Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.197
    Не,гости ми дојдоа :D
    Може утре ќе ја направам,секако ќе се пофалам :)
    Со што фил е внатре? И солена варијанта изгледа примамливо:angel:

Тишина Ристаноски го гледам :$

На Annath, Dust, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    пошто домаќинката е уште помрзлива и од палачинката внатре чоколаден прелив има, ме мрзеше и еурокрем да мачкам фанав прелив и акнав само :D

На eli25, Annath, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.957
    Допаѓања:
    164.239
    Денес си вратив заем назад.
    И се осеќам лошо.
    Не ми го вратија со алал. Дури како лути, па и за свои пари прашање за што ќе ти се...
    Но парите навистина ми требаа итно.
    Дотичните си купија кола меѓувремено (пред месец), одеа по одмори, не се страдни...а и 5 години е долгот веќе...
    Стварно осеќам грижа на совест и се осеќам ко најлошиот човек на светот.
    За некого 800 евра може не се многу. Ама мене ми требаа...
    Како се осеќате кога ќе ви вратат заем?

Последна измена: 19 октомври 2017
    На Olgica.bu, dunika, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ne gledam pricina da cuvstvuvas griza na sovest.Si im izlegla na ludjeto vo presret .Ne se sekavam nekoj da mi e baral pari na zaem mene.Cesto me imaat barano za zirant ,ama imav stroga zabrana od mm da bidam zirant.

На Skorpija25, Annath, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.116
    Ич дa не ти е гaјле @Lilit ...тие тррбa дa се срaмaт...a не ти...и некa се лутaт ,уште пoaрнo немa дa бaрaaт пoвтoрнo...a сумaтa вooпштo не е зa занемарување-бaрем не зa мене...

На Annath, kuc, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Хелоу еврибади.
    Палачинка јок...али затоа една екстра чоколадна торта прилично големко парче изедов без трошка грижа на совест.А демек не мезев....као пазам на исхрана нешто.....ц ц ц ц јас и моите нутриционистички логики....(facepalm)(facepalm)
    Тоа кај нас у село се вика стрвен г.з :lol::lol:
    На гости бевме и поминавме убаво.Смеа до зајдување а богами и децата се изнаиграа.
    Чекам да заврши работната недела па продолжен викенд да фати. Од 300 планови за идење некаде, сепак дома ќе останеме.Секако ручек дружба а некоја седенка ноќна ќе правиме, но не заминуваме овој пат никаде.
    Си размислувам вака за темпото на животот шо го имаме.Се чинам нашите "стари" немаа ваква динамика. Нон стоп во акција, трк ...шо на работа шо до работа а богами и дома.Да не можеш да престасаш.Малку ќе ми 48 часа ден.
    Пријатна вечер на сите.
    И заборавив да честитам родендени внуци мачиња кутриња и све лепо.:clap:
    Пазете на исхраната-ви порача експертот нутриционист Еспадрила :lol::lol::lol:.

На dunika, Annath, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.957
    Допаѓања:
    164.239
    Ама и повредува како живеат луксуз и не им текнува да спомнат. Па и на неколку пати и третмани без почит.
    Епа нека извинат.
    Се мислев помеѓу нив и едни други... ама ќе морам и кај другите нареден месец.
    Се осеќам ко на Се или нешто, не знаеш која кутија да отвориш шо ќе те дочека.
    Да бидам права...ги собирам заемите на татко ми кои он нема петља да си ги прибере. Епа јас имам...морам, немам излез друг во моментов.
    Стан цел има дадено на заем низ годините...без преувеличување.

Кој имаше карти пуштенп во лп, вчера 4ри, денес уште 4ри ќе гледам.

На Skorpija25, dunika, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Богами на денешно време тоа му доаѓа ко лото да си фатил...Да си наплатиш долг.Па и крив ќе си.Не е до тебе Лилит.До нив е.
    И да 800 евра се многу пари.И 8 се многу кога ги немам а се мои.

