Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.283
    Последен пат коа решивме со народ да се замешаме, завршивме на ,,Кис ми,,. Без капка алкохол ми идеше под маса да се напикам и да не излезам од таму. Па коа почна ,,Жумате,, коа рипнаа сите да мешаат, аууу убила ме туѓа срамота.

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, EuHenIa и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.892
    Допаѓања:
    173.472
    Значи, да не се мешам.. ќе си седам со ракијата:rofl:
    Не е лошо ај..:whew::D

На stetoskop, ♡BuBaLe♡, EuHenIa и 4 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Бесна сум. Куче да ме касне ќе побеснее. Ме викнаа на работа, некој бил болен. Ама не ми кажаа од кој департмент. И наместо два слободни дена, јас завршив на работа. И ќе изигравам телефонска секретарка. Да сакав да зборам на телефон ќе работев во кол центар. Ко го собрав менаџерот, викам ќе си одам, требало да ме прашате прво, одма ко од пушка, ама дупла дневница ќе добиеш. Сега се мислам што да си купам за успомен од нервозите, барем некое фајде.
    А така убав ден беше, се изнаспав денес.

Ми се јаде сега. Едвај чекам да се симнам да јадам. Гладна ко волк.
    Добив смс. Утре стиже плата. Вторпат во недела дена.
    Да се такви да ми дадат слободни денови, ќе му ја летнам некаде.
    Ама немааааа.

На green.eyes, fina erika, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Хахахах па не си завршила баш лошо.
    Тух те викнале на работа да замениш некого а тоа дупла плата нема ни да го сетиш.
    Ајде ништо не ти е една ден е тоа.
    Малце е глупаво но тоа е нема што да им правиш, си можела авионски режим да уклучиш и нема да можат да те бараат.
    А и тие два дена одмор не ти значат ни менуваат ништо.
    За одмор треба многу.

На Glasna, malerozna, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.075
    Добро утро спанки :hai:
    Ќе биде убав ден иако сабајле беше смрзнувачка. Неделава ќе се одолговлечи со лекари секој ден и мака ми е од помислата.
    Би си легнала да се доспијам но алиштата на сите страни расфрлани ме нервираат и двајцава мои цимери дома решиле дека хаосот е креативна категорија.
    Кафе ќе правам, кој сака нека збори.

На bittersweet, stetoskop, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.938
    Допаѓања:
    203.220
    Добро утро!

Што ве нема, касно си легнавте? :D

За живеење сами да, во заедница не. Стариве сами си се одвоија, т.е пред свадбата си направија куќичка за нив, си сакале свој мир, и фала Богу и тие и ние си го добивме. Не сме далеку, во ист двор, ама секој својата работа ја брка, а сите имаме корист, взаемно функционираме. Само вака нека продолжи. Ама факт е дека со разбрани луѓе има живеачка. Мајка ми 40 и кусур години живееше во заедница каде што беше zadnja rupa na sviralu и слугинка, последнава година тоа си го зема данокот :(

Не знам како ќе се турка денов, со главоболка легнав, со неа станав, џабе апчето... сеа се мислам дали кафе да пијам, да не ми влоши состојба. А знаејќи кој треба да ми седне од сабајле на стол, уште повеќе ми се темни пред очи. Кога сакаш некому да му помогнеш, а можностите ти се ограничени, тешко е. А најтешко е кога мислат дека имаш магично стапче и со едно замавнување можеш да решиш сè. И јас би да имам магично стапче, навистина....

Извињавам се на мрчењево :angel:

Убав ден! :D

На bittersweet, Rebecca_R, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Na minuvanje sum ,na kratko.
    Samo da ve pozdravam i da vi posakam ubav den na site ...

На Peco, Lejla8, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    Aj dobro utro i od mene .Forumov resil da me bojkotira kaj od laptopot od rabota ne mozam da ve citam sega i od telefon moj ne otvara.Ostana samo od mm tel da vi pisuvam latinica.

