Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.486
    Добро утро..
    Стомачен вирус во блага верзија:(вчера големиот денес јас:(Пијам нане а мислам на турско,мераклиско,сабајлечко:(
    За журката @mareane ја држам за збор:)
    Вчера успеав куќичката сама да ја дочистам и теписи си ставив, сега потопло ми делува:)Прекратив боловање и од утре на работа,си велам дека се ќе биди во ред иако требаше уште две недели..
    Две години разведена и вчера мобилниот мој кај големиот а во вибер со најнормална содржина покана од пријател за утринско кафе/чорба.Намерно не го избришав разговорот бидејќи се беше нормално без некои инсинуации..Големиот изреагира нервозно бараше да сум бидела искрена со него, за на крај да ми речи: Да не излези после дека тато беше во право..Се навредив се разбира но,седнав и СЕ му објаснав во смисол дека јас сум млада сеуште и имам потреба од кафе/ручек/салата/муабет со други луѓе и внимателна сум и водам сметка да не сум сама седната со маж но понатаму некогаш можи и ќе се појави некој што ќе ми биди многу повеќе од пријател и секако дека ќе ги известам децата ако дојди до тој момент..Смена во фацата се смири..Овој е втор муабет од ваков вид и сметав дека е нормално да имам проблеми кога имам големи синови..Но проблемот е кога јас вечерта му изреагирав за неговото неодговорно однесување према работата(работи моментално како келнер и на сам старт си бара рачки да не оди на работа оти бил ненаспан)и да не ја спомнувам возачката што се понаша како без пари да е и никако да положи:@..Е тука повторно на вибер ја добив истата кавга назад со образложение од една реченица дека тој бил голем инает кога некој немало да биди искрен со него:headbang::headbang: значи повторно СЕ убаво му напишав на вибер, и на крај му нагласив дека некои работи не се разговараат тие се интима а тој треба во срцето да си осети каква е мајка му и секако дека нема и понатаму да седам затворена во четири зида и изигрувам калуѓерка или мртва за да ги затнам устите на лошотилоците.И денес сум многу наљутена па кажвајте чаре феминки, @referentka,@Jas! ако сте имале сличен проблем)

Сепак ќе си сварам турско:coffee: малку да се релаксирам и ќе го прележам цел ден..

На green.eyes, kuc, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Знае Битер кога да стави фотка... Кога живо пиле нема на форум :D Чуваj си Битер лепотанот - ил доторе-то, оти, секакви хиени хараат по нетот :D

Морнинг, народецу красен.
    Лицево малку се прибра. Вчера како ме чешаше цц со се' и сешто се испомачкав.
    Овоj, Рудолф, или како и да се викаше...од 24kitchen...а, бе, еднаш да згрешеше и да лизнеше :D аман. :D ме нервира :D

На green.eyes, bittersweet, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.037
    @evangelina.ina колку си внимателна и претпазлива мислам дека дечкото твој претерува.
    Жабо ма, не го зиам јас не знам со лепотани да се снајдам. Визуелно битие сум јас, ќе погледам само ;)

На green.eyes, bittersweet, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Божо ма, :D :D :D не си тачна. :D не си ти хиена. Хиените зимаат што си сакаат. Небитно ”чиво“ е. :D и jaс сум за гледанje само.

