Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    Ве нема, ајде добро утро:coffee::coffee::coffee:.

Кафево е набрзина правено, на која и се допаѓа нека пие, на која не нека извиЊава, ама јас од рани зори наплашена сум и набрзина го џ'рнав:D.

Дојде недела, ден за одење на свиждање, јас со саат време дремка се летнав на автобуска бусот во 04 да фатам, за после да можам тој бус па за на аеродром да го стигнам во 7:40. Купив карта, чекај, чекај, автобусот ни се иде ни се виде. Билетарката ми вика нема да дојде штом не дојде до сега(facepalm). Нареден во 5:30. Што ќе правам, ќе чекам.

И јас како што ме дал Бог дрдорлива:wasntme:, а и билетарката богами, па распославме кафе и цигаре и на муабет удривме:D. Викам, сега немам автобус за до аеродром, треба да фаќам такси и 20€ да оптегнам:(. Вика, ааа речи му на шоферот да те симне на патарина, од таму пеш ќе си стигнеш до аеродромот. Јас очи пет банки ококорив:D.
    Дојде автобусот, прашав шоферот, вика добро, за дваесет минути ќе стигнеш пеш. Падна договор, кинисавме8-|.
    И дојде патарина, јас се симнав, ми вика, еве по патчето оди накај авионите што се гледаат, ќе се снајдеш.

И одам јас ќефна заштедив парите:D, минуваат коли, сите скршнуваат десно, јас право си одам:wasntme:. До кај доодев, до порта голема затворена, од сите страни камери:worried:. Лево, една кабина, викам ќе викнам, прозорот гледам отворен, некој може ќе се смилува:D. Викнав еднаш, уште еднаш, јок...

Ами сега?!:sweat: Се свртев да се враќам назад, ама ми се идеше да се распостелам на земја и да рикам на цел глас:$. Си реков ќе се враќам на патарина, ќе кревам раце, нозе, некој ќе ме збере(facepalm). Едно време и на такси помислив, заборавив штедња:D, колку треба ќе дадам само летот да не си пропуштам:(. Ама кое такси и кај ќе кажам, на сред пат јас, а од двете страни само полиња(facepalm).

Во меѓувреме додека јас одам без компас ме одминува бела кола и гледа момакот накај мене. Јас одам, тој сврте и продолжи во мојот правец. Си реков, овој го застанувам:tmi:. Со плачката на носот му велам, јас за на аеродром сум, ама таму вратата затворена и не знам каде да одам:$. Вика, влези, ја таму работам, ќе те носам. Јас не чекав два пати, се наместив на предно седиште(facepalm)(а никогаш напред не седнувам на пример во такси), му раскажав патешествието:D, а он вика јас намерно тргнав по тебе оти од таму никој не оди и ми стана чудно(facepalm). Сега и на камерите ќе ме видат што беа кај портата, па и викам - има ли некоооој(facepalm).
    Сврзавме некој ред муабет уз вожња, име не му знам ама вечно ќе му бидам благодарна од какви гомна ме извади. А млад дечко вака, фин:wasntme::rofl:.

А знаете ли зошто не дошол автобусот?! Бил зафатен за МИТИНГ:@. Проклети партии, пак ќе ме зезневте квалитетно како еднаш во минатото:devil::rofl:.

Е така. Сега седам на аЈродром соС 20€ заштедени и со памет за друг пат да не се глупирам вака или слично оти нема се дечковци со бели коли да минат и да ме пребираат кај сум забегала:rofl:. А сум забегала накај пистите, оф корс:tmi:.

Како почна денов:drunk:, сега на ред е авЈонот во друга земја да слета:rofl:. Или мојон да ме одмине оти соС нов фриз нели:rofl:.

