Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Сакам кафе и се останато, сакам да сум дома а не на работа, ама еве пијам кафе на биро и си мечтаам за детето кое кај моите се утепало од плачење по мама и тато. Ми фали и мене, некој погоре кажа од ова трчање по пари и работа си ги запоставуваме најмолите

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добра вечер
    Боледувањето ми продолжи. Денес пак инфузии на синко, тт и бронхит на ќерка, па анализи, резултати, рецепти, прочешлување по цел град за да најдеме антибиотик, крај на месец, на позитивна нема, на приватно цената 6 дупла а болеста не чека до први :@
    Јас фурам со втора доза сумамед, имунитет ми е мноогу во минус, место подобра јас со полоша болка во градиве сум и кашлање како звук за халовин :worried: плус и алергија и лицево и очиве ми се ко од хорор филм :tmi:;(
    Битно голема работа завршив во една институција, а како и после колку време и со колку молење за нешто што е три минути и им е работа за плата, поарно во темана испукајте се да пишам :punch::punch:
    @mareane ајде потешкото помина, јас 3 те осмици ги вадев оперативно уште пред да ми изникнат а последната изникната со кршење со триста чуда.
    Сега јадење со цевче три дена :D:hug:
    @Lejla8 среќен роденден на синко
    @lunicka честитки за вработувањето, сега за свадби, како шо е редот
    @Jas! спремив виното и чекам објавата :D
    Ако друг некој имаше повод за честитки а сум пропуштила, рачунајте ко да сум честитала, од срце се радувам за се убаво тука, како што тагувам кога има лоши пригоди. Дај Боже да ги нема!
    :hug: за тие што им треба!

3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Денес една дама како од описот на Рефка помина пред канцеларија. Не знам нејзе како и беше ама мене склет ме фати. Ракавици, шал, шешир над фризурата, наочари, костимче, чизми, ташна...
    Го буцкам колегата, као види ...
    "Што ќе гледам, оваа од петокот после работа се мислела што ќе облече денес" :rofl:

4. malerozna

malerozna Форумски идол

Понеделнички, болна. Ако по понеделник неделата се познава, го обрав бостанот. Срце ми лупа ко на заљубена тинејџерка. Главоболка, затнат нос, зглобови ме болат, валда и температура ќе качам до попосле. Ни кафето неможев да си го испијам дури.
    Ни ми се јаде, ни пак вода ми се пие. За ќотек сум.
    Ама да си признаам, спиев две вечери со отворен прозор. Крива сум си. Парното пуштено до касно, ко стигнав дома ко во сауна да влегов. Отворив прозор и не го затворив.

За заби несакам ни да мислам. А наскоро пак ќе треба да одам на забар да ги сменам пломбите.

Не сум ни машкуданка, ама ни дама. Иако пијам чај со кренато прсте :P
    Уствари не ни можам да сум дама, мразам шминка. На последен ден на ова работно место, од толку прегратки, сакото целото пудра ми беше. А и штикли не носам, имам повреда на нога.
    :makeup: само во ептен посебни пригоди.

]:) се испожалив. Се молам да заспијам више. Се мразам кога сум болна.
    Не знам што да си пуштам на нет, па политика читам.

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ама навистина..
    Или три дена слага гардероба или има 80м2 плакар со се и сешто па без мака одбира.
    Еве јас лично..немам многу гардероба,и таа што ја имам е еднообразна-се со се оди,купувано за да можам са се сложам.
    Претежно црно со парчиња во боја за да го разбијат црното.

Им завидувам на жените кои можат да си дозволат толку гардероба колку да не стојат пол саат пред плакарЧЕ.

Ама ај да не се жалам..да ја спомнам познатата македонска "Чути има и бетер"

Annath, VladeMila, Val-Dim and 19 others like this.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

можеш да му кажеш на колегата слободно дека имаш една виртуелна познајничка што го обожава. Ваков коментар, од машко, одамна не сум слушнала :D

Annath, VladeMila, mareane and 11 others like this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Рени, не е само големината на плакарот... едноставно не секоја жена може да се замисли да оди по улица со шешир, раквици, бунди, крзна, чуда. А тоа не значи дека не е дама.

bittersweet, Annath, mareane and 13 others like this.
  8. referentka

Поимот дама секој различно го толкува,према свои стандарди,веќе Петар нели не научи:D
    Муабетот ми беше не за бунди и шапки туку за убаво дотерани.
    Пиц:!: дотеруванка.
    И фриз и средена и дотерана.