На dunika, Annath, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Луѓето немаат осет коа ќе земат пари на заем. И не се ни трудат да ги вратат што побрзо туку викаат ,,нека де нека почека малце, штом ни ги даде не му се итни сигурно,,. Море не давам на заем више на некој, нека ми се лигави колку му е тешко,па кој и да е. И арно рекле старите, ако видеш некој да се дави, не му подавај рака да го спасиш, уште потурни го побрзо да се удави.

На Skorpija25, dunika, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Dare 31

Dare 31 Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    261
    Kako ?nikako da ti kazam najiskreno zosto denes retko i koj vraka zaem imam edno 5 dolznika i nikako da si gi vratam parite :)

На Annath, kuc, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.116
    Oд бесрaмници преку "тaквo"ми е...

Пред 11 гoдини јaс труднa вo 8ми месец и пријaтел нa мм сo бременa женa истo пред пoрoѓaј му бaрa 100 еврa зaем дa пoчaстел другaри кo ќе се пoрoди невестaтa...a живњејa вo зaедницa сo рoдители пензиoнери...мoјoв кo штo гo дaл гoспoд му дaде..a ние 300 пaти бетер oд нив...вo градба и двaјцaтa без сигурнa рaбoтa и сo бебе нa пaт...дoгoвoрпт беше зa мaксимум 1 месец ги врaќaм...
    Мхм,aкo се лaжиме..
    Пoвеќе oд пoлa гoдинa минa...и пoсле милиoн кaвги меѓу мене и мм oтиде дa ги пoбaрa..усрaмен кo небaре гo нaтерaв дa крaде...a јaс вo мњѓувремњ пoзaјмувaв oд мoите зa пелени...
    Еее не мoже...
    Зaтoa пoвеќе никoгaш и нa никoгo

На Skorpija25, dunika, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    А бе луѓето се во состојба да те напраат должник за свои пари. Обично заверуваме долгови на нотар.Е ама на блиска персона што бевме секој ден заедно дадовме 100тина евра демек ајде ептен е близок,наш е, нема да не изигра. Пола ги врати со 300 сили пола рече следниот месец. Дојде тој месец, дојде уште еден и уште еден... Ме фати бесот и го натерав мм да се најавиме демек на гости и да си ги побараме парите, дека ни требаат. Рече утре, најдоцна задутре ќе ви ги донесам дома. Ама ништо. Е после некој ден се сретнавме кај трети луѓи. Мм во гланц нови тренерки, и дотичниот му вика вака ли ти немаш пари, а на тебе се ново. :x Мислам ни срам ни перде да се нема, кај крив па и уште криви дрини исправа

На Skorpija25, dunika, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.957
    Допаѓања:
    164.239
    Не знам што е форава...
    Сега иам на листа за "отстрел" една фуфа нафатирана што не исплати пари за проект на кој и работеше татко ми (а истиот го гледате на дело барем еднаш цо годината), ако можело да почекаат кола да си купела, парите од тендерот да ги земела и одма им плаќала. Таа дужи многу.
    Иам една на еден познат пејач жена, не е жив чоекот ама она фино живее глеам куќата си ја крена.
    Иам еден професор од оно и едни фирма имаа, ја затворија, услуга не наплатена.
    И уште еден што инвестираа со татко ми во нешто, он сите пари во џеб аха денес утре и заеб...се збогати.
    Ова се приватни работи ама ми оди некаде да ги пишам за да ми искочи. Не се страдни луѓе... до крај на годината ако ги соберам ќе славам.
    Тие прастарите долгови ги отпишувам...нема фајде, не им се надам ич.
    Морам свои сметки да зартворам...шо да им правам...

