Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Е така сеа да кажете и што лошотии сте и се закрпивме на темава.
    Како бе никогаш не читаме нешто лабаво од типот - да ви кажам право, ме заболе цеф за работата и одам од што морам. Кога можам забушавам, импровизирам, кога ми се работи си работам.. и така.
    Сум покривала и туѓи проекти и сум папсувала од работење.
    Не ми сметало. Ми правело ќејф завршеното и сум знаела да си се почастам со забушавање зошто нели, и онака нема да добијам поише.
    Тоа е разликата помеѓу тоа да си ја сакаш работата и да работиш од што мораш па ќе наоѓаш ситници за кои ќе им се бесиш на другите. Работев за свое задоволство, а не туѓа потреба (иако базично ме искористија тоа нема сумља ама не е тема на муабетов). Работев и сама од дома, знаеше денови да не пипнам, ама кога ќе фатев и по 18 саати работев среќна и мотивирана. Битно беше до таа и таа дата се да е средено, и беше. Можев да изберам и форма со норма од часови во ден, но без рок, ја испробав и таа и таа ми беше ок, ама ок е бре да не ми се работи некој ден. Тоа не значи дека сум неработник или нестимулирана или пасивна или незаинтересирана.
    Се прилагодувам на тим, ама подраго ми е да работам сама. Не толерирам глупаци во тимот и отворено им кажувам.
    Кога се работи се работи, кога не се работи брале не се работи и тоа е сеа.
    Пред тоа речиси година работев во фирма со куцкање. Па повеќе неработење имаше таму и глупости него ли ваму со лабавото. И се тастачи, а да им измериш реална способност у - ќе отидеше. Со бројани минути пауза, со сите салтанати, па со мејл комуникација во која имаше пичкарење леле мори мајко и културно и некултурно...
    Ме дестимулира крута и ригидна средина, ми прави непотребен стрес, а стресот ме носи во неубави работи. Секогаш сум била точна и сум одела и пред шефот на работа, и сум си одела точно на време, ама дали некој забушава и кубнува по 15 мин пред и потоа...ама ич не ме занима и не констатирам нешто за тој човек. Може му е тивок начин на искажување на револт за организацијата и нека му. Можда ќе му избега бусот и после ќе треба да чека еден час. Абе ич ништо не ми значи. Не ми правело да се осеќам супериорна и подобра. Како да замериш на човек за тоа кога се друго супер си работи? Не е ок.
    Да не давам констатации. Ова за местото со куцкањето.

А тоа што го кажа Сања дека ако осетат дека си ефикасен уште толку те трупаат, го осетив на свој грб. Па почнав после да си кликам на пц подолго од вообичаеното читајќи си статии и седејќи си на фб, зошто не беше фер и ги премина сите граници. И ич не осеќав грижа на совест. Сработено си беше и ми беше награда сама за себе, си одев и по час порано и окце не ми трепнуваше зошто сакав да си одам на ручек, зошто аген - работата ми беше завршена. Ама сум главела и до 00 00 кога требало, сум работела и од дома. И така.

Ко све искусено, не би да судам никому за да ми биде мене фина душичкава. Не ми прави да ми е поубаво фактот дека ете аха колку сум прицип од човек... Лабаво ми е принципот откако допрев една точка од која можда нема назад. И сум за 6 часовно работно време, тоа значи повисока свест, отколку ова со минуткиве.

Фрлале ѓубре секој ден у точно саатот, да имавме програма за рециклирање верувам дека на темава ќе имавме најверни рециклирачи. Абе не ме заебавајте бееее...
    Им се смееме на најмајките, ама на темава сме сите нај у све, не само у мајчинство. Сеа уште да кажете како ич не сакате да е прљаво, а после слика ќе видам таму со морков под кујна вири, влакна на подовите, у ходник растурени кондури, мрљи на чаршав... не судам, ама зошто глумиме? И мене чаршавот за поручавање у моментов ми е со мрља од ајвар и е биде така цела недела, не му е дојден ред за перење бре... и патиките у ходник се леле мори мајко... и имам полно лавабо ама ЛАБАВООООО. Зошто бре таа потреба, се осеќате поубаво или како? Сепак сме само луѓе и нема потреба од потресености ни реално, ни колку за пред други.
    И да ми опростите ама најнекултурно е што си го изнесувате ѓубрето пред врата во стан. Смрди цел влез. Имам такви комшии, е тоа е нефер и немање осет за заедничкото. Ама ете битно дома дувлото да го испразнам, па шомиегајле за комшиите. Еднаш еден комшија се налути земал им ги расшутирал пред врата да не им текне друг пат. Он испадна неандерталец, а не овие што за една ноќ во зависност од содржината влезот корнеше на контејнер.

