Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Незнам зашто се мислев дека си од Битола:rofl:

Dare 31, kuc, Annath and 6 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Помина и овој роденден...
    Сред роденден дојде од гостите еден партиски војник, од тие што изгубија, па смеи и заебанции на негова сметка :tmi: вака мило ми е дека е контра од моите и дека многу беше сигурен дека ќе победат, од друга страна превише ремет окрка ради партиската определба :x

Dare 31, Peco, Annath and 10 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Прееска кога се враќав од работа во бус ечеше жумате жумате и ми текна на тебе:rofl:

Dare 31, Annath, Lejla8 and 2 others like this.
  4. Sesil

Зар на Жумате асоцирам? :(
    :rofl:

Dare 31, Annath, dunika and 3 others like this.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Не ти ми асоцираш на коцките на среќа:D
    Жумате дека спомна вчера

Annath, Lejla8, Dust and 2 others like this.
  6. Sesil

ааа така ;)

1 саат е веќе, а јас не сум ни почната да се средувам, нит сум фенирана нит лакирана, башка на маШ некои ствари треба да средувам ... ќе ме фати 3 саат и оваа вечер :headbang:

Dare 31, Annath, kuc and 3 others like this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Затоа јас несакам канцелариска работа,вака нит со коса нит со нокти се замарам само се грижам со месо да ми се исечени не се ни замарав со шминкање само чат пат но во новиот кодекс пишува нешна шминка:makeup::emo::rofl:

Dare 31, mal.ecka, Annath and 3 others like this.
  8. Sesil

Ќути арно на гласање ми се погодија се старци :D Kaква отидов, нит прелакирана нит коса салам средена, онака пудра троА колку да заличам на човек. А се филмав како тоа со црвен лак потпис мавам :makeup: Ама немав време да се средувам, непланирано излезе да најдам друштво за гласање пошто ми е далеку гласачкото место, се водам на друга адреса на живеење, маШ не дома, сама не одев па мојот глас да беше решавачки :D :D

Dare 31, kuc, fina erika and 5 others like this.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Здраво друштво. Еве ме, пак во доцните/раните часови. Се прибрав дома, планирав да си отворам пивце, ама се заборавив на нет. Еве дури сега се сетив на планот, па само што го отворив. Сега гледам резултати и се рекалсирам.
    Есента полека стигнува, треба пак да одам во шопинг да се подновам со зимска униформа, капут, јакна, чизми, хулахопки, маици, чорапи, кондури за на работа, едно 20тина нешта имам на зимната листа. А килажа никако да тргне надолу, или стагнира или троа нагоре иде. Се инаетиме и двете и ни една не попушта. Ко ме фати денес криза за благо, пиев млеко со многу шеќер. Ми нудеа редбул, ама пред неколку години си ветив дека веќе такви егзибиции не. Ако не легнам скоро, пак ќе ми се пријаде.
    Ме фати пивото. Се што мислев да пишам, заборавив.

Добра ноќ од мене.

Dare 31, mareane, Peco and 9 others like this.
  10. Dust

Dust Game Over

Тече како Вардар|( па не можам да дишам, а со тоа ни да спијам:D
    Ногата се оправува полека но сигурно..

Не бев да гласам... реков не се симнувам од 4ти за нив, повредна ми е ногата..
    Арно ама, се симнав... само не за да гласам. Туку да ја раздвижам. Синоќа точно 1 недела како лежам дома со ногава и се жалам како дете некое..
    Да не ја повредев немаше да се потсетам колку е досадно 24/7 дома..:whew::rofl:

Денес морам да одам на некоја глупост од АВРМ, пошо нели невработена сум..затоа синоќа вежбав симнување по скали^_^:D
    И уште една ноќ непроспиена. Се мислам да им одам и да почнам да се жалам како ногата ме боли и не можам да доседам, па да барам некоја друга недела да ме стават на список. Инаку од 9 до 2 цела недела со отоков, ќе се м-р-д-н-а-м:drunk:
    Имам и една друга обврска, ама таа попладне.. тежок ден за мене..

Имајте убава работна недела, што е можно побрзо да ви помине:hug:
    Појадок од мене нема денес..средина на месец помина, пари немам:rofl:

mareane, Peco, kuc and 10 others like this.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Кафе да свареше:?:;)
    добро утро..

Skorpija25, Peco, kuc and 5 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro i od mene.
    Kafe svareno,da vi pisam pa na terasa ke go pijam ;)
    Sum spiela nokeska skoro 6h so mal prekin,imalo Gospod.
    Deneska na rabota ke se vrtat temi za politika,a jas ne go ni vkluciv tv vcera ...ne sum vo tek so rezultatite...ke si molcam ,najpametno ke mi bide,osven ako ne me isprovocira nekoj pa da ,,otvoram usta".
    Ajde ,kafe...znam deka @Dadusicka gi mrazi soljive,ama mene mi se epten ubavi. 1-turskoto-kafe-del-od-makedonskoto-sekojdnevie-www.kafepauza.mk_.jpg
    I pojadok za onie na koi im treba za da im trgne denot. @Dust ;)
    turski-doručak-660x440.jpg
    Ubav den na site...

