Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.369
    Само што се прибрав не врнело како па да не дури реков истури и жива вода ме направи ...главата ме боли од кога станав и апче не пијам водам инает од ветров чекам да ми помине...
    Неубави вести слушнав ...тешко на тој родител дете што закопал ,ама ова денеска ми дојде како гром од ведро небо неочекувано ....
    Кафе ќе пијам можеби така ќе ми помине главата ..
    @Lejla8 :hug: за табе за ова што претходно го напишав на тебе ми текна ...

На Skorpija25, Annath, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  2. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Tri dena doma pominaa utre se vrakam na standardnite obvrski.

I jas maka si macam so nesonica I uzasno me nervira sekoja vecer si legnuvam so misla deka ke se iznaspijam I op vo 3 casot se budam I nemozam da spijam. Stanuvam I odam po kuka cistam pustam masini peglam I veke mi se zdosadi ovaa situacija mesec dena nanazad.

Vikendov se prosetavme so decata se podnovivme malku za site po nesto, mm na pat veke 5 dena I vo sreda go ocekuvame da si dojde , a I decava so dusa go cekaat deka im kupil I toj po nesto I nestrplivi se.

Denes sarma za rucek super se pogodila pa decava se iznajadoa, sadovi srediv I sega malku odmor I psihicki da se spremam za utre.

На Skorpija25, Annath, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    :drunk::headbang:
    Значи само на мене ми се случува за време на празник да боледувам од забоболка.И бев пред малку во брза помош ,се плашев дека ноќеска нема да заспијам или не дај боже, ќе ми отече.
    И опремата застарена ,како во филм од 50-те да влегов,ама забарот....шармантен.Просто да добиеш желба уште еднаш ноќеска да го посетиш.:D
    И по негово не е заб,туку џебови околу забот.Така да поминав без дупчење од машината.А на матичен дури во среда зашто овој мојов утре работи од сабајле а јас сум на работа...
    Во принцип не сакам премногу блискост со професорите и не ја разбирам ни јас таа потреба од фб комуницирање,за деца.Вистина е дека технологијава е напредна и потребна,но од друга страна сметам дека ја назадува младинава.Тие без компјутер не знаат да се снајдат а богами ни да размислуваат.Зошто?Зашто се им е на изволте.Сакаш есеј,кликаш...,сакаш идеја за цртеж ,кликаш...
    Мислам дека се многу ограничени,секоја чест на исклучоци...
    А за тоа како се облекуваат децава,јас и со ќерка ми се расправам,ама она фамозното нејзино,сите така се облекуваат...|(.Иако таа во 99% од излегувањето е во фармерки...:~:
    Утре пак на лекар,за тироиднава,аман,кога ќе ме затера се заборава...:doh:
    @Sesil чизмите убави.Од некоја фб страна се?

На Annath, vitamina, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    @vitamina :l:Мило ми е што си тука
    Работниот ден заврши..како време поминува така ми е се потешко да бидам на раб 8ч.
    Малку кај моите,сега со сите 4 у вис...неможам да најдам позиција за лежење,за седење...ете се изнажалив:tmi:
    Времето права есен,ама се додека ми е убаво во душава не ми е битно какво е,не дозволувам да ме фати депресија,мајка е подобра,фала му на Бога:angel:
    Само здравје сакам,се друго е небитно.
    Убава вечер девојки и @Peco @Petar80 @ninja35

На ninja35, M&M, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    95.304
    Пост немам испуштено неколку дена ама никако да пишам.
    Застуде и кај мене и тоа салам,и официјално ми почна сезоната на какао,чај,и серии.Под меко ќебе,со пригушено светло,и никој да не ме замара.
    Во саботата вечерта бевме на 15ти роденден на внука од братучедка на м.м,и баш истото го дискутиравме.Таа во детска,2 најдобри другарки,со сокче,парче торта,до кај 22:30.
    Тогаш се сетив дека ние,на 15,изнајмувавме кафич(дупка)и со некојси 2000 ден буџет купувавме вотка,коњак,и отров вино од пластика.Не дека некои глупости сме правеле,ама пак ми дојде да си ја брцнам главата под земја(facepalm)
    Инаку тинејџерките овде се како што опиша @green.eyes со поприроден изглед и целите брендирани.
    Чизми како обувки мрзам,носам кога морам за снег,тимберленд,и лани купив ugg,грди се да,ама прва зима ногата да ми остане топла и да не добијам воспаление на јајници.
    Еве по едно чајче да ве стоплам,касно е за кафе сега
    (highfive) 94317AC3-9116-4004-B6B0-C7468DC657EF.jpeg