Последна измена: 27 октомври 2017
    На Petar80, Skorpija25, НаталиЛили и 17 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Трета смена, јас сум дежурна и вечерва.
    Еден куп муабет направивте за ѓубре. Подобро за храна да зборевте.
    Уште со главоболка. Три кафетина, две кафиња, боли не ни планира да престанува. Абе што метеопат ќе бев.

На претходната работа јас го влечев дебелиот крај, да работам и за другите. Ама затоа ум релативно брзо ми дојде, веќе не сум така наивна. Најубаво е да се правиш глуп дека не разбираш.
    Веќе не ни планирам да избегавам добра наивна душичка.
    Еден куп професии и работни места. Знам луѓе што свашта трпат заради работна позиција. Јас ептен бесна глиста сум.

На duffi, mal.ecka, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  3. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    На Lejla8 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Нека е за многу години празников денешен..
    dthumb.jpg

Добро утро

На Petar80, duffi, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Да беше некое минато време кое е веќе одамна свршени,денес ќе имав куќна слава:(.
    Денов ме потсетува на правење вечера со мерак и на драги пријатели:(
    Среќна сум,ама вакви бележани денови ме тиштат.
    Нека им е честито слава на сите што ја имаат и нека им донесе Св.Петка среќа и здравје во фамилијата.
    Мене и сам Господ неможеше да ми помогне:( во некои моменти.

Добро утро.
    Радосна вест-петок е:music:
    Уште порадосна за мене-ќе кажам наскоро кога ќе бидам 100% сигурна.

@Lilit јас идам на работа од што морам.Сум пишала и овде-да не се даваат пари кои ми се неопходни,не би одела,би си го гледала детето.
    Ама од седење дома аир нема:shake:

Плус..каде ќе ја прошетам новата гардероба:D

Имајте убав ден..на повидок е убаво време за викенд:hai:

На Petar80, duffi, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    D.utro i od mene.
    Deneska-kolektivno odenje vo crkva,interesno kako i sekogas ke bide.
    Na pomos neka e denesniov praznik,zdravje neka dava samo,drugo ke si kupime.
    Ubav den na site..

На Petar80, duffi, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Да ми те бацам.
    Ти си пишуваш поштено, фер енд сквер.
    Многу те испоштував за вторникот и со мислењево што го пишав баш на тоа мислев, реално да си кажеме... а не сеа разликата помеѓу тоа што сум и што сакам да бидам.

Колку па дрим џобс имаме у Македонија за да сањариме дека сме заљубени у тоа што го работиме, па со сласт грабиме часови таму. Ретко.
    Оние гуруана што млатат празна слама зошто реално ништо не работат, а лапаат пари, ко Снежана Билко и Илина Ведран и слични ми ти сите до една. Така е тоа дај отказ, купи кабриолет и уживај.
    Така да не замерам на колеги што праат дим да ме њама. Во оваа вујојебина со никакви плати од минимални до оние со 500 евра...да не се лажеме колку сме мотивирани...

Ајде леп дан свима.
    Пола саат дремнав, после ќе спијам. Одох по лабаратории.
    Пак не спијам ко што треба...
    Некој што работи во HR би ценела да ми пише ЛП, имам едно техничко прашање.

На Petar80, duffi, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај добро утро, не тупам посабајле само да поставам масата, по турски ли сакате, по грчки ли таа е :) Се подновив како што реков, си наместив по дома се, дури и станот под кирија го дадов, нек се угоде :) Вечер најава за дружба со мили луѓе едвај чекам :inlove:
    868f26f00dd0d6796af7642a5694387e.jpg

На duffi, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  9. ninavila

ninavila Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    344
    Dobro utro .... dali vo cel svet ili samo kaj nas mrzlivosta e doblest,a ne anomalija?! sirrrr_leo_YkJnQ2VYcg.jpg

