Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Jas da se iscitav i kaj sto nikogas ne sum otvorila ama otkako se najadov:x

На Skorpija25, Annath, VladeMila и 8 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Абе ти ни на очен на преглед не си била, за операција планој кроиш :wasntme:
    Според симптомиве, ќе ти дадат 8-| за читање и за пред пс :D
    Ќе бидеш hot stuf :makeup::emo:
    #јас имам за читање и кога ги користсм на работа гледам реакции од колеГите ^_^
    Ќерка ми носи наочари од четити години :( Месец дена прегледи,контроли да установат точен диоптер. Преплакав. Не можев да се помирам. Уште тогаш ни рекоа чим е полнолетна ласерски да се корегира, а до тогаш само ќе се влошува...
    Станува и ги бара наочарите. И се почесто гледам мали деца со наочари. А медицината толку напреднува што пред години гледав документарец каде за очи оптимисти беа до толку што изјавија - ќе се купуваат во трафика...
    Да јадам или не :^)
    Што да јадам прво, солено или благо? :rofl:

На Skorpija25, dunika, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.976
    Видете колку е среќно малово козиче :D

На Skorpija25, Annath, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Кажете некој муабет зошто од досада во искушение сум на групер глупости да нарачам, на мобиле.де кола барам (среќа па неодлучна сум) и пишав еден меил кој немаше да го пишам да ми беа сите на број :emo:

Рефке стварно до операција дојде :rofl: Абе некој школо учел за тоа 8-| Глеј си раатот :nod:

Одкако почна во школо да одиш со кокошките си легнуваш |-)

На kuc, Skorpija25, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.936
    Кажи на другарките што ќе нарачуваш...а од досада и јас коли си глеам чат пат :)
    У 6:45 ѕвони алармот :drunk:
    А и виното го допив :drunk:

На kuc, Skorpija25, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    7.450
    Jas naocari nosam od treto odelenie. Mi bese strav za operacija da pravam. Kakva sto sum sreka sekogas nesto mi se slucuva sto ne treba.Imam drugarka sto non stop stava veshtachki solzi i trepka posle op. No ima i uspeshni prikazni.

На Annath, green.eyes, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    152.665
    Ве читaм нa рaaти...
    лудилo ми е неделaвa...

aкo не дoјдaм прaвo дoмa пoсле рaбoтa излегувaм oд кoлoсек тoтaлнo...a oбврски еден куп...не знaм дaли нa сите врaбoтени жени им е кoмлицирaн вaкa живoтoт или сaмo мене?!

Ме мaчи глaвoбoлкa и стoмaк ме бoли и пoлoвинa и се...зa нервoзa дa не збoрaм....aмaн веќе...

Дoсегa oдбирaв слики oд синкo..не сум му извaдилa oд првиoт рoденден нaвaкa...a везден прaшувa кaј имa oд негo aлбуми,пa незгoднo ми пaднa..вaљдa и вoзрaстa му е тaквa...a и oд сестрa му десетици имa...фиoкa пoлнa...

На kuc, Skorpija25, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    Добра вечер лепотици!

Сакам и јас да спијам, ама нема:doh:. До 02 има да си дремам и да си траам:yawn:. И да, после пак ќе гледам до 04 глупости на јутуб и се ненаспана ќе сум си од ваквото мое понашање:devil:.

Деновиве турбо, а јас одам и спијам, седам и спијам. Битно малку сум порелаксирана, минатата недела мислев ќе пукнам одвнатре.
    Треба шкафови да се прередуваат, а мислам вчера беше кога прередував и вадев летна гардероба. Аман време застани, остарев:tmi::rofl:.

Викендот за 11ти октомври испланиран:inlove:.
    Утре ден за нов фриз:emo:. Уште не е одлучено дали ќе се два сантима или подрастична промена:bug:. На столот ќе се одлучи, тоа е најверојатно.

Денес на сила успеав да и одолеам на една сива блуза (за утре не гарантирам:D), ама затоа сега сум инто шампони и креми против брчки|(.

@LadyC најсреќен нека е, сигурна сум уживаш со двајцата најбитни мажи во твојот живот:f:.

@green.eyes , и мене ми фалиш во катчево. Се надевам наскоро ќе настапи поубав период кај тебе, па ќе те читаме почесто тука.

