Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Dobro utro i od mene.
    Cetvrta nok ,,spiev" u spalna....valjda ke bide podobro...,,sliki"se redat kako film da gledam,pa idi zaspi posle.
    Kuckata zalno me gleda,saka na setanje ,a jas se vleckam...odvaj kafeto go napraviv.
    Sneg vidov za prvpat vo ovaa sezona...ne me zacudi...
    image-0-02-04-0ae88a7874fce2c7a182af15caa5ee8e5f98e7cf8aaa6a1c8f89a2d5415d4378-V.jpg
    Tolku...da ispijam kafe i da fakam patot pod noze.
    Ubav den na site...

2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Dobro utro
    Od site planovi za denes nekako vodava gi odnese. Parite mozebi ne se se, no bi sakala barem eden period od zivotov da gi imam bezobrazno mnogu za da ne mi bide monotonija cel zivot. Sakam da ne pravam matematiki vo glava i od shupljo vo prazno da prefrlam. Me zamara da se prebrojuvam, da vikam aj drugiot mesec zdravje. Ne sum nezadovolna, fala bogu ne trpime za leb no i knapot umara.
    Denes ke si bidam sloboden umetnik ( ke odmoram snaga)-vetuvam. Imajte ubav vikend, izvadite zimski alista, sonceto se poslabo ke gree.
    Prostuvajte , prostete si i na samite sebesi i na najbliskite. So prostuvanjeto chovek si ja rasteretuva dushata, mirot si go vraka.Koga ke razmislam za sebe toj del od prostuvanjeto mi e najtezok. Da ste zdravi i zivi !

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро жени и Пецо :D
    Мареане, ако планираш да користиш интернет во странство активирај пакет, пример ако си на Т Мобиле - travel & surf, за Вип не знам, но ако не ти е толку неопходен ( ајде неколку дена без нас ќе издржиш :) ) најдобронамерно ти препорачувам да си одиш во сслон и да побараш да ти стават ЗАБРАНА ЗА ИНТЕРНЕТ - обавезно!!! И ДА АКТИВИРААТ РОАМИНГ - обавезно!!! Или земи припејд бројче и мирна глава. Верувај секојдневно се среќавав сметки со ијладници денари заради невнимение во странство кај кои ни приговори ни корекции не помагаа.
    Манастирот во Острог е посетуван од парови и жени кои се молат за рожба и многу сведоштва има за услишани молитви. Мареане, ако имаш некој пар кој се бори со тоа, донеди им грозје од таму. Имам три жени на кои им дадов грозје во исто време. Едната ското се породи а другите две се 7ми и 8 ми месец. Убаво да си поминеш, те чекаме се импресии. Се надевам ќе имам шанса и јас да одам наскоро.

Дождов ме нервира:@
    Сама со децава, без кола а богами и без :cash: а треба да одам на забар, големава синоќа ја носев со болки а утрово е со оток ;(

Skorpija25, mareane, Lejla8 and 16 others like this.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, го пратив мм да поработи нешто за да не биде дома, мечка страв мене не страв ќе го правиме ајварот. Вчера печено, лупено , денес ќе се пржи. А ич ама ич не ми се работи :) сакам со ќере во Сити мол да прошетам. Црни панталони ми требаат, вчера најдов едни убави во Еуроазија ама не ги купив со надеж да најдам поубави во Ваикики. Сабајлечки со мм на нож, леле бе луѓе многу е нервозен тој човек што ќе се прави не знам, а и јас сум на нож од бременоста, ужас. Ако сега не пукне тиквата никогаш нема. Ајде убав ден на сите вака дождлив само за под ќебе е.

mareane, Lejla8, Val-Dim and 14 others like this.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Здраво жени и пецо :)

Немам нешто паметно да кажам. Викенд е, радости. Обично во недела цел ден на домаќинство сум посветена, сега решив да сменам стил живота. Преместувам домаќински обврски за преку недела, а за викен само уживање.

Иначе од вчера ми е постов, ама не сум кликнала “испрати одговор”.

Од денес: добро утро! Ни студеното време, ни дождот нема да ме спречат да уживам во викендот :).
    Имајте убав ден!

Skorpija25, mareane, Lejla8 and 17 others like this.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

И јас сум под кебе, а требаше да шетаме. Паметна одлука е донесена сабајлечки.
    Ладнооо

Skorpija25, mareane, Lejla8 and 9 others like this.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Девојки едно питање. Каде е @Mr. Right да не го навредивме нешто дечково, го снема :)

Lejla8, Annath, eli25 and 3 others like this.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Ладно!
    Почна грејната сезона:(Оваа година сакам да клима да се топлам:D
    Некое ваше искуство,колку е сметката за струја?:hai:

Lejla8, Annath, kuc and 1 other person like this.
  9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Сум се изнаспала за сите пари :lol: Надвор ладно мислиш зима е, ама ќе се шета па и камења па паѓаат од небото, мора да се купи тоа шо е планирано :wasntme: РучОк ќе се јаде што да е, за да се добие на време и повеќе да има за шетња.
    За Острог скоро имав понуда од една персона, барала друштво. Јас неа не можам да ја поднесам не пак на шетање да одам сеа. Онака отсечно и реков дека не сум по манастирски туризам. Коа ме подбра :envy:
    @mareane ти убаво да си поминеш

bittersweet, mareane, Lejla8 and 11 others like this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Време за кафе значи како сум се успала сабајле каснев еден час ни кафе сум пиела ни ништо ....
    Грејнава сезона почната и кај нас ладно од сабајле
    Еве ви кафенце ...
    image.jpg

