Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Лежам до малово, се ѕверам во некоја серија, дојадов гумените бомбони и делкам скитлс и си велам - од утре диета :x Па станав до шкаф и го згнетив чоколатчето и уште едно скитлс, за да утре не си ја зезнам диетата, да нема шо да ме стрви (facepalm)
    Се убедивам сама со себе да станам вода да се напијам. Ме мрзи.|(

Си мачам душа преиспитувајќи се шо сум и згрешила на една,па да речам, блиска особа:?:
    Пред извесно време случајно се сретнавме и кога и кажав за новото работно место, ми упати такви коментари од кои срам и незгодно ми падна шо ги слушам, директно изјавување завист и коментари од типот како таа била од работничка класа но со пот и чесно ги заработувала парите :^)
    И од тогаш ме игнорира. Сакајќи да ја испоштовам, и пишав, и добив пак чудни муабети од типот - сега си битна и се правиш важна, по паузи со колеги, ауу бу :drunk:
    Опцијата да ја баталам не е можна, како што реков, блиска личност е,со титула за семејството, не е роднина но е значајна.
    Многу си ставам на срце и ме мачи ситуацијава.
    Не е оговарање, ама си кажав.
    Кафе не пијам, ќе спијам.
    Исцрпена сум. Во секоја смисла на зборот

На duffi, EuHenIa, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    178.534
    Часот е 23, а feels like 24.

На duffi, do-re-mi, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Бројам уште недела до работа и паника ме фаќа како ќе седам дома:(
    Дури се роди малата после ќе има што да правам:inlove:
    Отспав 1ч,ама пак очи ми се затвараат а сега сум во фаза во која неможам положба да си најдам ни за седење ни за лежење..па несоница,кошмари,мисли,тахикардија..
    ете пак се изнажалив...
    Малата ми беше дојдена,гушкање,песнички,помина денот....
    Добра ноќ:angel:

На bittersweet, duffi, do-re-mi и 15 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.523
    Закаснив и за оговарање и за кафе.
    Имав доста работа на компјутер која морам од дома да ја завршам
    Благодарам на подршката за забов ,ама сите спомнувате дупка а јас како јајце варено да имам ставено,толкав оток имам нит дупка нит ништо не се гледа...Нормално е толку оток?

Околу средувањето денес на работа и викам на една колешка(која е една од тие кои треба да ги жалиме оти имала маж коцкар..)со здравје да си го носиш палтото,и успат и велам алал да ти е ти секоја сезона комлет си се подновуваш.Ништо злонамерно,а со неа сум од дете блиска и можам да си дозволам таква забелешка...На тоа таа така ми одбруси:е па ја не шетам ама си купувам облека.|(Ау демек јас многу шетана ,мислеше не неколку пати во годината колегијално што одам каде се оди а да не е нешто претано скапо.Е не ќе редам палто на палто и тоа се ш класа ама демек ново да е ,а единственото излегување во народ ќе ми е одењето на работа...Сто пати си гризнав устата ама со кого и јас најдов да се шалам,глеј си работата и ќути си,ама некогаш јазикот е побрз...
    Инаку викендов пак имам можност за шетња во женско друштво ,но незнам стварно да не претерам гледам и децава нешто ми коментираат.Мм вели оди ,ама јас како да чувствувам грижа на совест што пак сама ќе шетам...Море ако ми се среди забов и ако имам добро друштво ич не му ја мислам...

На bittersweet, duffi, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Нема спиење. Ми го испразнија телефонот. Го исклучив сега. Окапав неколку саати зборејки.
    Си пуштив смешни видеа и изедов цело чоколадо, од оние новогодишните.
    Каснав малку соленко, да се напијам пак апчиња.
    Последното видео што го гледав
    https://www.facebook.com/DailyMail/videos/3032130153513379/

Дали и вам ви се има случено да ве здрма струја?

Мене неколку пати. Двапати можев на место да си загинам.
    Сега веќе не експериментирам со струја.

(многу апчиња не е на арно, нели? какви теми само ми текнуваат)

На duffi, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    Две недели си шетав со оток, буквално образот ми беше обесен надолу од отечено:D. Мислев никогаш нема да ми се среди изобличеното фациште:lol:. Моето беше мнооогу теглење. Не знам само колку пати анестезија ми ставија... Па го кршеа забот, па непцето го сечеа:|. Околу саат време пред конечно да го извадат, станав од столот, почнав да плачам како мало дете:tmi: и реков дека не можам повеќе, ќе си одам. Ама пак си седнав:D. Две сестри главата ми ја држат, она влече... мизерија:bug:.

Леле денес денов, дупка во стомак(facepalm). И студено:drunk:.

