Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Читaм зa хoнрoкрем и ствaрнo не знaм кoј дoзвoлувa вaкви реклaми дa се вртaт пo нет.
    http://live365.services/go/click.php?key=kixx5slmpob7icmdbyj8
    Тoлку сoвршенo штo те терa дa прoгуглaш. Ниту пoстoи тaкoв сoпственик нa aптеки, ниту тaкoв др ревмaтoлoг. Стaвиле лoгo нa Министерствo зa здрaвствo... Кoментaри демек oд нaши луѓе, a првo штo пaѓa вo oчи е декa си кoментaри се нa кирилицa. Пa еве кaжете ми дaли сте виделе нa ФБ сите дa кoрoстaт кирилицa. ..пa и изразувањето литерaтурнo, без грешкa. Еден ист коментар и сaбaјлевo вo 8 и сегa вo 21, беше демек пишaн пред 2 чaсa.
    Мoже ли вaкa дa се зaмaјувa нaрoд?

На ♡BuBaLe♡, Dust, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    ^Ќе и го копирам на мајка ми твојот коментар. Мислам вчера и она читала и спремна беше да нарача. Баш да видам дал за ова станува збор.

На ♡BuBaLe♡, Annath, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Честитки, да сте вечни и среќни.

WOW.. Прекрасен. Штета нема веќе свадби на блиски да облечам нешто вакво. Може кога ќе мажам син :rofl:. Ова мотив да одржувам линија.

Честитки за синко.

Едит: Сега видов дека сум пишала мажам, мислев на женам син :rofl: Толку ме збуни фустанот.

На ♡BuBaLe♡, Annath, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Женски фала ви на сите. Да си дочекате поубави моменти !
    Витаминке, таа сум. :$ :D

На ♡BuBaLe♡, Ano, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    @lunicka cestitki za sinceto
    @LadyC vekoviti da ste ,i jas so pogled te barav na tv i na site doma se falev ee onde imam edna prijatelka

На душленце, ♡BuBaLe♡, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.598
    Цел ден ве читкaм aмa вредницa бев низ куќи и немaв време зa пишење...

Дoчистувaв штo не стигнaв вчерa..
    Се aктивирaше кaминoт зa првпaт гoдинaвa...дoмa милинa...целa куќa згреaнa...

Сoбирaње и перење тенки јaкни...чевли и плaтнени пaтики истo тaкa...
    Нaгoре нaдoлу кoјзнaе кoлку килoметри пo скaлите нaпрaвив...
    И пеглa зaигрa...
    Дури и пoмoгнaв oкoлу лектирaтa нa ќеркa ми...

Нa крaј мaлку време зa
    себе-тинтрaње...

Oблекувaм пижaми и прaвец в кревет...нoвa училишнa сменa...ќе се стaнувa вo 6 и 30 oвoј месец...

Се читкaме зa некoлку часа

Дoбрa нoќ!

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Ај некоја нека даде инстаграм профил од креатоката на фустанот кој и се допаѓа на Јуле.
    Фала.

На Annath, Lejla8, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.505
    Допаѓања:
    260.709
    Еве:)
    https://www.instagram.com/emiliexclusivedesign/

На ♡BuBaLe♡, Annath, manja666 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.106
    Здраво девојки :f:
    Се помалку и помалку пишувате во последно време :^)
    Се намали бројот на лепотици активни на +/- 40, а да не зборувам за дечковци...
    Само @Peco не дружи... Формулата заврши пред два часа, а уште го нема :^)
    Мислам дека е „бедиран“, неговиот фаворит не зема шампионска титула :D

@lunicka со среќа вработување на синчето :d:
    Полека, полека се ке се среди во животот, само треба да се има трпение... и нерви за се да се преброди :nod:

@referentka комшиска собировка? Кај мене во маало одвај „здраво“ се вика, а не па пастрмајлии да се печат!!! Така е отсекогаш, ми кажа свеки... На времето сите семејства од улицата биле „фаци“, кој од кој понадмен, кој од кој на поголема функција (facepalm)... па не се дружеле! Така е останато и денес, и покрај тоа што структурата на соседите е 90% сменета :tmi:
    Еве, тука ке си кажам... Во 29 години едно кафе немам испиено со соседи (facepalm)
    Упс... Лажам, пијам кај свеки, она ми е прва комшика :D

@Dust враќај се ваму... :hug: :hug: :hug:
    На сите од +/- 40 ке ни недостасуваш, зар не ти е жал за нас?

