Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Да одиш и да не му ја мислиш. Јас па само ја терам мајка ми, татко ми не е по шетањето ама ич. Кога бевме деца немавме многу, па некако многу работи се пропуштија, сега и велам постојано да оди со пријателките да се шета. Убаво е да се релаксираш со друштво после секојдневните обврски.

Добро утро, одамна ве немам посетено. Да не се омажи/ожени некој? :D Кај мене многу работи, ама не знам од каде да почнам :D
    Ај да ве почастам со по еден чај утрово, -3 со сонце. Следниов месец полнам 30 :sweat:

bittersweet, duffi, ninavila and 22 others like this.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ух Моцарт...
    И кафе сакам.
    Имам и јас умници за вадење ама никој не се нафаќа, нема врска се навикнав на проблемите со нив.
    За шетање ич да не му ја мислиш @mareane :)
    Добро утро на сите.

bittersweet, duffi, Peco and 18 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

@mareane земи ме и мене! :D
    И ја сакам! Кај и да е дома да не сум :rofl:
    Добро утро одамна. :D
    Јас сум од машкуданските дами. :D

duffi, ♡BuBaLe♡, Lejla8 and 11 others like this.
  4. Jas!

Jas! Популарен член

Добро утро девојки.
    И јас спремив честење за денес, како што ви ветив вчера :) по повод именденот од големиот, сега гледам и други имаат имендени, па честити и вековите нека им се :l:

bittersweet, duffi, Val-Dim and 24 others like this.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Добро утро:)
    Далеку сум од дама,барем по одот,ко коњ брзам секогаш.Не седам ни со исправен грб,најудобно ми е со скрстени нозе на под,или едната под газ кога јадам:makeup:
    Пазам да сум чиста секогаш,и косата да ми е подспастрена.
    Стилот ми е лежерен,а кога сум тип-топ средена,приметлива сум дека висока и крупна па тука мажи паѓаат во несвест позади мене(hollest):D.
    Се шалам:!:
    Пазам на манири и на говор,ама знам и сочно да испцујам.И то.
    Уживајте во вторников и Ноќта на вештерките:*:

bittersweet, duffi, Val-Dim and 19 others like this.
  6. душленце

душленце Популарен член

Морген меделс
    Наспана ве читам дм готви нешто и чекам да донесе доручек ние само вчера на работа и пак 2 дена слободни..убаво е пак викенд ама се е затворено и празно а има малкуу сонце незнам што ќе се прави денес и утре..
    Среќен да ни е празникот и вечно име на оное кои си слават:f::beer::d::music::music::music::music:

duffi, Val-Dim, kuc and 8 others like this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Hello ladies!

Сте ме спомнувале вчера, ноќеска... после 9 јас телефон в рака не фаќам, го оставам надвор и толку од него, до сабајле.

За забите, конкретно умниците и нивно вадење, да одиме со ред. Се вадат само ако прават проблеми, ако имаат место за растење и ако се здрави и нема големи болки, не се чепкаат. Умници обично се вадат кај хирурзи, вака кога ве читам, имам впечаток дека општи стоматолози ви ги ваделе и затоа ве мачеле, може грешам. Јас умник вадам само ако имам пристап, т.е ако е излезен и можам да ставам клешта. Се друго праќам на хирург.
    За болки - што ви помага, тоа. Бруфен јас најмногу го препорачувам, како најмалку штетен од аналгетиците - не е дека не е воопшто штетен, ама најмалку штета прави. Аналгинот како лек одамна е забранет во светот, само тука на Балканот гледам уште држи примат меѓу аналгетиците. Ефридол/Вентор/Нимер (сите исти се) само ако ептен со ништо друго не се смирува болката. Кетонал ако немате мака со желудник.

За отоци Серапептазе или Химорал форте, плус ладни облоги. Испирање на раната само после два дена од интервенцијата, претходно не. Антибиотик задолжително, по можност да се пие ден два пред интервенцијата, во текот и после неа.

Дами и машкуданки... па што знам... манирите и културата многу кажуваат за човекот, небитно дали е маж или жена. А џабе некоја жена се прави дама ако ги нема тие две.

Кафе?

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Мoрнинг.
    Дaмa сум, from head to toe, ми верувaте, нели?
    Тиквa требa дa се резбaри денес aмa тoa нa јaчaтa пoлoвинa, дaмa сo нoж не личит. Јaс свеќaтa внaтре ќе јa зaпaлaм, ќе сликaм и уредувaм слики. Дете се рaдувa пa aјде, ќе глумиме лудилo и ние двaјцa. Пoплaдне ќе е зa гледaње филмoви и јaдење тестенини сo мрсен кaлoричен сoс. Пoздрaф

duffi, Skorpija25, kuc and 16 others like this.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Кафица си пијам од благово се послужив ама вредни од по сабајле ..
    Женски честити имиња на синчината здрави и живи да ви се ..
    Заминав на работа и после договорено кафе со другарка ...
    Ајде убав ви ден !!!

