Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Од минатата недела па до денес секој ден на работа колеги кои правеле ајвар по една тегла носат зааедно со топло лепче.
    Се јаде-се растура, се лижат палци, се мака, се срка со лажица:lol:
    И после олеле-килажата:worried:

А најинтересни се оние кои имаат изјавено : нит јадам ајвар , нит го правам:tmi:, а кога ќе се донесе на работа, кога ќе ја гушнат теглата, додека дното не се види не ја испуштаат:D
    Речи дека е тежок за правење...многу труд бара..:doh:

@bittersweet се надевам дека се е во ред кај Вас таму.
    @Skorpija25 ја гледам дека е тука, да се јави да каже некој збор:hai:

Ви посакувам убав ден женички и Пецо:)

На EuHenIa, Peco, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Добро утро и од мене
    Денеска сум на ,, другата'' работа,неговата.Чекам состанок во 9.30 на кој треба да видам до каде сме и како сме ...пак ќе тресам со главата .Среќа не сум сама ,двајца сме,па ќе си молчам и ќе трепкам .
    Овие од ,,мојата'' работа видоа-невидоа ,кренаа раце од моите одсуства.
    Ајде поздрав и од мене,:sun:
    (waiting)

На Peco, WORRIED.BT, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Добро утро друштво! :D

Арни?

@bittersweet се надевам дека веќе се гушкате со децата, дека сè е во ред таму. Уште во Австралија немав слушнато за ИСИС напади, ама ете, и таму се инволвираа. Досега на вести нема ништо, па се надевам дека добро се завршило.

@LadyC сериозно дојдовте до тој заклучок? Сакал пари повеќе да ви земе? (facepalm) Заби знаат и преку ноќ да се расипат, може да не се расипуваат со години и одеднаш знаат буквално да поцрнат. Особено кај возрасни кај кои после огромен стрес забите знаат буквално да се расклатат преку ноќ. Нема правила. Затоа не би избрзувала со заклучоци, ама ете, ти подобро знаеш и од стоматологот. Се надевам дека наредниов ќе ти се погоди. Тоа што мт го заболел забот (ако не било воопшто работено на него), не значи дека не го бива стоматологот. Може си имало во коската процес кој се активирал со промена на климата, а забот да е цел и недопрен. Можел да го види и стоматолог на бродот, не верувам дека на крстарењата немаат лекари.

За фризер, тешко си најдов солиден фризер и сега не го менувам. Во Охрид си имам моја фризерка, во Скопје фризер, ама со маки ги најдов. Сакам човек што ќе ме разбере што сакам, и кога ќе кажам да ме скрати еден цм, толку и да биде, а не десет. Како студентка бев кај различни фризери низ Скопјево, ама никој не ми се погоди, дури и од овие најизвиканиве. Сега сум задоволна. Арно ме потсетивте, време ми е за нова фризура.

Кафе?

На Val-Dim, Peco, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Работа си е работа, мора да се работи. Ја не знам какви се некои луѓе, да не им се иде на работа за нивна корист. Дома клекнале и чекаат некој друг да им врши работа. Денес завршувам една обврска и започнувам друга. Околу мене нешо ќутат и ме слушаат како никогаш досега. Да не има нешто лошо си викам. Се гледа некој вид на тага...
    Ме чека одлука битна. Доаѓа од типот или, или. Веќе неколку месеци се спремам за да одлучам. Тешко ќе ми падне било како да одлучам, може тоа и е променливото расположение кое владее во мене.
    Дојде живот во Македонија, си викам. Тоа само некако ми дава некоја позитива.
    Има личности кои ми значат и се грижам за нив. А никако не успевам нешо да им помогнам. Згора на се ми помагаат тие мене. И пак тага...
    Убав ден на сите.