На Skorpija25, Annath, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    И мене најмногу ми се допаѓаат вторите чизми :) Обожавам чизми :inlove: Многу слаба точка ми погодивте :( Овде нема нормален модел на чизми за мене и мој вкус. Сите се со некои топуци, чудни форми напред, безвезе штикличиња.......ништо не се наоѓа. Не дека нема добри, има и тоа како, ама 300 евра за чизми не давам, па ако треба и боса ќе одам ]:) :D Да беше на друго место на планетава ќе прежалев некако чизми и ќе поминев со чевли, ама овде нема шанси зимата без чизми да се помине. По можност некои со крампонска гума од доле или со шајки за да не се искрши човек по мразовите :sweat: Уште малку па ќе почнат зимските авантури :sweat: За вакво нестабилно на мраз суштество како мене нема лек, само да се надевам дека во еден дел ќе останам во сите тие неброени паѓања :D

Ајде кој е за чај и колач со цимет :coffee:

На Skorpija25, Annath, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :f:
    Излегов на тераса, дува, носи... бррр, ладно!!! Ја погодија прогнозата :!:
    Од мојот одмор денес, само два часа за мене... Тие ги преспав, а до сега палачинки вртев, 40-тина :nod:
    Иии, да, за да го искористам максимално времето истовремено чистев ореви (facepalm)

Чизми... Последниве години носам само до глужд, со ниска штикличка!!! Полесни се за облекување и пешачење, плус цела зима не излегувам од панатлони, па не ми требаат до колена :tmi:
    Пред некоја година страшно се изнервирав со едни чизми... Мм ми ги купи за роденден. Коштаа околу 9000, убави на изглед, кожни, шпански, дрндрн... Ми се расшија за еден месец и тоа на сите штепови! Рекламација не ми прифатија во продавницата... МК (facepalm)
    Од тогаш не купувам скапи чизми :tmi:
    Подобро 2-3 пара секоја година од продавниците кај стара Рампа, отколку едни непогодени!!!

Отидов да направам какао... Со мм ни стана ритуал последниве денови :tmi:

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Помина продолжениот викенд.
    Нареден продолжен е 8-ми декември (петок),ама некако далеку ми е.

Денес размислував.
    Во последно време слабо прифаќам дружба.Не викаат,ама се си наоѓам изговор.Не ми значат дружбите како порано што ми беа.Секој викенд ми беше џунгла во социјалниот живот.
    Сега никој не ми недостига.
    Дури мислам дека откога доволно се оддалечив од сите,си најдов мир и конечно си го режирам своето слободно време сама.

Само немој да дојде време да молам за пријателство.

Иначе,фениркање,лакиркање -завршенко.
    Легачење е во тек.Од време на време Рефче ќе ме "штрекне"- сакам сок:^),дај ми вода|(,донеси нокшир:@...
    Па морав да му зар'жам на староно мое,САМО МАЈКА ЛИ ИМА ОВА ДЕТЕ:envy:

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.685
    Допаѓања:
    153.439
    Пoд принудa гледaме ФИФА нaгрaди..
    женскoвo дете е вo некoјa"фудбaл- лудилo"фaзa...
    Припaѓa вo несвест пo фудбaлерите..

Ич нејќaм студ aмa неизбежен е...време му дoјде веќе...

Двa денa вo кујнa претежнo ...сите aпетити зaдoвoлени...мм вели aрнo не сум билa дoмa целo време oти ќе сум ги згoелa...a јaс рaдo би си пoседелa дoмa...
    Уште месец и пoл дo зимскиот дел oд oдмoрoт...едвaј чекaм...
    #сегледaдекaсумгoлемрaбoтник#

На Dare 31, Annath, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.409
    Ритуал - вечера завршена кај нас.
    Како се ближи зимата , така се помрсно ми се чини јадеме. Да сме живи и здрави. :D
    Ја гледам темата за пастрмалии и си викам требаше да правам. Иштав ми направи.:mm:
    Во текот на неделата можеби. Ако господин сопруг е дома.

Од сите денови само денес беше дома. Па моето вишок време мораше да го исполнат други луѓе. :D
    И баш денес му текна да докупува огрев. Изговор сега има- бебе.
    Среќа ги среди пред да почне лудиот дожд.
    Ве читам веќе греете, ние уште не сме почнале. Ама во куќа е друго, поладно. Ако вака продолжи времето ќе почне и кај нас грејната сезона.

Се мислам што обврски имам неделава. А богами имам. Стално ги одложувам. Редно е да ги завршам. :yawn:

Како на раскрсница сме со маж. Одлуки пред нас куп , никако да пресечеме. Си викаме има време. А реално гледано и не баш.

Денешниот понеделник баш личи на мрзлива зимска недела.
    А од утре нов понеделник, упс вторник.

Ми се шета и мене на некој викенд, ама и ми фуфка. Догодина здравје.

