Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Стварно нека биде убав ден!

На Skorpija25, душленце, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    D.utro...budna sum i jas...ustvari oko ne sklopiv cela nok....
    E.a ti zivotot....taman na edno pole ke zastanes na noze,na drugo pole zivotot ke ti vrze slakanica...

На Petar80, VladeMila, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро..
    поладно денес..

На fina erika, mareane, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро :sun:и јас станата рано, убав сон ,убав човек сонував уфффф уште да се оствари добро ќе биде:o
    @Sesil , така ќе направам приватен профил и никој да не гледа, и не прифаќам никого што не познавам...
    Ти благодарам :hug:
    Убав ден друштво :hug:

На Petar80, VladeMila, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, убаво време денеска изгледа. Мм на работа замина, вчера го видов на 2мин само да ме информира дека пријатели за кои мислев дека имаат супер брак се разведуваат :( . Жал ми е оти ги познавам и знам дека беа совршени еден за друг ама ете...не биле.
    Инаку меѓу забар и гинеколог, од гинеколог ама ич не ми е бљак, сум одела и одела мислам дека сите гин во Ск и околината ми ја имаат видено. Ама па и забар не ми е страшен, мојата забарка е топ :)
    Убав ден, сончев и не топол ви посакувам

На fallenangel, VladeMila, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Добро утро и од мене☺
    Забар јок никако неможам да помислам а на гинеколог немие толку страшно.
    Страшно мие сега од тоа да неми каже нешто лошо и страшен мие што неми дава боловање а јас неможам да стојам цело време и да се оптегнувам.
    Денес мм ќе му оди иначе готов е.

На mal.ecka, Sesil, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  7. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добро утро:)
    Две недели добив боловање и бидејќи никој (д-р,матичен) не ми посочи дека треба извештај да барам од д-р што ме оперира а не да ја чекам отпусната листа си го загубив правото да одам на комисија и добијам уште боловање..Поминал рокот..Сега сум на одмор..Глупава се почувствував вчера..Па и ми се снеарни, без мидер излегов по жешкото ми беше терминот имав чувство дека стомакот ми е аквариум и нешто се бранува внатре:sweat:Не сум се уште сама да шетам а убедена бев дека ќе скокнам обетчина уште две да си дупнам на увото(facepalm)Ќе одам овие дена со големиот па ќе го частам кафе:lol:После ќе се објасувам со мама и сите што ќе бараат "објаснување"за мојата "несоодветна"постапка:rofl:Тетоважа мала на зима:lol:
    Околу децата, колку што е неодговорен големиот толку е одговорен малиот(facepalm)(facepalm)
    Сега учи тестови за автошкола..Ако паднел по втор пат ќе се откажел :headbang::headbang:
    За сопственото здравје пак одговорност нула;(;(Во неполн месец 3 пати силно настинува:xа скоро 22 години..Ако му зборам-замарам:x(facepalm):headbang:
    За прегледи по гинеколози последните години ми беа толку чести и нервозни (расти-стагнира) што самиот чин на преглед не го ни перцепирав, димензијата ми беше приоритет..
    Стоматолог исклучиво со анестезија..

На Petar80, Peco, VladeMila и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Хелоу и од мене... сè помалку нè има на темава? Не ме чуди...

Сакам да потрае ова време, да биде топло преку ден, а свежо насабајле и навечер... есента и зимата не ги можам... да можев да ги преспијам арно ќе беше....

Забар и гинеколог... секој ден сум на забар, а на гинеколог по потреба. Арно ме потсетивте, ближи времето за контроли, да си закажам со време...

Кафе?

На fallenangel, Petar80, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Добро утро :sun:
    Време е за кафе :coffee:
    Два тона фраерлук има во луѓево

Сакам постари мажи, сум ви кажала нели :smirk:

На fallenangel, Ano, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.534
    Добро утро.Кафе прво на раат да испијам на работа.Потивко е денес.

