Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Претпоставка е дека РЕК е главен загадувач,но истите не преземаат ништо,ниту филтри на оџаците,ниту со коповите каде се складира од ископите,отворени се тоа копови,огромни облаци од прашина се креваат од таму.Но за жал никој и ништо не презема,а години уназад бараме.За жал се повеќе ракот е раширен,поготово кај младите и децата,голем е бројот;(Можиш и сам да заклучиш колку е почвата чиста во пелагонија,кога дури Пелистер е загаден,арно ама надлежните продаваат приказна дека ја пресконува Пелагонија и на повисоко оди(facepalm),мижи Асан да ти ги изедам слатките е работата.Незнам како можат ова да го оправдуваат,небаре тие лично,а и нивните фамилии дишат од боца(facepalm)

На Skorpija25, kuc, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    @mareane аха;)баш тој:D14 год.семеен д-р:)Татко му ја пораѓал мајка ми:)
    Главен загадувач е РЕК а Пелагонија се обработува но ништо не не спасва ни Пелистер..Имавме активисти ама сега ќе си се вработат партиски и толку за "почист воздух"
    Смртноста од рак е алармантна.Ми е страв да пишам и да зборувам за БТ трагедии:x;(

На mal.ecka, Skorpija25, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еванѓелина и снаа ми си дојде со подотворена уста од на ушно,вели да не ти се бега од таму:rofl:

На Skorpija25, kuc, mira.mira и 7 други им се допаѓа ова.
  4. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    ^
    Ете знаев јас дека имам вкус за убај мажи:DДури и ех м е многу убав маж]:)
    Јадам дунка и се мислам турско да си сварам:coffee:а за кафенце од Лук Оил душа би дала сега:)

На mareane, mal.ecka, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    :^) :^)
    Јас нешто не разбирам или што е финтата :worried:

На duffi, kuc, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не сум имала среќа да го видам,не ме зеде снашка со неа.Малецката ја носеше таму,ама со дете маштеница не се срка.Прво влегување дома на брат ми,а нејзин татко,му вели,,Мама се заборај каде е,со очите се опукале во докторот,,:rofl:.Кафето од Лук Оил не сум го пробала,ќе морам,покусо да не сум,какво да барам?Или да те земам па да пиеме.

На mareane, mal.ecka, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Кoј е бре тoј др.oд ушнo?!

Дa измислaм некoј ушOбoл ,aкo не зa дa гo зaпoзнaaм?!

Никoлче В. ми јa вoдеше бременoстa и ме пoрaѓaше сo синкo пред 4 г....кoлку е згoден тoлку е некoмуникaтивен...ич неприступaчен...сaкaм "нaрoдни" дoктoри пa и дa не се дo тoлку лични...др.Влaткo oд Плoднoст репер ми е зa тoa...кo другaр дa ти е цел живoт a не првпaт те гледa...

Вoздухoт вo грaдoт е oтрoвен...буквaлнo штипи зa oчите и грлoтo...oд 16 ч.нaтaкa не се дише...и структурa име вoздухoт ,мoже дa гo видиш.... Гoспoд дa не чувa oти немa кoј друг,зa жaл...

Гoстин имaв дoсегa...Мoј брaтучед врсник сo мм a не е женет...не излегувa веќе...скрoз се пoвлече ...дури и кaрaктерoт гo сменa...нaмќoрест е стoрен,кo дa зaбoрaвил дa се смее....жaл ми е дури...

Дoлг и нaпoрен денoв ќе фaтaм кревет нaскoрo...

На mareane, duffi, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Ве читнaв,ве лaјкнaв сегa си легнувaм,преескa кaј 7:30 ме фaти дремкa,пa дремнaв кoлку пoлa сaт,...пa си гледaв еден интересен филм сo Рaсел Крoу и Мaрк Вaлберг,не гo фaтив пoчетoкoт пa зaтoa незнaм кaкo се викaше..

Глaвa ќе сaкa дa ме бoли,aмa не стaнувaм сегa пo aпче,ме мрзи,сaмo ќе се свртaм нa другaвa стрaнa и лaку нoч|-)

На mareane, duffi, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Незнам Воридче кој др е,не сум била,те.не сум го начекала,се некои смуртени мене ми се паѓаа (facepalm),хороскопот изгледа таков ми е:D,последно за син ми ќе го тепав,од што беше намќорест и развикан оти од сон го разбудивме(facepalm)

На duffi, mal.ecka, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.808
    Една од поголемите причини зошто сакам да си одам од овде е загаденоста.
    Страшно е ова луѓе.
    Мораме да се дигнеме против ова. Особено Битола и Скопје.

11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Вo кoнтекст нa др.те имaм еднo прaшaње...имa и дoстa медицински лицa вo темaвa пa сaкaм дa слушнaм нивнo мислење...