На dunika, fina erika, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    @Lilit ,jas ti se voshituvam,sekoja cest na odlucnosta.Nema potreba da se cuvstvuvas negativno,toa se vasi pari.EOS matrix e firma koja naplatuva dolgovi koi se potkrepeni so potpis.Ama,tamu kade sto nitu EOS nemoze,ima koj moze....ama toa e veke druga prikazna
    Imas moja celosna moralna podrska...i skrati go vremenskiot rok ;)

На Skorpija25, fina erika, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.197
    На татко ми еднаш еден ми кажа: аман бе зарем до тие 500е ти е дојдено па да морам за брзо да ги враќам :| Болен легна зошто го прашал дотичниот кога ќе го врати заемот.

Дојде време да ти е срам свои пари да побараш,затоа што нели ќе те направат лош човек.

Сум била во ситуација како на Лилит и исто се осеќав ама тогаш беше така,а сега да треба истото да го правам око нема да ми трепне.
    Остави услга шо ќе му направиш некому па и бидала ќе те напраави.Со раце даваш со нозе треба да земаш назад.

Еден тетин на мајка ми велеше: ако на човек му дадеш прст а ти влече рака подобро турни го да се ослободиш од него.Си велев каков лош човек е ,ама во многу ситуации гледам дека бил во право.
    Се почесто ми се вртат неговите зборовите во глава.:|

На Skorpija25, fina erika, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара, фемина пауза, станата сум од 4.30 и ај кога веќе не спијам изигравав домаќинка, цела куќа ја изгланцав, уште собите на децата ми останаа, дури и прозори изгланцав.(facepalm)

И татко ми како таткото на @Lilit на секого даваше пари на "заем" ама нели во Австралија се бераат парите на дрво никој не го враќаше заемот:@
    Малку се освести од кога почина мајка ми а луѓево што ги финансираше со години не кренаа телефон да му изразат сочувство, сега дава само кај што стварно им требаат, сум пруметила дека оние што стварно имаат потреба ги враќаат во одредениот рок а оние кој ги земаат за луксуз не им се враќаат, мака им е кога треба да вратат пари па си наоѓаат опеавдување као имаат тие што ќе им се парите итн.(facepalm)

Нит барам, нит давам пари, ако се за болест давам неповратни, не сакам да се води како долг, со алал давам, за се друго има банки нека си земаат кредит.]:)

На Skorpija25, dunika, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Не знам како можат луѓето мирно да спијат коа знаат дека се должни. Толку ли осетот не им работи. И не е само коа се работи за позајмица, и за извршени услуги, за купени ствари ,,на тефтер,, за се се исти.

На Skorpija25, Annath, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ја па познавам личност која должи на друга личност, сите знаат за долгот, долгот се споменува дека "треба да вратам" ама тоа за тоа останува. А типот вработен, добра плата и ич не е за жалење, фино живее, дури и шета таму-ваму. Да нагласам дека сумата не е занемарлива. Поминаа месеци и месеци, секој месец да враќаше дел, до сега ќе беа чисти.

Мене некој да ми должи пари, има катаден да ги барам. На 1ви плата? Океј, ја на втори на врата, дај парите назад. Ич нема да ми е непријатно.

На Lilit, fina erika, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Последен работен ден оваа недела.. :D..па и продолжен виденд:sun:
    Без наслов но со повод..кафе од мене 1-magichna-smesa-so-dve-lazhichki-vo-utrinskoto-kafe-do-vitka-linija-www.kafepauza.mk_-850x444.jpg
    Убав нека биде денот

На Skorpija25, Peco, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро.Топла вода со лимон,ѓумбир немам,но и тоа доста е.За заеми не ми се зборува,разочарани сме в крај.Ни борчат и тоа неколку,не е еден,но никој не враќа,иако им е јасно дека подолг период сме во криза.Си тераат свои кефови,изнашетани,подновени со коли и сл докулатки што би рекла Рефи,баш им е гајле,абер немаат,не дека не си бараме да вратат,но мрава не ги лази.Кафе да одам да си направам оти очи ми се затвораат,а имам обврски по дома,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете,поубаво ми е со друштво пиењето кафе.

На Skorpija25, Peco, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.