На bittersweet, dunika, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Имам пријателка ваква иста. Изјавата нејзина- Нити јас, нити мм, нити децата го јадат. Ама мајка ми ќе ми даде 2-3 тегли, свекрва ми 2-3 тегли, онака да има за преку зима, да се наоѓа. :D:D
    Инаку на работа и ние сме исти со ајварот. Од карши имаме и пекара, зимаме и топол леб...па кој донел домашно сирење.....а бе....вишок у кила у џеб слабо некако :^):(:rofl:
    Добро утро на сите.
    Денес на работа очекувам суперконтрола внатрешна. Спрена сум топ ко за испит за 10ка :D. темата ја знам, ама не и прашањата :lol:. Се надевам добро ќе помине без поголеми забелешки. Денов пошто е сончев, за мене е убав и е добра најава на уште поубав ден.
    Ви посакувам на сите С- среда, С- среќна да е.
    СС :lol:
    Фала на кафињава, добро ми дојдеа.
    изгледа контролата стигна
    Виш ми лак

На Peco, bittersweet, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    @Annath кажи го фризерот. Мојата отиде на породилно. Замената не ми се допаѓа. Ама ќе дадам уште една шанса оти ептен е во маало.

@bittersweet , нема ништо по тв, добри сте нели? Аман веќе , аман !

Јас шмркам кафе, правев јуфки ама нешто немам апетит, чудно ова.

На bittersweet, dunika, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ова мојот да не е?:?:
    Добро утро

На Aleksandar1212, Lejla8, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Дарко, Дарон студио, Ново Лисиче. Далеку ми е, ама за добар фризер и на крај свет ќе одам. Не сум била неколку месеци, време е за промена.

На Dust, Lejla8, fina erika и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @Annath тој е.. се нај за него:D:makeup:

На Skorpija25, Aleksandar1212, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Нели, цар е. Уште за фарабње не сум била кај него (дека не се фарбам), па не знам како е со бои. Ама за фризури е топ. Не му ни кажувам што фризура сакам, има одврзани раце. Само должината ја одредувам, другото е негова работа.

На Sesil, Dust, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.199
    Откако ја читнав Битер сите вести ги излистав и за среќа не прочитав за напад па се надевам дека и @bittersweet си е дома покрај дечките.
    На фризер одам кај една и јас со години ,релативно задоволна,одам само за шишање и понекогаш фенирање за некоја прилика.
    Стоматолог ми е супер ама сега имам некој заб за на хирург и од недоверба кон друг еве никако да појдам.
    Вечер сум на роденден во игротека изгледа ќе одам сама сега и малата не ме дружи,на тренинг била.Децата од братучедите се помали ,моите нараснаа,ама сакам да одам и тие доаѓале...
    Синоќа уз лаф-муабет со фини луѓе испив три чаши вино и право в кревет.Ич г'зот не ми држи...

На Val-Dim, Peco, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Срцка, треба на долго и широко да раскажувам. У кратки црти, бевме кај него на преглед вика "топ сте" , идеме уште на тројца со препорака и почнуваат да кажуваат кој што има за правење. Мајка ми мост правеше кај нив пред една година, и стави привремен лепак и мавајќи со избијач и ги искрши предните два. Јс дадов 900 е за 6 заби цирконија пред една година, ми вика мора да се вади и одново да сњ прави оти 5 ката ми се изрони после пород. Ова е само дел. Значи мн сум у право. Само кај него мора да се вади инвестиција која уште ја исплаќам, а кај другите може надградба со колче на 5ката додатно. 3ца према 1? Нешто је труло у држави Данској.

На Sesil, Lejla8, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.289
    Добар ден ...дете испратено ,дома средено сега да поработиме ...
    Светов не е тоа што беше ,ма ништо не е како што беше и нема ни да биди колку и да се залажуваме ..
    @bittersweet се надевам помина опасноста и таа будалата со бомбата си замина :hug: не ми е јасно што постигнуваат со тоа што ќе насрадаат невини луѓе ...болен свет имало и ќе има...
    Ај убав ви ден !!!

На Ane-Goki1, bittersweet, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Добро, во ред. Вие си знаете најдобро. Не велам деа ги бива сите, фала Богу дека мора да има и по некоја црна овца, ама некогаш за некои работи не е до нас. Јас сум револтирана дека на крај излегува дека забарот е виновен, а всушност пациентите се тие кои не ги слушале препораките и се случило тоа што се случило. А дека стоматолозите прават грешки, прават. И јас сум згрешила, и ние сме луѓе, фала Богу. Затоа се има избор.

