1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро од сабајле ќере ми ги крева нервите, ова ќе биде долг ден, ако почне вака ќе заврши ....
    Не знам веќе што со себе, ми треба одмор од луѓе, од сите на куп, кај да одам кај да се скријам да не ме најде никој.
    #утринсканервоза#

На mal.ecka, Dare 31, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    D.utro i od mene.
    Decata spijat,jas dremam od 03h....
    Vreme za razmisluvanje na pretek...i za kogo ke razmisluvam ako ne za decata,sto,kako,kade....
    Koga se mali pijat mleko,koga ke porasnat ti go jadat ,, dzigerot".
    Ne deka imam problemi so niv,skraja bilo,ama posle se,cuvstvuvam pogolema odgovornost.
    Sinko sabajle u 4.30h se pribra, u normalna sostojba,ama dodeka dojde....300 misli niz glava ...
    Kereto ne zaspiva dodeka on ne se pribere...poveke ima on avtoritet vrz nea otkolku jas....
    Dali gresam negde vo odnosot koj go imam so niv....?
    Ne e za vo temava ova sto pisav,ama temava mi e kako ispovedalnica...
    Ajde...ubav den na site...

На KAZANOVA27, Val-Dim, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ја имам сестра стетоскоп, како деца си имавме тајни кои само ја и она си ги знаевме. Таа имаше дечко една година постар од мене, па често го среќавав во гимназијата. Доаѓаше и дома кај нас, се разбира кога не се дома нели. Не кажував дома, може грешев може не, ама па другарки доаѓаа... И така кога заврши средно, се омажи за истиот тој дечко. Родителите даваа само совети, никогаш не ни се мешаа во таквите ствари. Имаше некоја хармонија. Поубаво е мислам децата да си се зближат и да се помагаат кога ќе пораснат. Некои работи никогаш нема да ги дознаеш.
    Ја па деновиве работно повеќе од вообичаено. Имало некакви избори, кујзнае какви. Работам една работа која никогаш не сум ја работел, пофалби стигаат, кујзнае си викам дали од или за е причината. Периодов е опасен за вируси и настинки, гледам дека почна и оваа година. Времето е убаво но ветровито, работата ми зависи од времето.
    Навечер наместо да одмарам, фаќам и друга работа, е тек касно во ноќта се прибирам. Ми фали човек каде и да одам, а го барам насекаде и под дрво и под камен.
    Убав ден на сите.

На Val-Dim, Peco, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @stetoskop подобро со брат и да дели и да се исповеда него на надворешни (другарки итн) он секако и мисли само добро. Јас и брат ми не сме блиски ама ич, јас викам да умрам од некролог ќе дознае :) а само 2 год сме разлика. Не сакам да е така ама така е. Радувај се на тоа убава работа е

На KAZANOVA27, Skorpija25, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Силно светнал ден:sun:
    Саботно кафе на брзака,брканица за јадење,облакање и се разбира,на репертоар ЗОО,по 2378 пат годинава:D
    Имајте убав ден:hai:

На Peco, ♡BuBaLe♡, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро.
    Есен е и јас стандардно со отечена лева страна на вратот,болки во грлото и увото. Стандард секоја година. До кај не ојдов на анализи,снимања, шо се лекој не пијам и пак џабе, боли ко штеловано чим првиот ветер дувне |(
    Јас среќна сум шо ми родија сестриче, си се имаме низ животот за арно и за лошо, за тоа и се браќа/сестри, другар за цел живот. Нашите секогаш не воспитуваа во тој дух, да сме едно. Татко ми ни брст ни сестра, а мајка ми сирота еден брат шо има ко да го немаше, кој баш од некролог дозна дека умрела |(
    И јас се трудам децава да се заедно,да се сложни и сплотени, од мали нозе се градат тие врски чинам.
    И блискоста со родителите е особено важна, взаемната доверба и отворениот однос, но секогаш само Господ да ги чува, малку треба за да застрани дете, влијае друштво, љубовен партнер, макар и некоја дешавка па све да тргне на опаку...:worried:
    Ај да не почнам од сабајле со филозофирање:x
    Кафе испиено, деца наранети, се мислам дал усисивач да фатам или пут под ноге и на шетање...

