Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Се разбира дека ќе излезе торта,само да те предупредам од кога ќе се испече тестото ќе ја извадиш целата кора од тавчето ќе ги сипеш сите млека измешани во тавчето па пандишпанот ќе го вратиш назад и се убаво ќе си упие.;)

На Dust, mal.ecka, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ок(y)

На Dust, Lejla8, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    За трилече дај кажете, освен кравјо и кондензирано тоа во прав шо е, прво какво е,како го употребувате ( се раствара во вода ли прво или како прашак го додавате ) и каде го купувате. :wasntme: И слико дајте. А хоплата е растителен производ, не е млеко тоа :shake:

На kuc, Lejla8, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Оф оф што убави муабетиии.... сакам трилече ама утре Васина ќе правам и тоа за на работа :) имаме некоја дешавка. Деновиве киселини ме утепаа, на мајка и викам од се имам киселини само од леб и благо не :D #труднадебела#
    денес втора смена, испитувам бубрези, нешто не е во ред ама не сакаат уште да ми кажат што, ќе видиме на крај :( се надеваме на најдобрата опција, да се работи за лабораториска грешка :) ( држете среќа). Отидов јас, имајте убав ден девојки и ?момци?

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    млеко во прав имаш во Бако :) се раствара во другите две, значи сите три се мешаат заедно со жица (онаа за пудинг правење) и се сипаат во тавчето

На Dust, Lejla8, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Уште за трилече? Не ви здосади? |(

На Dust, ♡BuBaLe♡, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ако не ти текнува на име, кажи у Кам дека ти треба за трилече, они така го знаат ќе ти кажат кај стои. :)

Да, растителен е ама се става. Јас не го вадам пандишпанот од тава, само го сечам на коцки и го поливам, упива одма. Инаку купувам три млека што ги пишав погоре, ги мешам и поливам. Не го ни загревам нема потреба. Само овој пат карамелот не беше ок нешто, не е растопи. Еве и слика ќе закачам сега. :)

Еве го моето.
    Пардон мм гребел по тавата. :) IMG_20171010_130138.jpg

Последна измена од модератор: 10 октомври 2017
    На Skorpija25, Dust, душленце и 12 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Вчера @Sesil праша нешто, сега се сетив да одговорам.
    Како се однесувам кога ќе се најдам во друштво на личност која не ја поднесувам.

Ако е повозрасна од мене, културно си ќутам, не муабетам и преќутно , тивко давам на заење дека не ја трпам.Не е културно да покажувам отворено или недај Боже да и опонирам.

Се зависи дали со таа личност ќе МОРАМ да комуницирам (т.е. дали ми е наметнато) или неморам да ја сретнувам.

Ако е јатрва, золва, снаа, вујна|(, тоа значи дека мора да се подголтнува.

Ако се работи за пријателство, ич не се двоумам.Несакам некој да ме тишти и почитувам ако некој го тишти моето присуство.Се тргам од пат штом ќе осетам знаци.
    Во пријателствата несакам подметнување, подбоцнување, озборување, подмукли работи, па можам да речам дека сум склона кон рески прекинувања на контакти, без објаснување.Во секое пријателство и дружба влегувам со чисти намери и ако осетам под*бавање, без образложение прекинувам дружба.Знам...не е убаво од мене така, треба толеранција, ама....тоа е ..неможам да се сменам.

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Јас во последно време сакам површни пријателства :)
    Без навлегување во интима, без премногу детали. Да дружбата ми биде релаксација а не оптеретување. Една од другарките стално ми раскажува детали и на крај се смее колку е, 1000ка ли е сесијава што ме ислуша :)
    Што вика Рефка, ако е фамилија си поќутувам и ескивирам контакти ако е пријател /познаник го игнорирам скроз.

На Skorpija25, Dust, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Баш така...јас неможев да го најдам соодветниот збор.
    Релакс муабети, необавезна дружба без обврски, слушање на телефон која кога може...

Можеби затоа и се дружам со форумов...зашто несакам близини многу

На Skorpija25, Dust, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Како поќутувате?
    Јас на последни сили сум...
    Морам ли?
    Па вака нема да го решиме проблемот. Мазохистички доживотно... ќе ме мачи.

