Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro i od mene.
    Petok ludje....
    Ubav den na site :hug:

Skorpija25, Peco, Lejla8 and 10 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Одам на работа и "летам".
    Си пеам.
    Од понеделник дождови и ветар..мора да ги искористиме сабота и недела максимално.

Девојки,Ви посакувам убав ден

Skorpija25, Peco, LadyC and 17 others like this.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Zaboraviv kolku bese ubavo koga mama mi e vo bizina i si drugaruvame, a humorot na tatko mi pa nesporediv so nisto:).Pa i sestricka da bese tuka , ke se regenerirav celosno.Imase eden period koga poaktivno se druzevme ,nema da go zaboravam , taa bliskost toplina i sigurnost ...kolku sum bila srekna togas,mozi ne sum bila svesna kako sega.
    Kako sto bi rekla Refka , koristete go toploto vreme , veke nema mnogu vakvi denovi , a i saatoto ke go smenat pa poveke ke ni bide mrak od den.
    Povtorno ne se kontroiram so pari , potrosiv mnogu ovaa nedela,mi treba nekoja kocnica ,i pak nema nisto za mene se gluposti kupuvam.

LadyC, malerozna, dunika and 13 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Утро:drunk:

Ме станаа уште во 6и30... а легнав во 5:D
    Има еден човек, татко ми и тој работеа партнерски со една фирма..И човекот ни со прст ни со гз не мрдаше, ама затоа јас трчав за него. Камион на граница нешто се случило, проблем ваков, проблем таков ... трчај во ниедно време.. Сабајле ми се јави уште неразденето, ми бараше мислење, совет, помош .. Истиот тој му должи еден куп пари на татко ми за "разделбата" ама уште ќе ги чекаме, не мрчам ич за тоа, не ми е мака.
    Во дилема сум, да одам и да му помогнам или да го оставам да пропадне со се се што стекнал.. Лош човек е поточно лош карактер, со сите е скаран, затоа толку мене ме сакаше, јас со сите бев фина и ја оправав работата. Трчав по луѓе на времето, се извинував по 101 пат, молев за да им помине лутината, ги носев по кафани на вечери за да ги разубедам дека Рајко е таков карактер ама со мене дека можат да си фатат работа...
    Мразам вакви соработници, мразам и вакви луѓе. Ама има фирма, има вработени. Е за нив ми е жал. Затоа во дилема сум, инаку и јас со прст не би мрднала..
    А не сум таков човек, тие што ме знаат, знаат дека и на најголем душман ќе помогнам дури и на моја штета да е..АМА во некои работи не попуштам и точка.
    Дури и да решам да одам, ќе почека господинот. Од сабајле станав со ненормална желба за јуфки и беровско сиренце. Додека не се најадам нема да мрднам од фотељава..
    Имам уште 2-3 дилеми, сега за сега нека ги, да видам консултантската куќа што ќе ми каже. Дојде време да плаќаш за да ти солат памет, а на времето таквите биле непожелни :lol:

Пеееееееееток:yawn:
    :party: :music: :dance: :d: :beer:

bittersweet, Peco, LadyC and 15 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро :coffee:
    Мене ми почна продолжениот викенд од денес :party:
    Домче со тројцата, релаксирано будење,без аларми и трчаници... :inlove:
    За промена денес место банана ќе појадувам пепун :!:
    Убав ден друштво :sun:

6. kuc

kuc Форумски идол

Женска што е пепун :?:???
    Добро утро и од мене :coffee::coffee::coffee:
    Ако денот по утрото се познава убав ќе да е ..
    Убав продолжен викенд !!!

7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@kuc пепун е диња :) по "нашки" еве јас место @♡BuBaLe♡ да ти одговорам.
    Добро утро, сабајле рано рано станата и кафе и се поминато, на одење на работа влегов во Тинекс, само што вадеа кифли, лепчиња, се изнакупував како за 10 души :) сега на работа ќе делам по колеги.
    Убав ден и уште поубав викенд ви посакувам

8. Annath

Annath Форумски идол

Ај добро утро петочки

Продолжен викенд во најава, да се искористи максимално :D после дома ќе се затвориме зимава... затоа сакам да живеам некаде покрај море, што појужно, тоа подобро (не важи за мене „што јужније то тужније“).

За заеми... ај да не почнувам, долга и широка е, ама ретки се тие луѓе на кои би им позајмила, а сама да барам не можам, ама никогаш не вели никогаш.

Убав ден, ме чека работа!

9. mareane

mareane Форумски идол

Ај добро утро,јас пред еден саат станав, имам спаваќа болест деновиве...
    За заеми мм и последните пари е способен да ги даде.Интересно луѓево како да знаат кога да бараат:се додека имавме нешто настрана,штедевме за ова она секогаш некој се наоѓаше да бара, сега немаме и фала богу никој не бара...:D
    Не ме измори работно неделава па и викендов продолжен брзо дојде...Ама знајте си следен неработен ден е дури 8 декември:(
    Мм е настинат,плус неколку дена се мачи не пали цигара,па сега можете да замислите на каква мака сум си...Долг и мачен ќе е овај викенд за мене изгледа:x:D

10. duffi

duffi Форумски идол

Ден!!:coffee:

Ја сонував Рефка дека има две гооолеми чоколадни торти у фрижидер.
    Па нека ги вади, да не ги крие. Повод не мора да има. :P:^:

Делник празник ништо не ми менува. :bandit:
    Единствено шансата маж да биде дома. (poolparty)
    И прилика да го средиме неговиот плакар оти уште стои летната гардероба. Моментално куферот му е плакар.:D

Се надевам некаде ќе се прошета по сончевото време. (hollest)После вторник гледам пак разведрување на мојата прогноза, ама толку топло како сега не.

