Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Молчењето е излезено од рајот. Се шо ни смета не секогаш треба да го кажеме. Или па даваме одговори од друг тип, колку да се рече дека сме присутни во моментот. Не треба да се суди на никого, секој сам си го знае.
    Оваа па мојата матична заболекарка никако да ја затечам на работа. Свртиш два три круга низ градот и назад на работа. Часовите се се пократки. А па на работа имаш време ама е никако можно да биде попродуктивно. Мисли те погодуваат и размислуваш на повеќе страни. Понекогаш си викам, убаво е човек да биде посиромашен, барем нема големи грижи. А сам насекаде си.
    Убав ден на сите

На Dare 31, kuc, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.384
    Допаѓања:
    279.172
    Едвај се извлеков од кревет незнам едноставно не ми се стануваше денес.
    Попладне сум на работа а абер немам ни за ручек ни за ништо.
    Си го тегнам кафето со саати онака мераклиски..

На Dare 31, Peco, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.393
    Утро!! :coffee:

Фино изгледаат кафињата од Ана, вака пенести. :smirk:
    Легнав со коките и нормално станав со нив. :D Ама уште се тегавам низ кревети.
    И тоа домче на мојата спална. Само не се знае до кога. :D

Кај моите кучето сериозно не ме остава раат да се наспијам. Ама ја имаат разлигавено. На татко ми коса му се крева. ]:)
    Ама и он ја тинтри, не дека не. :D

Се плашам периодов од настинки и грипови. Ама и дома да се затворам не ми е во план. Ми годи кога сум опкружена со луѓе и сум во покрет. И тоа на чизмите на потпетици. Уште се осеќам фит. :party:(poolparty)

Роденденот на мм си го прославивме со свеќи и девер. Славеникот беше отсутен, а богами и сите други. :D
    Здравје догодина, во проширен состав. :inlove:
    Среќа си имаме разбирање , па некако се е полесно кога се до мене и ми помагаат, на било кој начин. :)

На Dare 31, Skorpija25, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    И ние сабајлево се успавме, обично принцезава пред седум станува и галами, сега се сожали на нас.
    Сега нема бејби тв па малку се вон колосек.
    Ми се јаде и ми се пие кафе, не знам дали ќе го остварам тоа пред нивната попладневна дремка.
    А имам работа, може три машини за перење, за учење, у пм. Како ќе се постигне.
    А времево за мерак, баш ми се шета со нив.

На Dare 31, Peco, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    8-|
    Читам.
    Ама немам што да кажам.

Се осеќам младо, ама кога ќе го прашам огледалото нешто друго ми кажува :lol:

И чудни ми се оние кои мислат дека младоста во душата значи дека можеш/смееш да се однесуваш тинејџерски:).Такви случаи сретнувам, и да се прашувам јас, би отворила институција за такви лица со ,,посебни потреби,,:)
    Биди си со млад дух ти, ама достоинствено носи си ги годините...:nod:

На Dare 31, Skorpija25, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  6. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    добро утро дами
    Денот ми започна со трчање брзање и малку позакаснав на терминот но резултатите беа прекрасни дури и не ми се веруваше што слушам.Камен ми падна се осеќам како ветре да ме носе дека не ја газам земјата.(не се дрогирам)
    Плус кратка средба со внукичка денот ми го направи :l::l::l::l::l::l::l: душа најмила.Се надевам доброто расположение ќе ме држе цел ден а зошто и да не цела недела.^_^^_^^_^^_^^_^
    Ручеток се крчка и оти возбудена ставив за цело маало(facepalm)
    За тие што се занесуваат дека на 50 е тинејџерка пример е драгана миркович не ја можам жива катастрофа ме ја слушам на гости коа ќе ја пуште некој мислам дека и фале нешто:^)
    уживанција на тераса сонце пече пиле пее...
    :sun: :sun::sun::sun::sun::sun::sun::sun::sun::sun::sun::coffee:
    Убав ден на сите :f::f::f::f:

На Dare 31, EuHenIa, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    43.744
    Добар ден. Денот ми е убав па и да пишам имам време :$
    Сабајле магла , сега сонце :sun:
    Со поглед кон шума. Се осеќам ко.да сум на зимовање во Австрија. Инаку таму имав убав одмор пред 8 години. Март месец , сонце пече. Скијачи на стаза. Снегче абе милина. Си вееше убаво снегче
    Ах да се вратам во сегашноста.
    Се разбудив среќна дека е среда а вторник сме па уште толку добив поттик да станам. Не сум на работа и тоа ме радува.
    Деца во градинка. Се прошетав низ дм. Заглавив кај домаќинските работи. Омекнувачи , прашоци, миризливи свеќи. Купив три. Цимет јаболко, печени костени... се во дух на есен и зима :rofl:
    Ми дојде желба за чистење прозори. (lalala)
    Се се само да не готвам.
    За неколку недели ќе ме храни мајка.
    Нејзините јадења ми фалат.