Последна измена: 31 октомври 2017
    На duffi, Lejla8, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.507
    Ставај мраз... јас почнав со мразот веднаш штом влегов дома, не отеков воопшто. Е болка недела и пол нон -стоп осекав, и тоа јака. Не бев салам наспана тие денови. Господ го видов додека не ми ги извадија конците, послето се смири. Не знам дали има врска со отокот, ама мојот не беше воопшто никнат, само се гледаше дека ќе никнува, малку бело се назираше, па сечеа, тегнеа, едни корени што излегоа, крокодилски, докторката жива вода се направи додека го извади.

На duffi, ph.orhideja, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.523
    @Emy867 @Sesil фала девојки на одговорите,значи нормално е да отече,јас не ставав мраз демек докторот рече немало потреба не било хоризонтално сечено,ама јас еве отеков,Вечерва ставив мраз ама касно е веќе.
    Ќе си шетам така деновиве утре малку ќе плашам немирни деца....:D
    А за болките се опремив со разни анлагетици ама сега читам не било препорачливо кетопрофен,ибупрофен а @Annath еднаш знам па спомна дека анaлгин не е препорачлив.И сега не знам што да пијам за болка...
    Ве отеков знам ама фала ви многу на сите за советите,не сум паничар ич ама прв пат ми е :wasntme::$

На duffi, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    @mareane не ли ти препиша докторот нешто за болка?

На Lejla8, kuc, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.507
    јас па само ибупрофен пиев, он највише ми ублажуваше болка, кетоналот не ми делуваше баш
    и самата докторка ми рече од што ти поминува болката тоа пиј

На Lejla8, mareane, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    Јас пиев едни во ќесички во прашкаста форма, ама сега да ме утепаш не знам како се викаат.

На Lejla8, mareane и Jas! им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.597
    Ефридол
    Има и ибупрофен во ќесички ама од 600мг. Мн е јак

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    Тоа е тоа :). Ефридол @mareane . Тоа плус антибиотик.

На Lejla8, mareane, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Здраво девојки :f:
    (waiting) Малку е касничко, а мене не ми се спие... Се наспав попладнево, 2 часа (facepalm)

@mareane напи се Вентор или Кафетин... Испирај со солена вода, побрзо ке ти зарасне местото :tmi:
    Истиот проблем со осмиците доле, го имав и јас... пред 25 години! Имав страшни болки кои што траеа иии траеа... Што се не ми правеа, ми го гореа непцето, засекуваа.... и на крај за два дена, оперативно ми ги извадија и двете осмици! Отоци немав, а и не ме болеше нешто многу. Млада бев, тоа е :tmi: :D

За денешните теми... (waiting) Касно е да коментирам, но да си кажам... Мушкаданка не сум, а и дама не сум... Обична жена сум, со еден куп обврски, со голема љубов кон семејството и домот... со гоооолема желба да им угодам на најмилите во се и за се!!!
    Парталава не сум, но немам ни соба - плакар!!! Облека купувам најчесто непланирано, кога ке видам нешто што ке ми се допадне... Одделни парчиња од мојата гардероба се стари и по 20-тина години... Па што, уште се убави, точни ми се и ми се допаѓаат!!! Секогаш внимавам на ускладување на боите, не носам работи што изгледаат вулгарно - прекратко, претесно, полуголо. Штикли облекувам кога морам, ама затоа ниски кондурчиња имам еден куп... Тоа е така затоа што најчесто пешачам :tmi:
    Фризура си правам сама, освен за посебни прилики, читај свадби... Косата секогаш ми е чиста, ноктите ми се секогаш средени, некогаш и нелакирани, но средени... Шминка користам малку, без кармин од дома не излегувам, а тенот ми е „топ“ ... Налседство по женска линија од баби и прабаби :tmi:
    Доста е (waiting)... Ке ме видите некогаш, па ке отцените дали сум дама или не 8)

ПС Ова морам да го кажам... Познавам жена која што секој ден, ама буквално секој ден, 365 дена во годината оди на работа со различна гардероба!!! Нема преголема плата, има семејство, деца и... сопруг поп :tmi:

Добра ноќ :hug:

На bittersweet, duffi, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Сaт време кaкo сум буднa и гo земaв мoбилниoв,истo и вчерa oвa време,пa у 02:00се бaњaв пa се лaкирaв....Незнaм штo ми стaнa oвие 2 денa.oбичнo спијaм кaкo труп,тoпoви дa грмaт мене не ме будaт.

Дaмa или мaшкудaнкa,ни еднo oд двете(пooбичнa здрaвје)..
    А имaм мерaк дa се дoтерaм тaкa дaмски,aмa зa кaј....рaбoтнoтo местo ми е тaквo кaквo штo ми е,aмa тoa не е изгoвoр...личнo зa себе требa,aмa тaквa сум,извaди нештo oд плaкaр-нештo штo не се пеглa и нaтни гo дaл сo пaтикa или нискa кoндурa..

