоцна да почнеш.
    А во тој курс освен да научеш јазик, сертификатот не ти важе никаде. Важе само од некој институт од Скопје.

@evangelina.ina ако не е грд многу, дај му шанса на дедото, атар ради плажата:D. Велат постари мажи повеќе гледат помлади жени.
    Од лепота глава боли]:).
    Јас моментално се блокирам, не сум расположена за маЖ, а и никој око не ми фаќа8-|.

Јас денес подобра. Дете во градинка, пијам кафе и ве читам.
    Комбинацијата на магнезиум и бедоксин ми влијае многу добро, спијам по цела вечер. И за нозете, и за кичмата, а и за нервите таман. Барем не се хепи пилс се тешам:D. Се навлеков на нив, ама витамини е:).

На ♡BuBaLe♡, Petar80, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.349
    Поздрав и од мене.
    Мутаво ми е некако,синојка ме фанаа некои црни мисли па си останав без спиење:worried:

А да си појдеш барем на едно солунско кафе @evangelina.ina ,зошто да не, онака другарски.Некако премногу не кочи овај балканскиов менталитет,па цело време живееме во стеги кои сами си ги наметнуваме а животот додека трепнеш поминал.И што е полошо и на децава тоа им го пренесуваме во наследство...
    Знам дека само филозофирам а во реалноста сум бетер ,ама така е бре...

@Emy867 не размислувај одбери љубов,уживај во моментот,германски се учи секогаш...
    (facepalm)
    Ова пмс-ова од мене зборува денеска изгледа.

Последна измена: 14 септември 2017
    На ♡BuBaLe♡, Peco, lunicka и 20 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Ако веќе имате прилика да бирате, одберете си добар соговорник.
    Оти како иде,само на тоа ќе останеме на 70 години.
    :D

Јас сум кажала само едно-бегај подалеку од градска фаца,локален фраер и татково богаташче|(.

На времето бегав од бубалиците,сељаци ми беа:doh:..па на крај јас испаднав најголем сељак.Ене ги господа се.Се директори.Пораснаа,созрејаа,се изженија и школото им помогна да имаат убав статус и да се ценети.Си ги гледаат жените како кинески краљици8-|.

Градските фраери сеуште ги мерат улиците:nod:.

Евангелина @evangelina.ina 20 години разлика меѓу вас е голема.Не е само човек да се скраси некаде..живот е ова:).
    На 60 години во кревет веќе "закрцува"...ами на 70?....а ти во цУтот на зрелоста:).
    Ќе се најде некој помлад:)
    Ама не го отфрлај:!:...море со децата тупни му се,истерај си одмор:D..и мајка ти земи ја,о нема да ти досаѓа веќе.Ќе си рече:оваа вака сите ќе ми ги носи ако се земеме:rofl:

На ♡BuBaLe♡, M&M, Arabella M. и 24 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добар ден. Ве читав последниве неколку страни. Мажето ми е дома и не можам да го изнагушкам. Башка секој ден трчаме некаде, дома е хаос и немам време за нет. Сега дека на забар сме, мали спие во количка па користам да пишам.
    Месецов ќе се шетаме прво во Богданци на регистрација и на ресетирање малце, а после тоа идеме пак за Охрид. Малку сами да бидеме бар за мојот роденден. :inlove:
    Не дека ми е мм, ама колку е дисциплиниран кога е во прашање работа, ем секогаш заработува респект, ем повишувања. Се гордеам со него. Но рековме повеќе нема разделби. Ако се оди некаде наредно само фамилијарно. :)
    Не се секирајте за мене, конечно уживам после 6 месеци . :D
    П.с. правев вчера мусака во земјени дека одамна не сме јаделе, за прв пат ставив кашкавал во сите редови и најгоре врз јајцата откако се испече, абе поубава мусака не сум јадела.#хаутобихаусвајф #битнаежелбатазаготвење

На ♡BuBaLe♡, Petar80, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @JuLleE не знам што да ти кажам.
    Почнува со болка во грлото, температура час 36 час 37, ама секрет да се задави човек.
    Болки во мускули и коски.
    И одма на плуќа се спушта.

Мене ми дадоа амоксиклав и оперил капки.
    Дополнително септолете спреј, др тајс, витамин ц, па и мултивитамин.
    И ништо не ми помогна за омалаксаноста.
    Се напив блокмакс форте, мислам се препородив.

На Petar80, Rebecca_R, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.187
    И јас како Мареане сакав да ти го речам истото @evangelina.ina . Кога ќе закрепнеш, да отидеш на прошетка и кафе во Солун. Ќе ти дојде убаво после се што преживеа и сеуште преживуваш. Можеби човекот е добро друштво со кој можеш да споделиш пријатен муабет, а тебе тоа и те како ти треба. Нешто повеќе ако не те привлекува не, ама ново пријателство не е никогаш на одмет.

На Petar80, dunika, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Пријател, другарски, дрн дрн. Чичето си бара млада се знае за што, другарка да му биде за муабет сигурно не. И тие слики од куќи и вили зошто се, за да се попали сиромашно македонче што сигурно убава кола нема во живот видено |( Грчишта. Ко купопродажен договор, отсекогаш имало па и денес, ти мене младост јас тебе удобност. Јас да сум би прифатила ако сум доволно разочарана, ако веќе имам кренато раце од животот и к.. ме боли и за љубов и за врски и за брак... пример. Вие гледам пријателство спомнувате, мачкате очи, вртите одоколу, а во глава ви се куќите и вилите :rofl: Да беше типов без ништо друга песна ќе пеевте :D

На M&M, stetoskop, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Го прашав колку години има ми вели 50 а јас сум убедена дека е 60:DШтом лажи за годините..Вели аман излези со мајка ти еве кога нејќеш сама, кога ти е незгодно од народот што ќе речи...Си се изнасмеав прописно кога ја замислив таа сцена.Не бива работата.. но нема да бидам непријатна имам син за запослување а богами и ако ме манат стресови ќе ми треба и мене нова работа..За кафе/ручек секогаш ќе се најди некоја другарка/колешка да не дружи па и големиот син:Dако му одговара ако не нека си пати alone:^)
    Помина денот а јас го поминав само со аналгин благодарение на вас:):*

На ♡BuBaLe♡, Petar80, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.