Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Сакам кафе и се останато, сакам да сум дома а не на работа, ама еве пијам кафе на биро и си мечтаам за детето кое кај моите се утепало од плачење по мама и тато. Ми фали и мене, некој погоре кажа од ова трчање по пари и работа си ги запоставуваме најмолите

На VladeMila, mareane, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    106.435
    Добра вечер
    Боледувањето ми продолжи. Денес пак инфузии на синко, тт и бронхит на ќерка, па анализи, резултати, рецепти, прочешлување по цел град за да најдеме антибиотик, крај на месец, на позитивна нема, на приватно цената 6 дупла а болеста не чека до први :@
    Јас фурам со втора доза сумамед, имунитет ми е мноогу во минус, место подобра јас со полоша болка во градиве сум и кашлање како звук за халовин :worried: плус и алергија и лицево и очиве ми се ко од хорор филм :tmi:;(
    Битно голема работа завршив во една институција, а како и после колку време и со колку молење за нешто што е три минути и им е работа за плата, поарно во темана испукајте се да пишам :punch::punch:
    @mareane ајде потешкото помина, јас 3 те осмици ги вадев оперативно уште пред да ми изникнат а последната изникната со кршење со триста чуда.
    Сега јадење со цевче три дена :D:hug:
    @Lejla8 среќен роденден на синко
    @lunicka честитки за вработувањето, сега за свадби, како шо е редот
    @Jas! спремив виното и чекам објавата :D
    Ако друг некој имаше повод за честитки а сум пропуштила, рачунајте ко да сум честитала, од срце се радувам за се убаво тука, како што тагувам кога има лоши пригоди. Дај Боже да ги нема!
    :hug: за тие што им треба!

На bittersweet, do-re-mi, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Денес една дама како од описот на Рефка помина пред канцеларија. Не знам нејзе како и беше ама мене склет ме фати. Ракавици, шал, шешир над фризурата, наочари, костимче, чизми, ташна...
    Го буцкам колегата, као види ...
    "Што ќе гледам, оваа од петокот после работа се мислела што ќе облече денес" :rofl:

На bittersweet, Annath, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    78.211
    Понеделнички, болна. Ако по понеделник неделата се познава, го обрав бостанот. Срце ми лупа ко на заљубена тинејџерка. Главоболка, затнат нос, зглобови ме болат, валда и температура ќе качам до попосле. Ни кафето неможев да си го испијам дури.
    Ни ми се јаде, ни пак вода ми се пие. За ќотек сум.
    Ама да си признаам, спиев две вечери со отворен прозор. Крива сум си. Парното пуштено до касно, ко стигнав дома ко во сауна да влегов. Отворив прозор и не го затворив.

За заби несакам ни да мислам. А наскоро пак ќе треба да одам на забар да ги сменам пломбите.

Не сум ни машкуданка, ама ни дама. Иако пијам чај со кренато прсте :P
    Уствари не ни можам да сум дама, мразам шминка. На последен ден на ова работно место, од толку прегратки, сакото целото пудра ми беше. А и штикли не носам, имам повреда на нога.
    :makeup: само во ептен посебни пригоди.

]:) се испожалив. Се молам да заспијам више. Се мразам кога сум болна.
    Не знам што да си пуштам на нет, па политика читам.

На bittersweet, Annath, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    Ама навистина..
    Или три дена слага гардероба или има 80м2 плакар со се и сешто па без мака одбира.
    Еве јас лично..немам многу гардероба,и таа што ја имам е еднообразна-се со се оди,купувано за да можам са се сложам.
    Претежно црно со парчиња во боја за да го разбијат црното.

Им завидувам на жените кои можат да си дозволат толку гардероба колку да не стојат пол саат пред плакарЧЕ.

Ама ај да не се жалам..да ја спомнам познатата македонска "Чути има и бетер"

На Annath, VladeMila, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    можеш да му кажеш на колегата слободно дека имаш една виртуелна познајничка што го обожава. Ваков коментар, од машко, одамна не сум слушнала :D

На Annath, VladeMila, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    100.316
    Рени, не е само големината на плакарот... едноставно не секоја жена може да се замисли да оди по улица со шешир, раквици, бунди, крзна, чуда. А тоа не значи дека не е дама.

На bittersweet, Annath, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    Поимот дама секој различно го толкува,према свои стандарди,веќе Петар нели не научи:D
    Муабетот ми беше не за бунди и шапки туку за убаво дотерани.
    Пиц:!: дотеруванка.
    И фриз и средена и дотерана.

