Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    lele lele da mu e strav na covek da cita..dali sum stanala preosetliva ali od kolava jandza me fati..arno za tarzanov si zboruvavte..se smeev i citav..taman da vi pisam se si vikam aj da ne go prenesam moevo momentalno raspolozenie na ova mekicko tlo..pred nekoj den neznam koja me nastrvi so rasolnica i denes od maticen pravo kaj moite da si probam..utre ke go vidam skopjeto.zdravje..jes da od kola samo ama...prijaten den na site...lunicka daj da vidime sto mesese deneska.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да не си ја заборавиш закачалката, ќе ти се најде за некој капут или јакна да обесиш.:rofl:
    Не се стрви за месено уште денес утре кај мамичка.

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Од стресот уште повеќе ќе ти доцни. Одеднаш залади, месецов гаден беше. Јас обично по прв негативен тест се смирував и се` беше ко шо треба. :lol:

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    zakacalkata e za infuzija mor.:fubar::lol: nisto ne znaes..a za mesenoto nisto ne te razbrav..tuku eve ti ja drugarka mi da te potsetam za sto e. 20141209_210257.jpg

На pilenka и Daleron им се допаѓа ова.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ова со тестовите некако ми е непознато оти јас немам правено ни еден .
    Ама си чекам на гиниколог со второта ќерка.Тестот земан од лабораторијаи си пишува позитивен .Што е тука е, непланирано беше, но се случи.
    Чека и една друга жена , sирка во мојот тест и вика аа и твојот позитивен а јас па се уплашив да не сум бремена и мојот е позитивен:worried:
    Кога си излезе после плачејќи од кај лекарот, оти веќе имаше две дечиња.

На Annath, lunicka и tessie им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Па нели бараш на Луничка месеното да го видиш! Не се стрви ти викам да не ти се пријаде како туршијата.
    Да ти кажам имам ваква закачалка на работа капути бесам не знаев дека е многунаменска.:D

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    znaci ne znaes za noviot proekt na vladata???.."koristete povekenamenski proizvodi"

На Annath, lunicka, pilenka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Женииииии имам идеа за добар секс вечерва (нова поза).
    muskarac-i-zena-humor.jpg

На Bozica1980, Annath, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    гледам јас денес ти бајаги работна си била:D:D:D.
    и пак пијам кафе и пак ке ме засркнеш.:):)

На tessie, Annath и Daleron им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Ако се смилува вечер ќерка ми да слика,може,ќе постирам мојов вади матни слики како од матна вода.
    @galapce дојди си кај мене,ќе те чувам ,ќе ти варам какао,ќе месиме и заедно ќе јадеме.Кога ќе дојде време за породување и тоа ќе го направам.:D
    Што убав денов излезе имавме и малку сонце:sun:.
    Ова не е нова поза ова е поделба на работа.Нова поза ви е една нога на лустер друга на плакар.

На mal.ecka, Annath, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.161
    Да си идеш на гинеколог, веројатно циста е... така јас се упрпав кога имаше малиов мој 5-6 месеци. Ми каснеше месец и пол. Се чудев што може да е, со негативни тестови, отидов на гинеколог, ми кажа дека имам циста, кога-тогаш ќе пукне. И би, добив. Ама кој страв го јадев, дека ем со прво дете, ем царски породена...

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Нека не ве чуди закалачката за инфузија, мајка ми кажуваше дека на интензивна нега на кардиологија шетале бубашваби по тоа шкафчињата таму :x...

13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    fala bogu toa nema..moze vi zdosadiv so bolnicava no neli site si pisuvame toa sto ne opkruzuva..se ima samo tarzan nema..dobro osven maz mi koga doaga.:smirk: ..lunicka kako bi edno kakao sa tobom :inlove: maso svi..samo da ne ste vo beli mantili:sweat::D

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Ма да!!!
    Нема да бидеме во бели мантили.[​IMG]

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Да ве поздравам и јас. Не ве нудам кафе, од кофеинот да не добиете несоница па да споделам од мојава порција лубеница.
    20141211_172058.jpg

Туку најдов решение за утринските мачнини.
    Сега спијам до пладне и одма друго е :rofl:

Мојов ми вика кога ќе се селиме не мора за ништо да се грижам, само ќе ме пресади:f:

На bittersweet, Lella, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    zeni da ve prasam nesto pa mozi ce dobijam nekoj sovet sto da pravam kakvi tableti da pijam ili nesto drugo:(
    pri sekoje moje dobivajne mene glavava po 2-3 dena bez prestan me boli ..dafalgan tableti pijam po 5-6na den badiala isto kako da se nemam nisto napijano
    dali ima nekoj posebni tableti za ova cudo

17. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    @zalosna јас пиев вентор,ама ме опоменаа под итно да го прекинам бидејќи го оштетувал црниот дроб (не знам колку е точно).
    Сега пијам кафетин не се добри како венторот ама ја значително ја намалуваат главоболката.
    Овие ти што ги кажуваш не ми се познати,ама прочитав дека се на база на парацетамол,можеби треба да побараш појак аналгетик :).
    Од бабини лекови ниту еден не ми помогнал ;)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    За изразито силни болки пијам нимер.Кога се помали и со кафетин и аналгин поминувам.

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Боже мој. Закачалки со инфузии и лубеници во сред зиме и се тоа на едно место? ОК. Добро ви дошла јас пијана. Дајте што пие друштво еј! И сакам, мои су другови да ми ја пее некој. Ќе му лепам марки :lol:
    Жени болна е легнала џанам ми е приказната. Не ми е арно, ни вино помага ни ништо. Дај да удри парацетамолот на ниво, утре ми стига прва тура гости. Ваква за кај сум? Кој ќе ги чека?
    Нема машка рака на гола снага. Ни маж ми не е дома, поулавев. Каква машка рака, од нежни маженца исто како женска рака, па не се ни нафаќам. Треба некој рудар, или пожарникар(љубов моја непреболена) да барам. Вака не ја бива ама ич.

На tessie, bittersweet, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    zalosna незнам колку години имаш... ова 34 изгледа се години... но истиов проблем го имав и јас во еден период од животот! Мислев главоболки ко главоболки, нели сите ги имаме повремено?!! Секој месец 2-3 дена пред месечниот циклус имав силни главобоки и пиев по 3-4 кафетина на ден. Помагаа привремено 1-2 часа, па повторно главоболка, повторно таблета... Таблетиве што ти ги пиеш - дафалгам се уствари парацетамол и не е за чудо ако не ти помагаат - премногу се слаби за главоболки!!! Пробај со некој друг аналгетик - caffetin, parafen, ketoprofen, ibuprofen... Но, пред се потруди се да ги откриеш причините за главоболките т.е. отиди на гинеколог и кажи си за своите главоболки!!! Кај мене излезе дека се поврзани со хормоните, т.е. со хипофизата и пролактинот, па пиев таблети Brоmergon и проблемот исчезна!!!
    zalosna - поздрав до тебе и сличните на тебе женички и што побргу да Ви исчезнат месечните главоболки!!!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.