Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Јас од Тутунска сум презадоволна... ама на тие во стопанска мме :tmi:

На M&M и Lejla8 им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    А НЛБ најчесто немаат или не им функционираат бројчињата, па и да сакаш да прошеташ, не можеш, да не ти го земе редот некој пензионер...
    И кога ќе стигнеш... таа џвака мастика и те гледа под око као да си и го земала маж и. На интервју за вработување изгледа ги бираат по бичи однесувањето. Еве не знам.
    Нашминкана ко за свадба на сестра и, со чизми до над колена... Бркам работа, да..ама кодекс нешто, како за понашање, така и за изглед?
    Незгодно ми е да одам за свои пари. Мислам нокти некој ден ќе ми зарие некоја.

На mareane, VladeMila, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Е такви се, ко на модна писта ама бар во оваа експозитура кај што јас одам се ептен услужливи и со челични нерви. Алал да им е како можат по куп пензинери да трпат дневно со едно исто прашање ,,колку имам на сметката,, или ,, ај извади ми 1000че,,
    Инаку според мене во сите банки, вработените треба да си носат униформа.

На mareane, VladeMila, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    И јас сакам со Лилит у Силбо-пола витрина да изедам:)
    :hai:
    Само читам деновиве,главев на работа,дома мртва.Никако не ми се погодува,ако не работам сум депресивна и бескорисна,кога работам сум скапана,баланс 0 (lalala)

Баба ми има 80,а детето нејзино(татко ми) 58.Сеуште живеат во иста куќа,различен спрат,и сеуште и е -мило Сине:D.Има и ќерка,ама син е син:!:.
    Пораснав јас така во заедница,среќно,изгледавме ко семејство од реклама за супа,ама...
    Сега сваќам дека да сум била на местото на мајка ми,три пати разведена ќе бев:D.

Ми треба одмор,психава нешто ме манипулира,променливо расположение 200та на саат,некои планети ми се помешани периодов|(
    Уживајте во викендов:hug:

На mareane, Skorpija25, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.232
    Допаѓања:
    125.092
    Ич нејќам да ја спомнувам свекрИвката, ама ве читам за свекрви леле и јас ќе бидам еден ден! Дефинитивно ќе се потрудам да ја сакам снашката :wasntme: ветувам.
    Не ми се јасни некои, абе за твоја крв се работи ќе правам се за да не те изгубам а не па уште и сплетки да правам. Конкретно нашите-кога настана куршлусот не се јавија 1 година-зошто маж им рекол да не го бараат, бре, бре ќе ти се отсечат рацете ако се јавишЖиви глупости. Неможам да замислам, колку сака да ми е луто детево, да не слушнам цела година жив ли е здрав ли е, ц цц...

За банки , јас сум на комерцијална ама сега отворав сметка на цкб, ми требаше ради помош за првороденче, кога ме видоа од внатре со количка, одма се понудија да ми го чува обезбедувањето надвор или да ми го внесат внатре. Стопанска едино нејќам да ја смислам:envy:

На mareane, Skorpija25, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Едвам се изм'кнав од под јорган. :worried: Ко апокалипса ми изгледаше коа погледнав низ прозор. :whew:
    Кафе се срка. Дупка у стомак...ама, само отвори-затвори му направив на фрижидерот...погледнав кон овошјето (особено лимуните) и само се доскиснав.
    Ем ми се јаде многу, ем ништо не ми се јаде. И тоа го имало.
    Се мислам дали пита да се прави денес. Или палачинки..нешто такво. И ќе се ѕверам двава дена во огледало, да видам што да сменам, а да не е преку пластична операција:rofl: што, радо би, да не беше скупо и да немаше опасност да излезам ко некој гумен Мајкл Џексон:rofl: Горе-долу..ќе се безделничи и ништо паметно не ќе се стори.

Оло, народецу красен. Сезона ли е веќе на топли чоколада? Да планирам каде и со кого првото да се пие?! ]:)

На Peco, mareane, eli25 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сонував нешто, а не памтам што... само рипнав исплашена од сонот и гледам надвор ден...се потепав да станам, мислејќи сум се успала за на работа...
    Ми текна дека е сабота...
    Аххх што ти прави заморот и преоптеретеноста....
    Сонце грее... ќе може да се излезе...
    Добро утро...
    Јас сум за салеп со цимет утрово.. salep_03.jpg

На Ariel, Peco, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    7.484
    Mislam vistinata za bolesta sekogas treba da se kaze no ne pred maloletnik tuku na samo na roditelot. Lazna nadez ne treba da se dava zasto se raboti za bolest posebno ako nesto ne se lechi.
    Sekoj e dolzen a i sekoj saka da si znae na sto e. Na majka na drugarka ja lazea domashnite deka nema rak i ednas na poseta mi vika ovie me lazat ama jas si znam od taa zivotinjata sum bolna. Posle zborev so drugarkata koja bese ubedena deka majkata neznae. No seto toa mi bese tolku zalno zasto za da se zastitat megjusebno ludi se pravea.
    Lichno jas sekogash sakam da znam do kaj sum za da si planiram i organiziram. Mislam deka toa e eticki i najispravno.

