Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.315
    Добар ден од мене, и јас да се јавам на рапорт :D

Работно денес посабајлечки, па сега да се земе здив, со кафе.
    Честитки Лејди, да сте среќни и долговечни. Честитки @lunicka за вработувањето на дечкото, знам дека не сакаше факултет да запише, ама ете, работа ќе си има.

Викендов ем не го осетив, ем се уморив дополнително...саботата по родендени, ама ако, само за убави работи да се собираме. Вчера сама дома со деца, значи побудалев, оти сите обврски ги оставив од саботата бидејќи мислев дека мм ќе е дома, па ќе завршам се, ама планот не ми излезе по мое. Додуша, скоро се' завршив, иако одвај, да беше мм дома, ќе беше многу побрзо.
    Како и да е, ме чека таков период, бидејќи е турбо со обврски, па морам да се навикнувам.

Се изнапишав, а ништо паметно не кажав :wasntme:

Се надевам дека понеделников не ви е многу напорен...убав сончев ден, ама ветров носи се' пред себе.

Уживајте!

На bittersweet, do-re-mi, eli25 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    Поздрав од мене.
    Осмицата ја извадив,после еден саат мачење,препотување на д-р и сестрата бидна.Се испокрши на сто парчиња...Имам и и 4-5 конци...:(
    Добив пофалби од докторот за храброста иако на почетокот му реков дека се плашам..,
    Сега само да помине со лесно овај периодов додека задрави местото оти и со тоа си имам лошо искуство...

На bittersweet, do-re-mi, LadyC и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.714
    На здравје Мареане, поминало. Пак брзо, кај мене траеше 4-5 саати:sweat:. За зараснување да не те секира ако имаш дупка неколку месеци. Бавно оди зараснувањето, ама најстрашното биднало:).

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Мене сите 8ци ми се извадени,и тоа само што беа дофатливи со клешта,седнував на стол.Мислам дека нема корист од нив,може само штета т.е да притискаат и да ги искриват другите заби, @Annath нека ме исправи ако грешам.
    Кај мене одеше брзо вадењето,и после јазикот цело време ми одеше накај тоа кратерот(facepalm)

На bittersweet, mareane, Jas! и 10 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Како народ не сме ич културни (и точка :!:...што би рекла една членка:D:D)
    Ни јас не сум културна во 50% од случаеви, а останатите 50% се трудам да се вклопам за да не бидам ќурка:envy:

Обожувам жени со манири ,сексипил и интелект кој во пакет со убав надворешен изглед дава производ од кого несвестица може маж да го фати:drunk:
    Кога ќе сретнам таква, настојувам да ,,фатам,, дел од ситници и да ги задржам за себе како вредност:f:, како пример !
    Некои работи НЕ се учат, се стекнуваат од мали и се надоградуваат во текот на животот.
    На 30 години НЕМОЖЕШ да го стекнеш ,,она,, :nod:.
    Глумењето пак уште полошо изгледа а и многу краткотрајно е:lol:

П.С.
    Сретнав вистинска дама.Очи ми испаднаа по неа.8-|

На bittersweet, MacenceEna, do-re-mi и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Каде ја сретна Рефке, да ја сретнам и јас.
    Убав опис горе за вистинска дама си дала, но постои ли со се тоа.

На eli25, Jas!, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Помлада е од мене некоја година, значи има 40-тина.
    Ја знам одамна, ама ретко се сретнуваме сега, секој на своја страна.
    Ама кога ќе ја сретнам, ме потсетува дека сум машкуданка:rofl:

На Jas!, sanjaeva, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Тое е жена која ти ја допаѓаш, не вистинска. (Ама зацепив криви дрини да исправам).
    Сории за вистинската.

На eli25, Jas!, sanjaeva и 3 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Така е.
    Секој различно перципира.
    За некого машкуданката е жена на неговиот живот:D

На eli25, Jas!, sanjaeva и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Таман работа ако сите жени се исти. Но манирите се фина одлика и кај "машкуданката" и кај "дамата".
    Добри сте? Пиев кафе со лед, не му давам на летово да си оди.

На bittersweet, LadyC, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    И права дама

На LadyC, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мм сакал дама, цел живот тоа што го барал е дама, а си доби жена на која ама ич не и е проблем да засука ракави и да брцне во сите ....... за подобро утре. Сакам да сум дама со сите салтанати, а не дама за пред луѓе а амал за дома. А такви ко ќе видам на улица им завидувам што имаат време, можност и прав човек до себе

На LadyC, Val-Dim, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Јас под поимот дама сеуште перципирам лејди со црн шешир со перја или евентуално бунда :D
    (Ви се умешав у муабетот како грчко радио)

Добар ви ден лејдис енд џентлмен што би рекла Битер од далечната Аустрелија.
    Како сте понеделнички ? 8) На мене секој ден ми е ист па малку сеир да терам.
    Уствари и не ми е , сакам викенд кога мм е дома цел ден , по опуштена сум , можам и да поспијам повеќе а тој е со бебе.

