Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dare 31

Dare 31 Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    261
    Fala za kafeto @stetoskop mi go pogodi:).ne ptaktikuvam da mesam alkohol ama morase taka da bide prvo rakija pa potoa sampanj kombinacija haos ubavo bese se ama denes :drunk:

На eli25, zhap4e, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Pa ne bilo nekoe jako mesanje...ja si pomisliv bog znae sto se si mesal...
    Se napi li nekoj iljac?
    Nazdravje kafeto neka ti e.

На Annath, eli25, Dare 31 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.455
    @Dare 31 блачко апни си троа повеќе, ќе ти помине побрзо него било каков лек, оти тебе од бес те боли :D

Не знам како е да те боли глава после пиење, ваљда никогаш не сум стигнала до таа количина од која боли главата :lol: Пишете ме во непијачите. Благото помагало за побрза преработка на алкохолот и побрзо минувало пијанството и мамурлакот (не знам ова колку е точно, останато ми е така во глава од некаде прочитано/кажано) пробано кај други луѓе стварно делува

На Skorpija25, Annath, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.767
    Јас си пивкам:).
    Нормално,во количина која не шкоди.
    Сакам една пред ручек и кога има убав ручек преку викенд,чаша-две вино.
    Понекогаш кога ќе осетам дека сум напната знам некоја голтка црвено вино да се напијам.
    Незнам кога последен пат сум претерала..можеби пред Рефо :shake:..кога за кратко време изнаправив куп глупости :$

На Skorpija25, Annath, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.455
    Не се препивам ама и те како знам да се прејадам, да не можам да дишам после ручОк. :rofl:

Многу ретко се пие во моја фамилија, едино коа сме сите собрани па тогаш се изведува кој сакал вино, кој ракија, кој пиво, кој некој си ликер.
    Во на мм фамилијата редовни си пијуцкат по нешто, и нормално тоа за мене лошо е пошто кај мене таа слика не постои. Почнав да зборам како не чини така и дека ако останеме заедно, во наш дом таа слика не сакам да ја видам :x И океј се тоа. Мм (тогаш дечко) знае дека кај мене ретко се пие, коа се пие максимум една чашка итн. Дојде некој празник и одиме кај дедо ми. Прво шо му понуди да се напијат беше ракија. Оде дедо ми по ракија јас шепотам викам атер за тебе пие инаку не е по ракијата. И земаа да пијат, коа зина дедо ми да раскажува како се запивале со другари, како во тоа време во ,,офицИрски дом,, седеле до сабајле и пиеле потонав, лажга излегов. :tmi:

На Annath, duffi, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Do pred 3 god......se piese ama sekoj u svoja kola do doma bezbedno vozevme(ili mislevme deka e bezbedno).
    Mm za 25 god.go nemam videno pijan djon da e.
    Jas....2-3 pati dosega ...mortuz,ama ni imeto ne sum si go znaela...i od maka e bilo napivanjeto ,ne od radost i sreka.
    Toa e...zivot,jbg...
    A da...i glavata pukaaa....kako na ringispil si utredenta...

На Skorpija25, Annath, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    262.422
    Никад не сум се опила. Една чаша ми е мерката.

Денес денов не завршува. Уморна сум никој ништо не помага по дома ама сама сум си крива...вечера е на ред. И домашни има за пишување ама тоа утре по се изгледа. Сон ми фали.

8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Не сум пиел веќе година дена онака асално. До мортуз де. Сеа коа ги гледам тие што пијат, се присетувам само. По една пивнувам за од кучештина.
    Си напраив едно кафе, а уз него и муабет падна. Ех што ти е денешнава технологија.

На Dare 31, mareane, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Немаме навика дома да пиеме уз ручек или вечера..со гости само.. не памтам да сум се опила и тоа саглам да незнам за себе, многу, многу одамна....
    А ми доаѓа понекогаш така да излезам и да се опуштам ептен.:beer::beer:

Бевме денес на Водно, и не можам да ги разберам жениве, дотерани, нашмикани и у штикли на планина:nod:...па еден занес потрес, (facepalm)стварно не ги можам ич:x

На Skorpija25, Annath, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Два пати во животов мортуз сум била,и мислам никад више:tmi:,тие два пати од маки и скледи,не е опрдавдание,ама прелила чашата(facepalm),се надевам дека ќе имам шанса за убаво да е,ама да не дојди до мортуз работава.Иначе си сакам чашка ракија со салатичка,и чашка убавко винце со ручек,поготово за викенд.Кога читам што напишав,уште да си кажам сум:tmi::)

На Skorpija25, Annath, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Еднаш, во средно.
    Не сум пијач. Нит желба имам да се напијам вино или пиво. Реткост е да пијам. После една недела,секојдневно пиење на вино или пиво, пример, по 1-2 чаши... кожата ми се менува. Ко дехидрирана ми е, без живот... фацата не можам да си ја приберам од што е буфната. Што значи...стварно не ми прија :D
    Скоро се изнапив колку за неколку години. Нејќам ни да чујам за вино.

На Skorpija25, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    178.394
    Малку пијам, 1-2 чашки, и тоа не секој ден. Само 2-3 пати сум бил пијан и чувството не беше убаво.