Последна измена: 4 ноември 2017
    На bittersweet, mareane, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Само едно знам.
    На двајца од блиска околина тек кога им кажаа дека се болни од рак,починаа за еден-два месеци.
    А биле претходно болни којнае колку време.
    Дали психата не убива како луѓе?!

Што би сторила да ми кажат..
    Често размислувам..
    Ќе се борам,нема да оставам на случајот, ама ќе тагувам и плачам,а тоа е ТОА што ќе ме убие.

Убо сум расположена, незнам што ми требаше да мислам на болештини.

Ќе се оди во салон за мебел, ќе се гледа понуда.Тука,на ова поле сум нај активна.Го оболев(facepalm)

Ќе се оди и на пица.

Ама морам измеЏу да издејствувам салонки у специфична боја:)...ама за тоа попладне ФАЛБА ..ако се десЕ купуванка:D

Ај..стана гардава..да правам јуфки

На Peco, mareane, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Дoбрo утрo!

Oгaнче,кaфенце и феминa зa рaссoнувaње..

Зaдушницa денес..вчерa дo црквa ,денес требa дa се oди нa грoбиштa aмa не знaм дaли ќе мoже мм...aкo не зa утре ќе oстaвиме...

Мoже грешнo гo пoстaвив прaшaњетo...
    Сaкaм и пoчитувaм дa ми се кaже вистинaтa...пoентaтa ми беше имa сooдветен и пoблaг нaчин зa дa се изведе тoa-oсoбенo кoгa де рaбoти зa детр...нaчин кoј ќе дaде мoтив зa бoрбa a не обесхрабрува уште нa пoчетoк(кo штo е вo нaшиoт случaј)...

Ми се шoпингувa aмa и ме мрзи a и немaм друштвo...
    Чизмички ми требaaт и пaлтo сaкaм и некoјa чaнтa ...скрoмнa сум пoсaбaјлечки..

.

На Peco, mareane, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    D.utro i od mene.
    Temava sto ste ja pocnale...zacitav i go izdignav telefonot...nemozam nitu da citam nitu da diskutiram...premnogu bolni spomeni mi vraka.
    Deneska na grobista...ke stisnam dusa i zabi pred ludjeto....cvikerot neizostaven detalj mi stana...deca ne vodam-barem oni neka bidat postedeni od sozalivi pogledi na ludjeto...zivot,jbg...

На Peco, mareane, mira.mira и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Добро утро и од мене.
    Наминав после долго време да ве поздравам (ме мрзи да тагнувам во темата за позз и честитки, а и ќе заборавам некој), едно кафе од мене и ви посакувам убав викенд !
    Ми фалат саботите кога можам да станаам без аларм и да дежурам на работа. :)

На mareane, carangigia, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Добро утро народе !!!
    Мед ѓумбир лимон испиени сега во кафенцево си уживам :coffee::coffee::coffee:
    Никако не спиев сега ми е матна главата ...убаво временцево дали да го искористам да шетнам ама можи зошто па да не ..
    Дете подновив радости живи уште чизмички ама не ми се допадна изборот сега ни во мали ни во големи е
    Убав викенд !!!

На bittersweet, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууууу!
    Ме фаќа некоја нерва, треба да добијам, ама неколку дена трае, така да ни сама не се трпам не па некој друг. Ама се воздржувам, да не избие куршлус дома.
    Посабајле деца, сок цедев, јадење и сега да се шетало.
    За вечер гости а дома хаос, а јас не сум супермен се да постигнам. Сега да шетаме, па ручек дома, па чистење, па нешто купување за мезе и ко ќе дојдат гостите, капут.
    На комшиката карши мене и почина мажот, околу 70 години се, луѓееее женава за грев е, само плаче. Многу ми е жал, башка ни деца нема, сама е. Викам тешко на човек сам што е, без разлика на годините.
    Ете ја сестра ми, години врват она немажена, ај моите додека се живи, ама послеее.... Не знам не сум паметна сабајлево, само штракам ( демек друг пат многу умни работи кажувам).
    Ај убав, ова улав ден де:D:D:D Чукната сум знам :D:D:D

На kuc, evangelina.ina, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  15. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Добро утро.

