Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Да не се разбереме погрешно,Аш барем мене ми помогна,да сум посмирена,поопуштена,а и барем некој саат да поспијам,ваљда сето тоа е поврзано,ѓи спомнав баш поради тоа.,Незнам можеби и со сето тоа намали паѓањето на косата,директно за коса не,но како во цел организам е се поврзано па си велам можеби некој ќар имаше.

На eli25, LadyC, душленце и 11 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.130
    pa si spiela poveke i pomalku vreme za stres si imala.

На eli25, Dadusicka, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Ајдееееееееееееееееееее...
    Дај бе олабавете се...
    Се спукале, се спукале.
    Па многу нежни вие.
    Поотровни се оние што пасивно пуштаат отровни стрели и при тоа се надеваат дека ќе ги прочита соодветната особа за да ја испровоцираат, и ако успеат у тоа да се прават жртви. И ај кажете како со такви лудачи кои сите ги перцепираат како нормални, па и за греотка?
    Мен ап побогу.
    Не мора трагедии од се да се прави.
    Па и разлаз по теми...па драми...
    8 години уште малку на форумов...и вакви лигавешки порано немаше...

Не знам сега дали ќе ме компромитирате и дискутирате за точноста за тастањето по ЛП како што некоја членка се обидела да прави, сега кога и Бриџит ги спомна ЛП. Јаки банови треба да се поделат, а лежат во тие најмногу што плачат... ама ај.

Абе зошто лажат луѓево дека Фервекс и Тајлол хот им делуваат?
    Мене никогаш...ама никогаш...

Бели влакна, имам по некое. Последнава година повеќе ради лекови, ама ми рекоа дека кога ќе отпаднат пак ќе растат у боја, иако ја изгубив и пола коса на главава, па сега почнува да се обновува. Сега пак ја враќам природната боја. Ме нервираат тие баш во шишка сребрени што ѕиркаат. И се чудам како се поостри и поправи од другите... Нека има бели, само нека не паѓа косата...

Последна измена: 7 ноември 2017
    На dunika, kuc, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.715
    Не си сама, ни мене не ми делуваат. А лимонада се напила, а Фервекс или Тајлол. Исто му доџе.
    МоШ до хороскопскиот знак е:D.

Едит - бели влакна немам, потврдено од фризер неодамна:emo:.
    Косава нит е фарбана, нит шатирана, натурале 100%:!::angel:.

На LadyC, dunika, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Абе ништо само стомак ме боли од нив и... ми се создаваат гасови.
    Или можда имаат пласибо ефект кај сите. Што разлика има обичен парацетамол од овие? Ништо, демек еве и витаминот ц, а тој губи дејство кога ќе го раствориш во вода, ако веднаш не биде абсробиран... глупости у боја.

На kuc, Dadusicka, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоууууу!
    Го одбрав денов за шетање, тмурно, ладно, поспано, енергија 0.
    Кој и да ме види ми вика дека сум ослабена и навистина е така, се потрудив ама и обврскиве со децава си го прават своето. Добро е барем ќе ми биде точна облеката од претходно ( не дека многу имам) и таа стара 5-6 години, ама бре не ми се фрлаат панталони кога си се топ. Ви имам кажано - имам грижа на совест ако во текот на денот не каснам овошје(facepalm)
    Бев во Беверли трговскиот - леле луѓе ништо нема, мислам на бутици. И тоа што има за никаде. Него има една продавница конфекција Сима- Радовиш, не е лоша малку се покласични моделите ама за повозрасни жени вршат работа ептен, по прифатливи цени. Видов еден капут ама незнам, ништо посебно.
    Офффффф уште малку па на работа ќе се тргнува уффффффф. Уффф, оффф тоа е само кај мене.
    Денес се "дотерав" ( значи кошула и суќна, малку шминка), ме гледа детено вика- мама уба. Па убава ќе биде само у тренерки ме гледа. Дури ја облекувам кошулата ми вика на тато- :D:D:D зошто мм на работа носи кошули :D:D па убедувај се да не ме тепа, дека е моја кошулата не на тато.
    За Брижи морам да кажам дека и го удри пикот на Ина.( намерно не тагирам). Ина пред некое време пиша пост во скриено катче, ама Брижи знаејќи ги правилата на форумот, си пиша тука еден пост, баш за ситуацијата на Ина, ама очигледно никој не ја рецна, па сега искористи момент.
    И да - сакам да сум средена, убаво се чувствувам. Не дека тоа е пресудно, ама убаво ми е. Пишав еднаш, бевме на родеден, јас средена, прво ми кажаа дека сум топ, а второ ко ќе видиш како те гледаат другите леташ во облаци.
    Е сега уште на работа да бидам добра, во смисла се да работам ко што треба, па и претпоставените да се задоволни од мене, е тогаш ќе бидам коооооонечно среќна. Ептен ме фаќа страв дали ќе одговорам како што треба на дадените задачи.
    Не ми се мрда, ми се лежииииииии, а купот за пеглање си стои. Ам к'де ќе оит, мене ме чека.