10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Стетоскоп и Јас честито имендени на дечките,здрави,живи,ксметлии да се.Не можев да спијам,па роварев,од 04ч кифли месев,и ручекот пиперки полнети готов е,небаре ќе заминувам некаде:tmi:,туку време да си пополнам.Со забите маки години изнатргав,отоци,сечења и се по ред,ама сега најубај ми се:D.Да го преслушам синко Хигиена,тест денес има,море колку паметна ќе станам(facepalm),така е кога три пати во средно одиш:tmi:

11. mareane

mareane Форумски идол

@Annath колку убав исрпен одговор,ама јас веќе се изнатргав маки.А се мислев уште вчера пред вадење да те прашам,ама ај да не досаѓам реков....
    Утрово толку имам оток што веќе почна и со голтање проблем да ми прави.
    Отидов пак и по своја иницијатива добив 6 инекции,се гледа дека е потешка инфекција.Ама си знаев: додека работеше со сестрата коментираа ама ова е коска не е забот,на неа жулам...(facepalm)
    А ми рече не ставај мраз нема потреба...А пак за лековите за оток прашав ми рече ако одат на рецепта земај,ако не џабе не давај пари...
    Инаку бев кај орален хирург,со упат од матичен ,ама почна да вади и вика ова е дирекно за в сала ,ама ај ке пробаме.Ме снима дури после еден саат и сто делчиња извадени откако мислеше дека нема веќе од забот,ама испадна дека има уште пола заб внатре...Ама тоа е во село мое немаш многу избор,затоа и одолговлечував...
    Пред многу години така со вадење без снимка ми го отворија синусот.Сега имам исто таков заб пак за вадење,после ова искуство незнам како ќе се решам..

Ве удавив со забов ама ветувам ќе ќутам веќе...

duffi, lunicka, ♡BuBaLe♡ and 9 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Слободно прашувај што те интересира, не досаѓаш воопшто. Лековите за оток не одат на рецепт, ама ако се неопходни, подобро да се земат. Особено што вака те измалтретирале. Не ми е јасно што не одат директно во сала ако веќе гледа дека не е за ординација. Ама нејсе, битно помина. Сега само со цевка... некое кило во минус ќе идеш :D единствена позитивна работа :wasntme:

♡BuBaLe♡, kuc, Dadusicka and 4 others like this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

И јас на тоа гледам како позитивно иако си најдов што да јадам:тарана,смоки со јогурт,бисквити со млеко...како бебе сум...:)
    Чоколада пак како ми оди:ставам коцка в уста сама се топи:D

14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Skraja bilo,problemi so zabite nemam.Site se na broj i zdravi se...e sega vilicata mi preklopuvala obratno od sto trebalo |( i uste od mala koga ne vodea po sistematski site na smena sto se mi gi gledaa vilicite |(|(
    Za vecer edno cudo narod se najavija da dojdat.Gospod zdravje da im dava na ovie ketering sto rabotat inaku 3 dena od kujna nemase da izlezam.Aj za arno neka e samo...

15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Периодов што помина а и шо ми следи имам предизвици пред мене. Големи залаци. Најпрво за здравјето, па на работа, и третото опционално, факултативно кое пак треба да ми е круна на многуто до сега. А така сум уморна...уморна...а не застанувам. Се чувствувам на моменти како впрегнат коњ кој само ора по нива. Пауза- за спиење. Можеби си зададов и преголеми задачи пред себе. Додуша сите овие само по себе и не се тоооолку многу големи (а се), ама нели Марфи ќе те подружи и ќе ги спои сите зедно во исто време, на исто место. Зошто да е просто кога може да е комплицирано...ај доста се жалев

Добар ден лепотици. Последен ден од месецов, ноември е пред врата, а дури видиме Нова Година ќе дојде.
    Така ми беше динамична годинава што помина, тоа просто не ми се верува. Шо се тиче мене, можам уште сега да ја затворам 2017 од толку многу динамика шо имаше, па дури и за 2-3 месеци од 2018 да имам, да ме држи темпото.
    Дама, знам да бидам, односно сум. Шо вика мм, баш си фина и пријатна у друштво на маса, доволно госпожа, а да не бидеш од оние лигавите :D:D (кој ако не свој да те пофали :D). А по дома сум 100 во едно и домаќинка и госпожа, и тренерки размакнети и црвен кармин :makeup::makeup::makeup::lol::lol:
    малашаланијенаодмет..
    Е за забари што имам се изнаслушано (а богами и видено) 300 чуда со зезанции од непрофесионалност. Секаде има, ама некако овие ми имаат оставено асал впечаток. Лично кај мене не, али во околината...

Убав ден и убаво попладне.Кој си има ручек за денес, ќе си биде со помалку обврски за денес :lol:

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Добар ден лепотици:coffee:.

Вчера дупка во стомак, денес прибрав ќесето ресани до мене:tmi:, арно ми текна да погледнам на календарот и да видам дека се ближи денот Д па малку да се подзаутешам дека ќе ми мине апетитов за скоро:$.

ИзбањаХ се.
    НапишаХ си домашно.
    Работам си:bug:.
    #oктомвриска идила:rofl:.

Мразам нови месеци, што заради работата, што заради тоа - еве кај е март, остареХ:D.

Вечно име на дечките, уште многу години да им го славите денот!

bittersweet, duffi, ninavila and 13 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

@stetoskop и уште некој друг ако има ,вечно име на дечкото!

♡BuBaLe♡, Jas!, Annath and 5 others like this.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ручек немам, ќе се јаде нешто уз нога..
    Осмиците долни двете во козле ми ги вадеја со конци, со анестезии и супер поминав, мака не видов се сеќавам повеќе се плашев кога одев конците да ми ги вадат |(.. ее затоа па другите две, уште не ми се никнати(facepalm) значи памет уште ќе ми доаѓа...:nod:

@stetoskop
    Среќен нека е именденот, жив и здрав само убавини да го пратат

Last edited: Oct 31, 2017
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Летечки....кoј прaзник е денес штo честитaте именден?

@stetoskop среќен именден нa синoт :)

Едит: aaaa Лукa, рaзбрaв! Нели имaм фб :D

20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Tenkju,tenkju,tenkju...:rofl:
    bujrum vecerva....
    ja na forum,sinko spie,23 coveka najaveni za vecer...muva ne ne lazi...(facepalm)
    e da si bev vakva na vremeto....ja nervite si gi skinav za gluposti
    ajde povelele

IMG_0868.JPG
    IMG_0869.JPG

Thread Status:
Not open for further replies.