Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се прибрав ручавме и дремам ко мисирка...многу мразам кога повторно треба да се спремам ,а кафево е договарано еден месец ..
    Да си поткупам нешто се мислам :?:

bittersweet, duffi, LadyC and 11 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Аууу штама, скоро 4 саата никој ништо не пишал...

Ден на штедењето било. Деца од градинки и основни школо по банките ги носеа, јака им душа на банкарите, цел ден имаат објаснувано за детско штедење. Вие штедите?

Среќен именден на тие кои славите

Last edited: Oct 31, 2017
    bittersweet, duffi, LadyC and 11 others like this.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Среќен именден на синот @stetoskop :f:
    Требаше и јас за викендов да одиме на шетање ама се откажало,немало доволно заинтересирани..:|
    МАрфи ми е зад пети,секогаш...

duffi, LadyC, Jas! and 13 others like this.
  4. marama

marama Форумски идол

Дали случајно има некоја што работи во Водовод? Ми треба услуга ако сака да биде фина :$

duffi, LadyC, Jas! and 2 others like this.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Да ...колку што се може незнае човек кога ќе му се најдат или што го чека во животот ,но со овие примања во чудеснава Македонија се сомневам дека луѓево штедат можам да кажам дека одвај крај со крај сврзуваат:nod:

LadyC, Jas!, Skorpija25 and 9 others like this.
  6. nina123

nina123 Истакнат член

Добравечер ;). Замрзнав, а уште не е почната зимата. Што ќе се прави незнам, секоја година истата приказна, само кукам:worried:.
    Ме фаќа криза за шопинг, промена на боја на коса, за шетање, ах, шта речи за многу работи.Ми треба промена и ќе ја реализирам за брзо време.

П.С Честито име на синот @stetoskop и на сите што слават:).

duffi, LadyC, Jas! and 14 others like this.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Дефект?

Чекам да ме прогласат за победник во домаќинскана тема :muscle: :o:
    Нашминкана :!:(hollest)
    Штедам :cash: (едит: во банка, и не ги разбирам луѓето што штедат под перница)

Нервозна сум до Солун и назад.
    Ајде на :coffee:

Last edited: Oct 31, 2017
    Ano, bittersweet, duffi and 20 others like this.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Мајки на ученици,тромесечјето го чувствувате ли?
    Под таков стрес ми се децата,секој ден се преоптеретени со тестови,само за тоа се збори дома.
    Мораат да стекнат работни навики,ги имаат,одговорни се,но имам чувство дека премногу стресно ги доживуваат овие денови кога се ставаат оцените.
    Ние,јас и маж ми,не сме родители што казнуваат и караат за оцени,деца се,допрва ќе се соочуваат со секакви предизвици во животот,за јас да ги карам и казнувам за тројката по географија или математика.

И кога ќе ми каже син ми,мамо па нели во животот не зависи се од школото,на момент се двоумам како да му одговорам.Дали да бидам искрена или да воспитувам во духот на вистинските морални вредности.
    Дека во животот среќата доаѓа во повеќе облици,дека има многу шанси,но треба да се препознае вистинската и да се зграби со двете раце.И дека среќата ги среди вредните,храбрите и упорните.
    Но тоагш ми текнува дека во светот во кој живееме,е свет со искривени вредности и само оние храбрите и без скрупули успеваат.

Сепак на крајот им велам,она што го носите во себе и го поседувате како знаење и човечки квалитети никој не може да ви го одземе и кога тогаш ќе дојде до израз.Поинаку не знам,така и јас сум воспитувана,така и моите најмили ги учам.

M&M, bittersweet, duffi and 20 others like this.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кај ќерка ми денес дошла професорката по математика, им поделила тестови, а денес воопшто немаат математика.
    Не ми се допадна тоа.

Со школото сега за сега нема проблеми. И се увртело во глава дека ќе "прави" кариера. Само за тоа збори. Ќе учам и ќе бидам успешна. Ќе имам моја фирма (никогаш не сум се жалела дека ми е тешко на работа па да речам затоа така збори). Амбиција ли е, и лета паметот ли, не знам. Ама убаво е, нека сака да освојува.
    Измислува на какви курсеви да оди..а време нема ни да се наспие. За зимски распуст ќе работела. И викам - дали нешто ти фали? ..Не, ама тоа нема врска со потреба, едноставно сакам да работам.

Ano, bittersweet, duffi and 23 others like this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

image.jpg Тестови нема ден ,а да не прават учење,спремања,и други активности имаат еден куп .Немаат овие деца детство какво што имавме ние.Убаво е да се амбициозни да знаат што сакаат во животот .
    Дипломата е убаво да ја имаат незнаат кога ќе им притреба ,ама не е мерило дека и ќе успеат .
    Во секој случај од школо глава не боли .
    Кафе ќе се пие ???

bittersweet, duffi, nina123 and 17 others like this.
  11. marama

marama Форумски идол

Па до некаде дефект. Ради нивна грешка морам да плаќам голема сметка па у камата, а ако се склучел договор до завчера ќе можело без камата. Па да видам дали има дупка во законот, каматата ми е 10000 плус, да ја избегнам некако.

nina123, LadyC, Jas! and 5 others like this.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Симнав еден куп филмови, уште да ги гледам.
    Со температура си лежам, заспивам, пак се будам, иста приказна.
    Денес поголем дел од денот го преспав. Празник, делник, исто ми е. Чекам 5ти огнометите да гледам.
    Штедам, и тоа солидно. Порано одев на многу повеќе одмори. Лани 5 пати. Годинава само двапати. Заштедено, исто како и вообичајно. Дури и помалку.
    Се мислам кога пак да фатам на негде. Одлагам, а не знам зошто.