Куп теми сте свртеле. За Берово доаѓам. :rock:
    За алкохол сега не сум. А како би една чаша убаво розе вино , баш со пастрмалијата. Мхмх. :nod:

Чекам да заврши сушарата , туширанција и спаванција. |-)

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Јас излегов на цигара. Ова дека какао пиев. Од октомври па се до јануари ни е ритуал по дома.
    Па од време на време ќе спомне некој од нас и ќе се заинатеме кој да стави ѓезве на рингла, јас или он.
    Бебево мое мрази играчки ама денес едно бебе коа зграба, му се смее го гали абе радости.
    Му го купив.
    Толку од радоста, му помина.
    Обично сака да брка таму каде што не треба тоа му е пасија. А ти купувај и троши на играчки ако немаш друга работа.
    Чизми обожавам.
    Имам многу.
    И да, купувам поскапи и ги носам со години.
    Имам два пара скапи чизми што ги носам 5 години а планирам уште 10 да ги носам.
    Не врне, ама е скиснато топло и накиснато.
    Кујзнае дал вечер ке се спие или ќе се пие какао и цигари.
    Кој преживи причаче.

На Skorpija25, bittersweet, Dare 31 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    279.450
    Гости пречекани и испратени.
    Овие не се заседуваат многу,идат,мезат,кафе ,благо и си одат,како по протокол...
    Тањири за миење како слава да сум имала...
    Олку рмбање за продолжен викенд не сум имала .Кој знае што ми ставија во тоа инфузијата...

И мене се токмеше заб да ме боли,ама се напив ап и се спишмани.Тој е 8 ца за вадење на хирург и додека не дојде нож до коска не одам.

Што убаво потпечено лепче со лукче,зачини и кашкавал сум направила ми е мака што не го сликнав.

Чизми,уф од сите обувки најмногу обожавам чизми.
    Имам 2-3 пара високи ама како се поретко носам сукњи сега претежно земам кратки.Баш денес кога пазарев за гостиве си помислив:потрошив точно колку да си купам едни чизми (facepalm):$

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.685
    Допаѓања:
    153.439
    Нa темa aлкoхoл-2 чaши пивo испив вечервa..
    Oд екoнoмијa гo пиеме,дa се разбереме ...рoкoт му е дo утре:) ..a ,ние дoмaќини луѓе не сaкaме нештo дa се фрли..

На Dare 31, Annath, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    92.297
    Да ве поздравам друштво,не сум ве читнала два дена,не сум во тек со муабети :)

Периодов ми е ХПЛ (така беше):?:
    :D

Викендов свадба истерана се видов со сите кои ми фалеа,изгушкав мајка што е најважно:$ и останува да бројам денови до наредна средба :|

Имајте убава вечер :)

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  15. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    200
    Nemam pisuvano vo temeta a ja citam od vreme na vreme. Bas me pottikna da pomislam za rodendenite. Pocnavme festi da pravime namesto torta so sokce. Igroteka -pa ordeveri pa daski pa hartieni torti, slatki masi. Sekoja godina nova moda. Decata se raduvaat na rodendenite ama nie roditelite mislam preteruvame.

На Skorpija25, Dare 31, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Имам 3 пара uggs абе божји дар се. Ем топла нога ем удобни. Ама на дождов тука морам кожени да ги бирам да се. Од овие ружниве тешко дека ќе купам. Сега пак ќе треба да почнам низ продавници да барам. Веќе онлајн јок. Само на пробано.
    Не успеав мама да ја натерам да си земе. Немало во топлинки да оди на работа :wasntme:

На Dare 31, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.461
    Допаѓања:
    143.928
    Здраво жени и пецо.

Да ве читнам додека пијам зелен чај.
    И да прашам, има ли некој искуство со неиспорачана роба од Амазон? Нарачавме на адреса во странство, ама не стигнало се, па да знам што се опциите, ако има. Ако имал некој искуство, нека ми пише, ве молам.

На Peco, Dare 31, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Ареил јас не користам амазон ама и беј е исто што и амазон.
    Може ќе закаснат.
    Тоа често пати ми се случува. Или касни робата или пред време доаѓа зависи колку порачки чекаат па испорачуваат се на еднаш.
    Ако не стигне ќе и пишеш и ќе си ги вратиш парите назад. Таму барем можеш.
    Таа опција точно не знам како оди, јас еднаш по грешка сум порачала некој дел од 500 фунти и веднаш и пишав дека е по грешка и не го испорачаа а парите ми беа вратени за недела дена.
    Така

На Dare 31, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.461
    Допаѓања:
    143.928
    Фала @vitamina. Се надевам ќе се среди. Маката е што пратката е стигната пред 2-3 недели, ама примателот не забележал дека една од работите недостасува.

Ама ќе пробаме - ако биде ок, ако не - здравје, за пари не мислам да се нервирам. Само мака ми е што живеам во “папокот на светот”.

20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    95.304
    @malerozna ако не се лажам ти си во Англија,или сум те помешала:?:
    Ако си таму за дожд Hunnters,гума си е гума,плус класика се:lol:.
    Јас би си купила,само автоматски развод ке добијам|(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.