Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    DOBROOO UTRO, vreme e za na rabota, odkako ke se pozdravime so mirindite vo novo ruvo, dobivame inspiracija i redime koka kolicki, pozz do posle pauza:)

2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро утро
    Значи цела ноќ дрндате....оди пијте кока кола !!!!

Денес решив да воведам ред во купатилото.
    Нафлитано е со среТство и сега со кафе и цигарилос да причекам малку па да се џитнам да рибам.
    Секој ден по едно катче рибам.

Јас не возам за да ме застанува полиција.Безбедна сум во тој поглед.
    Имам возачка, ама немам мерак за вожња а Богами немам ни потреба.
    Што ми треба си имам личен шофер, ќе ме однесе, ќе ме врати и толку.
    Море кога сме излезени некаде јас и ќе ,,џотнам,, некоја, а тој мора да апстинира, нели шофјор е.

А сеа ла одам да ла варам ла кафе и да ла пијам со две-три ла цигари
    (денес сум на италијанско говорно подрачје....да не Ви кажувам ако не разбирате каде да одите)

На green.eyes, Peco, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    tea-and-coffee-2012.jpg ајде повелете кој какво сака кафе и чајче има :) и добро утроо т.е.на мене нз што ќе му дојде утро или уште ноќ...до касно се белеше после раскренав и си легнавме дневна на таков кревет клик-клак на пуштање а ненавикната око не склопив 8-| но небиваше на спалната мирисаше уште неисушено ај вечер белким ќе се наспијам...сега работа ме чека еден кууп...алиштата за редење во плакар тоа поручек...сега прашина,метење,џогирање и ручек па да се бањам па имам договорено со една пријателка кафе и после плакарот со алишта но богами и мажми ќе помогне за тоа,иии колкуу многу се (facepalm) а се се жалам немам што да облечам - секогаш :wasntme: ајдее заминав вака неспиена ни минутка да се фатам за работа па можеби вечер ќе заспијам одма:wasntme: да видиш да неверуваш :D убав ден:hai:

На Peco, Lady Phoenix, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  4. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    pocnavme so rabota:coffee:, bidejki sum cesto uklucen ve molam bez muabeti za kkola,(bar edno sat dva) za da zavrsime nekoja rabota..

На anel, vitamina, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Добро утро и од мене деновиве во 8 сум на нога нели тазе домакинка,свекрвица ме пречека со кафе во дневна супер другарки сме си.Денес ручек неим правсм нека прави она јас може некое благо да направам ама незнам што давајте предлог.Убав ден на сите

На Lady Phoenix, Eli23, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Јас кога бев млада невеста кога правев благо не кажував на никого, во случај да не се погоди да не ми се смеат:P:P

На Peco, Lady Phoenix, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро и од мене, еве уште една домакинка на рапорт;) Агендата за денес се знае, кафенце, децата јадење, пеење, урлање по дома, ручек, десерт, па ќе се гледа некое филмче дури спијат.... Облациве ко да ме поздравуваат седи си Бубале дома, и така ќеџсе види од од денешниов ден!

На Lady Phoenix, Eli23, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ке им правам колач со вишни сега за сега од благо само тоа знам(facepalm)

На Lady Phoenix, Annath, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Бидејќи сете пред мене се домаќинки, редно е една недомаќинка (параспурка) да се потпише.
    Добро утро.
    Мене ми е добар ден од 06 сум станата, ама за инает не ви пишувам од сабајле.:P
    :headbang: Дрва уште не ми носат, кај и да е за нова година ќе стасаат, ај да не плукам сега рано, рано.

kafica.jpg

На Peco, Mekuska, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Морген [​IMG]

Бебуш важно се наспа, од 06 зрцктите нолкави. Муабети, муабети.

Пијам кафе, ама малку ќе да е, па и музика пуштив. Репертоар не кажувам (facepalm)

Изгледа ќе морам да мавмам едма кока кола да се освестам. Ама јас стварно на кола мислам, од малите шишенца, не ми оди на друго место паметот.

На green.eyes, Peco, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.623
    Добро утро !

На Peco, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.883
    Допаѓања:
    110.040
    Иди во рецепти од фемина инстаграм и скувај им го чоколадниот бакнеж, да ги симнеш на гз, лесно а вкусно блачко @monik55

Гледате дека за кока кола не зборам? На мм му е страв, знам Дано, знам дека ми рече, ама не ми се веруваше човече божји :$ (facepalm) :lol: Он без гајба кока кола месецот не го затвараше, сега страв му е на сиромашкиот :lol:

Ја ручекот го направив за 2 дена, гравче нормално, многу вкусно ми се виде. Денес ќе склепам за вечера едни палачинки, вчера ги мислев а завршив на лубеница, коштанчиња тазе и млади оревчиња, ќефови. Е тоа лубеницата ми еба мамата цела вечер, мочав точно 6 пати.