На stetoskop, Lejla8, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Хелоу ...
    Оставете ги тоа свекрвите многу муабет за нив сте се распишале ...од сам ништо поарно ...
    Одам да испазарам нешто за дома оти почна да ме собира и мене во фрижидерон ....
    Убав ден !!!

На bittersweet, Peco, душленце и 12 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Платени сметки;(
    Дадени пари по деца;(
    Подмирен станбен;(
    Ставени евра на страна;(
    ...
    :|Па колку ќе остане, со толку ќе тераме:|

Едни штикли мора да ,,искубам,, месецов.
    Крем.Лаковани.8-|..такви немам(wtf)

МаШ ќе ме шета за празнициве, ама скромно.Важно ни е воздух да дишеме, да шетаме и уживаме и да сме заедно тие три дена.Незнаш животот што носи, да се радувам и на ситното, оти многу и не ми фали.А и да ми фали немам од каде.
    Кога имав изобилство финансии немав љубов, блискост, поддршка, немав на кого да му се исплачам, немаше кој совет да ми даде, па видов дека парата само не докусури.

Нека има за да основното да си го приуштам, доста ми е.

Не е се во парите и луксузот.

А има виц:поарно да плачеш во Порше отколку на точак:D.
    ...ама нели си дошол до плачење, поршето нема да те спаси.

На bittersweet, Rebecca_R, sanjaeva и 21 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден. Сабајле го дадов данокот во крв во Авицена, сега полесна се осеќам :). За свекрви ич не почнувам, ние имаме два празни стана а живееме во заедница како од индиски серии, тоа ти е. Ај да не се жалам, сега откако имам дете ми се наоѓаат, со бебе уште повеќе се надевам.
    На работа втора смена сум па дојдов малку мајка да ја позамарам :) и еве ја ми прави ручек за на работа. За пари не зборам, немам и не се замарам. Ко ќе земам плата плаќам се што е сметка итн и што остане се живурка до нареден 1ви. Вишок никад не останал :) а се сеќавам на едно време кога со помали плати ни остануваше.
    На мисла сум месецов да го купам првото нешто за беби ама некако ме фаќа шубе, да чекам уште некоја недела.
    Убав ден убави луѓе

На Skorpija25, bittersweet, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ми дадоа тегло лутеница.
    Сакам да кснам со биено сиренце,ама не бре брате,душа не ми дава...теглата со изљуштена етикета]:)
    Ебате домаќинката.
    За мене ова е дно дна.Џабе ти е трудот за зимницата кога теглите ти се:envy:]:):puke:
    За мене тоа е класичен пример за недомачица.
    Пола саат работа е да ја искиснеш и истриеш.
    Тоа сакав да кажам:D

Денес идам у бољи живот,дневна шема:emo:8)

На Sony 777, Rebecca_R, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.938
    Допаѓања:
    203.220
    Едно питањце ме мачи од сабајле... На 23 ќе се работи или не? Дека тоа празник на претходнава влада беше, сегашнава не знам дали би ја продолжила традицијата :?: за да знам што да си планирам за викендот, т.е дали да планирам или не...

На Rebecca_R, Peco, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    ОХОООООООООООО па и евричи на страна имаш да туриш колку заштеди одма кажи,абе ние све спи.....кавме а ти се плаче за евриќи а сакаш шетанција е нема и јаре и паре:drunk:
    Ај добро утро ден стана веќе Сабајле пиев турско ама помалку си сварив се чувам за у кафиќ, колешка ќе части роџендан јој је не за друго може и во канцеларија да го пиеме сите четири ами вака е поубо,ќе видиш народ излегол да прошета па че фрлиш и некое окце по дуќани ово,оно и ондак то.
    Мажми ме кандисува ајвар да сме правеле некој колега му донел на работа тазе домашен правен да доручковале.
    Ами ај и да се нафатам да го правам не за друго едвај три до четири тегли ако изедеме другото ќе раздадам по мајки, свеки,снаи Форумџики абе колку за мене ќе останат:?:(wtf)(wtf) охооооо дошло је време за пауза одох ја видимо се касније.