Пијам кафе и гледам Christmas decorating trends 2017 :rofl:. И по дома во (hollest)со трендовите.:D Се шалам. Не за видеото. Последниве 2-3 години толку рано ме фаќаат еуфорија и ентузијазам за празниците, што до почеток на декември нагло спласнуваат.:rofl: А и Македонски пошти го докусурија мојот "крисмас спирит". :D Последните честитки, што стигнаа до крајната дестинација, ги пратив пред (ми се чини) 3 години. Зарем мислат дека во денешно време пари праќаат луѓе во плик?! :?: Само ми е криво за сите тие луѓе, што ќе ги поминат празниците без моите рачно изработени честитки.:rofl:

Битола последен пат ја видов во основно, низ скопските експозитури скоро и да не сум имала работа, а за Силбо првпат чув (прочитав) на форумов.:wasntme: Затоа и немам став за темите.8-|

@eli25 кој знае какви ќе бидат снаите од новата генерација (за 25-30 години), ама мислам дека на нашето поднебје нема да има тектонски промени во односот снаа-свекрва. Затоа би било доволно само да ја почитуваш и нејзе и нивната приватност и одлуки ко пар. Во теорија, тоа е формулата за "хепили евр афтр" на цела фамилија. 8-| Во пракса, ...(wtf):devil::swear: Ама сега не му ја мисли. Уживај во гушките со бебушко.:inlove:

Еве кафенце и за вас...

download(2).jpg

На bittersweet, kuc, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Татко ми од страрт знае дека има рак и одби терапии,операција и се.
    Верува во чуда неможеш да го познаеш дека е болен,цело скопје пешки го ровари.

Докторот него се чуди од оваа ситуација пошто кажа за 6 месеци ќе настане смрт а поминааа и повише и сега ќе му прави некое испитување да се види што е како е.
    Еден дури ми вика татко ти уште е жив?:envy:
    Вчера дознав неубава работа за моја блиска и ако несме блиски со контакт иста крв сме и многу ме погоди.
    Истата трагедија како на мене што ми се случи пред две години,сега се надевам дека овој пат ќе биде во ред и ќе си гушка бебенце.

Јас си се изнапишував.
    Денес задушница ама нема одење на гробошта само во црква.
    Ќе се оди со татко на пазар.
    Имајте убав ден гушнете дечињата бебушите една од тета Моник.
    Дете е нешто бајболно што може да постои и најдрагоцено.

На kuc, Skorpija25, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.232
    Допаѓања:
    125.092
    Отспана, освежена. Малово го чуваше маж ми, јас до 10 спиење :party:
    Се будам го успал малото, испекол пица лепчиња и вари костени. Така денов ми е ко права есен. Ќе уживаме на топло дома, тоа ретко се случува. Попладне ни идат гости, ќе спремам некоја салата , даската на маса , кифли, благце има и готово.

Маж ми изгуби кладба пица па се мислам дали да искористам џокер за ручек или too much ќе дојде цел ден сува храна :?:

Денес Задушница е да. Не отидов :( Мака ми е на вакви денови и уште ме мачи грижа на совест што не ги посетив ;(

На bittersweet, kuc, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Конечно спиев до 10,се врати старата Јас:)
    Па се измерив -2кг,и одма добив ветувачки старт на викендот.

Денес задушница а:( Криво ми е што сум далеку,често ги сонувам баба ми и дедо ми,кога им палам свеќа некако помирна сум,а и муабет си правам со нив,чиниш ме слушаат:/

@WORRIED.BT точна дијагноза се кажува секогаш кога е сигурна,изразувањето и соопштувањето зависи од културата на д-рот,ама за малолетно дете е одговорен родителот,и сметам дека тоа треба да е поштедено од сурова директност,која би му влеала само страв и ниска самодоверба.
    Секогаш постои поблаг начин,и секое дете е различно.:hug:

На bittersweet, kuc, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.810
    Допаѓања:
    145.422
    Хелоу:hai::hai:

Спремна чекам повик за кафе. :coffee:
    Ми почна денот со убава вест. :inlove:

Вообичаено кај мајка . И викенд.:envy:
    Дали ќе се прибереме дома вечер или не кој знае. Ако не утре... Веројатно.

Отстапив синоќа стан на девер и нежна половина. Не сум лоша јетрва. ]:):rofl:
    Нек се љубат децата. Се останато како што оставив. Уште машината што вртеше да ми ја пружиле. :rofl:

Да го фатам денот. Нема многу сонце. Ама блешти по нешто. :sun:

На bittersweet, mareane, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.016
    Потполно исто мислење, ми идеше труби и свирачи да викнам кога се откачив од стопанска. Нлб ми се сууупер, по шалтери ретко одам се ми е врзано, си следам онлине немам потреба да им одам често.
    Задушница знам, не да имам за одење ама не одам, ретко многу ретко, едноставно не можам, не ги поднесувам баш.
    Малку на воздух, сега второ кафе, мало спие големо има друштво на гости и раат глава :$

На mareane, kuc, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.