На KAZANOVA27, bittersweet, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И јас сум за тоа подобро со брат да е блиска, отколку со другарка. :nod: Секој си има свое место, јас имам сестра и многу сме блиски, не одсекогаш, ама како поминуваат годините, се повеќе и повеќе..Викаат друго е брат, друго е сестра, јас викам до човекот е.

Убав денов денес.:sun: Деца испратив на викендица со баба и дедо. Испрскав купатилото со средствата да се кисне, :o: пуштам правосмукалка и одам да шетнам(hollest)
    А сега салеп пијам. Кој е за бујрум

На KAZANOVA27, Skorpija25, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро :coffee::coffee::coffee:!!!
    Мед ,лимон ѓумбир испиени кафе и мафе истерани сега ќе го дружам мажево до чаршија на по едно кафе ..
    Многу е убаво кога децата се заедно и кога се блиски ,а не да несакакаат да се видат .И јас сум секој проблем да биде споделен со брат или сестра него со другари .Штета што не родив уште едно дете ова моево само остана ....
    @LadyC прополис со шеќер за грлото ...
    Убав ден !!!

На KAZANOVA27, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Јас имам брат, постара сум доста од него но го сакам највеќе на свет. Може да не се чуеме цела недела но пак да се разбереме со две реченици. Со ќерката се договоривме ќе го делиме, сега има две сестри :)

На Skorpija25, Val-Dim, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Сим кажала многу пати дела со брат ми не сум ич блиска.
    Девојкиве мои некако исто натака одат.
    Стетоскоп,нормално е сега малата да гледа авторитет во брат и и тоа е баш позитивно.
    Во такви пероид ни се децава и јас секојдневно се прашувам дали некаде грешам,ама знам дека со чисто срце и со сите сили се трудам за најдоброто за нив,а само животот ќе покаже што како...
    Уф тешка тема за сабота наутро....

На kuc, M&M, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ама си ја запеков раката на греачот во рерната. Ама замириса грдо :doh: Ама си ја соголев кожичката. Ама пецка сега.:tmi:
    Бујрум на крцкава жабја кожа. Ваљда е вкусно, кујзнае. Освен жабевско, и пилешко нудам :doh: Јас, ништо не би. Ми се одјаде:D
    Јутар, красни народе. Денов убав...да се искористи убаво треба.

На Val-Dim, kuc, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  12. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Добро утро и од мене за брат ми мислам и душата би ја дала.Благодарение на него ми се случија убави настани кога моите беа несигурни тој застана од моја страна и со 2 збора ги убеди... 8)
    Да се родам 10 пати пак ќе си го барам брат ми:)
    Гледам има сонце од циганското лето сакам да го искористам малсимално:sun::sun::sun:
    Убав викенд :f::f::f::f::f::f::f::muscle:

На Skorpija25, Val-Dim, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    152.999
    Дoбрo утрo лепo друштвo!

Вo 10 стaнaв..се преспaв..
    Ме чекa хaoсoт oд снoшти дaгo средaм...и двoр зa миење...и aлиштa зa спрoстирaње...единственo не плaнирaм дa гoтвaм...ќе се дoјaдувa и јaјцa ќе се пржaт...

Пoплaдне мoрa сo мaлoтo дa се шетне бaрем дo пaркoт...

Брaт пoмaл имaм и јaс...блиски сме нo не кo штo би сaкaлa јaс..и цел живoт пекaм зa сестрa...
    Мм е сaм...
    И мoже oд стрaв дa не биде ќеркa ми сaмa еден ден,без никoј близoк oкoлу себе ,гo рoдив синкo...
    7 гoд.се разлика и не знaм кoлку ќе бидaт блиски пoнaтaму...сегa зaсегa ме грее нивнaтa меѓусебнa љубoв...

