Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Брижит седи тука,арно ти е со нас:)

2. malerozna

malerozna Форумски идол

Сонувам како е 3 часот попладне, а јас уште спијам. Срипав во сон, гледам 10 и нешто. Пуштам лаптоп, отворам фемина, несака. Ајде паники, барај телефонот, и таму неќе. После десетина минути се отвори страната.
    Добро утро. Еден куп убави пораки сабајлево за добро утро. Јас сум со спуштени завеси. Иронија, собата ми е на запад, цело лето сонце не гледам заради огромните дрвја до мене, сега наесен кога пола лисја паднаа, сонце ми блешти во собата.
    Надвор облачно и ладно. Јас уште на боледување, си лежам.

Бели влакна уште немам. Досега си имам најдено само 5-6 светло-кафени, некоа бледа боја, не бела. Сестра ми има уште од 25, на мама и се појавија на 40 и нешо, откако почина тато. Затоа мајка и докај 60 и нешо скоро и да немаше бели влакна.

Синоќа разгледував по нет, Божиќни подароци. Време е да почнам да бирам.
    Кога бев мала моите ми купуваа подарици за Велигден, не за Божиќ.
    Јас сега на мама и купувам 4 пати во годината
    Вчера ја зезав дека ќе и купам куче годинава, да и валка по дома.

@Dust среќен роденден на славеникот :^::party:

Одам да си правам кафе. Ладен нес во ова ладно утро звучи супер. И после болна уште 5 дена. Абе ќе си лежам 8):wasntme:

Arabella M., kuc, Rebecca_R and 20 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Добар ден.
    Пак на обука во Завод, наводно ќе знам дали ќе ми дадат пари ( ја така викам) до 15ти месецов. Аман веќе.
    @bittersweet и ја сум со бели влакна, не сум скроз, ама кај мене фамилијарно сите имаат огромни густи сиви коси уште на 30 год.
    Инаку и мене почнаа во бременост да ми се јавуваат како на @duffi . Мила, без грижа, допрва децата ќе ни ја белеат. :rofl:
    Инаку секогаш има некое буцкало на темава, и на форумов и општо во животот, никој не е совршен реално и секад некој со некој ќе се спука. Толку од мене на таа тема.
    Инаку @Dust нека е здрав и жив татко ти, тоа му посакувам најмногу и нека биде секогаш исполнет со среќни мигови со сите најблиски околу него. :*

eli25, mal.ecka, kuc and 16 others like this.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

:hai:

Конечно кафе после некои 6 месеци.Со сестра ми пиевме , иако имав два неуспешни обиди за кафе изминатите денови.Стално ми се правеше ајс кафе дека бебе не чека да си го испијам кафето па после да кенка :D

Божица и сите што имате вишок преспиени саати , дајте наваму оти по цела вечер ( значи буквално цела ) нишкам бебе оти се подразбудува на 20 до 40 мин.И во 5 / 6 сабајле бебе насмеано а мама зомби.

Сакам да почнам пак на зумба.Очајно ми треба нешто , почнав и со благо да се зближувам многу.Алармантна станува состојбата на вагата.

За темата што сте зборувале, сакам кога сум средена.Обожавам да носам штикли и едвај чекав после пораѓајот да се дотерам , да ставам црвен кармин и штикла.Имав две свадби овие два месеца и неколку убави прилики за дотерување и се чувствував неверојатно добро.

kuc, marama, Peco and 16 others like this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Кај има зумба? Јас не се имам распрашаме а сакам да тргнам дај ми совет. :)

Annath, Lejla8 and Jas! like this.
  6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

За во моето мало гратче би ти кажала каде има Лејди , ама за во Скопјето одамна незнам што и каде има :)

Peco, Dadusicka, Annath and 3 others like this.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да ве почастам по повод роденденот на мојот Охрид :)

@Dust да му се множат годините на славеникот, здрави,живи и весели уште многу славења да си имате

Денес дождливо, тмурно, без чадор сум излезена, се накиснав на паузата но морав да направам една бизнис кафе средба :)
    Поздрав друштво

eli25, mal.ecka, kuc and 20 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќе најдам баш и ќе се распрашам бидејќи ми треба малце да се опуштам на страна од се. Тенкју :*

Annath, Dust, Lejla8 and 2 others like this.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@♡BuBaLe♡ ама си ме настрвила особено со Охридскава торта :inlove:

Peco, LadyC, Dadusicka and 7 others like this.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:$ извињавам се
    Давај адреса праќам по карго :*

Peco, LadyC, Dadusicka and 6 others like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Jaс уште немам бело влакно,ама и така си имам ретка коса со годините се повеќе се проретчува,ми е страв веќе.Попладнево закажав на фризер за помалата ќерка(почна и тоа да бесенее),се думам и јас да ја доскратам скроз зимава ,машка фризура...Сега мие така малку боб асиметрично,од влажново време,фенирај,пеглај не пеглај додека појдам на работа за никаде ми е...

