Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина, локација мај гараж.:wasntme::rofl::rofl::rofl:

Мм успива деца, јас да се одморам малку со кафенце, ми се спие, може да дремнам еден саат па да си одам на работа, толку од викендот.
    Едвај чекам да заврши оваа недела па на одмор 2 недели сум, Матео има распуст па да си чувам деЦите дома.:lol::lol:

Ово како онаа сликата со шоферот што и помогнал на бабичката, по сите сајтови, споделено по 1000 пати на фб како лек за рак да откриле.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Тука шоферите на сите стари и мајки/татковци со колички им помагаат да се качат, симнат од автобус, толку нормална работа е што на никој не му ни текнало да слика и става по социјалните мрежи.

Исто и сега со типов, тука сите мажи, партнери се до сопругите, партнерките за време на породувањето, што ќе и збори преку ограда да ја праша што и треба кога е до нејзе, за цвеќето па муабет не ми се прави како којзнае што да направил, уау купил цвеќе, ајде сега орден ќе му закачиме.(facepalm)(facepalm)

#дапромрчамијаснешто
    :angel::angel::angel:

На DVAANGELA, dunika, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ај не се прај многу важна (wtf)

На DVAANGELA, Dust, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    Па баш заради тоа е позитив на денот.
    Ама се радувам што се повеќе мажи стануваат такви.
    А генерално, за помош на луѓе не не бива. Вчера на една девојка и се слоши, ја видов од прозор. Се струполи, ти се верува дека 5ца од еднаш ја одминаа со фаца - ау бог да чува, се погледнаа меѓу себе и гитла, тргнав да се симнам, помина еден дечко средношколец ја беше окрепил дур дојдов доле.
    Лани прехлани пред мене се онесвести човек, ко што одев позади него бап...падна. Го истегнав го наместам, поминаа толкави волови од мажи ме гледаа ко да се дрогирам. Викам да ми помогнат, нц...кај сега имаат живот за живеење. Брза помош не сакаа да викнат, па две бабички ми помогнаа.
    Толку ни е свеста.

Мојов за пажња има положено на редовни активности без испит. Знам дека би многу за мене, како и јас за него...
    Сепак, секогаш е убаво да се разнежниш и да видиш нешто убаво кај некој друг како ова на пример. Не мора да ти се дешава тебе за да ти дојде убавко.

На N.2106, DVAANGELA, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    На N.2106, Annath, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Да не се повтори веќе,зовре балканот.Лилит и од мене само убави мисли ти праќам :*.Убаво е да се види дека сеуште има внимание бар овде кај нас,зашто ретко се гледа,цвеќе како цвеќе,но верувајте дека има жени кои не го добиваат,сум видела овде кај нас.де заборавил брзал на болница да стигне,де на работа бил (facepalm),им беше криво на жените.

На N.2106, DVAANGELA, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  7. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ќе ти кажам зошто е тоа така, народов не верува веќе во чуда изгуби доверба во секого.Нормално убав гест од тебе за постапката и да е навистина така народот се плаши. Ти ТЕКНУВА НА ПРИКАЗНАТА СО ОВЧАРОТ И ВОЛКОТ и тоа е тоа.Али не е хуманово во секој случај.Ијас би помогнала па нека ме опељушат ако е така

На N.2106, Dust, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Ма каков позитив!
    Нит се вртам нит знам кој паднал.
    Верувајте,никаТ нема да ме прочитате во таква рубрика.
    Од една до друга дестинација си одам по трасиран пат и никаде не се свртувам.
    Често сум замислена со свој есап и бомба да падне нема да чујам.
    Да не се порталиве и форумов,дефинитивно,нема да знам ништо.
    А и по природа сум таква:ако побараш помош-се што можам ќе сторам.Ако не бараш,нема да ти се опулам...што за мене е нормално..ако некој нема потреба,не те бара.

Луѓе.
    Времево во септември е како за +/-40....:D...
    Нема пеколи
    Нема гужви

Мир и тишина.
    Секој ден ми е розе пилула:)

На N.2106, DVAANGELA, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Лилит ме потсети дека неам појма од прва помош во случај некој да падне пред мене...Ниту би знаела како да го поставам, ни што да направам... :worried:

Надвор сонце, внатре тмурно... Подобри денови нема на повидок, барем не за скоро...
    Кога се нема помош и поддршка од никој, ни еден убав збор, само подлабоко се тоне

На N.2106, DVAANGELA, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    И да не знаеш, не го чепкај само викни брза помош и биди присебна, застани и некој друг што може знае за да ти помогне.
    Доста е и толку...

