Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добра ви :?: ноќ е веќе.
    Ве читам,водам активен социјален живот во позадина на мсн и смс и се лигавам гнетејќи шери бонбони, ем благо ем алко :wasntme:
    Ми најавија изненадување :mm: мада ни најава не би требало, вака сум на готовс сега и на штрек кога и како ќе бидам изненадена :^)
    За студентски живот...најибавиот период од мојата младост. Тогаш со мм бевме како тазе брачен пар, си живеевме тука во градов сами во стан до факултетот, јас на предавања тој на работа, викенди по ручеци кај нашите, вечерите со филмчиња по дома, соборање друштва кај нас, будни цели ноќи спиење цели денови... Нити една студентска забава не фатив. Ни шетање ни дружење...Ви велам, млад брачен пар.
    А нај нај спомен од тоа време ми е едно утро во кое алармот за предавање не' разбуди и поведе во продолжено утро во кревет и тогаш,еднаш и единствено отсуствував од предавања :lol:
    Ехххххх....што ми требаа вакви навраќања...
    Од милион зла едно добро да е го памтам и величам доброто...
    А имаше добро, предобро... Каде ли умре???
    Ај да не се разлигавам..си кажав и под дејство на алкохол сум8-|
    Да спијам е најпаметно

На lunicka, Dust, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.699
    Дa ве пoздрaвaм пред спиење...нaпoрен и бурен ми беше денoв уште oд рaнo нaутрo...oд силниoт дoжд пoрaди изместенa ќерaмидa ни прoкaпи вo бaњaтa пoкрaј цевките oд сoлaрнoтo....пa узбуни уште рaнo имaше...

Рoденденскaтa прoслaвa прекрaснo пoминa...слaвеникoт пресреќен ние уште пoвеќе...
    Душa пoлнa...

Фaлa ви нa сите зa честитките...сo дoбрo и убaвo дa ви се врaќa....

Пoздрaв
    FB_IMG_1506636587427.jpg

На kukla21, lunicka, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Здраво девојки :coffee:
    Ви мириса на топла проја и интегрални колачиња со јаболко и цимет?
    Тоа е од кај мене... Заглавив во кујна, до сега (waiting)
    Значи, да не слушнам дека некој нешто направил, одма засукувам ракавите...
    Денес и се јавува сопругот на колешка и прашува каде ја сокрила модлата за мафини, ке правел проја, да ја изненади... Маж, кажува пред време со што ке ја изненади! Каде го гледа изненадувањето :?:? Таа толку се возбуди дека се ке и растури во кујна и дека цело попладне ке треба да чисти, што морав да ја „тешам“... Сите мажи се исти, бла-бла, секогаш кога ке влезат во кујна се како слонови!!! Плус не познавам маж, барем од повозрасните генерации што знае убаво да ги измие садовите, оставаат само вода да протече низ нив (facepalm)
    Иии, така ја добив идејата за проја, а бидејки никогаш не вклучувам рерна за една работа направив и интегрални колачиња, по мој рецепт, за секунда си ги измислувам :tmi:

Журки од младоста... Не ме потсетувајте, ми се плаче за тоа убаво време!!!
    Ваква бев... :call: :makeup: (hollest) :dance: :rock: :party: (waiting)

@WORRIED.BT среќен роденден на малиот дечко, само радост да Ви носи дома :hug:

Отидов да си легнам... Книга, па спиење :tmi:
    Оваа недела се трудам да заспијам пред еден, сонот е потребен за убавината (fingers)

На lunicka, M&M, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.262
    :!: ,,Либро,, беше актуелен во мое време повеќе од ,,Зоки,, сите скрипти, прашања, вежби од таму ги земавме.
    Кафе најефтино на филолошки/филозофски, еспресо оф корс. Нашето на економски секоја година се реновираше, постојано луѓе се менуваа, на правен па прво беше ко забаталено место па од коа се реновира само џет сетот можеше да си дозволи да седи таму. Шо предавања преседивме во бифето, 2-3ца дежураат да не се пушти список другите во бифе. Главни теми на разговор летна работа у странстово, бугарски пасош и иселеничка виза :D :!: И kako ќе се сликаме на споменикот коа ќе дипломираме :D
    Од журки јас само по журки у станеви одев :D Пефтино беше дома да се начукаш и да преспиете сите на едно место него со такси да се развозуваш.

@WORRIED.BT нека му е среќен роденденот на синко твој, само среќни да ве прави :hug:

На Dust, mareane, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Цела снага ми трепери од еден вечерашен муабет со комшика/жена/познаничка со која 4.пат у живот се гледам.
    Што се има по светов...
    Сакам да и помогнам,очајно бара помош.Се работи за семејно насилство.
    Некој ако има познаник што работи со таа проблематика,добар адвокат и сл,ве молам контактирајте ме.

Ја мислам и ќе ја мислам женичкава,страшно...

Друго немам што да кажам,многу сум потресена.Смислувам како да и помогнам.