На Peco, Rebecca_R, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Доброутрооо!!!
    Јадев благо, солено, почнав да пијам кафе, па и еден сендвич изедов, го допив кафето, фереро роше каснав, се во рок од еден саат. Сега седам на инстаграм и слушам музика. А на работа сум.
    Цел ден кафиња пијам и после вечер се чудам зошто неможам да заспијам.
    IMG_20170919_080321_680.jpg
    Утрински поздрав со една слика вредна 120000 фунти. Ајде накитот да го разберам, ама сликиве не.
    Луди се луѓево.

Ми се пие второ кафе сега :P:wasntme:

На Petar80, Peco, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.205
    Добро утро ...вчера си легнав во 22:30 што никогаш не ми се случило испратив дете на школо и пак призаспав ,значи сум се одморила топ ...ми требаше
    Машко кафе ќе се пие ..На стоматолог и гинеколог одма без проблем само што кај овој што чепка доле е повеќе непријатно чуството ,другиов месец закажав за ПАП тест време беше ...
    Околу детево прво пробувам со разговор ако не бидува знам и да и се развикам но никогаш мм не ми се меша ...абе во денешно време никогаш не си начисто со овие деца не бевме ние вакви да не знаеш дали да му се развикаш или да почутиш ,но едно е јасно од очи испуштање не ....
    Убав ден !!!

На Peco, VladeMila, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро друштво кафе?
    upload_2017-9-19_9-22-15.jpeg Јас веќе го испив првото,на ред е некое овошје да се апне а за доручек ќе размислиме.
    Се чувствувам како да ќе експлодирам од внатре ме мава некоја нервоза вчера на мм за се нешто му се дерев,како ли ме трпи:?::worried: изгледа ПМС-от зборува од мене или е нешто друго :!:појма немам.
    На забар одам повремено кога имам потреба, а на гинеколог ооооо Добро утро уште малку па Докторот Другар ќе ми стане, ќе неможе без мене (facepalm)
    Сабајлево малку посвежичко ама па за тоа попладне :sun::f:
    Ви посакувам убав ден да имате.
    Уметниците никогаш неможев да ги разберам, а пак колекционерите ич, али очигледно луѓето имааат пари8)

На Petar80, Peco, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Премногу пари. Не знаат што да прават со нив. Па ајде ќе инвестираат во уметност. Не разбирам зошто би дале толку пари за портрет на особа што живеела пред 300 години.
    Ќе ја закачиш на ѕид и нема ни да ја гледаш. Барем некој пејзаж да беше.

Иде зима. Се поладно и поладно.
    За неколку недели ќе почнат и лисјата да жолтеат. Лани немав можност да фотографирам по парковите, сега едвај чекам.

На Peco, VladeMila, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууууууу!
    Детево почна во градинка, по малку, па друг ред имаме. Значи се чудам колку како луѓе сме безобразни, тоа чудо едно невидено.
    Сега за во градинка дека почнавме по пола саат, па по еден саат да одиме, постепено зголемуваме, кој да ме види ми вика абе што те маткаат одма дај го детето по пола ден,.......
    И јас и викам вчера на една абе не ми се брза, не плаче, таа ми вика е па детето ќе се научи на кратко седење. И викам не плаче, да не ја форсирам а и многу деца се, ги разбирам и учителкиве, гледаат помалку деца да кмаат. Е па што ти е гајле, за нив ми вика.
    Да ние со едно дома не можеме, а ти си 40 можат.
    Абе .....
    Едни па го носат детево и не му облекуваат топлинки, зошто во другата градинка учителката им ги облекувала, па го пуштаат со патиките за надвор.
    А да и немало дрва во градинката па училницата им била на сонце. :headbang::drunk:
    Гадови сме, жими се.