На Skorpija25, Dust, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Таа способност подоцна сама доаѓа:D

Иначе...како сум знаеле да се изглупирам|(|(
    Еднашка мноогу одамна, пред повеќе од 24 години, поминувајќи покрај кујна ги чув свекор ми и сестра му како зборат за снаите и како споредуваат која е полоша-поарна:lol:.
    Со цел памет влегов во кујна да ги ,,пецкам,,(facepalm)
    (facepalm)Шута Петка(facepalm)!!..Детиште(facepalm)

На Skorpija25, Dust, Ariel и 13 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Kakva bomba imam vo dnevna , da vleze nekoj sega ke pomisli deka nikogas ne cistam :D.
    A ova e samo od denes i nesto eventuano od sinoka.Ponekogas mislam deka imam super moki , pa mozam da napravam 3395raboti vo tekot na denot.Rucek se sprema , od nemanje na vreme denes ,rernata ke go praj jas samo go staviv.Imav zelba da si gi spojam praznicite i da odime negde na vozduh, no druga prilika.
    Sakam da pravam chesse cake, neli od sto imam mnogu vreme ,pa uste eden saat trtkanje vo kunja bi bilo super , i saat za cistenje :^):mm:.Ovoj ne saka da spie me zafrkava, biser na majka , kosa mi pobele od nego .
    @Lilit ako zbrouvas za i.svekrva, (ne procitav se) .Jas sum veke poznata i dosadna po svoite postovi za NEA , ne molcam, odnsno molcev nekogas , no nemase kraj.Sovet od mene gledaj da nemas nisto so nea ,kolku mozes formlano , i nastrana , covek sto e so takov karakter nema da se smeni , ke te provocira namerno ili nenamerno , a ti ke sakas da ja isteras pravdata , no pak ke recam so takov ne biva.Samo ponastrana i vo ler mozokot.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Се сложувам за површните пријателства. Тоа со времето и годините си доаѓа :D И неискажувањето на некои работи. Од кога ќе те треснат од земја така некои 20-30-50 пати, на крај ќе научиш дека баш и нема да имаш искрено и подлабоко пријателство со некого. Чест на исклучоци.
    Ако не сум на иста бранова должина со некои што не ги трпам, се трудам од петни жили да не ми се познае дека е така. Не знам колку успевам :( Ама за оние што не морам да ги толерирам, од друга галаксија се гледа дека не ги трпам :D Не бев таква порано, ама во последниве години толеранцијата ми е сведена на минимум. Толерирам само најблиски, најчесто и нив не :doh:

Јас па од дно на душа мразам неблагодарни луѓе. Друго нешто може и ќе ми замачка очи, ама кога се трудиш да помогнеш некому, или нешто честиташ, искрено се радуваш, и тешко е едно „фала“ да се каже? Ау, овде мислам жички ми се спојуваат :| Одма под итно станува особата во таа група погоре што ја опишав. :| Не чини вака, знам, ама појако е од мене.

Дајте некој совет нешто енергијата да ми ја поткрене. Се вратив од град, немам сила до градинка да одам малиот да го земам :( А ќе бара шетање сега после градинка....:worried:

На Skorpija25, Dust, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Некогаш се мислам дали би била и јас луда свекрва на пример или зборлеста ташта што би се рекло.
    Дали би биле и ние исти ,дали би ги оговарале снаите,зетовците дали ќе бидеме тупаџики.
    Едно знам уште од сега што даље од срца још даље од мене чао аморе.
    Инаку сум личност што плеска све у фаца и не премолчуваама гледам да не го навредам човека онака политички плеснато у фаца:swear::swear:

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас ќе ги оговарам снаите....ама само со Рефо:envy:

...,,Види ја, дуфта до 12, а син ми станал кафе и вари,,]:)
    ...,, Ја научила ли мајка и на нешто, нема поим од готвење..,,:tmi:
    ...,,Непеглано детето ми го пуштила на работа...,,(wtf)..ни чевлите не му ги изгланцала:fubar:...шо жена ќе беше, детето ми го запусти:talk:

Ама пак затоа, зетот ќе го сакам најмногу на свет:D

Шала дечки:rofl:

На Skorpija25, Dust, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Површни пријателства (y), имам неколку( читај една) блиски пријателки уште од школски денови.Не можам да слушам тажалки, туѓи проблеми, малку ми е на работа па и дома ли????? Едната крева тел само кога треба да се пожали, е тоа не можам.
    Со свеки одамна ни е расчистено, може и парче да се направиме ама сами си решаваме ситуација, мм нема поим што се дешава :nod:, или така му чини ;).

На Skorpija25, Dust, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Рефке замисли за некоја година се препознаваш во темана снаи е свекрви(незадоволни),па и совет да дадеш што како:rofl::rofl::rofl:,и ние од тука ја браниме свекрвата а помалдине снаата^_^ @referentka

На Skorpija25, Dust, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Сум за површни пријателства.
    Имам такви повеќе и мирна ми е главата. Се фалиме, сакаме, смееме, се дружиме, но навлагање длабоко не . И мирна сум. Раскрстив со муабетите "те сакам ко сестра, брат" што биле порано коа била Си глупава и наивна.:punch:
    Јас сум сега посреќна и верувам и другата страна е задоволна од таквиот однос.

Бтв ве частам купивме нова кола! :party: :^: :beer: :d:

На Skorpija25, Dust, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    Јас имам сами две блиски другарки у многу површни пријателства.Си тие шти не.ги поднесувам одржуван формални контакти доколку морам колешки,не се надмудрувам,докажувам...

На Skorpija25, Dust, sanjaeva и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.