Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Во последно време за ништо не ми се даваат пари :|
    За храна само давам без проблем. Да си купиме да си направиме ние. За се друго не мии се даваат пари за мене. Ама кога се работи за поклон за блиска особа, и луда цифра би платила ако знам дека баш тоа го сака.
    Во ресторан не сме биле од летоска, искрено не ми се ни оди. Нема кој да го чува малиот, не сакам да го малтретирам ни него, ни себе и мм, ни другите гости. Црв е, за 5 минути ќе почне да растрчува и префаќа по други маси, не можам да трчам по него цело време. Вака на раат без него, ако некогаш има прилика. Кобајаги раат :| Сто пати ќе се јавам да прашам што прави :D

Тренерки само дома носам, и на некоја активност како планинарење, скара исл. Имам и од македонските, имам и марка. Не ми биле пресудни марките, а и не биле сите квалитетни. Фармерки обожавам, т.е. не излегувам од нив во сите годишни времиња.

Оти спомнавте глувци бе? :worried: Милијарда пати се завртев зад мене, посебно после постот на @referentka , така фино и пластично ја долови ситуацијата што ми се причини ми протрча нешто доле, па кренав нозе на другиот стол :tmi: Језа ме фаќа од глувци :bandit:

На Annath, stetoskop, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    Пари ми се даваат на кафани. Убаво ми е по кафани.

Не ми се даваат на такси. Не знам, ко фрлени во ветер ми се - толку други опции има - кола, точак, пешки.

На evangelina.ina, Annath, stetoskop и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Немојте глувци да ми спомнувате,деми дома го имав,ама да не кукам преќутев.Еве сега да си кажам,со ништо не успеавме да го фатиме,на мм од земјоделска аптека му тупнаа отров,мене ич да не ми текни каква беља може да бидни.Нејсе, глушецот умре на креветот во детската која е празна.На рамо креветот со мм од втори спрат сме го фрлале долу.тоа смрдеа,како недај боже човек од неколку дена умрен:puke:.Па наново генералка,еден пакет дезинтал и пакет доместос сум потрошила,за прашак за перење и омекнувач да не спомнувам.Па и собата наново со боја ја бојадисував.Ете од што сум уморна капната,немам сили повеќе,филџан ми е тешко кога држам со рака.Трошокот башка,креветот,од оние како француски лежај,само единечен,а не беше стар во ѓубре отиде.Не бре ова крај да се немало-ај белким толку ќе е.Еден ќар само,тоа што се е испрано,исчистено,до кога-дури да ме прифатат сакалми и јово на ново:tmi:

На Dare 31, evangelina.ina, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  4. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Хелооо , хелооо

Нервоза во мојот таканаречен живот и премногу. Стресни периоди многу. Ако сум во право се расправам и око не ми трепнува кој сака нека е. И знам да се извинам. Не сакам да навредувам испод ниво ми е. Од пред некое време имам една,колешка па,незнам,луѓе само зборува овој вака, така, ти така. Прва и сум за комент. Е денес со една реченица и затворив уста. Се надевам ќе си ја,држи затворена.ќе видиме.
    Тренерки носам дома и на вежбање. Друго од облека се носам, купувам како да утре ќе нема, ама што да,правам ми делува како дијазепам.
    Сакам во кафана ама со добро друштво за расположение. Ама не постојано.
    Сакам во Берово во Аурора спа, ама сакам, а неможам

На evangelina.ina, Annath, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Деновиве ме нема оти слава правам во комшиии.:^)
    Тренерки сакам ,носам кога имам прилика,кога би ми дозволувала работата и на работа би носела.
    Од глувци не се плашам ,ги бркам, тепам.Во станов не сум видела досега...
    Главава ме боли со денови,притисок арен ми е, пмс не е ,незнам што е веќе нервоза ми ствара.
    А утре тежок ден на работа ме чека...

На Annath, stetoskop, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Што не се јави Мареане,овај мојот да го средиме,немаше толку зијан да има:)

На Dare 31, Annath, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.502
    Почна грејна сезона. Нема сакам-нејќам, ладно е, мора да се грее. Јас на струја се греам и не ми се даваат пари за сметки за струја. Лесно давам пари единствено за частење во кафана, во кафич, било каде, само да имам многу пари и сите ќе ги частам.
    Најчесто носам фармерки, а понекогаш кога носам тренерки се осеќам како гол да шетам :D
    Глувци не сакам, па за среќа и не сум видел глушец неколку години.
    Ретко се нервирам и немам некој посебен рецепт за смирување, брзо ми поминува.

