Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ајварот од што беше добар лани,ене го уште стои кај мајка ми:tmi: и затоа решивме оваа година нема ајвар,ама затоа има се друго.Мајка ми направи од сите можни џемови и слатка,печи-гмечи пиперки,салца и не знам што друго,ќе дознаам кога ќе ме натовари од се.И викам зошто само прави и зошто не не вика за помош,ми вика дека татко ми секој ден ја изненадува со по некој пакет пиперки,сливи,модри патлиџани:D.

Блазе си ти Пепермнинт,многу сакам фамилијарни шетања,денес за малку не се излажав да купам карти за следна заедничка екскурзија,кога ми текна дека треба пари за скијање да се собираат.

На Skorpija25, fallenangel, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    175.042
    Ај добро вечер....
    Да не ви се мешам во пиперките ама...
    Ќе фаќаме некоја друга тема или за зимница и ноќва ќе се зборува?

На Skorpija25, fallenangel, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    85.189
    Хелоу и јас да седнам ...туш мавнав кафе на ред и се друго после по ред убаво кажа @stetoskop на ноќе за зимница муабет не се прави :nod:
    @Dust браво девојко на вакви ко тебе му се дивам спремна за мажење ..мм исто човеков нема нешто што незнае или не направил ,незнаеш што ќе ти притреба во животот убаво е да знае човек од се по нешто ...
    Вие со ајвариве што ви се готови камо по едно лебче намачкано и сиренце рендано ......ммммммм
    Убава вечер !!!

На Skorpija25, fallenangel, ph.orhideja и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добра ви вечер.Да се надоврзам на муабетот на Битерка и Лилит,кај мене свекрвица кога ќе бендиса нешто за носење вели-ова како за нас,демек таман врснички сме (facepalm),а недај боже нешто да се пожалам дека боли-на наши години така е вели :tmi:,па си ќутам,научив ништо да не ме боли :tmi:,ќути си трај си е работава :D.

На Skorpija25, fallenangel, Ano и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.499
    Абе себичност.
    Не е прв пат до душа, ама него уште не сум му ја шлапнала. Кај и да е... Имаше една ситуација, го сретнал татко ми, а он бил со пријател и му рекол на пријателот - е ова е чичкото што ти кажував дека зимав од кај него ххххххх. Втф?! Сватот ќе каже у најмала рака. Таткото на девојката на син ми. ЧИЧКОТО! Чичково има стомачни, бицепс и трицепс, трча по 10 км и прави склекови...
    И ај кажи шо да им речеш?
    Толку им сече.
    А и непомирен е со фактот дека годините му проаѓаат.
    Исти се со жена му. Ја убедил дека он и е најбитен у свет и изјави дека више него го сакала од децата, оти децата ете си оделе и од секогаш било така.
    Дм на тоа убаво им рече, еее супер, младенци, ај па креветче ќе ви купиме за во спална, се ресетирате глеам.
    Сега скоро не искара ко мало деца. Ние седнати а он збори, станав вода да си земам, а он на мене кај одиш ти?! Аи си викам, ти многу јак бе, го погледнав и продолжив до кујна...

На Skorpija25, ph.orhideja, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Здраво девојки... Може какао со млекце? love_382.gif

Цел ден не сум седнала... Не, не чистев, таа активност никогаш не ми е на репертоар за викенд :tmi:
    Сега врти последната перална, не можам да сватам како толку алишта се собираат за перење... Момците се „кривци“, по цел ден некаде одат, а на секое прибирање дома фрлаат облека за перење (facepalm)
    Ај, перењето ми е лесно :D, ама после тоа треба се да се испегла... Јас што не мразам да пеглам, почнав да размислувам за редуцирање :!:

Зимници... @Bozica1980 не е рано за ајвар!!! Оваа година го правев на 1-ви септември, па веќе увелико се мачка на леб, а имам и канта беровско сирење... Значи, диета нема :D
    Ми остана само киселите зимници да ги направам... Чекам корнишоните да се појават, па руска да исецкам, цели краставички да ставам и секако „жива“ туршија... И доста ке биде :tmi:

За старите луѓе... Колку е повозрасен човек, толку е посебичен!!! Ви кажав во едно мое мислење за свеки на моја колешка... На осумдесет години секој втор збор и бил „старост иде“ :?: :rofl:
    @Lejla8 човек што е научен да се жали за се и сешто, и за главоболка ке рече дека е крај... Се е до карактерот. И моето не чини, колку и да не ми е добро јас не застанувам, а да се пожалам не ни знам како :tmi:
    Кога ке ми текне какви „филмаџики“ познавам, мака ме фаќа... И не можам да си простам што и во двете трудноќи не се пренемагав :nod:

Па сваќе, не знаеш затоа што си пропуштола некои мои мислења ]:)
    Плус не ме дружиш, се изначекав да ме повикаш на кафе :tmi:

@Dust браво девојче за убавиот пост... Реткост се млади девојки со вакви погледи на животот :hug:
    Мила, синко први е една година повозрасен од тебе... Не мора само сваќи да имам на темава :?:

На Skorpija25, fallenangel, Ano и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Дa не знaеш штo е пoлoшo, стaри штo мислaт декa се вo цутoт нa млaдoстa или млaди штo "приумирaaт" секoгaш кoгa глaвa ќе ги зaбoли или врaт ќе им се укoчи. Oд прoмaјa нoрмaлнo.

