Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Ај добар ден :)

Коа сум нервозна урлам, или барам закачка, расправија, некако да го извадам бесот. Благо може да ми смири живци ама чоколадно да е, не било какво.

Надвор ладно, ветер, права зима. За некое чудо не сум згрчена цела туку баш ми прија. Дај боже да остане така цела зима, да не ми е хорор моментот отварање врата од дома на сабајле, ко замрзнувач да отвараш и да мораш да влезеш внатре. Е така се осекав.

Инаку колешка денес ми се ,,обеси околу врат,, дека многу мала сум мажена ко за денешно време. |( На крај излезе дека од сите уствари јас на најстари години сум мажена :lol: И она пак истото - друго беше пред 20 години. Е ај ако не да се разведам за да и ги задоволам критериумите. |(

На Dare 31, bittersweet, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ај добар ден
    Ми се иде дома, да си легнам под ќебе и никој да не ме замара, ама тешко тоа
    Ни дојде новиот шеф:), не изненади, не стресе малку
    Фин , културен, не очекувавме, убав гест во секој случај(y)

На Dust, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    260.588
    Аман Пупи, секаде оди во тренерки|(. Па и на роденденот ли]:). Па и си порачува тренерки да му купат(facepalm).
    Сестра ми вели дека од мало го облекував и дотерував во фармерки и кошули, му дошло преку глава, па сега вака ми враќа:@. Само за кај вас, у Ајродром, или Лисиче, сеедно:D.

На Dare 31, bittersweet, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.489
    ^Зет ќе го земам. Секако мојава вика тука дома ќе живеела и кога ќе се омажи ;)

На Dare 31, bittersweet, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.304
    И моево големо е од тие што сакаат и носат тренерки секаде. Што убави панталонки има за школо, не ги носи (facepalm) ама тренерки има, за школо, за дома, за гости :!: сам си ги бира.
    Малово ќе видиме како ќе биде.

Денес со обврски, да чкртнам дека се завршени, ми падна камен од срце. Струја немавме на работа, па пусто е малку, не се доседува. Ене кај е пет. Ама вака не ја бива работава...порано повеќе имав работа, или така ми се чини? Не висев толку на форумов :?:

За нервози, се карам со мм, или си плачам ако сум сама, ми олеснува. Со годините научив да не се потресувам за глупости, така што ретко што може да ме извади од такт сега. Дури ни чекање два саати после закажаното време како денеска...а во последно време мислам дека се нервирам само околу децава. И тоа се' поретко, оти сфаќам дека не вреди, дека нервозата ништо не менува. Само треба да се преземат работите во свои раце и да се решат проблемите.

На bittersweet, Dust, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    260.588
    Јака ти душа со две шкорпии8-|.

На Dare 31, dunika, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    И јас сакам тренерки.
    И ич не ми е гајле дали некој ќе речел дека сум сељак.
    Нека си гледа секој својата руба:)

Тренерки имам носено и на плоштад.Со мало дете кое е во фаза на преодување да не треба балски фустан и штикли да облечам|(
    Знам и кај блиски пријатели на седенка со тренерки да отидам (и тие исто кај мене така доаѓаат).

Не гледам зошто е некултурно тренерки да се носат.

На Dare 31, bittersweet, dunika и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.489
    Баланс на мене и маж ми. Двајцата сме јарци. Скоро никогаш не се караме:)

На Dare 31, dunika, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    260.588
    Јас тренерки ни до дуќан не носам. Всушност немам тренерки. Хеланки носам за по дома.
    Тренерки за во градинка, за лулашки па и гости ми е ок.
    Ама ме фаќа мерак да го дотерам за роденденот ете или за прошетки кога одеме на кафе или ручек во ресторан.

На Dare 31, kuc, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Сакам тренерки и патичиња си носам,удобни,комфорни ми се,за по дома,до кај блиски и сл.Моиве машкуданци и тие носат.Најчесто кај нас фармерки и тренерки,освен во прилики каде не одговараат се разбира.

На Dare 31, bittersweet, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Децa нaјaдoв,јaс се нaјaдoв,мм некa јaде кoгa сaкa... т.е.кoгa ќе се врaти oд рaбoтa...

Не пишувaм oд штo немaм време,рaстрчaнa нa сите стрaни,сите oбврски јaс си ги превземaм..нели oд штo јaс пoубaвo и пoдoбрo ќе гo нaпрaвaм,a aкo сум пo цел ден нa нoзе....глупaчa,дaј тaму нa мaж пoлa oбврски пa кaкo ги нaпрaвил тaкa.

