Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, денов матен посабајле ми се гледа. Треба да одам на преглед и ако е се во ред да затварам боловање ама.....ако кажам дека не ми се оди на работа како ќе ме разберете не знам :D. Да не дојде некоја да ме замава оти сум многу мрзлива, па не сум само јас трудна на светов, па бременост не е болест итн итн:x.
    Почнаа славите, деновиве сме и кај кум и кај старосват на слава, мм се мршти, а мене ми се оди некаде да се опуштам. Сакам у кафана, богами на кафанска музика, добро вино, поштено мезе и со сите мои 70+ кг да се качам на некоја маса ( читај пониска и по можност метална :D) и да замешам некој чочек ( хормони се во прашање). Ама ми е утринскава, тоа оти навечер ми се спие па не можам да ве дружам (facepalm). Убав ден девојки и момци

На mal.ecka, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.236
    Добро утро:)
    Конечно без проблем да станам за прва смена. Ми се пријадоа мекици, па ќе се симнувам на зелено за да купам.
    Последниов период многу паднав на работа со резултати и некако се осеќам разочарано.
    Ни јавија дека вујко ми паднал во кома. Не знам дали да речам дека е подобро да живее или не, нема што не помина тој човек. Вујна ми од друга страна ко одвај да чека да умре човеков, нит брза помош, нит ништо не викнала дур од тука не се свикало по неа. Сега се организираат мајка ми и тетка ми која ќе оди да се грижи за него. Не сфаќам како после 35 години поминати со некого ти е сеедно што ќе се случи со него.

На mal.ecka, kuc, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.129
    Nemoj maramke so takvi zborovi za vujna ti,nemoj te molam...
    Site odat kaj bolniot da se chekiraat,a samo vujna ti znae kako e 24/7 da bdees nad bolen...ona i nivnite deca.

На mal.ecka, kuc, mira.mira и 15 други им се допаѓа ова.
  4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Три години и шест и пол милиони (поточно 6.572.492 and counting додека напишам два-три реда) прегледи. :o :o :o

13724668_500364166838356_1848473711_n.jpg

Ми притекна синоќа да испечам мини кроасанчиња полнети со темна чоколада со вкус на портокал.:smirk:
    И така го почнав утрово.:sun:

Добро утро.:music:

На kuc, Peco, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина.:)
    Маж бања деца, јас на заслужена пауза, он е вечерва дома, јас на арбајтен.;(:lol:

@Dust Нека му е среќен роденденот на татко ти, да живее 100 години без празници, така викаше дедо ми.:lol::party::^:

Јас пред некоја недела за на мадам роденденот ставив прамени, најдов една албанка од кај нас, преубаво ми ја среди косата, преку 30 прамени ми стави во различни нијанси, се тоа и шишање, фенирање и ми наплати 150 долари, во салон за 4 прамени ми бараа 265 долари.(facepalm)
    Почнав многу мака да имам со фарбање, тоа фарбите ништо не покриваа од белата коса, исфарбај се, за два дена се гледа белата коса, отпорна изгледа стана, вака со прамените не се ни приметува, изгледам сега како секси женска а не стара баба.:rofl::rofl::rofl:

Јас па будала му кажав дека ние поклони не си делиме за Божиќ, глупача.(facepalm):rofl::rofl:

Прошетавме малку со децата дека празник и дома беа, малку до Леголанд, малку во парк, на ручек надвор, дремнував во кола и сега мм ќе пуштал некој филм, изгледа филмот мене ќе ме гледа, не јас него.:lol::lol:

На kuc, mira.mira, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Добар ден! :D

Се надевам на убав ден, иако тмурен, барем потопло е надвор (ако се лажеме).

@Bridget, прибери си ги осилата. Не ти е првпат да провоцираш и да ги правиш малоумни членовите тука, оти не си и ти цвеќе за мирисање. Да, има твои мислења каде што се сложувам со тебе, ама 99% од времето си дежурно буцкало и провокатор и секогаш, ама баш секогаш после твои вакви мислења има членови кои повеќе не пишуваат во темава. Да, можеби изгледа детски отстрана нивното однесување, ама жено (ако си жена воопшто), полека. Ова е форум, релакс малце. Не си посебна ни специјална, ни којзнае што поразлична од нас. Не знам што толку те исполнува тоа фаќање сеир, ама очигледно дека колку и да бегаш од Македонија, македонското никогаш нема да избега од тебе.