11. eli25

eli25 Форумски идол

Што му фали на времево убаво си е:) Мора такви денови и дома да се седи.
    Утре ќе шетаме ќе се стабилизира гледам ^_^
    Вчера мм ме зезна го зема малото со нас во мол, ама денес ќе му го оставам само да си дојде од работа.
    Ставив компир манџа, пола е готова. Бебе залепено до мене нема мрдање.
    Сестра ми беше на кафе, се надевав ќе ми подсреди малку ама си ќутеше па и јас.Ќе види она :envy:
    @kuc би ги испила и двете кафиња во моментов, фала :coffee:
    :D

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Знаете онаа, сложни калуѓери и во петок мрсат, фина поговорка е :)
    Само одложувам средување на плакарите, као почнав и оставив се така за да се наканам. Ама прво кафе ќе пијам. Да имам доволно плакари мислам ќе беше помалку мачно, изговори.

13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Брррррррр
    Смрзнaв сaмo пo тексaс пaлтo.....
    Дoбaр ден жени
    Сaмo штo се прибрaв,нoрмaлнo oд рaбoтa,немa прoмaшaј вo сaбoтa,секoјa ми е рaбoтнa..

Дa вaрaм кaпучинo или чaј дa се стoплaм-немoжaм,требa дa трoпaм,a сите спијaт.
    Зимскa гaрдерoбa-требa дa си јa земaм oд кaј мaјкaми,летнaвa дa јa нaтoвaрaм вo куфер и дa си јa дoнедaм зимскaвa....зoштo немaм прoстoр...

Ручек имaм oд вчерa,печенa кoкoшкa сo кoмпири....сo мaж не збoрaм(пoмини зaмини сaмo дa се вреѓaлo),фaмилијaтa вaквa oнaквa ми билa,a сегде кaј штo oдиме пречекaн кaкo гoспoд,пa јa не сум му кривa штo немa никoј,штo е вo лoши oднoси сo тaткo,сестрa и други....штo никoј не му чини...
    Нити мислaм нa некoгo лoшo,нити вреѓaм,нити се кaрaм,тaкa ме вoспитaле мoите,дa пoмaгaм aкo мoжaм,дa пoчитувaм....a aкo некoгaш ми дoјде преку глaвa нештo пaк преќутувaм,си зaдржувaм вo себе сaмo зa дa немa кaвги..

Ете тaкa си се пoжaлив.....

Дa oдaм дa се пресoблечaм,се квaкнaв тaкa вo фaрмерки....

14. Peco

Peco Форумски идол

Е враќај се де, ти ме викаш, јас не те слушам, легнав и заспав. Мечката избега :D
    Си дојдов од работа, ќе гледам ракомет. :)

♡BuBaLe♡, Lejla8, kuc and 9 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Поднаместив нешто, си викам па добро таман облека сме имале и одеднаш излегоа тие вреќите за вакумирање :@:doh: уште имало.
    Не ги отворив, страв ме фати.
    Годинава на поканата за роденден ќе пишам, подарок играчка (се шалам, нормално)

16. ines.h

ines.h Популарен член

Turbo den, a bas zgoden za sednka pred tv , i druzba so semejstvoto .
    Uste po idealni uslovi imavme sto taa ne e doma.
    No obvrskite bea neizbezni ,sepak za nase ponatamosno dobro.
    Ponekogas me faka sklet,mnogu stresoj i nervozi vidov niz zivotot, nikogas na nikoj ne sum mu nanela zlo i pak site maki gi izvidov.Koga ke vidam tie sto mi pravele sekakvi spletki , kavgi sto mi nanele zlo ziveat srekni zadovolni prosetani, nasmeani , se cudam dali ima ima pravda .Ja gubam verbata , a so toa i voljata.

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Никој нема,што е работава:?:
    Или сте улежани под ќебе или терате романтики надвор по дождов или...трето има/нема:?:

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Денес децата на ручек беа.
    Едните купиле куче.Малецко колку топка,па го донесоа Рефче да го види.
    Немора да Ви раскажам што се деси и какво ми беше дома:@.
    На овој студ чергичињата ги перев ене ги се пафтаат на ветрот:worried:.
    Ама за љубов за децата бев насмеана и дозволив СЕ што сакаат да прават:).
    Се прашувам-како одржуваат тие што имаат кутре..или можеби со тек на време ќе се свикнат на него и не загледнуваат каде мочало или каде влакна оставило:|.

Иначе,извадов зимски алишта.
    Се низ вода поминав денес,мислам дека пералната се расплака од перење:D.И така притропува,муслиш воз поминува покрај зграда:worried:.

Вие како сте,што правите?
    Пуштивте греење?
    Јас да.

П.с.Ставивте ли туршија?
    @Val-Dim знам ти сигурно ќе ми дадеш совет дали е рано за туршија:nod:,овие параспуркиве измеќарки што имаат по дома, прават зимници:D

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Маж ми сега викаше за зелка сме закасниле :) еден ден ладно и одма уцвикавме :)
    Јас на вино и клима се греам вечерва. Поздрав до @Ariel

20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се измрзнав, ама се прошетав:!:. Што гужва божем без пари даваат, а попуст нигде...

Thread Status:
Not open for further replies.