Штo мислите oкoлу дaвaње нaдеж или сooпштувaње тoчнa дијaгнoзa пред пaциентoт?
    штo е пo етички или пoиспрaвнo?
    вистинaтa или утехaтa?!

Кoнкретнo,пред еднa неделa кoгa и јa устaнoвијa скoлиoзaтa нa ќеркa ми...гo прaшувaм штo дa oчекувaме пoсле кoрсетoт...ќе се кoрегирa ли?

А тoј aрoгaнтнo и дрскo и тoa пред дететo...дa се кoрегирa?!Немa шaнсa!!!
    Сaмo дa зaпреме дa прoгресирa ќе е успех...

Мислaм декa е грубo кo зa стaрт....не сaкaм лaжнa нaдеж и утехa aмa мaлку вoздржaн искaз и пoпoзитивнo срoчен ,чистo зa мoтивaцијa не би билo нa oдмет..

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.016
    Си легнав рано ја меѓу дечињава демек ќе спијам, ќе зирнам малку низ форум и на спиење, не ми се гледа ништо а и убаво ми е топло ако станам ќе ми студи :) .
    @WORRIED.BT подобро да се каже вистината ама не на таков начин, немаат осет некои доктори, посебна категорија на луѓе се тоа

Последна измена од модератор: 4 ноември 2017
    На mareane, duffi, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @evangelina.ina Не ќе да е Рек главен причинител на загадувањето штом до пред некој ден, а и цело лето, не беше толку загадено. Греењето пред се, заедно со другите фактори. Тешко нас е, нема решение за ова ни годинава.

На mareane, duffi, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Мислам дека беше загадено,но најчесто мерните станици беа во дефект,а греењето па уште не е ни почнато во потполност,ами кога ќе почни,што ќе биди.

На kuc, Dadusicka, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.016
    Уф што се случувало денес во Аеродромов бре, утепале некој фудбалер, пред некој ден нападнале некои луѓе, претходно некој дечко исто нападнат. Аман бре Комптон ли е Аеродром ли е, или сегде веќе е вака :worried::worried:

На mareane, kuc, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    На моето работно место доаѓа реа ужасна од така наречениот 5 от канал:envy:Покрај загаденоста оваа смрдеа е врв..Како да работиш во најзагаденото вц.Последниот месец дена посебно е одвратно.

@Lejla8 еспресо долго:)Пали ја колата и одиме на Лук Оил над Капри:DЈас частам:)

@WORRIED.BT ужасни се д-рите со нивната бесчуствителност и директност.За д-р Н.во право си, во 14 год. само две-три реченици ќе кажи околу прегледот и сечи веднаш со одлука...навикната сум на не комуникативноста но секоја чест за стручноста, две операции кај него се по пропис без пропусти.

На mareane, VladeMila, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Најубаво кафе има на ЛукОил кај кумановска патарина. Кој пробал, знае :D
    Да се најдеме таму (waiting)

На Peco, mareane, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Lejla8 немаше ваква миризба летото дефинитивно. Еден саат бевме излезени денес, уште во грло ми смета. Јас мислам од греењето е, се и сешто горат луѓето, ама и што да прават.. Треба на ниво на град да се реши прашањето како што предлагаа со субвенционирана струја или гасификација, ама далеку сме. Како што пиша како друг воздух да дишат политичариве и нивните деца.

На mareane, Lejla8, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.576
    Загаденоста во Скопје ја осеќам по традиционалната инфекција на трет крајник.
    Еве температура имам и во грлото имам бодликава жица.
    Секоја година кога ќе почне на најјакото загадувањето на првиот ден вака ми е години уназад. После се навикнувам. Алергологот ми рече дека е алергиска реакција и ради загадувањето алергии имаме се повеќе на се и сешто.
    Ај на здравје.
    Ќе чекаме пролет.
    Инаку рандом муабет - многу мразам да влегувам во НЛБ Банка од сите банки во државава. Секогаш гужва, лоша вентилација, дрски вработени облечени ко за у кафич, девојките со тон шминка и нокти како да работат во козметички салон, мислиш услуга ти прават, а не дека им е работа. Ама без исклучок... Комерцијална се знае кај влагаш, Стопанска ми се јаде со НЛБ ама кај што доминираат постарите, уште е културно како што треба. Си се пожалив, ама секогаш психички се спремам пред да им влезам во експозитура.

Кризирам да не направам романтична прошетка до Силбо. Спречете ме верни другарки.

Сторија на денот.
    http://tirekovmirece.com/Novost/Вел...-број-еден-на-Медицинскиот-факултет-од-Скопје

Последна измена: 4 ноември 2017
    На mareane, VladeMila, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Во стопанска е хоророт :D
    Влагаш, зимаш бројче, одиш на годишен одмор, се враќаш, и уште тројца има пред тебе на шалтер.

На stilas7, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.