Последна измена: 8 октомври 2017
    На Rirri, Skorpija25, evangelina.ina и 30 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Море ладно а?Се мислам да си го подзапалам каминчево...
    Ви се восхитувам како работите преку недела,јас само нешто ситно,брзински ручек ,садови,простри,собери алишта нешто запеглај и толку можам.Ме убива работата,а богами и патот...
    Денес не планирам ништо ,колку стигнам толку,а треба и руска да сецкам...и сакам од оние мали црвени пиперчиња да ги наполнам со урда и залијам со масло,многу се убави за мезе.Ама вчера на најдов на пазаров ,зашто врнеше...
    Како ми помина летово,не го ни осетив,само се потев и нерва ме фаќаше од жешкото,друго ништо.Се фаќам како станувам робот,дури ни со другаркиве се немам видено.Од друга страна редовно се слушаме и редовно кукаат,како и јас, и ми станува заморно.Би сакала ново пријателство онака лежерно и лабаво,без трупање на проблемите во муабетите...
    Се мислам кога би се пензионирала,малку да се посветам на себе.Ама до пензија уште многу...
    Убав неделен ден...

На Skorpija25, evangelina.ina, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Мед лимон ѓумбир испиени кафе пијам и да спремам ручек...
    Кокошка со компири ќе правам и немам друга работа и одручек ќе одам до кај моите на кафе ..
    Туршија и расол не правам не јадеме сега барем има се и преку цела зима си купувме ..
    Ај убав ден !!!

На Skorpija25, mareane, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Добро утро и од мене.
    Турско кафе и Крушевски локум со орев+лимонада..повелете.
    Кај нас туршиите при крај,нешто свекор,нешто свеки сама,нешто јас сама,нешто заедно бидна од се по малку.
    Вчера бидна и запознавање со малиот убавец,бејбиот од најдобрата другарка:inlove:
    Од понеделник со принцезата од колешката и другарка,па ќе ја чекам мојата златна да се роди:l:
    Многу се лигавам затоа и не сакам да пишувам...Убав ден:f::f::f::f::f::f::f:

На Skorpija25, Dust, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    Дoбрo утрo...нaкaј дoбaр ден oтиде веќе...

Ми студи и се тегнaм пo кревети...уште првoтo кaфе гo лигaвaм...

Лaбaвa неделa нa пoвидoк...

@Emy867 ме изнaсмеa сo пaтешествијaтa пoсaбaјлечки..среќен пaт!

Меѓу oние штo ги спoмнaв синoќa a не пишaле oддaмнa ги пoвикувaм и @DVAANGELA и @evangelina.ina. дa се чекирaaт...

На evangelina.ina, Emy867, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.222
    Еми луда си 100% и мене ме насмеа од сабајле.
    Јас цело утро викам, морам ѕверов у ред да го доведам. Во лексикон под зборот тврдоглавост можат нејзина слика да стават :doh:
    У петокот чистев денес подовите се со прашина ко да имало журка дома јас не знам дал кај сите е вака ама кај мене искача ко никад да не е чисто :envy:

На Skorpija25, Emy867, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    петокотчистев денес подовите се сопрашина ко да имало журка дома јас незнам дал кај сите е вака ама кај менеискача ко никад да не е чисто :envy:

@Bozica1980 a тек кo ќе пoчниме сo дрвaтa дa се рaспрaвaме

На mareane, kuc, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.222
    Кај свекор ми е ќумбето, бар тоа ѓубре од дрвата не доаѓа кај мене.
    Мајка ми ми вика одвишок време сум имала па си наоѓам замерки :)

На Skorpija25, mareane, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    У право си ама ако мораш да го трпиш....

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.222
    Не баш те разбрав?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    Македонска жена чим живее со свекор што да се очекува освен проблеми.

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.222
    Имам јас и свекор, свекрва и сестра на маж ми. Проблем немам никаков. Мојот коментар беше за греењето на дрва. Нешто грешно си протолкувал ;)

На Skorpija25, Dust, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @Emy867 ме изнасмеа убаво. Се надевам ќе тргне денот.