Прашинче, нека е жив и здрав татко ти, да му се множат!

Битер ме потсети дека морам да одам на фризер и јас. Ама време се нема некако...од кога се токмам, се' нешто излегува, треба да закажам однапред, а колку однапред за да знам дека сигурно ќе одам...уф... Ај за Нова година :wasntme:

Убав ден на сите!

На Rirri, eli25, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ко воз да ме преглазил, не ко од спиење да станав сабајлево. :whew: Сто пати се разбудив, се препокрив, наместив чаршавот (оти сто пати го собрав,истуркав)... Подочњаци до земја.
    Ќе се умира. :bug: Тоа е. :D
    Да се напијам и кафе оти, мозоков... никако да се стартува.:drunk:

На kuc, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден.@Dust Среќен роденденот на татко ти,до 100 и назад.здрав и жив да е :^::hug:.Кога се спомнува промена на боја на коса,одамна сакам,ме мачи црната,одма белите на виделина,ама од друга страна убаво ми стои.Бела сум многу во тен,па едно време плава кога бев,цела еднобојна,бледа дури делував,и така неодлучна в крај(facepalm),а и црвена ја имам носено,и онаа коњак нијасна,мислам најубаво ми стоеше:rofl:,е ај сега.Тоа е,немам друго што да кажам,исти обврски по дома,и то...

На mal.ecka, kuc, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  9. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @bittersweet генерацијо, каква бела коса бре?!:?: @Bozica1980 и ти, какви тоа болки во кичма, девојче? :wasntme:И она @zhap4e со подочњаци до земја, вели ќе се умирало. Каде бе жапче, младо и зелено? :*

Ако ве подберам сите]:)... Додека не наредите 80 свеќички на торта, не се признава ништо. :!:Ај, по едно каВе за вас...

how-to-make-coffeevv.jpg

На mal.ecka, kuc, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Се опраив @do-re-mi :)
    А со влакната имам поише бели од црвени, штом Битерка вика прамени се спас и јас ќе извадам. Пак кафе сакам, уште ништо не сум фатила :|

На kuc, Peco, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Потврдувам дека се спас... и јас ги имам, а со прамени не се забележуваат :D

На kuc, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И од кроасаните ќе треба да ни поделиш, До-ре-ми :$ да има причина човек да остане:D - да не умре:D

На kuc, Peco, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Дајте и навака нешто благо, тестесто, шербет, крем што и да е.
    Не е пмс :mm:

На kuc, Peco, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Генерацијо, више бела коса имам него нормална.;(
    Тоа дека сум безосечајно биче, не плачев мајка ми кога почина, стресот си удри на косата, бела сум малтене од кај 20 тина години, кај 30 ката веќе мислам скроз ми е бела, како ме зема мм ич не знам, ваљда дека останав бремена.:wasntme::rofl::rofl:
    Татко ми накај 70 ката тера бело влакно за лек нема, па и мајка му накај 90 и кусур има нови заби ќе и никнат:devil: и таа прошарана по некое влакно бело.:envy::envy::envy:

@Bozica1980 еве преку месец дена се немам исфарбано од кога сум со прамени, ништо не ми се познава а инаку на 2 недели почнав да се фарбам.

Ќе гледавме филм со мм, гледам заспал со децата на спална.|-)

На kuc, mira.mira, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.715
    @bittersweet и јас кажав мор уште на сред лето, кај јас ќе молчам па и ти:D.

Добар ден лепотици:coffee:.

Во најава убаво време, од утре пак повисоки температури и сонце. Температурниве промени идеални за нискиов притЕсок:bug:.

Кафе ќе се пие, па апнувачка и работа. Ни рекоа месецов по повеќе саати да се работи, така да ќе се умира над лаптоп]:). Ако, нека има работа, и јас поклон за Божиќ треба да купувам, не само да бирам за да ми купат:rofl:.