Мене сите 8 ми се плoмбирaни пред еднo 20 нa гoдини и дo сегa не сум имaлa прoблем..

Дa ве прaшaм нештo вaкa рaни пoсaбaјлечки,ќе сaкa некoј штo знaе зa Лaјoнес кaртичките дa ми oбјaсни,кaкo функциoнирa тoa?

Уште не ми се спие aмa немa штo дa пишaм...

На duffi, Val-Dim, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.567
    И мене не ми се спие... се превозбудив. Сакам да го разбудам дм, да и кажам на другарка ми, да им кажам на моите... до душа на сите им пишав на вајбер, ама за риспонс ќе чекам утро.
    Имав скајп интервју пред 2 саати да се вратам назад на работа.
    ЛА тајм... и се радувам што ќе се случи веројатно...
    Пробав да спијам - пукнав... мачката ја мрднав.
    Ако ви кажам и која песна ми се врти у глава - Рока мандолина, ој мори цуце ој, вај вај вај... ќе умрам сама со себе од смеење. Што ти е потсвест. Првото вработување на другарка ми (албанка) пред 5 години го славевме у Гостивар и сега секое вработување било чие, свое туѓо, мене песнава ми ечи у глава. :rofl::rofl::rofl: Не дека други песни не слушнав тој ден, но оваа ваљда попозната и ја запамтив ептен.
    Со девојката одамна не сум се видела, сега сме само подалечни пријателки, заради обврски, ама ова е нешто што засекогаш мислам дека ќе ме врзува со неа. Многу добра девојка од прекрасно семејство која ми даде предобар и иритантен спомен.

На duffi, do-re-mi, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро.
    @mareane требало одма и серепептазе да земаш, против оток се тие, 5-7 дена се пијат. Нека потврди @Annath
    Одамна сум будна,расплакана и со болка во градиве :(
    Ќе послужам денес вакви
    Со кафето
    :( цели 10 години без неа :(

Денес пак со малото на терапија, се надевам последна инфузија ќе биде...

На duffi, Val-Dim, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Душата само ми е мушкоданеста. Изгледот ми е пеперудаст. :bug:
    Слатко,нежно бубачуле.. гушкало, кое нејќе да го гушкаат.... и камелеон.

Нејќам дами. Добар дел од нив ме асоцираат на препотентни и студени женички (ова оти нели, ми текнува на конкретни такви). Оној тип на дами што ги аресав ко дете...или изумреа со генерациите на баба ми, или се на пат да.... и така.
    Вторник. По ничему посебен ден, освен што е последниот ден од октомври и утре ќе се читаат хороскопи:D ќе се прават планови..оти, уште малку остана да крајот на годинава. :worried:

На duffi, Val-Dim, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    Дoбрo утрo!

Дa се пoтпишaм утрински и јaс...пијaм кaфе и ве читкaм дур oгaнчетo ме грее вo близинa...
    Пуштив климa сaбaјлечки,пoдувa мaлку и зaмрзнa...видoв невифoв зaпaлив...

Денес денoт без oсoбени oбврски oсвен вooбичaените...утре ќе биде лудницa...не знaм дaли и нa рaбoтa е пoлезнo дa се пoјaвувaм?!ќе требa 2 пaти дa излезам...
    Прoбa ни е зaкaжaнa зa кoрсетoт и нa кoмисијa зa oдoбрувaење требa дa oдиме(oвa искренo ме зaчуди...дaли фoндoт мисли декa злoупoтррбувaме вaквo нештo ...мисчaм декa немa пoтребa oд кoмисијa кoгa се рaбoти зa дете..aмa тoa е..)

Дa прaшaм дaли е препoрaчливo фитнес вежбaње зa ваква сoстoјбa?!
    Имaм убaвa приликa и местo специјaлнo зa децa и плус имa физиoтерaпевти сo кoи би мoжелa дa се кoнсултирaм пa дa и спремaт спец.сет oд вежби...

На duffi, Val-Dim, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    D.utro i od mene.
    -3C sabajlevo.Toa za led grebenje ne go najdov u kola pa sedev 15 min so klima dodeka da ,,progledam" :rofl:
    31Oktomvri -sv.Luka ,vecno ime na site koi go nosat imevo.Sreken praznik i na bankarite-den na stedenje e...
    Kafe posluzila bubale u moite omileni fildzanini:)
    Za imeto da pocastam...ljubi ga majka:l:
    IMG_0780.JPG

На duffi, Val-Dim, ALISA0000 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.