На M&M, Dust, stetoskop и 11 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Кога и да сонувам нешто, секогаш се остварува. Чудното е што кога запознавам луѓе од други континенти и ги прашувам за значење на соновите, многу е слично. Морничаво е дури.
    Ми се оствари сонот од зборењето со починатите. Ми го кренаа притисокот денес.
    Врне надвор. Страв ми е да си легнам, којзнае што ќе сонувам.

На студентските денови не сакам баш да се сеќавам. Радо би ги заборавила.
    Ми се пие алкохол. Пиво. Штета што не смеам.
    Едвај чекам да дојде недела. Го викнав симпатијата на прв состанок. Ајде трета среќа нека е. Претходните два беа промашај.

Ајде нек се угоде. Ќе частам ако ја биде работата :rofl:

На Peco, Dust, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro ....
    Go cekam sonceto na istok da se pojavi ....ama nekako se maci...
    Kafe ispieno...vo dusata mir...
    Neka denov vi donese samo radost i veseli ,pozitivni i iskreni ludje okolu vas...se drugo e nebitno.

На Dust, mal.ecka, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Денес Стетоскоп тезгата ја отвори:)..и она последното ме бендиса..во врска со битноќата:)
    Би додала уште-глеј те си од прагот накај дома да е се потаман:)

Деновиве умрета сум од работа.
    Вчера на родителска во 'динката' еден цел список со барања,услови,задолженија,обврски|(
    А никаде ПРАВА]:)
    Ќе мора прво плата да земам,нешто многу ми се видоа давачките.Ма и ќе си размислам дали мора сето тоа детето да го посетува.Неќум да ја гњавам неа со обврски од волку малечка.

Одам да вежбам,стомачни правам:|..
    ..е тоа е..ќе ти рече некој дека си згодна и добиваш елан,па и мислиш дека навистина си:lol:

На Peco, M&M, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Среќен роденден,голем да расти,гордост да ви биде:party::^:

На Dust, stetoskop, malerozna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.007
    Од работниците мои по дома само јас станав, све на забушавање удрило...
    Од тогаш прошетав до школо, купив доручек, смислив ручек(леќа), и лимон пијам. Ме нервираат алиштата спружени насекаде да се досушат, ама ако се побунам за сушара маж ми веднаш ќе ми запали ќумбе и ќе каже бујрун парно. А уште септември сме демек, ме ужаснува фактот дека 6 месеци а и повеќе со дрва треба да се занимаваме :worried:
    Убав ден лепотици, стајте и кафе подоцна.

На Val-Dim, Peco, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.699
    Дoбрo утрo!

Истурa и студи...oд вчерa климa уклученa...грејнa сезoнa oд септември...
    Некoј летo мрaзеше,a?!
    Сегa убaвинa е....

@Bozica1980 истa oдвивнoст имaм кoн дрвaтa ...ужaс ме фaќa кo ќе ми текне нa нередoт дo мaј месец...

Се приметувa декa не ми е ден oд сaбaјле?!
    А петoк е...мене" aјвaр викенд "ме чекa мoже зaтoa мрчaм...

Кaкo и дa еве гушкaм...имaјте релaксирaн ден..

На Val-Dim, Peco, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добро утро, петочки 8)
    Јас се надевам дека конечно сонце ќе видиме денеска, ако не, барем викендов... ако веќе е есен, барем сончева да биде... а како почнала, малку потешко таа работа...

За греењето не ме потсеќајте... јес да со пелети е полесно, почисто, ама пак прашина има, дури и повеќе отколку во лето, па мора секој ден да се чисти (јас дека недомаќинка, еднаш неделно бришам прашина). Сув воздух, загаденост, магла... уф...

Нема да дозволам ништо да ми го расипе доброто расположение, дури но носталгијата која ме фати малкуцка додека ги читав постовите за студентските денови - ех... јас не висев во Мавровка, на другата страна бевме... како и да е, беше незаборавно, журките и целодневните/целоноќните дружби... уште ме држи на моменти таа безгрижност што ја имавме тогаш...

Повелете кафе

На Val-Dim, Peco, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Главна фора беа наградните игри кои ги организираше Студентско радио:call:

Уште посмешно беше кога некој ќе се јави во твое име:call::call: и кога ќе почне да тресе глупости на радио:talk: па утредента ти се смее пола студентарија:lol:

Додека го слушавме Мики Велики како збори, си го замислувавме како некој мачо мен, лепотан...8-|
    Лелееее коа го видовмееее -Квазимодо:D

Убави спомени.