ПС Попладнево ја дочитав книгата од 600 страници што не можев да ја држам со една рака... Сега не сакам да почнам нова книга, уште сум под импресии од супер интересниот трилер „Ученикот“ :tmi:

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.069
    @Val-Dim стварно. А MrRight каде е? Не сум во тек многу.

Нешто слабо сон. Синко од кога заспа а мене ме фати грло, па ми стана ладно пуштав клима. Фала богу завршија овие избори, ајде сега нека покажат нешто. Воопшто,,кога има избори ме нервира се-де плакати, де реклами по тв, звонење на врата..... Можам да кажам дека сум среќна што не зависам од партија.

Друго, ми се враќа пак апетитот навечер. Среќа што не качувам килограми (ама не ни спуштам:D).
    Маж ми правеше компир манџа за ручек и пошто и двајцата знаеме дека не ја прави убаво одложувавме да јадеме до 18ч, со сила сркнавме малку-демек не сме биле гладни и веќе во 20ч ги дојадовме ем пастрамајлиите од вчера, па и корнфлекс јадовме па и банана со нутела :x

На Val-Dim, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    @lunicka нека му е со среќа на синчето
    @LadyC нека ви е со среќа и вас

Фустанот освен горе корсетот надоле не ми е убав, too much ми е вака, барем до средина на надколеница да има постава. Го зирнав и профилот, многу џиџани ствари, па тоа китки, па тоа пуфкасти елементи, па светки :x Има и убави модели ама повеќето ми се многу нападни за мој вкус.
    Да не сме комшики? :D И во мое маало е исто. Имаме чат-пат по некое здраво и толку, кафе пиење - бог да чува.

На Val-Dim, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    D.utro
    Ajde deneska jas da ja otvoram tezgata.
    IMG_0741.JPG
    IMG_0787.JPG
    Ubav den na site :sun:

На ninavila, sanjaeva, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  13. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Добро утро..Си легнав со болка во градите а богами и на грб ја чувствував а се разбудив пак со таа тапа болка..Сварив кафе и така до 8 часот има време да лежам, да го испијам и да се надевам дека болката е минлива..
    Сепак сватив дека многу сум нервозна и тоа се рефлектира врз здравјето..Причини милион..Големиот пак без работа(збора многу,исправува криви дрини,пак по старо)..
    Вип четврта недела детална сметка не ми доставуваат и морав да поднесвам ново барање па нервози таму и фино лепо се јавив на оператор па ги однесов у три лепе п*м..оти ме возат сите и се лопови и имаат иритантни вработени и при тоа не и го кажав името и презимето (иако добро го знаев, сепак не сум клетник иако вриев од бес)..
    На работа ќе воведам нов однос..Од сега муабет само за времето(исклучок само една колешка)..Морам да се заштитам од непотребни но разорни нервози..
    Список на борч и потреби напраен уште плата за некој ден да се префрли..Ја има па ја нема..
    Денес лудница најавена ќе има на работа па уште да ме пуштат да возам..Можеби и подобро е така барем ќе бидам надвор од нервозите еден час најмалку..
    Имајте лесна работна недела..

На sanjaeva, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај добро утро, денес во најава сонце, јас втора смена на работа.
    Ај сега еден коментар, навистина ме интересира зошто нервозата кон одредена компанија, фирма итн се истура на вработените во кол центри, наплатни пунктови, шалтери и сл, зарем мислите дека ако се извикате таму освен што вас ќе ви помине нервозата, а на некој што ниту го знаете ни познавате ќе му ја отерате цела фамилија у триста ќе ви помогне во некоја спорна ситуација? Тие личности се најниската скала во компанијата и веројатноста да успеат да убрзаат или остварат некоја ваша потреба е минимален, поточно скоро на нула. Да сега ќе речете дека за тоа тој зема плата, ама ставете се на негово место, верувајте ми не дека не сака, не може да ви помогне, со тоа што ќе се извикате само му правите да се чувствува како боксерска вреќа.
    Извинете за долгиот пост посабајле ама морав да искоментирам.