На Peco, Dare 31, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Доброутро
    Одлуките на работното место се онолку тешки, колкушто сме самите ние приврзани кон истата.Секоја работа си има своја тежина. Сепак најтешко им паѓа на приватнаците во нашата држава. Тука зборам за малите фирми, од еден до пет вработени. Не е ни за маана кога како статистички податок имаме фирми кои и по десет години стојат незатворени, а газдите работат за поголеми газди на плата.
    Од друга страна па, растеретени се од размислување и од нив се бара само да одработат. Ако тетка Меркел не ни пушти некое неповратно за малите и средни претпријатија, тешко дека некој ќе се одлучи да си отвара своја фирма и да се мачи да успее, кога во странство има загарантирани 500е ќар , кои може да ги прати дома секој месец.
    Се праат пари и во Македонија, не секој е способен да го направи тоа. Башка некако луѓето а посебно младите , се подпаднати на влијанието дека во странство е подобра иднината. Впрочем и да, подобро е начинот на живеење кадешто никој не те прашува за ништо, и ако си работиш и ќе си имаш. Сепак живи луѓе сме и на крај ќе осетиме потреба да се вратиме назад во родниот крај. Да се видиме пред се со родителите, пријателите...
    Дали цената којашто ќе ја платиме за одвоеност од родниот крај, од фамилијата и пријателите, од одвоеноста од жените и децата е вредно за парите што ги земаме? Според мене јас да работам за 500е ќар коишто ќе ги пратам дома на фамилијата не е вредно. Да ми се распаѓа куќата дома за да јас седам некаде во странство под кирија... Ама секој си го знае. Некои пак навистина немаат излез.
    Петок е денес, ќе има лумперај вечер.
    Убав ден на сите.

На Skorpija25, Dare 31, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.377
    Добро утро ранобудни !!!
    За многу години денешниот празник честита слава на оние што слават само здравје, а останатото само ќе си дојди...
    Ќе одам до црква после кафе кај мајка ќе се пие ,да се искористи уште малку убавово време од понеделник ќе студи ...
    Убав ден ...петок е !!!

На duffi, Skorpija25, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.580
    Дoбрo утрo друшки!

Пијaм кaфе вo тишинa и јa будaм екипaтa дa гo фaтиме пaтoт...

Oдмoрив мaлку нoќескa зa прoменa...

Зa рaбoтaтa сум пишувaлa стoтинa пaти нaјмaлку...не ми е пo вoлјa и желбa aмa е нaјдoбрoтo и нaјплaтенoтo штo сум гo рaбoтелa дoсегa...пa три гoдини сум тaму...
    Пoследниве месеци земaм дуплo пaри oд претхoднo и ете гo мoтивoт и пoттикoт ...
    Тимскo индивидуaлнa е рaбoтaтa...се бaрa aмa и се нaгрaдувa трудoт....

Сепaк неoствaренa и пустa жечбa ми е дa рaбoтaм пo струка...реaлнo,тешкo декa ќе ми се oствaри....

Зa ѓубретo -и јaс фрлaм секoј ден пред спиење зaдoлжителнo aмa сум вo куќa и мoжaм и смеaм дa си дoзвoлaм и пред врaтa дa гo oстaвaм aкo ме мрзи дa слегувaм пo скaлите...

Oд oние сум штo сaкaaт и бoлни се пo хигиенa aмa зa жaл не ми е секoгaш чистo и среденo кo штo сaкaм...еднoстaвнo не се стигa...

На duffi, Skorpija25, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.312
    Добро утро! :D
    Ајде, будете се, убав ден денес, за многу години да е, честитки на сите што слават!

Јас веќе на работа - си ја сакам работата, ама не во вакви услови и ваков стандард. Мојата работа не може да се работи од дома, ама па затоа времето надвор од неа е мое, за семејството, што не е случај со мм. Тој има работно време од 24/7, иако сабота и недела не е на работа и секој ден е од 9-17 часот во канцеларија. и дома работи кога има потреба. Ама факт е дека не мора тие 8 часа да ги седи во канцеларија ако работните обврски му се завршени за тој ден. Но сепак седи, доработува нешто подзаостанато (ако има такво, а не смее да има). Понекогаш си велам дека е можеби подобро што се определив за ова, отколку за нешто што може да се работи од дома. Искрено, не можам да работам од дома, сум пробала, не ми одеше, не можам да се фокусирам како што треба, вниманието ми е одземено од триста други работи. Затоа и сакам да одам на работа.

Имаше деновиве една дискусија на радио, мислам на Сити дека беше - за еманципацијата на жената, т.е дека сме заборавиле да бидеме жени, сопруги и мајки. Имаше некоја таква тема на форумов? :^) Ако нема, да отворам :) па таму ќе разглобуваме.

За ѓубрето - секој ден фрлам... ама пластика, стакло и електронски отпад селектирам, сè друго оди во канта. Колку треба да се наполни кантата, толку, ама не секогаш е изводливо веднаш да се фрли. Не се правам чистунка, бев болна педантерија (нели Девица по хороскопот), ама се научив да прогледувам низ прсти, оти едноставно не можам да постигнам, малку ми се 24 часа. Затоа секој ден завршувам по некоја обврска околу чистењето.

Ај доста пишував... кафе?