Гледaм пoмaлку дa се нервирaм,некoгaш е пoјaкo oд мене,a и тoгaш не викaм пoвеќе ќутaм,се дoдекa не пoчнaт нaвредите,тoгaш знaм и дa пoдвикнaм aмa не кaкo штo јaс би сaкaлa,све дa измaрширaм и дa испиздaрaм...

Немaм некoе нискo спoртскo кoндурче зa oвa време,некaкo не стaсувa,се некoјa глупoст излегувa...

Ми се oди дo селo aмa некaкo лaднечкo ми е,дa не ги рaзбoлaм,oти тoлку им требa..

Oфф aј дa прирaскренaм,лoм нaпрaвијa oвие двaјцa,кaкo депoнијa дa имaм дoмa...

На bittersweet, dunika, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добро утро и од мене. Подранив денес ептен :yawn:. Ни со кафе не успеав да се расонам.
    Ми се спие, не ми се станува од кревет. А надвор едно сонце што пече, па животот стварно не е фер.
    Избегавам нервози и проблеми. Колку што се може повеќе. Е кога неможе веќе, кажувам чао пријатно на особата. Кога се работи за блиска особа, трпам, трпам, балансирам. Филм ми пука еднаш во две години. Ама тешко на оној на кој ќе му се падне среќата да го јаде дебелиот крај :swear:
    Ми памтат со години после. Ама и јас памтам.

Вчера прекрасен ден. Се предозирав од премногу драги особи. И пишам на другарката, уште тебе да те видев, и денот полна перфекција ќе беше. Денес не ми се оди на работа дури. А и сега добив повик, изгледа пак ќе менувам работна позиција :hug:
    Одмор на повидок :inlove::party:

Тренерки само во Мкд носам. Мама не ми дава да седам по пиџами, гости ни доаѓале, срамота било мома за мажење цел ден во пиџами. Ама затоа па тука дома си седам по пиџами и папучи цел ден. На работа униформа, на шетање фармерки.

На Dare 31, bittersweet, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  13. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Уште сум на работа и ќе бидам сигурно до 19 часот (ова ако на некој му беше гајле за мене да си кажам )
    барем за малото дете не се секирам како ќе го земам од школо, ми го зима една мајка заедно со нејзиното за да не седи до 16 и 30 , а јас пак нејзиното го носам насабајле накај школо и двете сме среќни и задоволни.

Син ми не излегува од тренерки и во школо и дома и на гости секаде е во тренерки и страшно ме нервира што несака како момче да се дотера.
    Мм жими еден пар тренерки има и тие му ги смалив во сушарата и сега нема ич, а јас си носам тренерки за по дома и понекогаш за на гости докај мајка.

Синојка добро ми дојде терапијата трачарење со пријателкава се уздуж и попреку изоговаравме и ми дојде како храна на душава. Да се разбереме не сум оговарачка ова го правам само со неа така си се релаксираме.

На Dare 31, bittersweet, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    И мене не ми се сите на број. :|
    Нервозно на работа, напнато дома - тестови во тек :envy:
    Темана фемина истаграм абе ја запалија веќе, а што на некој му се лае од што е гладен нема везе :tmi:
    Поима немам дали е пмс. Не можам да се сетам кога беше последниот мс :rofl:
    Пријавив еден испит во ноемвриска :o: Среќа усно се полага, па одма знаеш иш или биш.
    По пауза од 4 години сум како бруцош повторно (по 4ти пат: 1.економски...почнат не завршен, 2.земјоделски - завршен, официјален, регуларен, 3.4. бизнис логистика...актуелен, ситно бројам, реактивиран по 4,5 год.) Ако ми тргнеее има и оној под број еден да го решам :o:D

Муабет за на плажа :*:

На Dare 31, bittersweet, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Поздрав друштво.
    Со мали денес на инфузија,па се прибравме,имавме посета и расонет прескокна спиење и ми заспа поручеква во ниедно време.
    Јас да кснам нешто и да шкрапнам тука некој збор :D
    Тренерки и патики немам воопшто. Хеланки и балетанки,хеланки и чизми. Сега и за работа нешто покултурно облекувам, инаку хеланка 24/7. Децава сакам да си ги дотерувам, но полежерно и пред се да им е удобно. Големата тренерки нејке ни со очи да види. Се само фустани бара, комбинира да било со складни бои, да одговарало со ташната, се мачка со лабела во боја, се шприца со мириси, се кинџури со накити, ми игра по дома со штиклите..баш и велев деновиве на сестра ми што шмизла ќерка ми се метнала, не ко јас да ја родив, туку ко тетка и |( и таа таква од дете беше.
    Ме подболува глава. Ми се пие кафе. Ајде кој е за?