На работа нервозно,кај тој што најмногу си работи и си ќути не се буни ке ти натоварат еден куп обврски,проблеми,нервози...:@

mal.ecka, bittersweet, kuc and 14 others like this.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се приклучувам кон екипата со бели влакна:worried:.Седа коса викајте,бар посекси звучи:).
    На 27год почна по некое влакно да ми белее,а карактерно сум жива флегма и ретко кога нешто ме допира,нит па некој стрес јак сум имала.Можеби внатрешно ме јаде нешто,ама сепак препишувам на генетиката.
    Среќен роденден на таткото на @Dust ,да си дочека длабока старост опкружен со еден куп внучиња:^:
    Јас на пауза,се прејадов овде во еден ресторан, а сакав да шетам по бутици.Со ваков рипнат стомак ке си гледам само украси и постелнина:tmi:

bittersweet, kuc, V.odolija and 14 others like this.
  13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас бели влакна имам уште на 21-22 години, 2-3 сред коса, доста време ги кубев и пак растеа. Се до пред 2 години коа веќе имаше повеќе од 2-3 па морав да се фарбам. Ако гледаме генетски на сите во фамилија рано им обеле косата. Иронично е тоа што мажите се со многу густа коса, а ние жените со ретка :worried: Се тешам со тоа што бар брчки нема никој, потешко се прекриваат него бела коса.

@Dust Среќен нека му е роденденот на татко ти.

eli25, bittersweet, kuc and 14 others like this.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Оваа нова мода што излезе,со скроз бела кон сивкасто боја на коса,е таква сум ако не се исфарбам.Сакав да ја оставам таква,но машкиве по дома се бунат,велат после уште метла ќе ми фалело,демек уште многу години плус ќе сум си додаела со таква коса.Па останав црнка која на две недели се шлака со боја,а искрено смачено ми е.Брчки немам многу,барем со тоа се тешам:),е сега не дека не можи подобро,ама ај здравје.

eli25, mal.ecka, bittersweet and 18 others like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Првото бело влакно го забележав пред 5 години. После него уште неколку проникнаа. Но секако сум со фарби,со к'на и не се гледаат. Откако летово правев промена и триста третмани и фарбања за да се отарасам од црната к'на косава драстично ми се изретчи и ми паѓа дури уплав да те фати :worried:
    Загрижена сум и деновиве со тоа сум окупирана. Најдов на нет причини за опаѓање - бр.1 - Стрес. Имам невиден стрес. :nod: па неурамнотежена исхрана, ниско железо, пост раѓање а јас тек три...имам, све тоа имам. Читав за МЕРЦ таблети. Што велите?? Искуства?? Или едноставно некој труднички витамини да земам, или да се вратам на фамозната ашваганда:). Читам и за некоја спирулина... Давајте совети жени. Една народна вели - од стрес ми побеле косата,нели, но мене буквално ми испопаѓа :worried::worried:
    А коса кај жена и те како делува на самодоверба :emo: :lol:

mal.ecka, kuc, V.odolija and 13 others like this.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Бубале јас ќе си се вратам на Ашвагандата,убаво ми делуваше,пауза направив,да не ја претерам ми беше.Спирулина на син ми давав,дека вегетаријанец ми ја имаа препорачано,но искрено некој ефект не видовме,па ја прекинавме по подолго време користење.Не би можела друг совет да ти дадам,зашто и самата од многу работи што пробав ќар немав,а дека од стрес може да паѓа коса,да,барем кај мене цели прамени паѓаа.На крај ја скратив косата во боб до уши должина,сега еве до рамена ми е стигната,а паѓањето е намалено,иначе до половината претходно ми беше.Е сега дали и со кратењето,но и шампон сменав(Афродита-пантенол,коприва)па намали паѓањето.

mal.ecka, kuc, V.odolija and 12 others like this.
  17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Спирулина, ашванганда - пиши пропало, бар мене не ми делува. И мене ми се испопаѓа, свашта превземав, и сега еве ја почна од ново да расте. Не е толку попаѓана колку што нас ни се чини ама коа ќе видев влакна во кадата се депримирав.
    Јас последно шо користев, т.е сеуште користам во секој шампон Д3 капки ставам едно шишенце и едно пакетче убаво истолчени Б6, ако најдеш и Пантенол може да истуриш во шампонот.
    И избегнувај коса во репче фатене, се стега многу така, со шнолка фаќај ја ако ти пречи

Last edited: Nov 7, 2017
    dunika, kuc, marama and 10 others like this.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Бубале, земи си мултивитамини, плус нешто за поцврста коса (тие се обично витамини за коса, кожа и нокти). Ашваганда и спирулина не гледам како би помогнале. Плус, мојот фризер ми има кажано дека фолна помага за косопаст. Iherb имаат витамини за извоз, од разни производители. За 10тина дена ќе ти бидат дома.

Испитај и хормони, серумско железо.

kuc, V.odolija, ♡BuBaLe♡ and 5 others like this.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Mene za 2 godini mi pobele kosata dovolno za samo jas da gi vidam belite vlakna i frizerkata...sto bi rekol mm ,procentualno gledano 25% e pobelena.Ne me plasi obelena kosa...dosta i ostana pokraj tolku stresovi.Ja farbam i ok e...
    Bori na lice...skoro i da nemam,se nadevam na majka mi gen sum povlekla,porcelan i e liceto.
    Izgleda jas si go ispiv moeto kafe za vek i vekov...pak e gore pritisokot,srceto lupa u pm...

Ajde koj e za kakao ,belkim ke padne
    IMG_0907.JPG
    Bes sheker,bez kajmak...(facepalm)

eli25, mal.ecka, dunika and 16 others like this.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Мене мерцот ми ги препорачуваа, како за растот на косата така и за зацврстување на ноктите, не сум пробала и незнам дали делуваат.
    Јас користев шампон на лореал од професионалната линија и ми се стабилизира пагањето, е сега исто сум приметила дека колку почесто ја шишам помалку ми паѓа. Не дека ја шишам којзнае колку туку само врвовите на 3-4 месеци.
    Фризеров ме теши дека нормално е да паѓа, дека со тоа се обновува косата,
    Среќа имам густа коса, па не се приметува колку многу ми паѓа.

eli25, bittersweet, kuc and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.