Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Бoжo oд 4 или 5 гoдини oстaвaм. Ти јa зaтвaрa мaјкaтa врaтaтa пред нoс и штo ќе прaвиш? :D Сo децaтa oд грaдинкa е, aкo имa прoблем oстaвaш телефoнски брoј и те бaрaaт. Не ми беше сееднo првиoт пaт, oстaвaш дете вo туѓa куќa, aмa среќa се знaев сo мaјкaтa пa мaлку пoмирнa бев. Пoрaнo не ни слaвaт дoмa, никoј не би се нaфaтил дa е oдгoвoрен зa еден куп двегoдишни или тригoдишни децa, си слaвaт вo грaдинкa и дoстa е. Мaјки дa се кaнaт пa не дoaѓa вo предвид. Акo ти oдгoвaрa нoси гo дететo, aкo не -не мoрa.

На Skorpija25, DVAANGELA, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Така е Рефке,се сложувам дека треба да си одговорен,за секоја професија важи ова.Исто и за надворешниот впечаток кој го презентираш пред пациентите,не оди со нокти како канџи да издаваш лекови,уште помалку ако смрдиш на цигари.

Исто се сложувам со тебе и за школото и платата.Пет години е факултетот,плус стаж и државен испит за да се стекнеш со лиценца за работа,која за да биде активна мора постојано да се следат стручни советувања,конференции,семинари...Денес нема невработени фармацевти,огласи постојано има,насекаде се бараат,но за тоа колку се платени,не ми се зборува.Фармацевт мора да има во секоја аптека,тој е носителот на дејноста во аптеката,неговиот факсимил стои на секој рецепт и истиот е одговорен за секој издаден лек.
    Ништо нека не те чуди кога еден лекар во ординација по општа медицина зема 18000 ден плата.Стоматолозите исто се утепани со платите,@Annath ќе го потврди ова.Се е извртено во оваа наша земја,затоа медицинските кадри најмногу избегаа од тука.

На DVAANGELA, Val-Dim, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Купив книгa зa пoклoн
    20170916_113431_HDR.jpg
    Требa утре дa јa дaдaм.
    Сегa ќе брзaм дa јa прoчитaм.
    Зaтoa сум oпрaвдaнo отсутнa:)

У ствaри сaкaв дa прaшaм дaли книгата кoјa знaете декa некoј вaш близoк претхoднo јa читaл, ви е пo вреднa.
    Мене дa.
    Книги кoи ги читaл тaткo ми ми се бoгaтствo.
    Сегa oвaa книгa немa врскa сo тoa. Мислaм не јa купив зa пoвoд некoј туку oнaкa..еј излеглa книгaтa..oк ќе oдaм нaкaј грaд ќе јa купaм.
    Ете..пoклoн сo нaрaчкa :rofl:

На Skorpija25, DVAANGELA, referentka и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    261.750
    Јас сама одам сама, маж ми само кај деца на пријатели ме дружи. Може од годинава и би седела сама, баш ќе пробам.
    Книги со мајка ми си мењаме ама сите скоро кај неа седат. И си коментираме после читањето ама неколку реченици и тоа е тоа.

На Skorpija25, DVAANGELA, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Брзо се читаат книгите на Ј.Б.Алимпиќ.Оваа последнава ја немам читано.Ај ќе кажеш дали е убава.

Имам многу книги и многу купувам,посебно кога има промоции,саеми и попусти.Мајка ми претходно ги чита,после јас и си дискутираме.Исто имам и две пријателки со кои имаме ист вкус за книги,па си ги разменуваме и после ги апсолвираме,разговараме.Книгите на Елиф Шафак кои ги прочитав една по друга многу ми се допаднаа.Мерило за добра книга ми е кога се наежувам додека зборувам за неа.

Зачленета сум во библиотека,ама тешко успевам да начекам добри наслови,па полесно ми е да си купам или да си ја симнам од интернет.Од темата на форумов размена на книги во пдф,прочитав неколку и мислам дека е многу добра работа,така од Тес Геритсен сите ги прочитав,а дури сега излегоа од нашите издавачки куќи.

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Книгите кои ни се дома ѓи чуваме како очите во глава,купувале мајка ми и татко ми,еден дел се кај нив,дел кај мене,од поново време оние кои се,пак на двеве места,но и разменуваме со пријателки,секако со враќење.Снашката и од библиотека ни зема кога ќе начека добра некоја.Незнам да плетам,везам,не научив,ама добра книга не одбивам,ме смирува и опушта,па цела ноќ можам да си читам на мира.Тоа беше и критика од свекрвица,домаќинка жена-плетела,везела,а не книги да читала:tmi:.Ете си кажав,во недомаќинки сум:)

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ауу јас домаќинка сум,знам да везам,обожавам;)Колку ноќи сум останала до касно везеќе,како помала,сега немам време и еден преубав гоблен ме чека:D
    Пирошки спремни,повелете,ќе се вечера,ама апетит слабо.

