Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За сите по едно лајкче,за да нема лутиш:D:hug:

На Aleksandar1212, mareane, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    :^) умни бидете
    Жабо кажи кафиќот, имам и јас по некој убав да го наместам кај девојчево за сеир ]:)

Јас арна, фала на прашање. Куќава генералка сака, скала ми треба. Ама денес ќе помине и со секојдневната рутина на чистење.
    За фризерот на Ана и Д. сите го делат мислењето ама јас сеуште не сум отишла. Имам најдено една локална фризерка која скоро па воопшто не зборува и коментира ако не ја прашаш нешто. Ептен е ефтина а работи сосема ок.
    Испив вишак кафе. Не ме карајте се некои бељи правам :mm: ама арно вика Жабата не може сите убави да бидеме.

На Val-Dim, Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Eve @zhap4e ,ja razbrav deka ste dolgi godini prijateli so ,,ubaviot'' ama ne ste se videle odamna.
    Se pribrav doma,mrtva umorna a so prst ne mrdnav ,osven vozenjeto do tamu i nazad.
    Psihickiot zamor od sekogas mi bil potezok od fizickiot.
    Za frizeri koga stanuva zbor,nekoj si Davor ,studio Dior ,ima nekoja odeno?

На mal.ecka, mareane, LadyC и 11 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи мојот карактер покрај сите негативни нишки има и една специфична, а тоа е - неможам да слушам безобразен виц од секого:tmi:

Имам колега, повозрасен човек од кого неможам да слушам ,,мрсен,, виц(lalala)

Штом ќе наврати и ќе почне да кажува виц, јас излегувам:@ (значи не сум сама па само пред мене да го кажува, ама гледам другите се кикотат)
    Мислам дека не му личи на вораста пред млади жени така.

Незнам, еве кажете Вие...слушате ли од секого вакви вицови каде неизбежно е да се спомнат полови органи?...како реагирате?

На Val-Dim, dunika, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Refke i mene mi e bez vrska da slusham od nekoj povozrasen mrsni vicevi.Nekako mnogu perverzno i uste te bulji u faca.Ako ne mozam da izlezam togash zvonam na mobilen demek neprimetuvam. Grdo mi e taka na sofra so takvi muabeti ili na rabota.Sreka sto se retki.

На Dare 31, Val-Dim, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.193
    Нешто нај шо мразам се вицеви како што кажувал колегата на Рени па плус постар човек :puke:
    Познавам многу луѓе што секогаш тоа едно исто им е во уста и као демек се многу интересни.|(

Кога веќе се спомена ова да си кажам и друго што несакам:D
    Ич не ми е убаво кога мали деца ги учат безобразни зборови |( мислам океј ама која е потребата дете од 2години да покажува што како и сите околу него да паѓаат од смеење зошто затоа што многу 'убава' работа го научиле,:envy:(пр.да пцуе)

Овој период ми е најубав за зеленчук веќе има убава марула и младо кромидче.Праз,брокула,спанаќ ...свежо зеленило во секој момент :)

На Dare 31, Val-Dim, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Мрсни вицови...се правам на луда ако некој раскажува пред мене.
    Јас друго сум приметила, жени кои се фалат за дешавките у спална. Премногу, премалку и се помеѓу. Ми кажува па и чека реципроцитет и јас да зборувам. Најчесто е муабетот ееее оваа штом молчи...

На Val-Dim, dunika, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Мислам дека некаде го пишував вицов, може на кајгана или овде, нема везе...
    Се лути татко на син му вика како те напраив оваков, а овој му враќа, гледајќи те тебе арно и си ме напраил.
    Зависи од човекот во каква се средина е, оттаму и понашањето. Некои сме повеќе незгодни, некои не сме.
    И жапче уше едно ја да си прашам. Ќе го биде ли чоеков шо си била на кафе со него?
    Си викам ние луѓето кога тогаш попуштаме, се предаваме ли или пак немаме поарна опција, па се одлучуваме на опцијата, дај шта даш...:?:
    Во секој случај најпаметни сме коа си ќутиме.

