Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    143.744
    Здраво жени и Пецо.

Гатање, мафиња... станува интетесно :lol:.

Мафе нема деновиве, а иднината не сакам да си ја знам. Стварно, замислете да знаеме што ќе ни се случува - а планови, соништа, фантазии, цели?!? Не можам без тоа.

На Skorpija25, Annath, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ти фали - нешто за јадење, некој витамин или минерал ти бара организмот
    Имаш вишок - килограми :^)
    :!: те читам во диета 21 ден :!:

@Lilit за картите сум нестрплива!

Инаку, арна, стандард работа - дома, на кафе, на шопинг, на заболекар, на муабет со пријателка..си тече животот.

:yawn:|-) :hai:

На mal.ecka, Annath, stetoskop и 17 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ти да си гатачка ќе банкротираш.

На bittersweet, zhap4e, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Ми фали одмор. Вишок само на килограми имам. Колку и да земам поголема плата, секогаш ми искрснува некој екстра трошок.
    Како дошло така пошло.

За фризер сум најголема маанџика. Одам само кај една иста фризерка. Еднаш бев кај друга, и никогаш повеќе.
    Коса сама мијам, само за стрижење одам. Тешка сум на туѓи допири. Избегавам колку што се може повеќе. Колку повеќе стареам, толку полоша станувам.

На работа колешката личи на Дебра Месинг. До сега гледавме слики. Сте се размуабетиле тука. Супер.

Бубале ме претрка за вишокот. Бавно куцам со орлови нокти.

На Annath, ♡BuBaLe♡, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.229
    Кј сте бре?
    Рибам под и шпорет!
    Ајвар она ќе праела...на електричен. И ајвар и све у ѓаола. Убав е ама многу модар и ме чеша грлото. Мајка штом го оцени какп одличен, проаѓа.

Кога би било класично гатање, веројатно не би сакала да иам веза баш со картиве. Никогаш не сум била на гатачки работи сем за натален и соларем хороскоп.
    Знаете кому е најлесно да му ја предвидиш иднината? Луѓе кои не сакаат да се менуваат себе си, туку околината и сите останати. Многу е едноставно...
    И така...
    Картите имаат трансформативна улога и во живо малку поинаку е процесот. Не се егзактни, ниту магиски, ниту бајачки, ниту цигански тарот. Со ваквиот не се чепкаат работи кои не сакаме да ги промениме зошто според Јунг потсвеста секако ќе усвои нешто и ќе влезе во несвесен трансформативен процес.
    Не е нешто еј верувам или не верувам, како астрологија на пример. Самиот си креатор. Како што кажав еднаш, навидум како тест на роршахови дамки.
    Ќе да почнеме од некаде ак не?
    Ворид, Лејла, фкорЗ дека да.

На mal.ecka, Skorpija25, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Lilit требаше да се постави едно прашање?..па броеви се кажуваат?

Имам едно многу конкретно прашање и ако имам одговор ќе решам многу одговори.

На Annath, ♡BuBaLe♡, LadyC и 5 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Едно врапче ми дојде на прозор да ми каже дека кај @Lilit повторно ред се редат:?:...јас бев од тие што остареа чекајќи,а во меѓувреме и си добив одговор на едно од прашањата,ми падна од небо:D
    Ако важи "прв дојден,прв услужен",да поставам ново прашање:?::$

Десетина мин сум на форумов.
    Лапам Пез бомбони и рацете ми се зафатени,само ве читам:D

На ph.orhideja, kuc, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.229
    Да, така беше.
    8 измешани броеви од 1 до 22.
    Пупице ај реди се не ме нервирај.

Да се пребациме во лп.
    Ќе јадам бан.
    Ќе дојдев и порано да не лепеше подов. :D

На kuc, Annath, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Сега се прибрав дома... Домакинка деее :D
    Утре треба да станам рано, па не можам да читам што сте маАбетеле два дена :tmi:
    Сега гледам картите на маса ги спремате :?:
    @Lilit кажи им само убави работи :coffee: :pizza: (hollest) :cash: :f:

Битола? Да си кажам искрено никогаш не сум била во градот на конзулите... Сум го видела само оддозгора, од автопатот... А и не знам по битолски да зборувам!!! Од каде помисли дека сум битолчанка?

Сваќе, јас имам 5 за читање! Многу другарки, многу книги за читање... Се менуваме :tmi:
    Прва ја почнав најдебелата, околу 600 страници, одвај ја држам со една рака (facepalm)
    Во последно време интересни книги ми доаѓаат до раце, по цели ноќи читам, целата сум претворена во... 8-|Ако слушнете дека некоја жена, мажот и ја избркал од спална затоа што по цела ноќ му светела со ламбата... таа сум 8)

Добра ноќ :hug:

Последна измена: 18 октомври 2017
    На lunicka, Peco, mira.mira и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Сеа ќе ти стокмам една лп

На Annath, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.523
    И јас сакам Лилит да ми каже 2-3 збора:?:
    Ама имам многу прашања, не можам да се одлучам:( (n)
    Лежам на тросед и јадам банана кејк од винчини
    Плачам за масажа на левава нога, кај едвај газам па и отокот..па и мускулите ми се воспалени:D

Најдобро да се скријам денес, освен збрки ништо корисно не направив:whew:
    Сам човек оставен дома, па и болен..што корисно може, освен да помогне во расипувањето на троседот со цел да се купат нови^_^:rofl:

Викендов едвај го чекам.. ќе се оди можеби накај исток, може и кафе да се пие со драга форумџика.. ама да не планирам пред време, да не се дотепам:lol:

