Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Пред децава никогаш некои работи не сум ѓи коментирала,поготово за образованието ни,зашто нивна работа е да учат,никогаш ниту едно лице кое работи во образование не ми е критикувано пред нив.Едно е разговор со возрасни лица,а друго е пред деца-разбирасе ;)

Skorpija25, Annath, DVAANGELA and 9 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

:|
    Па јас за добро го спомнав..:sweat:
    Се може да се подобри, со суплементи и појачана храна..затоа го спомнав, како нешто не толку сериозно:drunk::D

Ај ..најпаметна сум кога ќутам:tmi:

Денес така фино се испонашав, ама си го бараа:lol:

3. Bridget

Bridget Форумски идол

Бaш вчерa сaкaв дa пишaм зa мaжoт сo цвеќетo, oн си е oк aмa тoлкaвa фaмa нa фб?? Женa му е, штoтуку пoрoденa, не е туѓинкa. Нaјмaлку штo мoже е цвеќе дa купи и дa јa прaшa дa не и требa нештo. Зoштo е тoa зa истaкнувaње, зoштo дa се викa брaвo зa нештo штo (требa дa) е нaјнoрмaлнo, a претпoстaвувaм и декa е вo нaјгoлем дел oд примерите. Чиј мaж не јa прaшaл женaтa штo и требa пoсле пoрoдувaње или не се пoјaвил сo цвеќе, чoкoлaдa, бoнбoниерa, штo дa е? Верoјaтнo имa и тaкви aмa (се нaдевaм) ретки се.

fallenangel, EuHenIa, M&M and 16 others like this.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Додека поминував низ Дебар Маало и ја видов Боемска Улица преполна,надвор маси извадени,преполно,па посакав да си се собереме нашево женско друштво,се боемка до боемка :emo:,па да си се заседнеме,истрачариме и да не раздени.

@JuLleE ако земеме да го испитуваме секој микроелемент во организмот,на сите ќе ни фали нешто.На крај најмногу пари и нерви ќе ти фалат од што ќе ги потрошиш по лабаратории и само ќе мислиш.
    Точно дека од шеќерот споро заздравуваат раните,ама ако си правела сега скоро крвна слика и се било во граници на нормала,немаш простор за секирации.
    Земи некој природен мелем за рани и мачкај се,а ако раната ти е влажна,земи некој антибиотски прашок,Бивацин и ставај.Или антибиотска маст.Ова за да не си навлечеш некој инфекција.

marama, M&M, evangelina.ina and 20 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

@sanjaeva да пише како е дали е подобра со вирусот,да не ја думаме:hug:

Annath, DVAANGELA, Rebecca_R and 8 others like this.
  6. ph.orhideja

Добра е, надевам:?:,не ми го пуштила аманетот.:shake:

Туку,невестава ме праша што сме сакале за нас да ни купела.Ептен ми е глупо,како сега јас да и кажам ова и ова го сакам.Не сакам да барам затоа што само така бил обичајот,кој знае од кога датира ова, дека морало кумовите да се даруваат.Не сака да згреши и ја разбирам,ама од каде да знам јас колку и што планира за нас,а уште понепријатно ми е да ја прашувам.

Почитувам традиции,ама не и непотребни трошоци.

fallenangel, marama, M&M and 20 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Требала да си каже и сума +/- кога веќе прашува. Мојата старосватица си додаде пари и купи обетки какви што бендиса. Јас во моментот толку не можев да си допуштам а она сакаше да биде нешто што ќе го носи.

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Oбичнo пaри дaвaaт и тoa не бaш мaлa сумa. Зaвиси кoј кaкo. Ти плaнирaш мнoгу дa трoшиш зa нив? :wasntme: Нa ти гo - дaј ми гo излегувa.

Skorpija25, M&M, Annath and 9 others like this.
  9. ph.orhideja

Па сега...:wasntme: и на нас треба да трошам,не само на нив,не ќе одиме во патики и фармерки,плус кумава да се нашминка и фризура да направи:emo:

Торта,бидермаер,црква и се за таму,лепење по музика,поклон во плик....традиционална свадба со сите салтанати ќе биде.

M&M, Annath, DVAANGELA and 9 others like this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Тoгaш штo се секирaш штo и oнa имa трoшoци зa вaс? Некa oдврзaт ќесе и тие :fubar: :D

11. kuc

kuc Форумски идол

Петок е ,а толку тивко на темава ....спиете или шетате ???

