Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден,имајте убава работна недела.Ми студи денес многу,можеби ќе настинувам:?:.Од сабајле се занимавам те.преслушувам Анатомија,да му се најдам на синко.Полесно можеби ќе му биди да имаме Анатомски атлас,ама цениве претерани,100 е,некако многу ми е,да видам и поевтини изданиа дали има,но и дали ќе бркаат работа.треба да се провери.Фина Ерика :hug::hug::hug:,се она лошо што се поминало,никогаш да не се повтори.Прашинке два пати помисли,пред да направиш глупост:hug::*:hug:,ако ти е до глупост дојдено,пали кола иди на кафе,така белким ќе прескокниш што си намерила да правиш:hug:

На Val-Dim, kuc, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.429
    @Lejla8 ако немате атлас не е проблем. Има многу убави слики на гугл.
    Само напиши тоа што барате. Ќе ви излезат сликчиња за полесно учење. Да не му биде толку апстракно.
    Исто има мали скелетчиња низ книжарите. Не беа многу скапи.

На kuc, WORRIED.BT, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.606
    Деновиве не е ништо опасно:D
    Понатаму последиците ќе се покажат... како на пример некој да ми свирне куршум:rofl: се зезам:?: :hug:

На kuc, Peco, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    @Bridget еве да ти одговорам.Кога пишувам пост си сакам емотикони да си користам и ако сакам 10 пати ќе си ја чукнам главата од зид бидејќи мој си е постот:D
    Во оваа ситуација капката парфем беше финишот..Предходните пати бев во тие салони баш по тренерки, без шминка со капа на главата и коса фатена во репче.Бев многу нервозна поради висината на сметката.Еве овај пат решив да се скоцкам и со поголема самодоверба и позитивна енергија да ја завршам работата.Парфем без парфем ништо страшно само опишана една ситуација на форум..@Referentka точно ми ја долови емоционалната состојба:) Кога сум убедена дека си ок од глава до пети многу полесно се справувам во дадена ситуација:makeup:

На M&M, kuc, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Здраво друштво, конечно да пишам и јас...
    касно дојдов на работа оти со големото на систематски преглед бевме, ама многу заглавивме, некако неорганизирани ми беа, иако за малку деца се работеше. Нејсе, битно заврши, една боцка кркаше, ама од втората се спаси (не и беше сеедно на докторката што не дозволив да го вакцинираат, ама ќе си го завршам јас тоа кога ќе треба).

Среќен нека е роденденот на темава, нека се множат и години и членови!
    @bittersweet среќен роденден на Матео, жив и здрав да е!
    @evangelina.ina нема што да се оправдуваш. Факт е дека кога имаш самодоверба подобро и побрзо ќе ги решиш работите, а богами, кога си скоцкан, навистина самодовербата знае да рипне до небо. Стискам палци да завршиш работа.

Прашинке, ќе се караме... немој вака...

Убав ден на сите, јас да си направам кафе, оти далеку е 18:00...

На Val-Dim, kuc, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Во последно време сакам да се средам. Тоа дека го поминав дозволениот лимит на кг кои требаше да ги качам во бременост и што е најстрашно тука и нема да се застане, допрва ми следуваат месеци за кревање на килажа. Ај на здравје се вика тоа :(
    Инаку ни по дома не сакам да сум умирисана и со мрсна коса ама се случува таква и од дома да излезам, а кога одам некаде со агенда, е тогаш се на мене крцка од ускладеност :D

На Val-Dim, kuc, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    :talk: :drunk: (waiting)
    Ми се јавува вчера една другарка.
    - што правиш?
    - еве имаме такмичење па готвам за ненајавени гости
    - м?
    - од форум...
    - аххаа ок...само женски сте на тој форум или?
    - па ..имаме едно машко (секако мислам на @Peco пошто @ninja35 стана функционер и не заборави, а @Petar80 e повеќе отсутен него присутен)

после 4-5 саати
    :mp:
    - e....како поминавте?
    - со?
    - па нели имаше гости?
    :rofl::rofl::rofl:

Добар ден :hai:
    Не поминува денов, ми збоктиса веќе.
    Јас сум секогаш дотерана и нашминкана, кога сакам (hollest)