На ph.orhideja, kuc, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    Мојата долгогодишна фризерка од што ме сметаше за сигурна ( нонстоп фенирања, фарбање,шишање секој месец, нарачував средства за коса од ка неа) почна да ми наплаќа повеќе од ценовникот. Демек нови фарби, сметки итн... Еднаш замижав , си викам тоа е, а другпат и беше последно, особено што видов дека изговорот не и е точен. На нови клиенти наплаќаше помалку, за да привлече, а мене што освен редовноста и однесов и уште неколку нови, нашла да ме зеза. Е не!
    Нема потреба од разговор зошто @mira.mira она губи. Во многу бранши ја ценат лојалноста , свака и част што дозволила да изгуби верен клиент;) Еден по еден, она губи. Никаков однос кон лојален клиент.

...Дури станувам ноќе со малото, само барам страни за онлајн нарачки. Не знам веќе што се не нарачувам :) Опасна работа8-| Маж ми нема раат од мене дадов адреса од работа за достава :angel:

На bittersweet, Skorpija25, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Е значи преку к*р веќе од ово муслиманиве.:@:@:@.
    Од 8 саат болницата е во lock down, ни можеш да влезеш, ни да излезеш, некој будала наводно од ИСИс има со бомба.:@:@:@
    Што к*р ќе постигне ако експлодира бомба во болница, ќе оди во џенет, џенем од кога ќе земе илјадници души на душа, стварно така му вика алах.:@:@
    Ај што ме фати страв туку сега и нервата ме фати, море будала заради нечиј ненормални идеи децата сираци ќе ми останеа, сигурно алах ќе го пречека во рајот таков идиот, жими се сега во моментот колку сум изнервирана ми се чини со голи раце можам да го растргнам идиотов.:@:@:@
    И не нема да напишам без навреда или дека не се сите муслимани исти или терористи, не се ама сите терористи се муслимани.
    Стрес невиден си окркав и уште кркам де, не е помината опасноста , Господ нека им наплаќа на вакви кучиња.

Ај нека не пуштат веќе да одам да си ги гушнам децата, башка одмор платен ќе си барам за претрпен стрес, психичка тортура....:@

На Val-Dim, mal.ecka, Lilit и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Каде ова? :(

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    На Dust, kuc, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро.Помалиов замина на училиште,тестови веќе се почнати,се надевам ќе испрличи.@Bittersweet се надевам дека помина лошото.Кога идеше натаму синко,прво што помислив добро е,нема таму вакви работи.Но набрзо сватив дека и од Острелијата голем број на млади во Исис се заминати.Нема место на светот кое е сигурно,само господ да не чува сите.Врие некако во цел свет сосе балканов наш,не не собра да се живее како што треба.Помина ли бељата,дали си добро?

На bittersweet, Rebecca_R, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    На bittersweet, Dust, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.086
    Morning:sun:

Миев кoсa ,кaфе нa дневен ред и aуфидерзен дo 5 чaсoт...

Синoќa синкo ме изнaсмеa..
    Ми вели дoјдo дa те бaкнaм..
    Му гo местaм oбрaзoт a тoј ме фaќa зa лицетo и ми вели не тaкa...вo устaтa требa и дa мрдaш сo главата...нa телевизијс тaкa се бaкнувaaт тие штo се сакаат...
    Милo дете мaјкинo...:l:

На EuHenIa, Peco, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Ве исчитав! :D
    Ме изнасмеавте со Биоактивот мн! :D
    Ја па се израдував у Зур кога го земав за 299 на акција. (facepalm) Будала. Чекај убаво "понижење" , врзи два шамари и земи за 200. :D
    Гратис пријава следи. :rofl:
    За козметичарки и фризерки, идев кај жена редовно на депилација додека не научив сама да си правам шеќерна паста, а женава сонце беше, башка карактерно откачена мн и ептен и ден денес си ја сакам. Закажував увек две недели унапред. Коректна до крај. Фризерка немам, идам кај стигнам на 2-3 години, не сум мн мн по шишањето.
    Од вас сега и учам што треба а што не треба у тој бизнис. :)
    Инаку да си кажам ја маката со стоматологот мој. Идев 8 години кај него, и порцелани два пати правев ( пошо ја сум имала вакви такви заби) редовни контроли и полирања, чистење забен камен и сл, операции неколку и на крај ми стана сумњив откако и мм го пуштив, го гледаат пред да замине на брод задњиов пат и му вика топ ти се забите. После 3-4 дена мм ми вика ме боли преден заб.(facepalm)
    Среќа истрпе 6 месеци и кога се врати сега бевме на др стоматолог и му среди на него два заба, а кај мене што да види . 4 расипани, од кои два едвај спаси. (facepalm)
    Да не го должам, утврдивме дека мојов сакан стоматолог на кој му верував целосно не ми ги чепкал забите за да се испорасипат и да може да си работи повеќе за да земе повеќе пари. Значи бич!
    Од цела моја фамилија што идевме кај него, сега ниеден не остана.

Малиот се буди, идам да го средам за во градинка. :)
    Кафе попосле.

На Val-Dim, Viktorijaaa5, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    97EBD8A8-E59C-4DDA-89A1-A350DB3DB737.jpeg Морген:hug:
    Еве кафе за веселата дружина:)
    @bittersweet :hug:се надевам дека си на сигурно и се гушкаш со најмилите.Во прва прилика извести не како си:l:
    Имајте убав ден;)

На Peco, bittersweet, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.