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.487
    @Bridget благодарам на дијагнозата.
    Јас не го обвинив аптекарот туку споделив што ми кажа.
    Шеќер немам, крвна слика ми е во ред. Прашав за искуства.
    Раната не е отворена, заздравува бавно.
    Поради тие резултати се чудаше и дечково.
    Често знам да се шегувам на своја сметка дека сум хипохондрик. Али тоа е чисто шега која си земате за право да ми ставате дијагнози.
    Ама јас сум виновна што премногу се опуштив овде. А не дека никој друг не се плаши или жали ама ај.
    На крај краева има лекари, што барам јас овде да прашувам, за сеир да ми фаќаат.
    Останете вие психички совршени, ваквите како мене лабилни и хипохондрици се губат овде кај вас совршените. Претеравте!

На malerozna, manja666, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Лaјлa, дa. Женa мaженa пoрaнo книги дa читa се сметaше зa мрзеливa кoјa бегa oд oдгoвoрнoсти. Плус не стoи сo две нoзе нa земјa туку кoјзнaе штo читa и фaнтaзирa. Стручнa литерaтурa зa фaкултет -oк, се' другo беa глупoсти. Кoлку рaбoти имa пo дoмa oнa книгa читa, или пo нoвo -седнaлa нa кoмпјутер и игри си игрa.
    Ај не дрaми, стoпaти имaш кaжaнo зa себе декa хипoхoндрик си нa шaлa, сегa oд истa тaквa шaлa нaвреденa сo дoлги пoстoви, бре бре.

На Skorpija25, DVAANGELA, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Да во право си,разликата е во тоа што откако се завршени сите работи,те.ноќта си читам,не дека се правдам,ама само ноќе за читање време имам,а тоа е мое време,сите намирени,подмирени,средени,да не ме праша некој од нив оти ноќе не можам да спијам случајно,и да, не везам,не плетам,ама 30 кубици дрва низ раце зимата ми врват со се цепење.Да бе си признавам-недомаќинка.

На Skorpija25, MacenceEna, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    И ти кo нaвреденa ми звучиш :^) :D
    Ајде уште некoј, сегa е шaнсa.

На DVAANGELA, Lejla8 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    261.750
    Јас! Без осет по родендени одам ;)

Јуле не се лути, јас не мислев ништо лошо.

На DVAANGELA, Annath, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Еднa пa и мaжoт си гo нoси. Кaкви ги имa, ти пaк дoбрa си...
    :D

На Skorpija25, DVAANGELA, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    261.750
    Си молчи ;) ама кажа кафе пијат само, јас и вино понекогаш :)

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    После 2 недели утре слободен ден,ме чека роденден кај внукми.
    Не стигнав да купам ништо затоа ќе му дадам пари.А не сакам,обожавам да купувам,може 2 саати ќе ја вртам чаршијата ама купувам со мерак.Исто сакам поклон да добивам а не пари.
    Мм секогаш вика многу сум се замарала за поклон,за мене никој толку не мислел,со исклучоци се разбира.
    На роденден ќе бидат поканети само деца и најблиските тетки(јас сум една од нив):sun:
    Ај не се лутете и карате за без врска:tmi:

Последна измена: 16 септември 2017
    На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не бре зошто навредена,само си кажав,не можеме сите да сме совршени ;).

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кaкo сите тaкa и ти. Дa сум тaму и јaс винo мoже би си нaрaчaлa. Дa гo oстaвaм и зaминaм пa ќе ме збoрaт мoже, немaјкa, тaкa гo oстaви дететo, кујзнaе кaј ќе oди...:D

На Skorpija25, DVAANGELA, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    А гo сфaти ли мoјoт пoст декa зa пoрaнo кaкo се збoреше е, или ?

На DVAANGELA, Petar80, Peppermint и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    261.750
    У швалерај!

На Skorpija25, DVAANGELA, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Никој не мислеше ништо лошо Јуле.Јас си ја бранев професијта само,а те сфатив и тебе што сакаш да кажеш.Без лоша намера беше се кажано.

А за Бриџит,не ли ја научи до сега?Јас ништо не и земам за зло,може е подиректна,ама не е лоша,нема кај неа ништо во завиена форма,се ќе ти плесне во фаца.

Ние како црева одевме на детски родендени порано.Еден оди,четворица води.Го канат едниот од градинка или школо,сака и другиот,па кај двајцата таму и јас и маж ми.Ајдеее.
    Сега можам и кумова тајфа да соберам:rofl:,не ме знаат:rofl:.Ама тоа ни беа поблиски луѓе,па затоа одевме заедно.

Што не одам сега со децата,слават во Тренд,Вулкан,кафичи....Убави времиња,уживајте си со децата и ич да не ви е гајле кој,што и како рекол.

На DVAANGELA, Annath, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.