П.С.На работа имам колешка која се облекува ептен едноставно,и секое парче си има "ред".Ама кофа ќе ја видиш -остава впечаток..зашто секое парче е бренд и "спие" на неа.

На EuHenIa, Annath, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Гардеробата претежно ми е црна,години црно носев ,па кога ќе отворам плакар како онаа од Адамс фемили-Мортиша се осеќам.Две блузи од Кам по 200ден,купив,една црвена и една циклама,доста е да разбие монотонија:rofl:,и една кошула црвена со која бев на свадба.Сакам да сум средена,но за каде?за подома,вака сум си дама со тренерки(facepalm):tmi::rofl:,и да сакам убаво средени жени,како таа што ја видов пред извесно време,да ти е мерак да се свртиш по неа:)

На bittersweet, Annath, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    100.316
    За секогаш дотерана согласно со годините и конструкцијата на телото, плус коса средена и јас сум ЗА апсолутно. Посебно па жена која работи во институција, има позиција... секогаш се грозев кога ќе видев професорка на факултет размакната мислиш на излет пошла или натегнала некое костумче кога мајка и била мома|(. Фризура, средена коса... што е тоа:^).
    Тоа никогаш не успеав да си го ставам во глава. Можела да стигне до таму кај што е, не можела асално да се исчешла.

На EuHenIa, Annath, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ај здраво живо.

Машкуданка не сум,а дама од кај да знам јас,тоа другите треба да кажат кога ќе ме видат.Низ годиниве не сум експериментирала со стилови,со исклучок што во последно време почнаа хеланки,тренерки и патики да ме интересираат.Многу убави спортски модели има,а дека јас како вежбачка со долг стаж од една година :D.
    Сабајле тоа што ми дојде,тоа облекувам,најбитно ми е косата да не ми е мрсна и да ми е средена и дискретна шминка.

За карактер еднаш одамна ми кажа еден човек дека сум го потсетувала на,,железна рака во плишана ракавица”.;)

На bittersweet, do-re-mi, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    За на работа се средувам.Нема збор за тоа.Цел ден сум со луѓе и колку и да кажам дека гардеробата не е битна,сепак друг е филингот кога си среден,самодовербата сама си доаѓа,а битна е кај луѓето кои работат со луѓе.

Али..за до КАМ...посебно кога ба пола матење ќе ми прифали на пример пециво..ауууу:o...можам да уплашам човек|(.
    Со развлечени тренерки,со по некоја флека и со одврзани патики:lol:

На bittersweet, EuHenIa, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    102.432
    Јас и да сакам и да имам ,што ќе ми е шешир за работа во рудникон.Дури и смешна ќе сум.
    Малку сум скептична за тие толку натоварени,сакам леснотија на носењето ,минимализам,она познатото мање је више.Квалитет одалеку се гледа...ама кој може да си го дозволи тоа...мислам има ,јас не сум од тие.
    Мушкаданка што знам дали сум,не знам што точно ви означува тој збор.Би рекла обична.

Дајте некој предлог за фризура средна должина,сакам бобов да го средам ,се расчаталил на сите страни.Ама боб не сакам ,тежок ми е за одржување.
    @mareane сестро со дупка во устата,(тазе како мене) дојди да те гушнам..:hug:
    Бубале не ти советувам да пиеш дупла доза на Сумамед.На слезината и треба 6 месеци да се оправи од лекот...

Последна измена: 30 октомври 2017
    На duffi, MacenceEna, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Ќе пиеме кафе или ќе се понашате како +/-65? :swear:

На Annath, VladeMila, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Ќе вариш или да варам??

На Annath, Jas!, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    176.141
    На EuHenIa, Annath, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    86.471
    Дама што е тоа :?: сакам и практикувам да сум средена ,гардероба носам во сите бои и за кафе и јас ќе прашував ама Сања праша пред ...мене туширана сум и се разбира кафе ќе се пие...
    image.jpeg

На bittersweet, duffi, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Знаев дека нема да откажете.
    За сите по едно ајде
    20171030_215323.jpg

На duffi, Annath, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Дајте сега и некој трач со кафево, |(
    На голо не иде:angel:

На duffi, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    176.141
    lazickava @kuc za sto e?
    nekoj sutlijas ,puding,sladoled da ne ima?

На Annath, mareane, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.