На Peco, bittersweet, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Значи, значи... некогаш стварно ми се смачува од женскиве створови до степен да нејќам да сум женско,вишем.. :D Толку патетично, смешно, очевадно, толку... не може да си ги скријат тие некои грдости ко... да им е ко предизвик да се закачат на нечиј убав, ама стварно убав, згоден, лепотан дечко/маж на некоја, :D оти, нели, природно им е да се перцепираат ко нај-пре-нај-убави и еееее-ха, многу по-најубави од нивата девојка/жена, дури и во ситуација кога :D ликот што го гледаат ко „конкуренција“, у ситуацијава ас - жабиштето крекачко...:D нема, ама никаква врска со пре-нај-убавиот дечко... м'ж со кој пие кафе :D Бар не во смисла во која они, она го гледаат тоа:D А, бе:D келнеркана:rofl: кај што сте седнале да сркате кафе и да направите резиме у саат време на пропуштени догаџаи од животот и да се изнасмеете на минати догаџаи, оти сте сто години пријатели, кои, еднаш на сто години се гледаат .....:D пируета уште да направеше и ласта да скокнеше, со мечкин скок да заврши и ча-ча-ча да викне на крај со ружа у уста:rofl:. А,бе, немаше муабет што не го прекина:D до степен, да више заборавате за што сте збореле:D оти, ко штоперка да имаше укључено:D и гледаше на колку минутки да доаѓа и да се убаци со нешто:D ко...дал чашата му е ок, му се свиѓа, оти фенси чаша е, посебно за него ја донела:D, те вода да не сака:D, те се ок ли е:D..мене, кој ме пита,кој ме гледа:D На крај, само се погледнавме и изнасмеавме.:D Јака им душа на тие што беа и ќе бидат со него:D и од Викторија Сикрет да е некоја :D ќе си приумре:D не па жабиште ко мене:D. Мајко мила:D
    Патем, кажете ми, кои се тие огледала во кои се гледаат ваквите, за и јас да си купам пар такви и да си ги наредам низ куќи за позитив вајбс да ми праќаат. :D
    Јутар патем.:D Се мислам...кој друг да викнам на кафе во ист кафич, иста маса:rofl::rofl::rofl: Некој заинтересиран да седи на другата маса?:rofl: Кога ќе ви е досадно - кажете.. идеме:D
    Фуцк ми.:D

На Val-Dim, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    @zhap4e ќе те читам на рати:D Види си ги смајлињата :D
    Сигурно е нешто убаво штом толку се изнасмеа (fingers)

На Val-Dim, LadyC, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И да не ме причиташ, мене ми е океј, скроз :D Битно е да го пишам некаде и да се изнасмеам и да продолжи денот со друго :D

На Peco, LadyC, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    43.763
    Д.утро
    Ве читам за фризери :) моја Свеки и Золвата се фризерки .
    И искрено до сега не сум била нешто поебно воодушевена од двете.
    Најчесто кратам врвови и шишки кратам.
    За фарбање и екпириментирање не се баш. Јас ќе си одберам боја , они ..... лелееее незнам дали ќе фати . па немој да ја гориш косата . На таа боја , на тој тен не ти одговара .. :talk:
    А да не зборам за тоа колку треба да ги потсетувам , дали може да дојам ... па неможам сеа ...
    И такааа . шо ми требаше се изнервирав
    Сеа во Скопје ќе си се средам ко човек.
    Инаку не кажувам веќе дека доаѓам. Ете ги одма сите , де донеси ова , де порачај ми ова. А ме прашува некој имаш ли место , можеш ли да донесеш.
    Па барај , порачувај , па де ова де она
    и ..... почнав да се чешам од нервоза
    и не кажувам на никој дека доаѓам.
    на другиве внуки воедно од прва братучетка ке им дадам по некоја пара и ајт.
    Се осеќам ептен безвезвно . Ко дедо мраз се осеќам
    А за моиве нишо
    ајјј

На Val-Dim, Peco, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Je suis @bittersweet .

Пиши ни Битерке,знаеш дека сме си паничарки:hug:.

На mareane, LadyC, PUPICA и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237

Ме изнасмеа, можам да замислам како ти било, а типкава фрц, фрц, помини замини, на вашата маса :rofl:... јас сум кандидат за следен пат, да се изнасмеам од страна :rofl:

На Peco, LadyC, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.