На ♡BuBaLe♡, Lejla8, stetoskop и 11 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.598
    Дoбрo утрo!

Се oбидувa сoнце дa прoбие и кaј нaс...
    Синкo нa брис требa дa гo нoсaм пa нa рaбoтa дa oдaм...
    Се јaвив декa ќе зaдoцнaм...

Ич не спиев нoќескa...дoбив вчерa пa бoлки и нелaгoдa целa нoќ...
    Више срече други пут т.е вечер...еве кaј е зa брзo ќе се стемни:)

Убaв ден и леснa рaбoтнa неделa

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.394
    Добро утро !!!
    Кафица на мени најубаво ми е кога пијам сама и си уживам во тишината нема мамо кај е ова ,кај ми стои она и сто пати стани и после кафе си пиел...
    Сонцево милина но има кога сите се наработа ,викенд ќе дојди ќе истури кога човек сака да шетне..
    Дете испратено на школо се сменаа овај месец,маж испратен на работа јас сега заминувам ...
    Убава работна неделаа!!!

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    E14170A6-2F7F-436C-A8C0-FB123F5A290C.jpeg Утро.Понеделничко па и не знам колку е добро:sweat:.Главава ми е тапан,децава секогаш вриштат од плачење во Понеделник,ваљда дека се навикнуваат за викенд со мама и тато заедно,и сега малце шок:worried:.
    Имајте убав ден(highfive)

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добро утро.
    Ви благодарам на сите кои ме спомнавте изминативе месеци - и вие мене ми недостасувавте :hug::hug: Не ве заборавив, ве читав колку што имав време.
    Бидејќи некој горе имаше веќе почестено, јас ветувам утре ќе почестам, а и убав повод имам ;)
    Овде ништо ново, работа-куќа-деца и обратно. Од денес сум дури 3 дена на одмор, па да се видам малку кај сум, да ја подсредам и куќава колку можам.
    Имајте убав ден :hug::hug:

На Val-Dim, WORRIED.BT, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Кога било која од вас овде ќе си ја отвори душата и излее болката, на крај памет не ми паѓа да анализирам одредени (попатно споменати) постапки или одлуки вон контекст. Кога човек е во таква фаза од живот емоцијата е пред рациото. Разбирам. Понекогаш добивам желба да напишам и ЛП со совет/мислење/утеха, но најчесто не го правам повторувајќи си дека непосакан совет најчесто е непожелен совет. Затоа обично останувам само на желбата секој од вас да си го пронајде мирот во душата.
    Лично, овде (најчесто) пишувам кога сум во убави периоди и во добро расположение, но не заборавам дека не кај секој е така.
    Иако утрово сакав да го почнам постот ко Дедо Мраз on steroids gettin' laid (©Phoebe Buffay), еден пост ме пресече. :(

Добро утро на сите. Денес ми е недела. А вас ви посакувам...

images(38).jpg

@LadyC честитки.:f:

На bittersweet, Val-Dim, sanjaeva и 22 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Добар ден!:coffee::coffee:

Маж пречекан и испратен со сите редови.:P:D
    Си велам во трка по пари и подобар живот некогаш ги испуштаме најбитните мигови во животот, кои не се повторуваат.Само за подобро утре.
    Вчера убаво го истеравме денот, го искористивме сонцето за малку шетање со најмилите. Да потрае уште малку овој сончко со заби.
    Неколку пати го носиме малиша на утамици овие месеци. Да се учел на принципи од мал вели татко му. :D

Оти мајка ми ми се во комшии, па со други не се ни обидувам да се доближувам. Моментално се претежно млади брачни парови околу нас со мали дечиња. Веројатно со дружба на децата, ќе дојдат и комшинските собиранки.
    Се додека е во граници на нормала ми е сосем океј. Би им правела и пастрмалии како Рефка.:D
    Сакам убави дружби, кои не се усилени и од корист. :)

Допивам чајот и да го фатам денот.:coffee:

@LadyC честитки , да бидете вечни и благословен!.:inlove::hug:

@lunicka честитки за вработувањето на ергенот, многу ми е мило. Заслужуваш многу, баш сите коцки до една да се наредат!!:hug::hug:

На bittersweet, do-re-mi, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.