Е така, ве поздравувам и ве оставам со добра мисла :*

На Peco, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    :lol::lol::lol::lol::lol:Добро утро[​IMG] Јас кога бев млад младоженец и вакви колачи правев ама на никого не кажував за да не ми ги изедат. Инаку и јас сум станат од 6 саатот ама за инает бидејќи се спремав за на работа не ви пишав затоа што ќе задоцнев додека однесам синко во градинка па на работа итн.

Последна измена: 8 октомври 2015
    На DVAANGELA, Peco, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.198
    Aj добар ден од мене утрото дамна помина.Од 6,30 до 9,30 6 пати станував и прилегнував едно дете испрати еј да не забрави,мм дојде ај добро утро (само толку;)) 3 пати колешка се јавуваше и вас ве читнав и лајкнав ама за инат од кревет не станав.Гравчето и мене ми е на мени денеска ама некако не го потрефиф :whew:
    @monik55 со зкаснување добре дојде ,мило мие што ни се придружи и само убавини понатака да те следат И ајде совет од нас поискусни:поарно сега за сега не се покажувај домаќинка уживај малку нека те мазат нека си прави свекрвица имаш време цел живот ќе правиш

На green.eyes, DVAANGELA, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Добро утро мои драги виртуелни пријателки:hug::hug::hug:
    Низ глава ми шетаат мисли кои ме измачуваат и не можам да се сконцентрирам на друго:(
    Моја пријателката, жена која прерано го изгуби својот животен сопатник во сообраќајка, жена која сама подигна дете во здрава, паметна и во многу свери успешна личност, жена која делеше добрина помош каде треба,утрово ме побара дека стигнале резултати и ме чека во попладневните часови за на последен преглед на градата пред оперативен захват.Колку и да сум позитивна и да имам верба во Бога, толку сум немоќна кога се работи за болест а поддршка давам со сета сила.Боли, боли кога од личност полна со живот ќе слушнеш, моето единствено чедо, ако умрам аманет ти го оставам тебе;( Го молам Бога со дланки една до друга, го молам за неа и за нејзиното чедо, да заврши се добро и како мајка да го дочека месецот кога во бело ќе ја предаде единаствената рожба.Барам светлина во мракот, барам насмевка во солзи, барам живот од оној кој и го подарил.

На green.eyes, DVAANGELA, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Фала ти мила добро те најдов да ти кажам имаш право за домакинлукот да несе летам толку нека си прави она.Туку времево е депресија ама јас сега књ го победам ке одам на еден шопнг да мавнам така со по елегантна гардероба нели веќе мажена жена мора малце поозбилна.

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Постот ич не ти е за лајк.:( Се ставив во состојбата на жената и ;(

На ozbilnazena, mareane, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Лајк ставив јас....ама за незјините зборови.
    Многу значи да имаш ваква пријателка

На ozbilnazena, mareane, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Јас со кафенце, цигарче и со фарба на главата си одмарам во двор, сонце ме пече, папагалот на некој од комшиите грака ли грака (lalala) и да прочитам што сте се изнапишале од вчера.
    Децава удавени во играчки а до сега ги занимавав и вриштеа од радост од меури што им правев, ги бркаа, ги пукаа, вриштеа........уште баблес мама, а мама лоша им прави со дим меури]:)на тие највеќе им се радуваа.:smoke::clap:

За возење не знам дали да си кажам каков плавуша момент имав денес иако не сум некое време плавуша.:wasntme:
    Ја возев на мм колата и да се паркирам во рикверц застанав и стојам не знам како да се паркирам без камерата за паркирање(facepalm) стојам, стојам, не ми текнува како треба а возам веќе ееееее17 години и повеќе, леле ми требаа едно добри 3-4 минути да се сетам како треба да се паркирам, ааа што ти прави нова технологија, не заглупавува, барем мене очигледно ме заглупавува.:drunk::rofl:

Домаќински дел од постот за ручек се беше вегетеријанско, плескавици од тиквички, полнети пиперки со рикота и јајца, салата од краставица и патлиџан.:lol:

На green.eyes, DVAANGELA, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.755
    Тмурно денес и наќоравено.
    Не ми е денот..:yawn:
    Ќе одам по цигари и некој часопис околу мода ..
    А да, и да ви кажам оти ми е преку глава од многу работи кои ми се случуваат низ животот!
    Нит кафе нит ништо не ми се пие..
    @galapce се ми дај мила САМО СПАНАЌ НЕ во живот немам јадено.. едноставно и мирисот ме запрепастува, не го јадам, не.
    И пак нема да знам што денес?! :@
    @ozbilnazena и јас лајкнав за подршка и истрајност.. не е лесно воопшто.

На green.eyes, DVAANGELA, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.