Ај добар ден.
    Мм болен трет ден. Се чуваме со синко и мајка улетува на помош, ама не е исто како тато кога е дома (го избркав да не разболи дете зошто многу лош некој стомачен вирус закачил)

И јас би каснала од локумот ако понудиш.:$

Не ми се верува како ми проаѓаат деновите. Стани, менувај пелени, цицање, гушкање и денот поминал. Немам време за ништо. Едвај време за туш и тоалет наоѓам. За јадење да не правиме муабет. Да е жива и здрава мајка ми, да не е она само леб и сол ќе јадев. Ама ако, само да е жив здрав синко:inlove:

Многу муабети пропуштив и се враќам и повторно за зимници се прави муабет. :D

Бидете поздравени и имајте убав ден

На Skorpija25, Emy867, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    Извини

На mareane, kuc, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме и мене.Еми ме изнасмеа,иако дури за плачење е,но сепак добро на крај излегло се:*,уживај со љубовта.Денес топличко,убавко,ех да држеше топлинава,да можеше да се складира,арно ке да беше.Друго немем што да кажам,туку да си засучам ракави и да бркам работа по дома,а ваму уморна претепана сум:doh:

На Skorpija25, Emy867, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ќумбе немам, а ни дрва... ама прашина колку сакаш. И секој ден да бришеш пак ќе има. Така Бошке не се замарај :!:
    Каква разлика во времево од вчера до денес..(facepalm) глава ме боли ќе ми пукне|(.

На Skorpija25, mareane, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.445
    Допаѓања:
    143.635
    Вчера бела ноќ имаше кај нас дома. Ниедно време не фати, денес бела мачка не гледам.

Денов е супер. Се обидувам да се изнадишам и да го запамтам возухот, затоа што долго време нема да се повтори.

На Skorpija25, kuc, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  18. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Јас пак со истиот здравствен проблем со болки бев у болница и мислев умирам си барам трета инфузија и фала богу добив морфиум на сред паднав у сон.:sweat:;(|-)
    Се сетивме има капки од Србија јас со инфузија во рака пишав на официјалата страна каде ги има капките ми вратија секаде и ајде другарка ми ја договорив да иде да купе и да прати.:nod:
    Нареден ден се будам ми пиша нема вакви кај нас, ајде пак и пишав дека нема ми вратија во виола или зегин но Скопје.:shake:
    Ај брат ми порача по пријател да купе.Се јавува детето и вели виола немат сите ги поминав се јавив Зегин ќе ми чуваат 1 кутивче фала богу :whew::whew:
    сега да испрати од дхл велат на царина ги зимаат:shake::shake:
    Ајде превоз барај автобус или комбе.Пушав ми велат тргнато или не се јавуваат и еден од Ср се јави ама кажа невлегувам Скопје:shake:
    Дечково вели мора да ја чувам внука ми од 1 а од 6 сум на свадба.:shake:
    Ајде по такси ги оставо на некоја бензиска.
    Сабајле станав и чекаме повик.Се јавија пред 1 саат време невлегуваме кај вас у тој град како да се сретнеме,дм објаснува и излезе да го чека.
    Се јавив ми вика ќе стаса сега. И овие денови се чудам абе народ дрога пренесуваат по континенти ја неможам едни капки.....
    Ааааааа стасаааааа(y)(y)(y):whew::whew:

Сега друго ме мачи имам термин а гледам истиот ден може да добијам :@:@:@
    веќе незнам дали да се смеам или да плачам.
    Имајте убава неделаа отидов јас да мислам што како.....
    :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::l:

Последна измена: 8 октомври 2017
    На mareane, mira.mira, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Си дoјдoвме сo синкo пред мaлку и еве гo сегa спие,мaлaтa oдaмнa зaспaнa.

Бевме кaј мaјкa,дa тркнеме дo пaзaрче,живa туршијa сaкaлa дa стaвa пa бевме дa купиме....бев и дo грoбиштa,не сум билa две недели.....мнoгу пoлеснo ќе беше се дa е тaткo ми тукa....

Времевo мислиш прoлет,вo двoрче се сoнчaвме,кaмo дa пoтрaе вaкa...

Амa си ме изнaсмеaлa @Emy867 .....Среќен пaт..

И убaв ден луѓе

На Skorpija25, Emy867, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Го искористивме сонцево за прошетка со мали.
    Уствари он шеташе со баба и дедо, а мама искористи да претрча да поткупи нешто.
    Туку само моево дете ли е уличар. Излези надвор, спие не мрда. Само што ќе излеземе од лифт пред врата, почнува да плаче :wasntme:

На Skorpija25, eli25, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.