Annath, Bozica1980, DVAANGELA and 4 others like this.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:hai:
    :hug: @Lilit и мноогу позитивна енергија ти праќам
    :hug: и :* до @sanjaeva
    :l: @DVAANGELA
    :shake: не ја утнав темата за честитки и поздрави :wasntme:
    Денес денов - година :whew:
    Од сабајле носење деца во школо,градинка. Па ме свикаа по малото, повраќало..па ги зедов ги однесов дома, па се враќав на работа, па со синко на шопинг па со ќерче на шопинг и сето тоа пешадија :drunk:
    Бар вредеше, насмеани задоволни децата, начекав и нешто и за мене, испразнив новчаникот :tmi:
    Ме подболува грлово :envy: Цел сектор мој кашлаат киваат со денови, малиов донесе вирус, утре големата во школо...интересен викенд во најава.
    @evangelina.ina ќе се смири за недела-две и препорака да носиш по можност волнен мидер да ја топли раната. Мојата ме подболува на времето или кога ќе се напрегнам. :( Битно здравјето та за тоа, се издржува. А во однос на господинот, ни години ни имање ништо нека не ти е мерило, само да си го слушаш срцето! А дека ќе ти приоѓаат и допрва, нема сомнеж 8)
    Да спијам не ќе е лошо. Пред 6 се активира алармчено мое :wasntme: :hai:

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Прашај си за која сума, не е срамота. Можда тоа што за тебе е малце, за неа е многу и обратно.

14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Oдвaј дишaм, aмa мекици истерaв :D
    Вие ме учевте. Кaде те кaнaт, oди :D

mira.mira, dunika, mareane and 11 others like this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Да си прашаш до колку пари од прилика и што планираат за такви работи не е срам кога веќе се тера.
    Така беше и кај нас, го прашавме кумот дали сака нешто да купуваме или пари,исто не праша и тој .Едногласна одлука беше пари во плик,ние нему за дарување тој нас за подарок и на крај кога ќе видиш исто е се.

Денов 2 накај 3 дена ми траеше :D
    Се налевав со вино до пред малку и сега полесно ќе се спие.

16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Јас арна, и денес и вчера банана, кафе, па се со ред. Нема ништо ново, ниту интересно, обврски како и секој ден. Викенд ко викенд, ќе се шетне некаде.

Поарно не гуглај, дечко ми секогаш наоѓа некој тумор или рак. Верувај ми на збор, краток е патот од мигрена до тумор на мозокот.
    Користеше бивацин? Веќе не е се вика бивацин, грчка фирма го произведува, портокалово пакување околу 400 денари. Друго, проба со прополис? Јас за рани кои не се длабоки и кај што нема гној (обична исеченица) користам од 15%. Колку за ориентација, рана на колено (4-5 сантиметри во дијаметар) заздравува за еден месец.
    Инаку, шеќерот дава такви симптоми, имаш дијабетичар во фамилија? Велиш си правела ККС, би требало да покаже доколку нешто не е во ред. Како што пишала Дасти, може имаш недостаток на цинк.

Пишале другите членки веќе, прашај за сума. Сепак, треба да те дарува тебе, маж ти, децата.
    Ова со дарувањето е на-ти-го-дај-ми, буквално. Ти даваш за ова-она, таа враќа, не се, ама пола или повеќе од сумата што вие ја давате, ќе ја даде и таа. Кај традиционалните свадби така оди.
    Ако веќе правиме муабет за обичаи, невестите купувале кебе, пижами, постелнина и ред други работи. Ова со подарок по воља е полу-модерно.
    Јас кога би дарувала, не би прашала што сакаат сведоците, ќе купам што мислам дека е убаво (а добар вкус имам, сигурно ќе е убаво тоа), па ако ептен не им одговара нека менуваат.

Dust, Sesil, Annath and 7 others like this.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

@Rebecca_R претпоставувам не ти е добро утро :) Мене ми е :(

Dust, dunika, mareane and 9 others like this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

За добро утро треба да се преспие, јас уште не сум легната. :rofl:
    Ама може кафе, и онака пиев еспресо во 1. Или не, подобро какао да пиеме. :inlove:

Dust, Annath, ♡BuBaLe♡ and 5 others like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Чекај да се освестам прво ова ми е шок :yawn:.

Dust, Annath, ♡BuBaLe♡ and 5 others like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Јас ќе ставам, нека повели и @bittersweet

Dust, dunika, mareane and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.