Пак ги закачив цигарите:smoke:. Откачи-закачи сум со нив, ни ги сакам, ни ги мразам:D.

На Skorpija25, dunika, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.256
    не отстојува ич, директ се сука, така?

@LadyC среќен роденден

МаШ и љубомора... не би го вбројала во љубоморни ма да има некои испади кои вешто ги маскира. Пример некаде сум сама и ќе се довлечка да ме земе со кола, не звони да убрзам ама си дреме внатре и чека, нормално прво се распрашува ќе седиш ли уште многу, кога си идиш па после се вади со глупи изговори зошто е дојден |( ова одприлика еднаш годишно :D

На Групер и јас синоќа се загледав, ги листав оние ,,истражи ја Македонија,, смеа ме фати за едно место во село мое, па дури организирана тура, а бре змии ќе ги изедат луѓето таму, а далеку од тоа дека е нешто импресивно. :lol:

На kuc, dunika, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ми текна една глупост од детството на тема 8-|
    Трето, четврто одд. едно девојче почна да носи наочари и ми се виде многу интересно, ново и модерно :^) па сакав и јас. Прво почнав да лажам дома дека не догледувам до табла..и ме преместија во втора клупа. Неуспешен обид :!:
    Следно, ќе се враќавме од гости и ако регистрацијата на колата пред нас беше 995 јас викав 996 8-|
    Успешно. :D
    Ме однесоа на преглед. И цело време пратев докторот каде го става едно стакленце и само со тоа "гледав" :o
    Среќа не загазив на некое со диоптер 100.
    Како и да е, ми препишаа наочари. Бевме кај Беко и ги избрав најубавите. Скапи у пм, барем така викаше мајка ми, а татко ми луто и враќаше - не е важно :swear:
    И...таман го добив тоа што го сакав, девојчето кое прво почна да носи наочари доби надимак "квиско" :rofl:
    Не дека некој ќе се осудеше да ми даде прекар :muscle:, ама ми се скрши филмот и наочарите веќе не ги гледав како моден детал :rofl:
    Ене ги во сутерен во комода стојат. Ми ги тупна мајка ми како дел од чеизот.

На kuc, Skorpija25, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.976
    И мене ова ме интересира. Како вработените успеваат да најдат доволно време за партнерот и за децата? Прашањето се однесува и на жени и на мажи. 8 часа на работа, 2 часа патување, 7-8 часови спиење и тоа што останува е според мене премалку време за извршување на домашни обврски и поминување време со најблиските.

11 октомври е во среда :^)

На kuc, Skorpija25, Espadrila и 13 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    152.665
    Имaм aпсoлутнo НЕљубoмoрен мaж...ниеднaш не сум приметилa тaквo нештo oд негoвa стрaнa...или е премнoгу сигурен вo мене или требaдa се зaпрaшaм зa нештo другo?!

Плaнирa дa изведеме некoјa сaмoстoјнa екскурзијa зa прoдoлжениoт викенд нa 23ти...убaвo би билo дa се oсaмиме мaлку..aмa кoјзнaе дaли ќе успеме дa јa изведеме...

@Peco сигурнo нештo трпи...кaј мене стрaдaaт чaсoвите сoн и мм нaјчестo:)
    И пaк не стигaм дoвoлнo време дa пoсветaм нa децaтa..бaр не oнoлку кoлку и кaкo јaс би сaкaлa..

На kuc, Skorpija25, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И @referentka заслуг ќе слави на 9ти и 10ти.
    100%

На kuc, dunika, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Јас сум толку навикната на носењето наочари што сега не се бендисувам без нив.А и не можам без нив ,не.сек ди толку сум ќорава ама светот е сосем поинаков без нив .Последно кога ги акршлив ми се плачеше а мм ми се смееше.Ретко ги кршам и кога се навикнчувам на едни после ич не сакам други Докторот ми е ист од факултетски денови
    А и скапи се бре сега пред две недели на ќерка и земав нови рамно 100Е.А моите последно од зелено пазарче за без пари само 2000ден.
    Многу битен муабет кажав
    (fingers):D

Последна измена: 27 септември 2017
    На bittersweet, Skorpija25, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    Tие сме, јас и Рени:rofl:.