#ВчераРабота
    #ДенесДосаденДен
    #УтреРабота
    :|:bug:

На Annath, duffi, eli25 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Денес се јави синко од преку барата.Господинот мотор си купил,мене срцето лешник,само Господ да го чува,што да му речам друго освен со здравје да си го вози.Ме достегна срчка кога кажа дека колата сака да си ја продај,а количето бомбона:@:worried:.Ах овие деца до акот ќе ми дојдат,само здрави и живи нека се.Па уште и се жали оти Suzuki GS5OO не бил голем мотор,но како свежо што полагаше не смеел поголем(facepalm),еми авион мајкиниот нека земи да вози:!:

На Skorpija25, Annath, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Za isto sme piele izgleda ,za zal...;(
    Poslednive 2 god. kapka nemam staveno osven ednas pelinkovec...
    Lele... sega koga si go citam predhodniot post,kako alkoholicar zvucam (facepalm):rofl:

На Skorpija25, Annath, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.344
    Немa седнувaње,знaчи...

Целo пoплaдне вo кујнa сум зaглaвенa...испoлнувaм желби...чизкејк нa едниoт и сaлaтa сo кoмпири,јaјцa и сирење+мaјoнез и пaвлaкa нa другипт...
    И плaнинa имaм зa пеглање...не верувaм декa ќе јa испеглам вечервa...

Сaкaм дa се нaпијaм aмa сo мерa..сум се oпилa aмa не дo бессознание...кoлку дa ми е убaвo и дa ми се врти oтпoсле...
    И дoмa се нaпивaме некoгaш рaкиичкa пред ручек a некoгaш пивце пoсле...немaм ништo прoтив се дoдекa е сo мерa и рaзумнo..

Кoј прaшувaше зa креми?!
    Кoристaм сaмo дневен хидрaтaнтен крем нa лoреaл зa кoжa нaд 35...
    Пoнекoгaш мaскa стaвaм истo зa хидрирaње oти не ми е бaш пoснa кoжaтa зa имaкoв тип кoзметикa...

@Cka oти јa немa?

На Annath, duffi, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    178.394
    Имам работа сега, ќе ви пишам покасно.
    1.jpg

3.gif

4.gif

На Annath, duffi, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    На Annath, eli25, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.903
    Допаѓања:
    173.534
    Последниве години пијам со мера, да можам сама да си одам до дома:lol:
    Претходниов месец еден ден испив литро ипол вино и... малку:drunk: си се исплакав и сега да ме стават на тест, знам се од почеток до крај како се одвиваше вечерта па и муабетите. Иако скалите едвај ги качив..ама во моја одбрана, стрмни се:wasntme:
    Не пијам во сечие друштво. Атер за друштвото може едно пиво или чаша вино. И три нека се, ама додека стигнам само до онаа прва скала на фатена:lol:
    Инаку со ручек, вечера дома не пијам. Дома само ако направам некоја даска или ептен со повод.

Вчера беа 16год од сообраќајката..секоја година одам во црква, дома ручек специјално си спремам, ама вчера не.. и сега лошо се осеќам. Се се мислев дека е вчера 20ти(facepalm) изгубена во време и простор, тоа е:|

19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.148
    Кај ме познавте дека сабајле во 4 пиев пиво :P
    Не ми се спиеше и викам подобро пивце за живце отколку апче. Едно пиво и кома транс бев. Едвај станав за работа.
    Се пропив касно, ама едно време претерував со чашката. Т.е. со шишето. Литро вино ништо не беше за мене едно време. Не ме ни фаќаше убаво. Подоцна виски ко почнав па и нему му се навикнав. Лепо друштво, мезе, и пиев повеќе од што треба. Зачестив ептен, и секојпат со поголема доза :o
    Немам правено инциденти, ама количината почна да ме плаши.
    Бев млада и луда. Пораснав и престанав. Сега се трудам на излегување да не пијам ич. Кога ми се пие, си купувам дома сама. Ама не е тој филинг сам да пиеш. Веќе ме потфаќа и од една чаша, што е добро.
    Имав другарки што се опиваа толку да морам дома да ги носам.

Туку вчера си ја шинав ногата и сега куцам. Арно шо не ја скршив.

20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    279.386
    Од алкохол сакам само вино и можам да се напијам понекогаш 2-3 чаши,ама најчесто мешано со кока кола.Вчера неполн час пред да завршам на инфузија испив една чаша кувано,демек поарно ќе ми биде,ме прелажаа,а јас демек не сакав.|(
    Мм ми вика да му кажам на д-р дека вино сега пиеше,јас велам тој прашува од лекови што сум пиела а не од пијалок!?
    И мм не е многу по пиењето,знае онака уз друштво по некоја чаша,ретко да му се затера.

Туку ми остана неискажано околу оставањето на децата:кога беа помали сум ги оставала кај моите , поретко за задоволство мое а почесто за работа.Знаев дека се на сигурно,најадени напиени,наиграни...И тие среќни и моите,посебно татко ми ...Кога се разболе татко ми ги оставав и со комшивката ,онака да ги ѕирне,а од кога се преселивме во станов и скроз сами.Малово имаше само 6 години.А и децава ми се самостојни,сум можела кога сакам и со кого сакам да ги оставам или испратам некаде сами.
    Сега ми е потешко кога треба да ги оставам на неколку дена(иако се е поретко како и за задоволство а и од работа се скратија семинарите по хотели),не е проблем сами ќе си седат ама ги думаш ,за јадење,за пеглање,за излагање...
    Затоа би ви препорачала ако имате со кого да ги оставите пробувајте барем кратко оставајте ги,нека се поднавикнуваат и тие а и вие.

Последна измена: 22 октомври 2017
    На Annath, duffi, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.