Имајте убав ден

На Dare 31, Skorpija25, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле сонцево убива.Толку некако тешко,неприродно пече:drunk:
    Се промував до молот аеродромски и рикверц дома.
    Време е да се кренат летните алишта.Тоа значи дека ќе ме фати лудило во наредниве саат,два,три...]:)

На Dare 31, VladeMila, Bridget и 17 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Носот ми е како фонтана.Од маж ми и мене ме фати.Настинкава од еден на друг.

Сакам викендов да прошетаме,ама многу ни се собра перидов,родендени,свадби,некои други работи излегоа..... и ќе видиме.

Вчера правев чис кејк.Излезе...,не знам што излезе,дал да плачам или да се смеам.На ќерка ми и имал вкус на овошен јогурт,на маж ми добар му бил(не сака да ми каже ништо лошо за трудот што сум го вложила,никогаш не рекол за нешто дека не е вкусно,а сум имала и јас свои ,,кулинарски моменти”).,а син ми ме праша дали сум ставила кашкавал во тортата,таков вкус му имала.
    Епа cheese не ли е кашкавал?:rofl:

И сфатив дека поефтино ми е да си купам,така нема да згрешам и нема да ми биде жал за залудно потрошениот мастраф.

Ај да работам инаку цел ден можам на сонцево со кафе да си го преседам.

На Dust, Peco, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За слатки работи сум тапа тапосана и за обична гурабија не ме бидува па сум дошла до истиот заклучок како горново.

На Dare 31, Skorpija25, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Данас осечам се тужнијеееееее што ми је тужније то је јужнијеееееее:music::music:(lalala)

Ај добар ден да не сум без ич.:sun:
    Несакам жени што се облакаат ко Шипарици ме сконтавте ако е згодна ок е но годините ја издаваат.
    Секогаш сакам да бидам пристојно и складно облечена не дека сум стрелец таков ми е имиџот.
    Ролки не носам мислам дека ме дави некој!
    Накит освен обетки кои ми се фетиш друго не!
    Сукња исклучиво до колена, жаби до рамена!:rofl::rofl::rofl:
    фАРМЕРКИ,ПАНТАЛОНИ ОСВЕН ТЕГЕТ МИ СЕ НАЈОМИЛЕНИОТ ДЕЛ ОД ГАРДЕРОБАТА.
    Марами и шалови имам за лепо друштво Фемина ако некој ги распродава на плоштад тоа сум јас.
    Ташни и кондури црна,кафена и розе
    Уште ги носам Розевите кондури што ми ги даде свеки за свадба 13 години имаат стаж(facepalm)
    Ова не сум јас ова е некоја друга Хормоните зборат од мене
    После ве частам второ кафе:smoke::coffee:(wfh)

АААААА само нека ми се пожали :punch:

На Dare 31, Skorpija25, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.643
    Добар ден лепотици:coffee:.

Мајка ме разбуди уште во 09ч. а во 04 легнав:@. Пак ми ги нашла цигарите:wasntme:. Па од лекции сафра ме фана и станав. Ај се спростивме на тераса со кафе, јас плус цигарИ:rofl:. Се изнаседовме, времево ми е милина:sun:. Дома не ми се влегуваше.

Кашлам и јас, и тоа продуктивна кашлица. Плус нос растечен. Денови веќе не бројам, сигурно се десетина како се тормозам со нив:doh:.

Вчера излезена по набавки и се акнав по парфимерии, ќе барам појака боја руменило и кармин. Оти јас нели бела, па малку да се заруменам:D.
    Само ги измалтретирав продавачките(facepalm). Како маскота со вино боја руменило...а на друг кога гледам убаво ми е. Навика ли е, ама ете, јас во образите не се бендисувам таква:^). Еее, ама кармин натаманив:makeup:. Вечер на куРс кога ќе се нал'скам:D.