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    кај мене на работа во распоред е обележан како неработен ден. А не сме државна фирма, ако ти значи нешто :)

На Skorpija25, stetoskop, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не се работи.
    Не е укинат празникот.
    Понеделник се паѓа.

Морам да турам на страна, од душа од гуша ги вадиме.Стан имам за средување, празен-зјае.
    Шетањето ни е сведено на приватна режија.Одмори исто.Незнам што е хотел јас.
    За да се излезе од дома, да се проветри главата малку.
    Дома готвам, така и најпрактично ми е и најефтино ми излегува,

Уште малку....да го средиме станот, па ќе се ослободам малку.

На Dust, bittersweet, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

Ве читам за шетање, Нова Година.....ми се шета ми се плаче ;( За надвор од државава не смееме, овде има на претек кај да се шета, ама се е далеку, малиот повеќе од пола саат во кола ни под разно не седи.....Е тоа е. Кога се нема средства, имаш време и понуди на претек, а сега кога има средства други работи се пречка. Ај, ќе биде ваљда некој убав ден :D

Сега читам за @monik55 , не знаев :l: Душичка :hug: Со лесно нека ти биде до крај, па уште две, леле ^_^ Радости :f:

Сакам и јас второ :| Ама ќе мора да се почека :(

Ставив леќа да се вари, пак ставив како за 6 луѓе да ќе јадат :^) Никогаш нема да ја погодам количината за двајца :shake: Не за друго, стално фрламе храна, повеќе фрламе од она што јадеме :(

На bittersweet, Rebecca_R, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Леле Пупи ти си легендааааа.:hug: И таков критериум ли имаш? А бе стварно сите имаме по некоја тачка.
    Ова за тегливе ич немам приметено. Моите ги ставам у машина и претежно ги одлепува лепенките. Сеа ме стави у мисла дали сум домаќинка со машинсково миење на теглите или не :D:D (и да се симнам у подрум и да ги прегледам една по една, можда мојата тегла стигнала до тебе - шо знајш :P)

Нов месец, нова недела, времето си лета, еве ве читам планови за зимување и Нова Година..убаво вака долгорочно да се прават планови. Ама јас не знам до крајот на неделата како ќе ми се одвива животов а не и март на пример. Баш видов вчера Аволон објавија нов конецрт на 11 Мај. Ликот баш ми се свиѓа ѓо ќе дојде, али 11 мај...можам да затруднам па и да родам шо се вика до тогаш :D:D:D

Убав ден имајте.
    Јас ко падобранец се избацив, нешто скини врзи муабет напрваив и да идам. време е за пауза, а потоа да се вратиме на реалноста :D

На Sony 777, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Па што знам,едноставно ми пара очи,навика од мајка...
    Дал у машина или рачно,ако нема етикета,за мене си домаќинка и пол накај две:D:*
    Лани ставаме корнишони/зимница и викам чек да извадам етикетиве.Мм "е де бре,има неколку баш со етикета корнишони купечки,си одговараат"(facepalm):Dа бе иди бегај,дај и тие да ги извадам.Не ми се мешај и у зимница:D
    Замисли руска сала во тегло од слатко од смокви:rofl:
    Небитно,кој како си милува така.
    Секој со своите болести:drunk::tmi:

На Sony 777, bittersweet, sanjaeva и 13 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Или капачката подрѓосана:)
    Ееее...на ова време кога мајонези, корнишони, цвекла ...купуваме секојдневно и имаме НОВИ тегли, зошто капачето да е рѓосано од внатре ?!

Пупи...моите тегли мора да ги сликам....секое има бел стикер со содржина: АЈВАР,ЛУТЕНИЦА, БЛАГА ЛУТЕНИЦА....:clap::clap::clap:.
    Е многу ми е мерак така

На Sony 777, bittersweet, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.