За позајмици ала нека се.
    Се надевам ако некогаш ни затреба помош ќе можеме да се потпреме на истите луѓе.

Одам да пијам кафе во дворче со сестра ми. :coffee::coffee:
    Ајде бујрум. Со поглед на зелена трева и лошо куче. :D

11. Dust

Dust Game Over

Бре бре, петок дојде и два саати ги нема:lol:

Единствена позитива на денов ми е повикот од консултантската куќа:rofl: на што стигнав да се радувам животе..:D
    Ме израдува жената за сите пари, а не се и малку :lol:
    Му викам на татко ми, денес сум добрата вила, ќе одам да се заложам и за другар ти, а после ќе частам и ручек.. Ќе те носам и за Охрид другава недела..
    Човеков ме гледа чудно, му изгледам како да сум на некоја дрога:drunk:
    Нема врска, баш ме израдуваа. Ако нешто бидне ќе треба да частам, ама далеку ми делува тоа, огромен проект е:lol:

Уствари дојдов по чоколадниве торти duffi што ги спомна, а друго се изнапишав:D

bittersweet, kuc, Peco and 14 others like this.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Добар ден и од мене кафе за лепо друштво
    Петочки денес го обожавам петок бидејќи на работа обично кулираме.
    Ќе шетам до Охрид така решив да го искористам сонцево видендашки ако врне у понедељак,рикверц Скопје
    @Petar80 кеј си друже стари:hai: @Peco Забушаваш нешто:rock: @Dare 31 Поздрав момци у дури тројца сте биле а да и @Aleksandar1212 ЧЕтворица цело е кога има се :hai:
    Ми отиде паузата а за ништо корисно не ја искористив на пример да тркнев до Зелен Пазар да купев нешто за дома,за крканција на пример овоштие зеленчук грицки мицки некое чорапче за маже.
    Ај одмарајте малку ќе ви пуштам чист воздух од Орида града
    чЕ[​IMG]

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да знаете што гледам на тв дур чистам....болка во желудник ме мачи цело утро. А и расположението ми е такво.
    Требаше од сабајле да фатам пат под нозе и да шетнам. Кокошка сум. Вие арни? Некое кафе ко од Бендер ми се пие...

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не ги спомнувајте кафињата на Бендер. Такви кафиња не постојат.
    Одамна не сум ја отворила таа тема.

Какао сркнав, лимон, шумеча таблета...јаболко изделкав.....
    Од вчера, само на пастрмајлија мислам.Сабајле па, некој спомна спанаќ..и на спанаќ почнав да мислам....и се така. А, искрено, нит ми се јаде,нит ми се пие.
    Времево ми е убаво ко што е. Викендов низ природа треба да се прошета.
    Кога чекам некакви резултати, макар и да очекувањата ми се дека ќе се лоши...ко на јадица се осеќам да сум, не можам да мрднам..да планирам нешто друго. Безвезе.

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Жабо иам спанаќ. Бујрун

Petar80, kuc, Peco and 6 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Може Божо :mm:

17. Dare 31

Dare 31 Активен член

Pozdravce i do tebe @fina erika ubavo da si pomines odmori i za mene malku:) mene mnogu rbajten me ceka vikendov:sweat::sweat:

Petar80, kuc, malerozna and 5 others like this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Изгледа сите во Охрид ќе бидат викендов. Кафе ќе се пие покрај езеро 8)

Petar80, Skorpija25, mareane and 11 others like this.
  19. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Како и изминативе денови шо сум на мисла или или, денес фаќам телефонот и "Вашиот повик ќе биде пренасочен кон услугата вип секретарка"...

Ќе го ставав кафево у друга тема ама ај овде ќе го ставам.

DSC_0214.JPG

duffi, Petar80, mareane and 13 others like this.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Добро утро и од мене. Синоќа ќе пишев, заспав рано. 12ката ја разбив, може и повеќе да отспав.
    Сега не ми се станува од кревет. Најавија дождови и тука. Уште е топло, ама наскоро ќе почне да врне. Планирам да станам да си направам кафе од машина, за промена. Се нес пијам, ми скиснаа цревата од него.

Жирант неможам да бидам, ама пари како бараат на заем, чудо едно. Еднаш една роднина на мама дури и се налути што не и дала пари на заем, секако немало ние да градиме, што ќе ни биле. Друга пак, зеде поголема сума на пари, и ги врати после скоро година ипол, а требаше за два месеци, дури да стигне новиот кредит. Мама редовно ја гонат со документи да се потпише, ама сум и кажала, ти потпиши се за жирант, јас ќе потпишам дека се откажувам од тебе. На еден добар човек од комшиите што потпишал за жирант, не само што му ја сопреа платата, туку и пасошот му го зедоа, па добри 4 години неможеше да излезе од државата. Бугарски закони.

Треба да станам и да си зготвам нешто. Ми се јадат пржени компирчиња. Ама пржени на маст, свинска. Исто ко баба што ми пржеше кога бев мала. Или месо на жар печено.
    Гладна кокошка просо сонува. Ама прво кафе.

duffi, Petar80, bittersweet and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.