На LadyC, eli25, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Imame i nie eden kolega,so mrsni vicevi ,cel den organite od usta ne gi vadi.Najodvratno od se mi e koga ke vidam nekoja od novive devojki po 23-24 god.kaj crvenee dodeka on i raskazuva ,,vic''.
    Nekolku pati go imam podbereno da zatvori usta ili pak vicot na snaa mu i na kerka mu da go kaze.
    Vampir be...a doma nesmeel usta da otvori kazuvaat drugite kolegi.

На Val-Dim, mareane, LadyC и 14 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Многу убаво им имам дадено до знаење на постари колеги до каде може да одат со муабетот.
    Охххххоо кај мене на работа ги има многу едноставно турам слушалки на уши или искачам од канцеларија.
    Еднаш се сеќавам на еден му реков да ја напушти канцеларијата ако мисли и понатаму да ме замара.
    Тоа ќе го сватам како сексуален напад на работно место.
    Слушам вицови од домашни и блиски луѓе но не мрсни.
    И што кажа @Viktorijaaa5 Мразам кога слушам од мали деца безобразни зборови

На Dare 31, Val-Dim, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    99.651
    Јас само дојдов да ја гушнам @bittersweet и како и сите останати да и кажам да ни пише дека е добра. Какво зло направија и ќе прават овие (не)луѓе во светот... мала и беше Европа што нема каде не удрија, па сега и до Австралија стигнаа. Тумори терористички!

Тоа е... за дискусија повеќе, во некои подобри денови. Од животни сопки се во к*рац би испратила! Едно нешто да се добие по полесниот пат... не, не и не!

На dunika, mareane, LadyC и 13 други им се допаѓа ова.
  12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Да не речете лоша сум била не споделувам со друшките - имаме денес фини попусти: електрично ѓезве, џогер, блендер-сецко-миксер и еден куп пакети со нив.

Кај мене ништо посебно за споделување ама арна сум.

На Val-Dim, dunika, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.232
    Па затоа не смее дома уста да отвори...

И јас не сакам мрсни вицови од било кого и во било која прилика.
    Впрочем генерално ич не ги сакам.
    Баба ми кажва мрсни вицови ама така што не звучат така вулгарно туку уште посмешни ги прави, а ќе речеш стар чоек. Знае како да ги каже и не ми смета, се смеам со неа. А и ја закачам стално што младост терала.

Ова светлинава ич не ми прија што е чудна. Можда секоја година е вака, ама се гаѓало врнежлив период па не сум ја забележувала толку.

На mareane, Dadusicka, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Стрес ме мава и нервоза избива на главата во вид на иритантно чешање и првут..Ако се мачкам со масти,мрсна ми е косата;(..Ако не се мачкам снег имам на раменици(facepalm)
    Мислев крај на работно време е ама еве пак мејл стигнува:@
    Ништо..нема долг пост ај само да се пријавам јас од лани на листа на чекање кај @Lilit..Си чекав ред па да ми каже и мене два-три реда, да видам дали има излез од овој не живот и стрес..

На Espadrila, dunika, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Кoлку сум сoмничaвa пoнекoгaш штo и гинекoлoгoт мислaм зa џaбе тaблети ми препишувa сaмo зa дa земе прoцент oд фирмa. Истo и сo стoмaтoлoг, и кaј и дa oдaм штo и дa купувaм јaс чувствo имaм декa сo фoлирaнти и превaрaнти сум oпкруженa и сите сaкaaт дa ме излaжaт :bandit: Не декa немa тaкви нo не и дoбрo дa се вкoрени тaквo мислење вo тебе oти гo пренесувaш пoсле несвеснo секaде, пa дoбри луѓе oкoлу тебе стрaдaaт. Oкoлу мене де. Демек дa не те излaже некoј случaјнo, зa секoј случaј мисли гo нaјлoшoтo зa негo oд стaрт и немa дa се рaзoчaрaш. Ич не убo.
    Туку, кoлку мoже грaв и кoмпир дa стoи вo фрижидер? Дoлгo време немaв згoтвенo сaлaм ручек пa вчерa и зaвчерa пo теркoт нa еднa, изнaпрaвив јaдење зa целa неделa. Грaвче тaвче, рaстуренa сaрмa, пaнцерoти сo прaз и урдa, мусaкa. Се исчистив oд гревoви, мoже нoви сегa :D Пoздрaф.