На Val-Dim, duffi, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууууу!
    И јас сум наспана( па оттука и не наапана ко вчера). Грижејќи се дека ќе дежураме со мм зошто детено не престана да поткашлува, позитивно не изненади спиеше цела ноќ.
    Јас мислам колку ти е дозволено толку ќе си користиш. Во фирмата каде порано работев, беше строго не смееш да касниш и почитував максимално ( ама ме нервираше што цело време едни исти каснат). Еднаш во разговор со директорот му реков па ако не казнувате ќе си каснам и јас, што ќе трчам ко будала да стигнам на време.
    Лелееее луѓе значи вчера на кратко прошетав по продавници во ГТЦ, после не знам колку време. Лелеееее, лелееее ко у 20 век да сме заглавени со алишта од бувљак пазар. Брееее се почувствував толку неубаво, глупо, заостанато ко у Зимбабве да живееме. Роба од пред сто сезони, со ненормални цени. Па во ГТЦ толку кич продавници, цццццццц. Некако ко да ми стана јасно и зошто луѓе и со многу пари си одат од државава. Немам зборови со кои би опишала како се почувствував. Нешто глумиме фраери, а уствари .... Ај да не пишувам. Ај да ранам бебе.
    Поз
    Ај само здрави и живи да сме, Господ да не чува.

На duffi, kuc, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Добро утро:)
    Муабети за ѓубре а,Џубрина едни.]:)
    Како и да фрлате и чувате,Македонија се гуши и е цалата во г...на.
    Општата свест е на најниско можно ниво,а и нема систем за рециклажа,па одтаму и загаден воздух/почва/вода,и олеле мајко е работава.
    Јас овде чувам ѓубре,т.е вреќа подврзана на тераса,луксуз ми е да фрлам секој ден,10 вреќи 35лит коштаат околу 20евра.Фрлам по две седмично,а картон,хартија,стакло селектирам.И не,не е дека многу свесни овде,само има казни,и тоа жежат бааѓи.
    Во Ск,бруцошка,вакво време беше,Илинденска полна со лисја,а јас си цапкам и си уживам.Така занесена,си влегов со кеса ѓубре во полн амфитеар:bandit::tmi:.
    Убав ден,и вечна слава на оние кои ја слават:)

На duffi, Skorpija25, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За многу години да ни е денот.Одам до црква да си кренам лепче.Денес роденден на синко,15г полни,а кога ќе ми текни дека само 2.500гр се роди,сега зверче од 188см,со 85 кг:inlove:.После ќе си почастам како што е ред.Бидете ми убави и добри како што впрочем и сте:hug::*

На Val-Dim, duffi, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Нека ни е на помош денешниов ден, Св.Петка нека дава на сите здравје, среќа,љубов
    Денес моите слават, па после работа сум тамо.
    Петочки убаво расположена, а и временцево ветува, викендов незнам каков ќе биде, а и не е важно, битно дома да се биде, и да не се мисли што да се облече, косата дали ми е мрсна...:D
    Работава ми е по струка, си ја сакам ,иако некогаш ме бие монотонија,периодично е тоа
    Ко што вика рефка, одам од што си требаат пари, за живот, инаку кога не би имала потреба од финансии, би одбрала да бидам дома, да шетам, да бидам покрај децата, бар некој период , мислам дека постојано да сум дома не би можела да издржам, ама убаво би ми дошло секако.:P
    @Lejla8 нека е жив и здрав, на убав ден се родил

На duffi, Skorpija25, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @Lejla8 честит да Ви е роденденот.
    На убав дена се родил синко твој.
    Да е здрав и жив, само радости да Ви носи

На duffi, kuc, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.312
    @Lejla8 нека е среќен роденденот на синот, да е живи и здрав, само радости да ви носи!

Отворив тема, бујрун жени, изјаснете се :D ако сакате :D

На Skorpija25, kuc, Dare 31 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Шо бе штама ваму? Или ден од сабајле уште , дека петочки, па му ја киднавте?
    Дека никој не забушава :D:D:D
    :sun::sun::sun::coffee::coffee::coffee: Сонце, кафе, мераци.
    Одам по доручек, успат да си стоплам грб од сонцево....
    А иначе @Annath , знаеш, жениве се Жени, Мајки, Кралици..., домаќинки, директорки, докторки, и сопруги, и готвачки, и гушкачки на деца, и тешителки на сопрузи, и рибачки на вециња, и госпожи на театар.
    Жена рулс :muscle::muscle::makeup::makeup:
    А иначе сите не има секакви, мање више од погоренаведеното а и следнонаведното(оговарачки, мрзливки, непедантни, забушантки, Немајки, НАјмајки, изневерувачки, параспурџики, итн...итн...итн...:D:D:makeup::makeup:)

На Val-Dim, duffi, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.