На Val-Dim, Peco, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро мадами :) господава нешто у задње време ги снема, а и некои од девојчињава.
    @CameliaMiller да се пријави на рецепција :)
    и ние вчера на родителска во градинка т.е. дедо беше ние со мм втора смена :( . Ја запишал ѕверкава на балет хихихи а она како слон во продавница за стакло, ај ќе научи.
    На работа кај мене ќе се прави некој гурмански ден и оти се "домаќинки" секоја да направи по нешто благо/солено. Јас се мислам што да сплескам, лани баклава со вишни правев, годинава може и само на јадење да бидам :)
    Ако ви текнува нешто интересно а не комплицирано пишете :)
    Убав ден на сите

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.007
    ^проја со праз и маслинки. Тоа ми се јаде мене :) штрудла со јаболка исто :lol:

На Peco, Dust, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Грејна сезона почна и кај нас од вчера ами кај е мај со двоглед не се гледа (facepalm)
    Сите работи од сабајле направени уште кафе да се допие ...пиперки не стигнаа и подобро на вакво време не се работи ....
    Утре на свадба сме ,а дете на планетариум ќе ги носеле од школо...
    Добро утро ќе заборавев да кажам и убав ден ....

На Val-Dim, Peco, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро, добар ден
    Петочки насмеана кафе испив од сабајле три дена к.. ми е двор ми е нема шефици нема работа кулирам.
    Утре на свадба ќе се оди па гледам слики што фризура па направам ама со пажов изгледа никаква ќе биде само фенирана нанадвор малку прекршена со 1 кило лак на неа.
    Туди надвор денес потопло се облеков дома на клима се греам.
    @WORRIED.BT Ми се допаѓа чоколаднава маса уште еднаш со среќа.
    Убав ден да имате сите

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола.лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

На одмор од кога сум малку го запоставив форумот, не дека некој ме побара де:wasntme: кафе пауза заедно со темава.:)

@green.eyes најсреќен нека му е на синко роденденот.:hug::party:
    Се мислев со Константин се мала разлика оно со мадамица се некој ден разлика, многу деЦи па сум се збунуела.:wasntme::rofl::rofl:

@WORRIED.BT најсреќен нека му е и на синко твој.:party::party::party:

Кај мене државен празник е за финале од фудбалот(facepalm) негде да се прошетаме со децата, времево е милина, 25 степени, за мерак.8)

Си кратиме од.спиењето со мм да постигнеме се, спиеме со 3-4 часа, 7-8 часа е луксуз, патуваме до работа по 15 минути, другото се е добра организација

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.592
    Никогаш не сум сакала вакво време, но сега ми е милина, односно сеедно ми е :^)
    Ќумбе запалено за прв пат денски, лувтирав сабајле и кога 16степени внатре :o сега ми е 20 и иде понатаму.. :sun:

Секое утро доручек ми е ајвар/малиџано, за пиење некој компот/сок, како сум почнала до Нова ако ми стаса зимницата добро е :$
    Викендов туршија, руска салата, краставички, цвекло ќе ми редат :)

За вечер најавени гости, ептен ги сакам ама ми се изгуби меракот за нив :| не знам, не знам зошто се толку индиферентни, мислам цело лето ги чекам да се јават да се видиме, 10пати се имам јавено и се повикани, се се во гужви и сега ќе дојдат рецимо службено па ај и да испиеме по едно кафе.. немам коментар! А тоа што ќе се изненадат кога ќе ме видат со мевот е друга приказна :$

Туку сум се шишала и тоа едни добри 20+ см, па како ми олеснело на главава, ми доби косава на волумен, ми се навитка убаво, ептен сум ќефна :emo: само ми треба пак шатирање ама по сплет на околности ќе издржи до пролет, од балајаж остана само некое омбре :smirk:

Одам да подраскренам, па со ниет да крстам алишта и запеглам (fingers)

^^ додека пишувам пилето цело време ми вика ,,кај е Коко,, му враќам ,,на таван е Коко,, и ми се смее и пак отпочеток (facepalm)
    #несизимајтеивиеваквабеља

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Уште еден тмурен ден, еден од многуте наредни вакви. Сонце до Март нема гледање. Не дека ми фали, ама да си кажам :)
    Мислев дека јас и мм сме тешки на будење, ама ова ѕверов е бетер од нас двајцата заедно! Почнувам да го будам во 06:45, станува од кревет во 07:00, па оди во дневна легнува на софата и таму се тегне до 07:15 :| Секој ден каснам заради него. Никако да го доведеме во ред со спиењето.

Имам викенд преполн со обврски :sweat: Милион домашни со многу краток рок за предавање (недела вечер) , две големи книги за читање, едната на англиски другата на шведски, двете за што е можно побрзо......ај англиската брзо ќе ја прочитам иако е голема, ама оваа другава :?: Wish me luck :worried: Не се учело на стари години :shake: :doh:

Ви се случува ли да заборавите да го купите најважното нешто кога сте во супермаркет, она за кое првенствено сте отишле? Мене редовно ми се случува. Отидов со намера да купам лосос за ручек, излегов со триста глупости, на лососот во лифт кога бев ми текна (facepalm) Сега пак морам да одам. Кој нема во глава, има во нозе, баба ми така викаше :D

@bittersweet ме изнасмеа со она „многу деца“ :rofl: Таман си се на број :l:

На Val-Dim, M&M, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.