На dunika, kuc, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.232
    Гравот подолго од компирот. Компирот само еден ден и не се прегрева.
    Бриџит и ја така...и ја... параноја у Лас Вегас. Па ај што си викам пари перат со мене, па и лекoви не ми дејствуваат од што не верувам.
    Топ шоп? Па јас да купам нешто пд Топ шоп само од реклама никад се нема десено.
    Неубава работа...
    И со луѓе така се чувам... ај донт бај ениуанс булшит...ама не е ок. Она е оној муабет со површните пријателства зошто се добри. Е јас не знам за така...а сакам да знам, за да ми се доближи човек мора од внатре да ми смени нешто и значи стварно го сакам и поштувам.
    Ова ич не е убава карактеристика и е поприлично стресна и напорна.

Последна измена: 18 октомври 2017
    На dunika, kuc, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Битерке не туку лајкувај, пиши нешто...мада одкако лајкна, ок е :)

Во цело лудило денес на работа сум гуглала вести од светот. Бев среќна што не најдов ништо страшно :|

На Dare 31, Val-Dim, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Иста сум како @Bridget во однос на новини на кои сакаат да ме навлечат.Не верувам.Неверни Тома ми е средно име.
    Забарката почна да ми прави филмови дека треба коронка да ми става на еден заб,ја сменив.Проблематичниот заб го направив на друго место и уште нема мрднато пломбата,најмалку 4 години од тогаш има поминато.Новава барем се потруди,рече ако не го бива,ќе ставаме навлака.
    Она мене]:),нашла црква кај да се крсти.Ај да не се подречам,ич не ми се оди на забар.

Најново,купив некое средство,гел за афти,не знам какво било,многу добро демек и се зезнав.Купи си таму Проафтол,проверена работа,после се нервирам што дупло плаќам.

Туку јас Лилит сакам да ја прашам,да ми каже,дали во скоро време ќе шетам некаде?Или седмица на лото дали ќе ми падне,да почнам да играм?:DСамо гледам карти и се токмам да ги купам,ама кога ќе ми текне дека есапот на пазар и дома не е ист,се предомислувам.:drunk:
    Само за шетање сум сега,под ќебе,со три џемпери на мене,ролна тоалетна хартија да дувам нос и чај со мед и лимон.

Последна измена: 18 октомври 2017
    На fina erika, Val-Dim, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Се разбудив сабајле, рано ми беше и пак си легнав. И конечно соништа еден куп. После долго време, го сонував тато. Знаев дека е сон и не сакав да се разбудам. Бевме на село, па на река, риби, наоколу шума, исто како да се вратив во детството. Не ми се будеше. Ама се што е убаво кратко трае.

За забар немам зборови да опишам. Ќе те матка со месеци дека ништо не ти е, т.е зафатена е со други пациенти, и после кога ќе отидеш кај друг и се лути.

За косата. Си немав друга работа, па ќе менувам шампон. Сега цела глава првут. Плус косата ко слама сува. Ми иде сама шамар да си мавнам.

На dunika, kuc, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кога ќе стигнам на ред,тогаш,прашањето за Лилит ми е-Дали ќе излезиме од оваа криза во која сме,долг ми се гледа тунелот?а броеви не прашав колку треба,еве од прилика 5, 8,12,13,15.Ако ја утнав нешто ја замолувам Лилит да кажи:).Прашањево се однесува на мене лично,мада личи на прашање поврзано со државата(facepalm).

На kuc, mareane, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.