На Dare 31, bittersweet, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Идам јас. Кафе на езеро. Одамна немам пиено. Само да ми го погодат и снаа останувам таму.
    Ама каква сум станала, ни со погодено кафе ќе ме кандиса. Само маани наоѓам на сите.
    Синоќа едно дете, згодно, симпатично, паметно, се бендисавме и двајцата одма. Па фејсбуци разменување, ко на прв состанок да бевме, на другите внимание обраќање јок. Викам тој е, принцот го најдов.
    Ко ми кажа дека пуши трева, ми идеше шамар да си мавнам.

Е стварно сум малерозна изгледа.

На Dare 31, dunika, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, банана, кафе, обврски, повторно кафе и еве читам што има.

Ви имам кажано дека чекање ред на шалтер ми ствара нервоза? Не толку чекањето, колку што ме нервира однесувањето на луѓето околу, туркање, карање со шалтерските работници, недовршени уплатници, "ама јас само да прашам" а тоа трае 5 минути. |( Ама завршив, јеи!

Тренерки имам и обожавам. Имам тренерки за по гости и тренерки за дома. Зависно од пригодата, ама кај дечко ми, другарки, роднини, кога е лабаво кафе-дружење во прашање си носам тренерки. Адидас имаат најквалитетен материјал, на попуст ако ги начекате - ич не се мислете. За слави, родендени и други пригоди сакам да се средам. Кога некој се потрудил да ме покани и да ме угости како што е ред, сметам дека треба и јас да го удостојам со пристојна и чиста облека.
    Кога не е толку студено, по дома седам во пижами, а сега пижами плус тренерки. За дома имам од оние поевтини што се, најчесто долен дел само и нагоре носам џемпери. :D

На Dare 31, LadyC, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    На Dare 31, LadyC, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Е,да кажам-балетанки немам а не сум ни имала некогаш.
    На други ми е ок,ама јас не се бендисувам себе.
    Можеби зашто носам 39 па некако лошо ми стојат а и незнам да одам на балетанки.Штрапам.
    Ама затоа на штикла можам да се пријавам на трки на Широк сокак.
    Патики нели едни купив саглам и тие со години ќе ми траат.

Иначе извадена сум од такт и едвај гласот си го собирам нормален да ми звучи.
    Претежно на работа ми влијаат деструктивци и вечити незадоволници,а искрено такви ИЧ не сакам.
    Па да неможе убав збор да се каже за некого навистина не е ок.Значи нешто со тебе не е во ред,а не со останатите.
    Денес го кажав тоа и не се каам.

И така привршува и овој ден...

На LadyC, bittersweet, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Ај уште еднаш за тренерките да си кажам
    Не е сељачки во комплет тренерки ако излезеш, сељачки е ако ги измешаш, распар, или доле тренерка горе некоја блуза/блузон.

Носам трнерки по гости коа одиме без повод, по дома, до продавница и коа шетам некаде во природа. Би отишла и на кафе ама ми е безвезе некоа на масата до мене седната, стокмена тип топ, со штикла, сако/кошула, или фустанче јас во тренерки. Ко избегница :D

Туку, за што давате пари без проблем, а за што со тешко срце? Јас давам за се освен за во ресторани. Тоа ми се џабе фрлени пари. Пет пати надплатена вредноста на храната. Војна отворив дома за таа тема. Маж сака да излеземе некаде, на вечера, мене денар не ми се дава во ресторан. Ми изнаброја шо се имам купено само последната недела уз пат коа се враќам од работа. Па земав јас да споредувам цени, па му ги кажав и набавните, па у коа загуба сме ако излеземе и на крај, јаготката на шлагот - ,,јас со тие пари нови штикли ќе си купам,, ]:) Изнаправив циркус мислиш милиони ќе заштедам од една вечера :headbang: И на крај ултиматум од него - ,,ако не излеземе вечер се што ќе донесеш ново од облека ќе фрлам,,. :envy:

На Dare 31, LadyC, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.