П.С.На работа имам колешка која се облекува ептен едноставно,и секое парче си има "ред".Ама кофа ќе ја видиш -остава впечаток..зашто секое парче е бренд и "спие" на неа.

EuHenIa, Annath, VladeMila and 12 others like this.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Гардеробата претежно ми е црна,години црно носев ,па кога ќе отворам плакар како онаа од Адамс фемили-Мортиша се осеќам.Две блузи од Кам по 200ден,купив,една црвена и една циклама,доста е да разбие монотонија:rofl:,и една кошула црвена со која бев на свадба.Сакам да сум средена,но за каде?за подома,вака сум си дама со тренерки(facepalm):tmi::rofl:,и да сакам убаво средени жени,како таа што ја видов пред извесно време,да ти е мерак да се свртиш по неа:)

10. Emy867

Emy867 Форумски идол

За секогаш дотерана согласно со годините и конструкцијата на телото, плус коса средена и јас сум ЗА апсолутно. Посебно па жена која работи во институција, има позиција... секогаш се грозев кога ќе видев професорка на факултет размакната мислиш на излет пошла или натегнала некое костумче кога мајка и била мома|(. Фризура, средена коса... што е тоа:^).
    Тоа никогаш не успеав да си го ставам во глава. Можела да стигне до таму кај што е, не можела асално да се исчешла.

EuHenIa, Annath, VladeMila and 13 others like this.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Ај здраво живо.

Машкуданка не сум,а дама од кај да знам јас,тоа другите треба да кажат кога ќе ме видат.Низ годиниве не сум експериментирала со стилови,со исклучок што во последно време почнаа хеланки,тренерки и патики да ме интересираат.Многу убави спортски модели има,а дека јас како вежбачка со долг стаж од една година :D.
    Сабајле тоа што ми дојде,тоа облекувам,најбитно ми е косата да не ми е мрсна и да ми е средена и дискретна шминка.

За карактер еднаш одамна ми кажа еден човек дека сум го потсетувала на,,железна рака во плишана ракавица”.;)

12. referentka

За на работа се средувам.Нема збор за тоа.Цел ден сум со луѓе и колку и да кажам дека гардеробата не е битна,сепак друг е филингот кога си среден,самодовербата сама си доаѓа,а битна е кај луѓето кои работат со луѓе.

Али..за до КАМ...посебно кога ба пола матење ќе ми прифали на пример пециво..ауууу:o...можам да уплашам човек|(.
    Со развлечени тренерки,со по некоја флека и со одврзани патики:lol:

bittersweet, EuHenIa, Annath and 14 others like this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас и да сакам и да имам ,што ќе ми е шешир за работа во рудникон.Дури и смешна ќе сум.
    Малку сум скептична за тие толку натоварени,сакам леснотија на носењето ,минимализам,она познатото мање је више.Квалитет одалеку се гледа...ама кој може да си го дозволи тоа...мислам има ,јас не сум од тие.
    Мушкаданка што знам дали сум,не знам што точно ви означува тој збор.Би рекла обична.

Дајте некој предлог за фризура средна должина,сакам бобов да го средам ,се расчаталил на сите страни.Ама боб не сакам ,тежок ми е за одржување.
    @mareane сестро со дупка во устата,(тазе како мене) дојди да те гушнам..:hug:
    Бубале не ти советувам да пиеш дупла доза на Сумамед.На слезината и треба 6 месеци да се оправи од лекот...

Last edited: Oct 30, 2017
    duffi, MacenceEna, Annath and 14 others like this.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ќе пиеме кафе или ќе се понашате како +/-65? :swear:

Annath, VladeMila, mareane and 9 others like this.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ќе вариш или да варам??

Annath, Jas!, ♡BuBaLe♡ and 5 others like this.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

EuHenIa, Annath, mareane and 9 others like this.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Дама што е тоа :?: сакам и практикувам да сум средена ,гардероба носам во сите бои и за кафе и јас ќе прашував ама Сања праша пред ...мене туширана сум и се разбира кафе ќе се пие...
    image.jpeg

bittersweet, duffi, Annath and 10 others like this.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Знаев дека нема да откажете.
    За сите по едно ајде
    20171030_215323.jpg

duffi, Annath, Val-Dim and 12 others like this.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Дајте сега и некој трач со кафево, |(
    На голо не иде:angel:

duffi, Annath, mareane and 8 others like this.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

lazickava @kuc za sto e?
    nekoj sutlijas ,puding,sladoled da ne ima?

Annath, mareane, Jas! and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.