На green.eyes, bittersweet, VladeMila и 7 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    7.454
    Otvoren muabet sekogas i so mali i so golemi deca.Toj ke go imitira tatko mu da si znaes i da ne se nerviras. No treba da mu stais na znaenje deka vo intimata nitu ti mu se meshash nitu ima pravo toj da ti se mesha. Ti ne mu zirkas so kogo deli ponekogash krevet a toj e vo pozicija na dete koe ti si go rodila a ne te rodil toj tebe. Morash da bides cvrsta i odluchna pred nego.I pod hitno da najdes pa makar i da izmislis partner za da poleka se naviknat na situacijata.Sin ti kako i sekoe dete saka da manipulira so roditelot. Mojata se obide da mi go kontrolira mobilniot i na pocetok mislev deka e normalno.No koga pocna da komentira na porakite sto gi dobivav od bliskite i zezanciite sfativ deka i mobilniot e intima i sega ne go dopira. Reagirase deka sedam na kafe so drugarki ili so drugar....no posle sfati deka e normalno i da se gushnam i da se smeam...znaci na decata ne treba da im se pravdame za svoeto odnesuvanje so drugite kako i za troshenjeto na parite sto gi zarabotuvame da im podnesuvame finansiski izvestaj. Sekogash treba da si go znaat mestoto kaj im e, no sekoe prasanje treba otvoreno i iskreno da im se odgovori.
    Tvoj zivot i ti ke si go organiziras.
    Negov ili nejzin zivot tie si donesuvaat odluki.Roditelite mozat samo da go olesnat pomagajki im so sovet ili finansijski vo kolku se vo moznost. Jas ke vrsam kontrola da ne zabega vo alkoholizam,drogi, lihvarstvo, i drugi poroci. Kontrolata e preku postojan kontakt i bliskost i doveruvanje. Roditel sum.
    Dete da mi izigrava kontrolor na mene nece moci barem dodeka mi se ochi otvoreni(ova vazi i za muz). Moj zivot moja prikazna.

Последна измена: 1 октомври 2017
    На bittersweet, kuc, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Убаво кажано од @mira.mira
    А ситуацијата не е лесна воопшто, на своја кожа гледам како лесно подпаѓаат под влијание и ме манипулираат 6 и 4 годишни мои деца :x. Само трпеливо,смирено и отсечно на таа тема @evangelina.ina , твоите се веќе големи и претпоставувам полесмо е да проценат сами. Мене назад ми е зимата..

А сега добар ден. Ме боли цела снага, ме вие кичма, не ми се мрда од под кебе. #женски ден :envy:
    Вчера експериментирав и чистев славини со кечап ( видов на фб видео од 5 minutes craft ) и дали од кечапот или од шо жулев со сјаеви и сода после за да го отстанам кечапот :lol: ама битно денес блескаат :mm:
    Бидејќи не сум по зимниците но не успеав да одолеам на мирисите кои ме стрват со денови, испеков црн патлиџан и неколку пиперки во рерна, ги испасирав со лукче,сол и масло и згнетив (скоро) цел леб :wasntme:
    Сега нешто благо би згнетила :wasntme::wasntme:
    #од утре на диета
    :*

На green.eyes, bittersweet, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Правам руска.
    Па и салата направив.
    Ќе пијам,така решив:D..ќе бапнам една па што ако било 11:^)
    20171001_110530.jpg

На bittersweet, kuc, VladeMila и 18 други им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.486
    @mira.mira најчесто мобилниот на големиот му е празен или сака да гледа филм на мојот моб.Кога сме на кафе под обавезно е кај него и си чита на интернет..Не се случил екцес досега со порака или слично иако имам пријатели кои ја почнуваат пораката со убавице или слаткиш (јас им реагирав на епитетот:x а тие зачудено одговараа дека тоа им е узречица и нормален начин на изразување во нивниот крај:lol:)па си мислам како тогаш би реагирал големиот?
    Во секој случај ке ставам вето на мојот мобилен:!:доволен ми беше ех м што го топеше мобилниот во рака само што ќе се вратев од на работа и ќе го остаев на маса:@или едноставно ќе си го пикнеше в џеб и ќе си заминеше на кафе а всушност бројот/картицата ми беше службена јас мој приватен број немав:x(facepalm)
    Едноставно имам желба да го надминам секој страв од лош муабет и да си го живеам остатокот од животот со полна пареа и јас како што сакам..
    Луѓето се злобни,муабетите се како рак рана само пуштаат метастази во исчекување на нешто ново,злобно а баш се понадевав дека ќе ми се откачат од вратот и ќе заборават дека сум постоела;(

На green.eyes, kuc, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден, од сабајле вријам :@ некој ќе го јаде, али маж али дете. Да не сум у друго стање ќе дрмнев две ракии за смиреЊе ама вака само можам да дишам длабоко и да се надевам на "бољи дани".
    И мене не сте ме пишале за НГ журка, ај сама ќе се пријавам. Оти во 9 месец ќе бидам се пријавувам само за јадење и пиење. Може и за пеење :).
    Сакам журка во кафана, сакаааааам..... еден бокал бунар само за мене ехххххххх
    Убав ден убави луѓе