Новиот градоначалник вчера се прошета низ град како ага со потрчковците:^). Јас морав да ги сретнам, нели|(. Народот да ги види деее...дрШте ме, да не паднам(facepalm).

Сакам да дремнам, ама тешко. А од 15ч работам. Не, не. Да не помислите ме примија во администрација па втора смена сум:!::rofl:. Си работам двократно заради курсот вторник и четврток. Стаж не тече, ама плата тече. Ја ич па:D.

На Dare 31, Dust, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.224
    Пак тивко денес.
    Бриџит да каже шо не скока.
    И мене ми е чудно сонцево, ко да зрачи. Мислам на сенка не се гледаме цели луѓе, туку костурот само од што чудно зрачи.
    Прееска забележав многу расположени луѓе по улица.
    Ме расположија и мене.
    Бев тажна.
    Зошто?
    Изедов едно трилече и ... сфатив дека нетолеранцијата на лактоза ми...ескалирала. :D Многу ми ескалира...екхм... смешно е, ама не е смешно. Пресмешно е.

Се мислам да отвориме од вечер сезона на картање. АреН сУ за вакви работи. А и еве нов живот, да фрлиме поглед кон иднината.
    Ќе го стаам пак линков за тие што збореа за гатање итн ствари, да повториме дека нема врска со тоа.
    http://zenica.mk/2017/08/11/архетипите-на-јунг-и-таротот/

На Skorpija25, Dust, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Прашање за Лилит-дали на картите може да се прочита до кога трае лош период,оти ова моево не ќе да е период,туку вечност стана,од тунелов излез нема.Мајстор за бојлер се изначекав,арно што му текна воопшто да дојди,некни спомнав за расипаното за уклучување,ама покрај него и бојлер се расипа:tmi:.Важно конечно вода топла има,и то за базен полнење:).Трчкарање наваму натаму по дома и денот си лета,а 06ч беше кога станав,веќе сум уморна,ами до вечер:?:

На Dare 31, Skorpija25, LadyC и 12 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :clap: Кревам два прста за картите јад (fingers) :*. Кажуј шо да чинам 8)

На Dare 31, Dust, Lilit и 5 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Tivko deneska,aj vcera ponedelnicki ama denes...
    Resiv da se vratam na starata jas,vo kujnata de,okolu gotvenjeto,onaa od pred 2 godini.
    Rucekot za deneska, spanak so jagnesko(od zamrzivac |()e pri kraj.
    Vo medjuvreme se pecat integralni gricki so 300 seminja.Pitata so jabolki ceka red za vo rerna.Prikvecer planiram za utre zelka so suvo mevce u ekspres lonec da napravam .
    Vo medjuvreme ako uspeam i ke zapeglam malku ...
    Kaslanjevo me ubi...i vecer doma ke ostanam-nisto od vezbanjeto.
    Za oblekuvanjeto spored vozrasta...sto da kazam...sekoj si znae za sebe...pravo na izbor i svesnost...
    Plata nema...pinot ne si go pomnam-kako da go zapomnam koga ednas u mesecot pustaat i ednas u mesecot vadam pari :rofl:...
    Otidov...nisto umno ne rekov...ok,ok..znam.

На Dare 31, Skorpija25, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.582
    Денеска имам евтина дневна тарифа:clap:

На Dare 31, LadyC, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.311
    Мене ми е страв од картите на Лилит. Ова сериозно.

На Skorpija25, LadyC, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Добар дееен.
    Денес порано од работа се прибрав. Некој дефект имаше, струја де имаше де не и не пуштуја дома.
    Во Тинекс што е во село мое вчера да ти имало ќотек. Две жени си ги окубале косите ради прашок. До полиција дошла работата и пријави за двете. Ајде еве исплатлива била акцијата, ама колкава количина ќе земеш за да вреди ред да чекаш од 8 (ОСУМ!) сабајле, доживотна залиха не можеш да земеш сигурно. Едно ќесе прашок кусо да е, не вреди...
    И одма си замислувам како се јавуваат дотичните кај сопрузите дека се во полиција. Зошто во полиција? - И ја окубав косата на една, ми го зема прашокот :rofl:

На Dare 31, Skorpija25, LadyC и 26 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    :rofl::rofl::rofl::rofl: BиоАктив од 6кг. 200 денари ме насмеа да не пукнеш.Ами акција и реакција

На Skorpija25, LadyC, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.