Настинав , и очекувано кога на долна маичка се шетам по дома , топло ми е , па ќе ми заладе се облекувам на саат време а потоа пак соблекувам блуза или тренерка.И се така по цел ден.

На bittersweet, LadyC, eli25 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Јас од неколку ,,дами,, се имам крајно разочарано коа им ја видов лошата страна. Не верував дека така ниско паѓаат, такви зборови и навреди користат, таков муабет прават. Нели дама, остани си дама и во кризни моменти, не паѓај на ниво на клошарка.
    btw нели жените треба да се 3во1, дама пред народ, домаќинка во кујна и она третото, го знаеме сите :lol::lol:

Коа би земала многу голема плата сакам мм да не работи ништо. Што убаво ми беше денес, јас на работа он дома. Коа се вратив ручек готов, топло, кафето на маса. Јас дома седната не се гледам, и доста ми беа 2 години досадување, гарант ни он не се гледа ама би сакала вака ко гостинка да сум дома коа ќе си дојдам се средено, зготвено да е, да одморам малку и да шетаме послето. :angel:

На bittersweet, BoyL, do-re-mi и 26 други им се допаѓа ова.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Заврши работниот турбо ден и остана опашка за утре да биде пак турбо..
    Јас сум машкуданка но во срцето дама..Во контекст на муабетот..@EuHenia ретко си дозволувам да ми пука филмот но кога фирма како Вип ќе ме кради три месеци по 1500.00 мкд е богами ќе бидат отерани у три лепе п.м..Ова фигуративно беше кажано во афект, но јас после толку недели малтретирање, висење во нивните салони, јавување во кол центарот, некни со претходна најава дека штом се снима муабетот и нагласок операторката да ми извини за испадот-значи си кажав се што ме малтретираа заради нивна грешка и побарав ова да се пренеси таму каде што е потребно и секако им нагласив дека се размислувам дали воопшто да продолжвам договор со нив.Дотичната вработена сограѓанка одбив да ја посочам со име,презиме.Си барав само правда и враќање на парите.
    Секако дека не пцуев и не вреѓав како кочијаш и нагласив дека совршено се воздржувам да направам испад и сцена иако според моето мислење како фирма заслужваат..
    Пак се изнервирав..
    Отидов да подгревам ручек..

На do-re-mi, LadyC, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    178.530
    Добар ден иако е темница :)
    Кој сака кафе?

На bittersweet, LadyC, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууу! Јас сакам кафе, таман сега најадена. А како ми се спие да знаете. Ноќеска бебе со тт, па си дежурав.
    Денес по лекари и зошто сум неорганизирана( ова културно ко за дама), а реално сум забегана:D, не сум видела во колку саат е закажано ( а цел месец не стигнав да ѕирнамво упатот) кога видов за 25 минути треба да сме таму, а ние дома. ХПЛ ( воедно поздрав до Пупи, ја нема)
    Инаку денес ми е недела, зошто се фарбав, па сега ќе средувам брк и нозе. За веѓата да не се секирате, ја растам:D:D:D
    А решив уште 2 кг. да пробам да симнам. И нормално не сум почнала да вежбам.
    Поз

На LadyC, VladeMila, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И јас сум за кафе.. да се подсмирам малку...:nod:

Добро бе, ќе поведе ли конечно некој ред за запрежниве коли во сред урбана градска средина:!:

Мртва темница... од нигде никаде излезе пред мене:^)...за малку у весник ќе ме имаше (facepalm)

На Petar80, bittersweet, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.564
    Сакам да сум таква жена ко што опиша Рефи, ама не сум.
    Мушкаданка сум, во секој поглед.
    И пис на јазик и на изглед не сум ништо поарна.
    Да сум ах фрагилен нежен цвет...но не сум.

Сесил, за така ко што велиш има решение. Да работите уште толку за помошничка да плаќате.
    Има и такви во државичкава во која се жалиме дека е беспарица...

На eli25, VladeMila, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Здраво друштво.Цел ден без интернет,сега пред малку го пуштија,како отцепени од светот,небаре со интернет се родивме.Дури немаше ми фалевте,неоти имам што да кажам,,но тука да сте:rofl::*:hug:.Засукав ракави,психотерапијата во целост да ја истерам,работна,да исфрлам негатива од викендот зезнат,уште да имаше со кој да се искарам,па и да си поплачам,склет да ми помини,ама нема,не ми се ни мм,ни синко криви.Сега капната од рмбање,туш да манам,па кафенце,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:повелете,со друштво ми е послатко:).

На bittersweet, do-re-mi, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.