На Rebecca_R, V.odolija, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не се секирајте мамички за килограмите,нема нешто поубаво од трудница,има време ќе се врати килажа.Уживајте во убавините на бременоста,кога сум можела еве да личам на човек после четири бремености,далеку од манекенка сум де:lol:,ќе се скоцкате и вие:hug::hug::hug::*.Последно време сакам кога и да подизлезам барем малку да личам на нешто,па и парфемче какво такво да си прснам,за разлика од порано кога немав воља за ништо.И да подруго е :!:,барем за самата себе:).Дуфи благодарам за предлогот,ќе побарам и во книжари тоа скелетчињата,е уште тоа дома немаме:rofl:

На V.odolija, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мхм ја сум од тие што се најчесто со тренерки,или хеланки, коса увек прибрана освен за некоја пригода пуштам.
    Не ми мења облека на доверба, знам да бидам најфина и најкултурна на цел свет, знам да бидам арогантна, дрска и безобразна, зависи од особата што заслужува во моментот. :D
    И да ви кажам и ко девојче бев иста, имав другарка секад средена тип топ , па пак по мене машките трчаа. 8)
    Поштувам средени женски, и јас кога имам за кај се средувам, а за пазарење секако не. Нити се средувам ако идам пр кај татко ми или кај мајка ми. А таму сум најчесто. :D
    Инаку се некој сака да ми дојде на гости, се некој ме замара и ми пишува у 5 за 12, се тоа откачувам. Ич не ми е до "мех" пријателства.

На V.odolija, Val-Dim, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Се прибрав,Ми вади конци ,ми става нешто во раната,нешто што морало да стои и ќе се претворело во коска...(facepalm)Јас викам дрен е тоа ,одговор не добив.Ме нервираат кога ништо не објаснуваат демек ништо не знаеме пациентите и не треба да знаеме...Уште 3-4 недели да не јадам од таа страна и воопшто да сум бил на мека храна и ептен да внимавам.
    @Annath ,дали ова значи дека ми е оштетена коската или сепак се работи за дренче.Твое мислење...

Мм ми праќа слика на вибер од нови чизми,ќеркава дојде со нови штикли,сама од кусурот си заштедила...
    Банкрот ќе прогласам...

Утрово после тешкиот телеф.разговор,толку емотивна случка имав сосема неповрзана со тоа претходно што се тоа така ме размрда психички што да бев неколку години наназад ќе си се исплачев убаво....
    Ама камен сум се сторила...

@fina erika :hug::hug::hug:

Последна измена: 6 ноември 2017
    На V.odolija, Val-Dim, sanjaeva и 20 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво луѓе.

После три дена температура,сега ми се гади и повраќа.Кај цел викенд глава не кренав,качи симни температура,мислев денес ќе успеам глава да кренам,ама тоа бетер.Едвај се доклацкав сабајлево на работа,сработив колку што можам и толку ми била силата.Само да не ме фати и стомачен вирус,овој првиот ме исцеди.
    Како авет да гледам кога ќе се погледнам во огледало.

Не ми е јасно од што ослабнав толку многу што дури и бурмата ми паѓа од прстот?
    Ај гардероба се менува,ама сега прстени ли треба да теснам?

На V.odolija, Val-Dim, sanjaeva и 16 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Средувањето кај една жена е најбрз начин да се подигне самодовербата,бар моментално.Така јас си мислам...
    Лично,обавезно се средувам кога сум најрасположена(имам елан),и кога сум депресивна(маскирам очај):)
    Во денови на нормала,па и не ми е така битно,само да сум чиста.
    Денов тука мрачен и сив,всушност ако Понеделник би имал лик,баш ваков го замислувам.Тежок ми е за поднесување,од секогаш,ко да ме потсетува на сите не завршени работи кои се кријат зад фамозната фраза-ај од Понеделник!Мхм

Поздрав убави,средени и несредени,и нека стигне темава до +/- 80:makeup:(highfive)

На V.odolija, Val-Dim, sanjaeva и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    @mareane не е дрен, дренот треба да се вади, ова не. Нека стои, ќе си зарасне. Не значи дека коската е многу оштетена, ама дека копале доста, ваделе делчиња, може да зарасне раната малку побавно. Битно да немаш болки и инфекција.