На Peco, VladeMila, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Излегов на воздух.
    Благо сонце ѕирка, јас еспресо и цигара.. уживам.
    Овој дел од утрото го обожавам просто.
    Сама со себе..
    Ладно.. цели 8 степени ..
    Ветувачки ден за долга прошетка и шопинг или не ќе видиме како ќе тераат облациве.
    Мразам кога по цели денови е тмурно и врне.
    Сакам златна средина ама нема скоро па ич.
    Сега ќе одам да си направам уште едно еспресо и да уживам раат.
    :sun:

На Peco, VladeMila, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Абе јас ќе им кажам абе ај глеј си работа,мене на работа, во населба роднини само ме прашуваат абе уште не си бремена 9 години поминаа па оди на доктор па ова па она ејјјјјјјјјј малоумни ко божем јас од планина сум симната:fubar:море мрш таму гледај си ја чергата дома.

Последна измена: 19 септември 2017
    На Peco, VladeMila, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола.лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

И јас со кафе се освестувам ама пладневно, легнав да спијам за саат време се рабудив и никако да презаспијам, до вечер ако имам можност ќе дремнам уште еден саат.(facepalm)

Сите денес нак*рчени и јас исто.:lol:
    Бев да го земам Матео од училиште, ме пречекува учителката да ме убедува да го пуштам малиот на кампување 2 дена, имале и помош за родители со финансиски потешкотии.(facepalm)
    Ај што е мал една рабпта, времево врне, истура, газот не знае да си го избрише ќе го пуштам сам некаде, нема шанси, башка и викам на учителката после тоа што се случи со внук ми никаде не го пуштам малиот преку училиштево, пред очи да ми се како што напиша @kuc :!:

@marama фала ти за зборот кобник, три дена го мислев и не ми текнуваше, така се чувствувам кога ми збори тој сватот, како да ме коби.:@:@

И на забар и на гинеколог одам од што морам, ни со песна, ни со страв и на двете места ми е подеднакво непријатно.:)

@evangelina.ina те читам и страв ме фаќа, истото ме чека и мене само да се решам за кога.:sweat::sweat:

@fina erika народот секогаш нешто.ќе си збори, немаат друга работа, мене ми викаа ајде кога второ, бидна второ, лелеее многу на брзо, па за третото аууууу ти пак трудна, као они да ми ги чуваа децава, па за полот тек, као за греота со две машки, за третото не сакавме да знаеме, сигурни беа дека носам машко и затоа не кажувам, демек разочарани сме биле со сопругот, ненормален народ.

На Ano, Petar80, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Кафе пауза за дружба со вас:).

Вчера се враќам дома,бев излезена и што да видам,куќата свети.Се на свое место,кујната ни јас не ја светнувам така:o.Домашни напишани,двајцата во свои соби,тивки,мирни,третиот двор средува и си викам што им би???
    Самоиницијативно,ништо на никого не му реков.После па си викам,од сто пати повторени работи,еднаш ќе ме слушнат и разберат:!:.

Купив Мама'с ајвар,зошто нели само за ајвар се збори деновиве и се разочарав.Како варен е,полутечен,никаков.Кажете некој убав ајвар купечки,зошто ќе треба тој од лани (никаквиот) што ни остана да го јадеме,.Тој лани не го биваше,годинава па уште повеќе нема да го биде:D.
    Ако знае мајка ми што размислувам,дека сакам да купам готов ајвар,ќе купи пиперки и викендов ќе прави:worried:.

Ни на забар ни на женски доктор не сум била годинава,за ќотек сум,знам.На забар може и ќе се решам да отидам и така децава редовно ги носам,ќе му речам и мене еден преглед да ми направи.

На fallenangel, Petar80, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден и од мене.Од сабајле растрчана,синко заборавил да каже за фотокопија од лична карта моја,трчав да однесам.Да видиме дали ќе има бесплатен превоз за децава,можеби џабе е.Завршив работа и со преводите,така да бев паметна и мирна :tmi:.А едни лоши соништа овие дена ме убија в мозок.

На Peco, Rebecca_R, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.