Oјдoв нa блиски средби сo прсвoсмукaлкaтa...

На Val-Dim, kuc, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro na site.
    Edna od obvrskie zavrsena ,i to so se bebus bev ,se navikanv se sama da pravam i vo se sama da bidam bez pomos, ima i luge koi so rado srce bi mi pomognale , no se daleku na zalost.
    Sakam da pravam lazanji no so pilesko , ne sum pravela takvi do sega , neznam kako ke mi ispadnat.
    Mi se odi na gosti kaj prijateli , no J i denes e do kasno na rabota, se odlozuva za drug den.
    Imam pomal brat, no ne sum osobeno bliska , no so sestra mi sum mnogu bliska podobra sestra neznam dali mozev da zamislam da imam, si ja sakam .
    Otidov da brisam kaki :Ddoznosta me vika.

На kuc, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @kuc прополис со шеќер пиев, за 10 мин се опоравив. Здрава и жива да си. :D

Последна измена: 14 октомври 2017
    На kuc, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Јас со брат ми сум голема разлика, ама многу бевме блиски откако пораснавме, барем додека бевме кај моите. После некако секој фати на своја страна. Далеку е сега, и не сме редовно во контакт, си пишуваме за родендени или ако има некој конкретен муабет. Ама кога се гледаме се друго ми е во втор план.

Многу ми е мерак што децата ни се слична возраст и многу се дружат иако се далеку, барем сега за сега. И едните и другите цело лето се кај моите во село, а во последно време секој распуст го користат да дојдат во Македонија. Може кога ќе пораснат ќе се заборават, секој со свое друштво, ама сега за сега уживаат кога се заедно.
    Утре ќе ги видам :l:.

На bittersweet, kuc, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ве читам,а грло ми се стега,грутка некоја.Едниот далеку е,другово тука,се слушаат,но далечината си го прави своето,не е како да се заедно.Во набавки бев од сабајле,не можам ништо ефтино да најдам,како што кажуваат некои,се нешто ефтино купиле,се нешто штедливи,а јас параспур бре,само по маркетиве по некој попуст ако начекам :headbang:.Пиперки по 20-25 денари купуваат и тоа на кило,не на големо,пазар завртив пиперки 40 ден,е ај сега|(

На Skorpija25, bittersweet, EuHenIa и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Добар ден убави луѓе:hug:
    Уште еден тајлолхот мавнав ај денес ќе се оправам..
    Синоќа од температурава смрзнав:rofl:
    Живот иде даље..

Немам брат немам сестра, дури и криво ми е ..
    Вака кога ве читам колку сте блиски/далечни дури и криво ми е што сум сама цел живот..
    Од друга страна пак, татко ми има две сестри и еден брат и си викам, може во такви односи ќе бевме и ние..не фала.
    Шетајте и за мене, денов е преубав. Јас шетав. До балкон. Подалеку не можам..

:hug:

На Val-Dim, kuc, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Епа ај сега добар ден :) ќерка ми денес го покажа наравот, ама ајде дете е. До сега бевме во Зоо, се изнатрча, се изнаигра за сите пари. И коњ јаваше и сите желби и се...Сега трча со еден комшија надвор да се доумори па да руча па да спие. Јас пијам какао, киселини колку сакаш ама ги игнорирам за сега. Убав ден девојки и момци.
    ПС и мене ми е мило што детево нема да ми расте само, плус и мала разлика ќе се, се надевам ќе се сложуваат. А се бевме сигурни дека самичка ќе биде, како што е размазена ќе биде лудо

На bittersweet, kuc, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Добар ден.
    Денес ден за шетање, супер е времето. Некој од комшиите сечи дрва, ме уби звукот од сабајле.

Јас сестра имам помала од мене. Доста блиски сме, ама ете поголеми тајни сме криеле една од друга, не ради неповерење туку за реметот што би се трпел послето :lol:

Или само прополис, јас голтам прополис коа ме боли грло и одма сум ко нова. И сладолед исто помага.

На bittersweet, kuc, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.