На N.2106, Petar80, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  11. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Izleze prvoto zapce na be usko :):):)

На N.2106, DVAANGELA, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Да свариш пченка или ориз таков бил адетот да му бидат бели како бисерчиња :D

На N.2106, Petar80, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Јас знам теоретски. Знам и на здрав човек замислена повреда да санирам, ама во случај на несреќа ќе се испружам до повредениот :tmi::tmi:

На N.2106, DVAANGELA, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Честитки,убави,здрави и бели како бисерчиња да се :f:

На N.2106, Petar80, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Со геријатријава што ја имам дома,сум се изнавежбала за прва,втора итд помош :tmi:,е сега надвор незнам,можеби би се снашла,моделот е тој,разликата ,година на производство .Трудна со најмалово,се спругнав колку долга и широка во несвест,и тоа среде пазар,среќа се погодија доктор и докторка,маш и жена, се,пазареа,иначе никој друг со прст не мрдна.

На N.2106, Skorpija25, Petar80 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Кај мене се мора да е комплицирано и отежнато. Таман си најдов убаво станче, добив известување дека можно е да се продаде. Го видоа, па сега се молам да не го земат.
    Станови нема ни за лек овде. Уште една главоболка, плус што дететво збунето е веќе со селењата.
    Излегов, и кога се спружив на сред улица, коленото од Велигден уште не зазадравено пак го повредив. Крв целата, изгребана:@.
    Денов катастрофа.
    Чекам и одговор за работата. Мислеш директор бираат:|.
    Сериозно размислувам на гатачка да одам. Волку назад да ми оди.
    А леб сонував како јадам.

На N.2106, DVAANGELA, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Си купив солена газирана вода. Се разбира, нит знаев дека е солена, нит па дека е газирана :))) бирав во ресторан нешто што ми се чинеше наjмала штета од локална куjна да се проба..наjголема испадна. Душата ми смрди со денови,само од што го душкав :))) дур чекав да го прибере келнерот :))) следен пат, по обратен принцип ке одам. Од убавите работи,освен совршениве девоjkи на секоj чекор (пиз..им.мат.,што би рекла другаркава Унгарка,нова ми е) :))) обучувачон со наj насмевка (звук), ради што би барала да ме примат во орг.. каj нив, да ми влиjae позитивно :)) интересни локали,до кои ако не те однесат локалниве..не ке ги наjдеш. И така,дури тука..се слушаше балканско (а ла Брегович)-романско-евреjска музика, во изведба на млади фолклоро-Том Ваjст хипсстери :)) аjм ин лов. :)) темнокосите се реткост тука...и чинам сите се збираат на овие журки :) цела група,генерациja..и сите у иста река пливаме/се давиме. Би да ги видам и по ова. И тоа.

На N.2106, DVAANGELA, fallenangel и 20 други им се допаѓа ова.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Naletuvam vo temava Ko djoker vo poker,Ne Se nadovezuvam vo temite oti retko citam celesno,no zelbata da ve citam I pisuvam e seuste prisutna.Denes na rabota mi odredia zadaca koja Se ispostavi da e za direktorot.Situacijata brse I glupava I smesna.Na pocetokot na sostanokot mi bese mizerno da sedam,no potoa si pomisliv neka my e stram nemu Sto neznael deka treba toj da e prisutniot,izigrav najdobro sto mozam,a toj dobi sarkasticni poozdravi od negovite kolegi.Na drugite polinja vo zivotot pystina nesto Ne odi onaka kako treba.Se luftiram so sin mi vo dvor I sebicno mislam na sebe si.

На N.2106, Skorpija25, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ми се лежи ми се плаче, глава ме боли, нозе потечени ќе пукнам. Едвај доседува на работа. Сакам да си ја гушкам ќере ама ме избегава. Маж такоЃе. До мене ќе да е. Сакам уште еден одмор, на планина, во пустелија некаде, сакам вино, ех желба пуста. Утре пак на работа, ужас.

На N.2106, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Цигансково лето право лето ќе биде,топлотен бран најавуваат,затоа ве нема,изгледа шетате.

Пијам кафе на тераса и ќе возам деца по културно спортски активности,а јас во меѓувреме ќе го шпартам градот,ене кај е свадбата,а кумава абер си нема.:tmi:

Читам по фб и не ми се верува колку ограничени луѓе има по светов.Учителки со тетоважи дали било проблем да ви го учат детето|(?Минималистички и тоа:o?
    Нека бидат како што треба,за почеток нека не им се проѕира долниот веш и не мора да изгледаат како певаљки,па после ќе му ја мислиме за тетоважите.
    А тоа што има тетовирани доктори кои спасуваат животи,или тоа не се важи?

Последна измена: 15 септември 2017
    На DVAANGELA, fallenangel, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.