На kuc, WORRIED.BT, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Не oтидoв прaвец грaдинкa,дoјдoв првo дoмa нaбрзински дa нaпрaвaм ручек-супa,плескaвици и вaрени кoмпири,гoтoви се дa ги исклучaм и oдaм и тaкa грaдинкaтa ми е нa 50м.
    Oбичнo ги земaм oдмa,aмa зaтoa пoсле ми е се нa трчaње дoдекa нaпрaвaм ручек(aкo гo немaм),дa ги нaјaдaм,пa ќе се зaкaчaaт пa викaј пo нив,вaкa 40 мин пoкaснo ништo не мењa..

Нa рaбoтa ми викaaт мнoгу рaнo сум ги земaлa,имaм кoлегa ми викa сo женa ми си уживaме дoдекa не ги земеме вo 17ч,си oдмaрaме,си ручaме и ред др.рaбoти:?:.
    Немoжaм, не ми се oстaвaaт.

Среќен рoденден нa темaвa:hai:

А дa и дефинитивнo кoгa сум дoтерaнa пoгoлемa ми е сaмoдoвербaтa....

Oтидoв....

На V.odolija, Val-Dim, sanjaeva и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Мене многу ми значи како сум облечена дал косата ми е средена, нокти, парфем...не сум површна ама ми влијае на расположение и самодоверба.
    Убав денов денес, се надевам и неделава ќе е таква :*

На Jas!, V.odolija, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  16. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Многу ми значи косата да ми е секогаш средена измиена испеглана.
    Без пудра и руменило не искачам од дома
    Тенок алајнер и римел и толку
    Кармин ретко ставам може накој сјај за усни со некоја нежна боја
    А да ме видите денес каква сум ќе фатите да бегате
    Дури и колешките ме изоговараа
    Ама што да правам ете није ми д'н до пладне
    Утре секако се разбира нов ден ново расположение
    Дури ни на пауза не бев денес

На Jas!, V.odolija, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Мислев кога ќе почнам да седам дома повеќе ќе пишувам на темава,ама не.Одмарам и така зјапам во таван и ме мрзи да пишувам.
    Кулирам....
    Од изутрина обврски кои морав да ги завршам,доручек,ручек гости,едни па други...се до сега.Сега топ не ме скорива,сама дома и време за себе.
    Така ми поминуваат деновите,брзо,барем годинава добро ќе заврши,со Господ напред:inlove:
    Читам @Bridget се запнала сега за @evangelina.ina :o :D И јас сакам кога сум средена тип топ и убаво облечена(hollest)тогаш ми се чини никој ништо не ми можи:muscle:

На Jas!, V.odolija, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И јас сум за тоа дека значи...И тоа како значи:!: дали сум средена или не.. се ми зависи од расположение, ама во последно време сакам да сум тип-топ:nod:..
    Дури почнаа и колешкиве да ме коментираат|(...
    @evangelina.ina потполно те разбирам што сакаше да кажеш;)

@sanjaeva како помина со гостите?8):rofl::rofl:

На Jas!, V.odolija, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Помислив леле од кога грип не сум имала, алал да ми е, најмалку тоа ми требаше, со најлош имунитет издрав да не кивнам - се грипосав.
    Помислив леле принтеров добар е, одамна не не заебавал - се заеба.
    Помислив добро е компјутеров исто одамна немал проблем со напојувањето (таков е откако е купен, сто пати се случува) - се заеба.
    Се во рок од неколку дена.
    Денес цел ден мислам - леле одамна не сум пукала од здравје, а и милион не ми се паднал... и еве уште ништо.
    И после какви ти се мислите - таков ти е животот. Како па да не... само за лоши работи функционира.
    Каков безвезен ден...

На Jas!, V.odolija, sanjaeva и 15 други им се допаѓа ова.
  20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Штo е денес нa aкцијa,a штo утре вo Тинекс?
    Не видoв нa Тв...

На Jas!, kuc, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.