Имам еден куп документи за изработка. А јас в постела дремам.

Денес ептен слабо ве има. Изгледа од студот не ви се ни пише.

bittersweet, duffi, nina123 and 13 others like this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Не штедам.Кога сум имала да подмирам се и да ми остане сум штедела.Сега вардам само сметки да подмирам,кредити,храна,и ако остане нешто за основните потреби на децата...

Тромесечието повеќе јас го чувствувам од децата.Само досаѓам,прашувам те станаа,знаеше?
    Леле ,јас како дете пред тромесечие или пред сесија од стрес слабеев по 2 3 кг.,ама децава не се мене.Може и поарно,еве јас веќе кој знае каква кариера имам или пари заработив...Само диоптер заработив...
    Малово до лани повеќе трема го фаќаше,сега многу по ракометот се занесе и како да не и е многу гајле ама засега е сеуште супер со оценките.Секој ден тестови,испрашување.И големава годинава повеќе читка ,ама само тоа што ја интересира,потешките предмети:математика,физика,хемија не и не...Кај нас овде повече децава учат во основно отколку во средно.Ептен сум разочарана од средново,никаков мотив децава немаат,никаков натрпеварувачки дух,на крај сите горе долу се одлични,а имаат по 200 изостаноци...

bittersweet, duffi, nina123 and 15 others like this.
  14. ninavila

ninavila Активен член

Malku da zemam dusa od peglanje.Nesakam da peglam ama ich.:( FB_IMG_1509006148619.jpg

duffi, Peco, nina123 and 8 others like this.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    @Jas! @stetoskop среќен именден на палавковците :hug: :hug:

Пијам какао, ѕиркам набрзинка на Фемина, па ке си легнам... Ке читам (waiting) :)
    До сега правев банички, ги почнав во 9 (facepalm)
    Прв пат правев пица-банички... Такви им се јадело на дечките :nod:
    Ги бендисаа, ама мене не ми беа нешто „аууу“ :tmi:

За темите од денес... Веќе втора година не одам на родителски состаноци, немам „тромесечие“. Паа да Ви кажам искрено, не ми фалат :D

Толку... Слабо сте се муабетеле денес :^)

Добра ноќ... Утре е среда, ке мине за час, исто како и следните два дена, па викееенд... Уживанција :f:
    12424627_1525135094449292_1743400076_n.jpg

bittersweet, duffi, Peco and 18 others like this.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро :) вчера денот со плачење ми заврши денес се надевам подобар ќе биде. Луѓе мои ама многу лошо се осеќам деновиве, до хормони ли е до умор ли е не знам ама многу ми е тешко. Ај се надевам дека ќе помине со породувањето, ќе немам време да се замарам со глупости па ќе бидам ок. А времево сеуште убаво, сончево....тек ко ќе почнат магли, дождови аууууу. Се спремам за на работа, не ми се оди ама морам тоа е што е. Уште еден ипол месец. Убав ден на сите.

bittersweet, duffi, mal.ecka and 15 others like this.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Добро утро..
    се токмам да станам, а не ми се станува..ми се лежи.. ми се поспива..

Летаат деновиве, како вчера да беше кога ја сменив фирмата, а денес точно 4 години ќе си прославам.. кафе и блашко во тоа име да си почастам b73baff8fe7e5bea7dedc9eda8580a25--lokum-treats.jpg images-4.jpg

Ano, bittersweet, duffi and 21 others like this.
  18. VladeMila

VladeMila Популарен член

Дoбрo утрo
    Стaнaтa,кaј дa е зa кoјa минутa излегувaм зa нa рaбoтa...
    Целa нoќ се рaспрaвaм те сo кaшлицaвa мoјa,те сo мaлaтa,целa нoќ прaвиме oткрисе-пoкрисе.

Кaфе нa кaфемaт нa рaбoтa,немaм време сaбaјлечки дa вaрaм,едвaј се oсвестувaм.....

Имaјте убaв ден:hai:

bittersweet, duffi, Peco and 13 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ладно надвор:|

До вчера се туширав секое утро,ама ќе ја прекинувам традицијата:D.
    А што убаво е утрински туш..па со млеко за тело..па чисто-пеглано..мх,мх:nod:

Додека спијат двајцава да направам корекција на ноктиве,зашто после ќе има "дај нокшир, каде ми е ова, придржи го детето..":worried:

Добредојде НОЕМВРИ:hai:.
    За месец и нешто елка ќе китиме.Мислам дека вчера ја раскитив ланската.
    Време-Л Е Т А!

bittersweet, duffi, mal.ecka and 18 others like this.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro i od mene
    Od krevet ne mi se stanuva...
    Noemvri ...moj omilen mesec-rodenden na sinko,mojot i eden datum koj ovaa godina nema da se odbelezi...zivot jbg...
    Ulicata ni ja asfaltiraa pred izbori...ugornina,krivina...se cudam preku zima na sneg kako ke se vozi...do sega so dupkite poarno bese...
    Pak zabegav (facepalm)...

Last edited: Nov 1, 2017
    bittersweet, ninavila, duffi and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.