На green.eyes, kuc, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Да ве поздравам сите освен Рефи која не ме планира на Новогодишната прслава:rofl:
    @mareane Фала ти за поканата,(poolparty)И фала ти што мислиш на мене,ти си посебна личност.Не сум добра,односно морам да бидам заради ова срце кое чука заедно со моето,ама не сум...;(
    Ова што се случува е премногу болно за мене....само се молам да се случи чудо,Господ да е со нас..и прво што ми е само малата да биде добро,друго моментално неможам да сменам,премногу стрес во оваа бременост ама морам да бидам силна....
    Нема раат бре,само што ќе помислиш дека сега се е во ред,нов удар...
    И тука ќе бидам за Нг заедно со вас,сакале или не,јас + малата:inlove::Dќе има тетки и дади за нишање па ќе можам да се пожуркам:music::music:
    Честитам на сите за годишнините,родендените...не успеав на време да пишам.
    Убав ден девојки,јас се обидувам да си наоѓам занимација и позитива да не мислам на проблемите.:hug::hug::hug:

На green.eyes, bittersweet, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Лутеница готова, машала лута, ко воли нек изволи :) јас ќе ја чекам да се олади.
    Еден сомун леб на готовс и се е подобро, дете легнато, маж избркан од дома :) одма боља атмосфера.

На green.eyes, kuc, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Скапав од работа,ама битно глумам американ муви..
    После ручек -Мес каффе и бунарче зачинето со цигарче. 20171001_142732.jpg
    И тоа се преселивме пред ТВ|(..уште таму не ми е батисано:worried:.

@evangelina.ina само едно имам да Ти порачам-децата на разведени родители ја користат ТАА карта.Ако му се развикаш или го искараш,ќе проба да ти "врати" со тој камен.
    Биди цврста-мој живот,мои одлуки!.
    Не им должиш многу-многу да им разлагаш.
    А во иднина,бриши СЕ.
    Нема што да ги упатуваш во твојот интимен живот.Сепак,нека се знае граница деца-родители.Тие нека знаат тоа што треба да знаат.
    Впрочем и ти незнаеш детали за нив...нели??

На bittersweet, kuc, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Отспав со мали една тура дур големите шетаа со дедо. Се разбудив со главоболка и желба за карање :devil: Среќа татко ми штрафта фати а големите се кај другарче в комшии ]:)
    Сепак карање не ми остана покусо :lol: - една покана за ручек од најдобра намера на личноста дојде до муабет каде мораше да ми се извинува и утре да се 'искупи' со понудениот оброк 8) :wasntme:
    Одам да си направам кафе, кога за кафе немам понуда ]:)

На green.eyes, kuc, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ви ветувам дека до НГ ќе направам список со сите кои се редовни и вонредни на темава на тема "како ќе настапат за дочекот на НГ":D со сите нивни карактеристики.
    Вчера само моментално присутните сакав да ги насмеам преку призмата на Рефа:)
    Иначе-сите Ве сакам:inlove:

На green.eyes, kuc, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.037
    Јас да си кажам Рефке не мрчам никад ко што си ме опишала вчера :!:
    Списокот за џамбо за денес остана |( не е голем со 1000ка ќе поминам :x(fingers) се надевам.

На eli25, Peco, VladeMila и 7 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    :whew:Ми олесна,ќе бидам присутна(fingers)

На kuc, mareane, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Со ДОКАЗ Божо!!:!:
    Со цитати..:D..
    Те не ми се јаде..те ми се спие..те дете ме нервира..те ми се јаде..те врне..те ми студЕ..СВЕ со доказ.мк:D
    Шала мор Бошке..:D

На bittersweet, kuc, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.037
    Мор за софра зборев, не мрчам дал е ајварот по хроно :rofl:

На green.eyes, bittersweet, VladeMila и 9 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не се лутете дечкии.
    Да се насмееме е работава:)
    Доста ни е сериозност и проГлеми секојдневно.Бар тука да сме фрее.

На kuc, Peco, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Се молат другачките од темава да дадат предлог за боја на плочки за новата бања.Мм баш ме зачека непоготвена на оваа тема @sanjaeva @lunicka ако сакаат да ми пуштат сликче од нивните,ми се допаднаа,само не се сеќавам најдобро како изгледаа:tmi:

На kuc, VladeMila, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.