@Peco јас и викенди работам, ќе здивнам два дена...оти па да не:lol:.

@sanjaeva со постот за наочарите ме потсети на цимерката од факс. Девојката толку влезе во филм дека со наочари човек изгледа како поголем интелектуалец, што отиде од битпазар и си купи наочари без диоптер и ги носеше(facepalm).

Јас со наочарите никогаш не успеав да се навикнам. И мене како тебе, татко ми ме однесе и ми ги купи најскапите наочари само за да ги носам. Ќе ги носиш ли - ДА, ЌЕ ГИ НОСАМ ТАТО:$. Како да не, ги поматкав и ги скршив како и неколку други претходно. Преминав на леќи и таму го најдов спасот. А може треба и да размислам за ласер, мене ме фаќа квотата за дипотерот:D.
    Ама дефинитивно стигнав до висок диоптер оти не сакав да носам наочари, со помисла дека кога ги носам изгледам како тетка|(.

Последна измена: 26 септември 2017
    На kuc, Annath, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Еми ако си минус верувај нема врска носењето или не наочари диоптерот си расте се додека и организмот расте.Јас и ќерка ги носиме редовно па пак го исполнуваме условот за ласер

На kuc, Annath, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Emy867 , ми фалеше твојата смисла за хумор :f:

За диоптерот 8-| Од 15 години носам наочари, уште не сум се навикнала. На леќите уште од вториот ден се навикнав. Јас не ги кршам, ама редовно ги искривувам. Заспивам пред тв со нив, затоа :$ Последниве додуше одлично се држат, 11 месеци ги имам, ко денес да сум ги купила. Некогаш вреди да се платат :)
    Мене сега овде ми доаѓа сезоната на наочари за надвор :( Ич не сакам надвор да ги носам, ама со дождовиве и снеговиве овде, 100 пара леќи ќе ми требаат :| Има некоја од вас лек како да не се замаглуваат во зима? :devil: Го мразам тој момент :)

На kuc, fina erika, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Очила не носам.
    Сеуште не. Ама по цели денови зјапам де во компјутер, де во телефон. Лошото е што ми се лоши од очила. А и немам генетски предиспозиции за нив.
    Дури и претходната работа ја напуштив затоа што од мене се бараше постојано да сум пред компјутер. Ако јас сакам и 30 саати да сум пред компјутер не ми смета. Ама ако морам, за 3 саати кревам паники и кукам. Жена.

Денес легачам на работа. Досадно е. Сите си легнаа, нема со кој да си муабетам. Зјапам во телефон сега. Договарав ручек со симпатијата. Ама снема мрежа.
    За препознавање тука, препознав неколку. Ама си ќутам. Светот е мал. Не би сакала да запознаам никоја во живо. Анонимноста ми одговара.
    Може да се каже се. Со осет секако. Иако многу не знаат да дискутираат и преминуваат во лични навреди. Или ќе прокоментираат нешто во закриена форма.
    Ми фалат некои ликови на темата.

На Skorpija25, kuc, fina erika и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    Минус ми се Мареане. Добро барем да не ме тишти мисла дека си ги расипав очите од инает да не носам наочари. Значи мене затоа ми стагнирал диоптерот, оти не растам, ами стареам:o. Јас мислев од леќите е:rofl:.

На Skorpija25, kuc, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    92.007
    Носам и јас очила ама само за по дома :D а имам проблем на далеку не гледам,ретко ги носам за излегување освен кога возам -обавезно.Летото ми е оправдување дека жешко ми е со нив,ме потат,ме нервираат.
    Овие сега што ги имам ми се нови неколку месеци со мерак си ги купив и одбрав.Претходните ги купував со татко ми бев средношколка и тој баш гледаше да се поскапи поквалитетни за да ги носам. Тогаш повеќе сакав очила дека сите носеа :tmi: па ајде и јас а вистина не догледував,па ги носев од мерак повеќе.
    Овие сега најмногу заради што имам потреба од нив.

За љубоморен маж не кажав да не останам покусо да не ми пишете минус :rofl: И јас имам траума од минатото, мм не е љубоморен општо иако на моменти знае да покаже некоја љубомора ама се правда дека не е така.Додека е се во граница на нормала е океј ,ни јас ниту тој ми дал причина за љубоморни испади.

На kuc, fina erika, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.