На Dare 31, Annath, stetoskop и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Не честам, единствено ако нема каде и морам да платам, тогаш плаќам. Не ни седнувам на маси кадешто очекуваат јас да честам. Најчесто носам работничко одело. Имам уствари неколку пара, дури три од нив се потполно исти, па некогаш некој ќе рече, се со истата облека шеташ. Who cares... :D Сакам да ги збунувам љубопитните за мене :D I know i know, it's a sin :D
    Нервоза? What the hell was that? :D Ама добро глумам нервоза :D I am guilty as charge :D

На Dare 31, ninavila и Lejla8 им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Парите за сметки не ми се даваат,срце ме стега,исто и за мене,трошок не ми се прави,само за децата пуштам душа.Стипса бре,само се шалам,кога е за друѓи од срце давам и трошам,само за мене не,тогаш сум стегната,да не не стигни за децава.Сакам во кафана,ама поради околностите финансиски,подобро дома,

На Dare 31, referentka, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Со глувци немам проблем, не ги сакам ама немам паничен страв од нив, дури ми е жал ко ќе се фати во стапица, ама бубашваби се нешто друго, ја гледам и се селам на друго место додека дома се прави дезинсекција. Мм знае и не ми замерува.
    Да се пофалам се подновив, освен фрижидер и машина за перење си купив и телефон, да се угоде :) ќе си ги плаќам сега на рати.
    Пари не сакам да давам по болници, за кафана само покана ми треба, одма наоѓам пари. Гардероба, чевли, чанти сакам (која жена не сака) и си дозволувам од време на време по нешто поексклузивно. Во последно време обожавам да пазарам за ќерче, да си ја правам кукла иако чиста седи се на се 15 мин :)

На Dare 31, PUPICA, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    @EuHenIa со здравје да се работат апаратите.Едно нешто ме потести,да за болници пари не ми се даваат,последниот пат кога плативме,последен да е.

На Dare 31, Annath, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.338
    Допаѓања:
    92.304
    Да ве частам за годишнината,за малку ќе ја заборавев арно добив известување :D
    Screenshot_2017-10-25-22-28-55-1.png
    За темите од погоре ќе се изјаснам покасно :bow::D

images (1).jpg images (3).jpg assorted-desserts-fruit-tartlets-pieces-cakes-holiday-35233140.jpg

На Someonespecial, Dare 31, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Беги со тоа благото вака касно навечер :D Има луѓе овдека шо држат линија :D Остај друго , не ли може да се испофалиш наутро кога има повеќе гужва, или си и ти една од стипсите па да си поминеш со што помал трошок. :D Бајдевеј... среќна четврта годишнина на форумов @Viktorijaaa5 :muscle::f::l::sun:

На Dare 31, Dust, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Вечерва само ке Ве поздравам :f:
    Сакам да спијам, изморена сум, па нема да читам на која тема дискутирате...
    Ноо, ѕирнав малку, за пари е муабетот :D

novac-kvari-coveka-ali-ne-kvari-zenu.jpg

Поздрав друштво :hug:

На Dare 31, mal.ecka, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.338
    Допаѓања:
    92.304
    За арно за убаво со благо се части:lol: оставив сега да внесат сабалје јаглехидрати да се заблажат по кафето да ги држи цела ден:D

На Annath, Lejla8, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.502
    Готово, ме фати криза. Ај добра ноќ.

На Dare 31, Annath, Bozica1980 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Кризно време Викторијааа, немој да си толку зла :D Ми иде да пресегнам по едно од колачите :D Ама ко ќе ми текне ако оставам да не каснам, ќе има повеќе за другите :D

На Dare 31, Lejla8, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ninavila

ninavila Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    344
    Kako bi mi doslo smiruvacki ,edno cokoladno kolace ☹Denesnov den bas bese dolg i tezok, no zavrsi :) Tina_Girl❤_YkJiRGJRcw.jpg

На Dare 31, green.eyes, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Пет ипол години патики и тренерки ми беа работна униформа.Имам докторирано на таа тема,и ми остана навика да носам,уште си ги памтам по име на модел,не само бренд:)
    Тука па среќа по аутлети,најк и адидас се наоѓа за смешна сума,греота е да не купиш:wasntme:
    Пари давам најмногу за свежа храна,и ич не жалам,тоа ми е здравје,и за квалитетни обувки.Тука нема компромис,стапало еднаш се уништува за цел живот.Блуза или парче облека може да е непријатно за носење,и се мења,ама лоши обувки не трпам.
    Е за такси на пример срце ме боли,исто и за сметки(иако мора).
    Спијте убаво:hug:

На evangelina.ina, Skorpija25, PUPICA и 15 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Пари не сакам да давам за:болници,за такси,цигари,сметки...
    Обожавам да купувам за децава,за мене ми се дава пари само за убави обувки,порано многу сакав се за домов да купувам и така.Приоритети...
    И за по ресторани многу не ми се дава,ама како млади доста сме оделе по кафиќи,ресторани,мм тогашен дечко отсекогаш работеше имавме пари бевме млади слободни и заљубени и не сме штеделе на тоа.
    Одете додека сте помлади додека имате помалку трошоци и додека ви се оди.Сега и терет и непотребен трошок ми е одењето по ресторани...

Направив 60 парчиња пралини,на рати цел ден ги правам,уште последните да се смрзнат,па да си легнам...:sweat:|-)

Последна измена: 26 октомври 2017
    На evangelina.ina, Skorpija25, PUPICA и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.