@Dust среќен роденден на татко ти, уште многу години да си славите:^:.

На kuc, Peco, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.432
    Ден!:coffee::coffee:

Не се чудете, троа помлада јас од вас, почнав да обелувам. ;(
    На тилот тук-там по некое почнува да ѕирка, почна сега во бременоста. Сакав да ја шатирам или фарбам, ама докторката дома ми вика не ја чепкај сега, да ја послушам оти на глава ќе ми се качи.:D

На маж ми неговите па и на стари години се црнци во главите, со многу коса. Детето косата нека им ја наследи.:rofl:
    Баба му почина на 90 год со прошарена коса, главно нејзината боја и некој бел прамен. А колку и каква коса имаше, фенирана и средена, секогаш со фриз. Татко му е како младич,уште со неговата природна боја , а на маж ми мислам тек нова коса му расте, ја има за извоз.:D
    Јас таму ем најмлада, ем прва обелев.:rofl::rofl:

Најсмешно ми е кога возрасен маж се фарба и чесот му ја утнуваат бојата.Имам еден во комшии, те на црвено му е отсјајот, те на црно, па кафеаво. Ама кога е црвен е најсмешен.
    А има повеќе од 70.

Кроасани?Кој ги спомна?:$
    Убаво разлистани, крцкави, со многу чоколаден фил.
    Такви сакам.:mm::mm::mm:

На eli25, mal.ecka, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар ден девојки.
    Маглив и дождлив денов, ама досега не дозволив да ми повлијае на расположение 8)
    И јас имам бела коса од 25години, поточно од кога го раѓав малото, многу стресни околности и за 24 часа голем дел од косата ми побеле. Потоа со тек на време, со следни проблеми и стресови и ми дообеле :) Некој ми има кажано дека и генетски било тоа, ама којзнае.
    Честитки на сите што славите, да сте здрави и живи, со најблиските покрај себе :hug::hug:
    Од муабетиве за храна огладнев, заминав да јадам нешто.
    Поздрав до покасно :hai:

На kuc, WORRIED.BT, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    @Annath
    Не знaм штo ви е финтaтa сo -пoсебнa и специјaлнa, некoлкупaти гo слушнaв a не пaметaм дa имaм пишaнo зa мoјa пoсебнoст. Кoј кaкo ме дoживувa -негoвa рaбoтa. Зa тoa декa бркaм членки oд фoрумoт oдaмнa гo имaм слушaнo пo лп, уште пред дa се зaклучaм зa пoрaки и дa се тргнaм oд вaшaтa енергијa нa "брaтствo и единствo" кoјa прoстo пукa oд пoзитивнoст штo сaмo еднo искренo другaрствo кaкo вaшетo нoси a јaс нели вaквa кaквa штo сум, тoлку милинa не мoжaм дa пoднесaм. И имaм кaжaнo декa не ми е гaјле зa ниту еднa кoјa си зaминaлa, зa вaшите плaчки пo нив -уште пoмaлку.
    Зa мaкедoнштинa или мaлoгрaѓaнштинa, сте чуле a не рaзбрaле штo е a штo не, пa не би дa се oбјaснувaм oти дoлгa темa е.
    Али, имaм и јaс oсет (пoтoчнo ми здoсaди веќе) пa ќе ве oстaвaм нa рaaт. Мoже aбер дa пуштите и пo тие штo зaминaле декa безбеднo е, мoже дa се врaтaт и сoнце пoвтoрнo дa изгрее вo темaвa.
    Пoздрaф.

На mal.ecka и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    23.875
    :hai:

Вакво време обожавам. Ама дома да бидам и серии да гледам. А одсега треба на работа да се оди. Плус порано треба да излезам да нарачам торта.

@Dust среќен роденден на татко ти. Уште многу години да си славите. :^:

Да допијам кафето и да се спремам. А ич не ми се излегува. :doh:

На kuc, Peco, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317

Фала Богу што ти здосадило. Ама осеќам дека пак ќе се вратиш :) не можеш ти без нашето другарство ;)

На 1209, mal.ecka, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.