Skorpija25, mareane, Peco and 10 others like this.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добро ви утро и убава работна недела.Колку да се пријавам.Сега на тераса кафе и цигарче,

Skorpija25, mareane, Peco and 9 others like this.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoбрo утрo!
    Акo вooпштo мoже дa се нaрече тaквo...изгoре дете oд темперaтурa целa нoќ...a не дaвa дa се лaди..гo туширaв вo 3 чaсoт,сите кoмшии ги рaзбудивме...и му се слoши oд трескa...

Дa се рaссoниме мaлку и трк нa лекaр...не гo oстaвaм денес ќе си седaм дoмa...

Шoлји кo нa @stetoskop имaм вo живo пa кoј ги бендисувa бујрум нa кaфе...

duffi, mareane, Peco and 12 others like this.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Кафе ќе пијам и одам на работа денеска незнам кој глава нема да го боли од муабети за политика ...
    Вечер во најава гости па кога ќе си дојдам да спремам нешто ..
    Убава работна недела позитивни луѓе таква ми е темава ;)....позитивна ...

Dare 31, Skorpija25, mareane and 10 others like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро, понеделнички! :D
    Арни?

@WORRIED.BT има доста вируси, периодов е таков, рај за нив. Ќе му помине на дечкото, за ден-два ко нов ќе биде.
    @Skorpija25 честитки, да сте среќни и долговечни!

За избориве - само се надевам дека ќе доживеам еден ден да се каже - победи народот! Ни требаат политичари, луѓе кои ќе се борат за народот, а такви немаме. За жал. Втора шанса се дава деновиве, ако ја прокоцкаат, и овие ќе заминат во неповрат.

Криво ми е што го пропуштив концертот на Стинг вчера, било преубаво, со одлична атмосфера иако помина во сенка на изборите. Да се надеваме дека во 2018 ќе има добри концерти, како што најавува Авалон, уште да имаше саглам арена за одржување на истите, па ќе имаме шанса и ние со мали деца да видиме нешто :D

Убав ден!

Dare 31, Skorpija25, duffi and 17 others like this.
  17. menelele

menelele Популарен член

Хелоууууу!
    Тргнав нешто да пишам, па сфатив дека нема што. Освен, ми се спие, дете во градинка, бебе дома, куќа за средување, усисивач чека, алишта во машина чекаат, садови во машина чекаат( нели недела цел ден евтина струја), а јас кафе и си седам. А и за пеглање имам.
    Немам ништо паметно за кажување.
    Убаво време за шетање.
    Поз и убава недела.

mareane, Peco, Sesil and 12 others like this.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Добро утро
    Понеделнички, не ми се идеше на работа, се улежав 5 дена, сакам уште
    На работа мирно :D, загрижени фаци, некои загрижени некои среќни, ослободени, на повидок нов шеф, ај со среќа нека ми е:o
    Имајте убава работна недела

mareane, Peco, Sesil and 13 others like this.
  19. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

И да, како што кажав лани кога се зачленив, за година дена комплетно се сврте народецов. Изгледа Европа има се поголемо влијание кај нас. Сметам дека тоа е во ред. Сепак најблиску сме до Европа, највеќе бенефиции користиме од неа. Се надевам поскоро ако не и до крајот на годинава да не примат и во нато. И конечно оваа Меркелицата да ги седне грците и да им нареди да решат спорот со името со македонците. Не за џабе ги вадеа од калта.
    Инаку , бев на гласање. Токму тој и победи што се знаеше од авион. Ама па и кандидатецов пошо на претходните се кандидираше и го избањаа за некои педесетина гласови, пребледувал, и се потел цело време. Се се плашам дека е слабак.
    Денов некако ми почна ко на средношколски денови. Ко да има некој друг да седне у возило и да отиде на работа. Немам доручек сабајлево. Дури на работа ако даат нешо ќе каснам. Никогаш не сум правел големи зделки, ете сеа се падна на мене и да одлучувам и да праам зделки.
    Се повеќе иам мисла на друго место. Некои грижи неќе да се, шознам, сакам да помагам, сакам да се осеќам корисен дека сум помогнал, не барам ништо за возврат а некако ми се враќа со добрини.
    И наредната недела недела времето ќе биде убаво, треба да се искористи.
    Убав ден на сите.

mareane, kuc, mal.ecka and 11 others like this.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Мoрнинг.
    Ми прaќaaт вчерa рaдoсни блиски луѓе пoрaки, вoзбудени, еуфoрични, сдсм пoбедувaл, a штo имaaт oни oд тoa? Симпaтизери без книшкa, без врски сo "битни" луѓе, дoбиле лaжни ветувaњa пред избoри кaкo и секoгaш и се нaдевaaт нa пoдoбрo. Гo знaм чувствoтo и се срaмaм пoтoчнo се жaлaм штo некoгaш сум билa вo истa ситуaцијa. Дa се рaспрaвaм, дa се нaдевaм, дa верувaм. Мoже претерувaм сo песимизмoт aмa тoј си имa дебелa пoдлoгa, не е зa џaбе. Некoи ќе видaт пoубaв живoт, aмa oвие мoите кoи дoпирни тoчки немaaт сo тие кругoви -сигурнo не. И зa нив ми е жaл. А нaјмнoгу зa мoите рoдители, oстaреa луѓетo и пaметoт не им дoјде. Бетер oд секти пaртииве излегoa, не знaм штo дa кaжaм.

mareane, kuc, mal.ecka and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.