@Val-Dim сo штo се зaнимaвa синкo твoј? Акo е мехaничaр пример, кoј ќе јa слушa дa збoри зa пoпрaвки, сaм свoј мaјстoр, свеќици, рaсипaни кoчници...:D

На fallenangel, mal.ecka, m.i.g и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Шеп, шеп, шеп 8)

@Bridget остави го девојчето, се сака да си знае, вредно е :!:
    Не ми расипувај муабет за снашка :tmi:

На Skorpija25, fallenangel, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.220
    Кога сме кај зимници некој рецепт за модри патлиџани во тегла?

На мајка ми и реков годинава нема да се прави ништо затоа што нема кој да и помага, само јас јадам од кај нас, а за други нема шанси да се малтретира. Колку и да е највкусно домашното, за тегла две нема да умрам од купечко. Само ептен модриве што ми е мерак да ги направиме.

Да ви кажам смешна случка. Дедо ми од на татко ми страна имаше некои 75,6 години, а баба ми од мајка имаше некои 80 години и седиме јас и он, збориме за умирачка и он вика па нека оди по ред. На смеа му реков дека он е на ред, а он ми се налути и ми рече дека баба е на ред, дека постара :D Со денови се смеев, а и ден денес ми е смешно како го кажа тоа. Навистина тој почина пред баба ми, џабе и кобеше на жената :D

На Skorpija25, fallenangel, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Трета смена слабо активност... Не Ви се прави зимници :D
    Отидов да читам... И малку да си ги одморам нозете :!:
    Потпис... Недомаќинка, нон-стоп книги да се читало 8)
    Добра ноќ, имајте убава нова седмица :f:

13649149_1114226375315735_1583219558_n.jpg

На Skorpija25, Peco, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Мислам дека со текот на годините се потешко го прифаќаш фактот дека старееш :tmi:

Некогаш дури смешни се обидите да се прикажи човек помлад одколку што е, или се рачуна за млад а е далеку од тоа.
    Секој пат се смеам за бабата на мм. 80 години е ама има постар брат и сестра, живи се сеуште и кажува дека тие остареле а она оди на кај старост :mm:
    Еднаш пак седеме сите, фамилијата на мм собрана и тој кажува за дедо ми, вели алал да му е како се памти до детаљ, не заборава ништо, и ко со помлад човек можеш нормално да разговараш без да ти кука за се во животот. Прашува баба му колку е стар дедо ми, кажувам јас, излезе дека е ,,дури,, 10 месеци постар од неа и таа вика ,,ете он стар човек се си памте, ние помладите уште сега се забораваме,, :lol::lol:

На Dust, Skorpija25, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ако по утрото денот се познава, ..ќе биде и ова убав сончев есенски ден..:?::D
    Добро утро и убав ден...

На Dust, Skorpija25, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    175.042
    D.utro i od mene...
    Denov nosi novi predizvici i pobedi....ednostavno znam...se ke bide onaka kako sto posakuvam
    Pozdrav do site...ubavini neka ve sledat na sekoj cekor.

Последна измена: 18 септември 2017
    На Dust, Skorpija25, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро ви утро и убава работна недела.Кафето на тераса се пие,времето за милина,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете.

На Dust, VladeMila, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    85.189
    Добро утро !!!
    Времево богами милина ,кафенце се пие ,а во позадина го слушам како пее Тоше...По тебе ...штета за тоа дете денес ќе имаше светска слава но чуди се патиштата божји ....
    Убава недела народе !!!

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.794
    Топло утрово, да. Се кандисавме некако во школо да оди, ќе видиме импресии подоцна.
    Јас и маж ми сами по дома од 7 сабајле, да си прилегнеме најарно ќе направиме :toivo:

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    152.499
    Дoбрo утрo!

Испрaтив дете нa екскурзијa и првoтo кaфе сo вaс гo пијaм...

Сo глaвoбoлкa и бoлкa вo кичмa се рaзбудив...ги испрaв перниците и спиевме нa други пптврди и пoмaли..пoтoчмo вooпштo не спиевме...шo терсене чoвек сум стaнaлa вo пoглед нa спиењетo тo чудo еднo!

Убaв ден и некa летне нaбрзинa рaбoтнaвa неделa!

На Dust, VladeMila, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро
    Да не беше отворен прозорот, ќе се успиев за на работа.
    Од кај каснам, па и си сварив и кафе да се напијам.
    Пеглам кошула, се облекувам, мијам заби, се враќам во спална, гледам кошулата испеглана закачена на стол. Сум облекла непеглана. Ајде пак соблечи облечи.
    Сега фали уште да се симнам и појадок да си купам, таман. Менаџерот пак ќе ми вика.
    Денес потопло е, а јас пак со две јакни. Соблечи облечи си играм цело време.
    Уште неколку долги дена и ќе се наспијам и јас ко човек. И после време за шопинг иде. Секој ден само додавам на листата. Среќа не е шопингот за мене(само две нешта), затоа сум возбудена. Си ја најдов дијагнозата синоќа. Wendy syndrome. Гајле ми е.

Ќе доцнам само 15 мин.:D

На Dust, VladeMila, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Утро, понеделник = БЉААК :puke:
    Сите кутат и буљаат во компјутериве, демек толку заостаната работа имало, уствари ги мрзи што дишат :)
    Ми замина колешкава што правеше убаво мутено нес кафе :( Дојдоа некои нови типки од претходната недела.
    Убав ден на повидок, бидете ми поздравени сите :*

На Dust, VladeMila, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Јуле ми треба правен совет, не можам да те тагнам и порака да ти пишам. Те молам пиши ми порака.

На Lejla8 и JuLleE им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.