На mal.ecka, LadyC, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Досадно ми е. Маж ми глави на работа бар деца имам дома, туѓи свои па не е тишина.
    На некоја хрватска тв е застанат телевизорот денес па ги научив сите понуди по нивните супермаркети:)
    Швепс ми се пие. И џин тоник.

На LadyC, bittersweet, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    А јас па смотаната чуди се кога ќе прочитам нешто пасус или како и да ѓи викате,од тие во згради,а тие да ти биле од скриено катче.По мое ако се напишани во скриено катче,таму треба и да останат.Еве не сум во скриено катче,но мислам дека членките се доволно фер,па си се дружиме и овде.Како и да е,убаво ни е дружењето,барем мене ми:hug::hug::hug:Нема потреба од расправии и кавѓи,такви ни се секојдневиата,тешки и напнати,па катчево ние добро,и за совет,а ако има потреба и да не подискара некој од членовите кога има потреба,но и тоа е потребно понекогаш.

На mal.ecka, LadyC, душленце и 12 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149

Цел ден дома, маска за коса, миев, шампони, регенератори, па и ја кратев малку. Кога и да одам на фризер, ми вика порасната ти е, згустена, а јас цели раце коса фрлам во корпа. Кога сум на работа ми е нон стоп врзана, дури и ме нервира кога е пуштена. Ама пусти мерак на долга коса, не ја кратам.

И денес на мени, месо. Од ко се разболев, од време на време гледам линии, па викам да си каснам месо јас, што ќе ми зеленчук и овошје 8)

Денес две кафиња и скајп, срцето полно :l:

На Annath, LadyC, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    Хелoу,хелoу....друшки!

Си дoјдoв и сo се клaпнaв нa трoсед...не ми се мрдa a не сум умoрнa oд нештo кoнкретнo...
    Гoлемaтa зaминa нa вежбaње a другoтo гледa Петкo ..
    Кoгa гo читaм секoјдневиетo нa oние oд вaс кoи сте дoмa и не рaбoтите ви зaвидувaм oдвреме нaвреме...сaкaм дa си пoседaм дoмa...дa oдмoрaм..куќaтa прoписнo си јa немaм виденo...кo рoбoт се oсеќaм...
    Стaни секoј ден вo истo време...прoтрчaј низ дoмa и зaмини...врaти се нoќе...крaткo низ дoмa (пaк истo oбврски)и легни..утре пaк истo...шaблoнски живoт...упм...

На mal.ecka, Annath, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ах Воридче,да си дома со трчање би избегала,по некое време,не ме сваќај погрешно.Дома кога си секој те рачуна дека си дома,па никој ништо не фаќа.Така да се останува на тој еден кој е дома,па тешко дека време ке остани за шетање или уживање.Баба ми стално велеше-ако се ценела работата на жената која ја брка низ дома,пензија ќе земала.Факт е дека оние жени кои одат на работа,дупло им е,и на работа и дома обврски,но сепак и домашните останати за тоа се свесни,има исклучоци каде повторно е жената сама со обврските.И тоа сум го поминала,на работа па трчај се сама средувај и деца,но помлада,а сега се гледа данокот кој го плаќам за сето тоа.Но и вака не го бива,финансии помалку,па сакала не сакала се откажувам од еден куп работи,кои ако би работела,малку по малку би ги имала.И вака и така е тешко,поготово за жена,да не се навредат мажите ѓи замолувам:)

На Annath, LadyC, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    92.329
    :bandit:

На mal.ecka, Annath, LadyC и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се прибрав конечно, да испружам нозе..

Ееејј само мене може да ми се десат дешавки :$
    Да не плати паркинг госпоѓава:wasntme: ќе уштеди 30 денари:!:.. кога се заакав у едно г'з место паркингче:tmi::tmi: ај си се паркирав..си отидов у бисер, си се рашетав(hollest)(hollest)и ај дома.... врти, мотај...пун лев, ...пун десен:whew::whew: се уплеткав се заглави в:@ :headbang:останавме тука:worried: му викам на синко
    ...ама имало Господ:inlove: дечко млад, згоден, неопходен :lol: ме посматрал од страна8-|.. синко оди викај го чичконо да не извади од ситуацијава(facepalm)....
    Дечкото у кола ние по него ....:party::party:

Добро е кога добро ќе се заврши...:!:
    #секогашкогасепаркирампланирамкакоќеизлезам
    Ама денес не испланирав|(

На diskreten32, Annath, LadyC и 19 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.130
    Sakas zaedno da zememe casovi za parkiranje?;)
    Dva branika trebalo da ima...taka vikaat(facepalm)

На diskreten32, Annath, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Абе ова рикверцов никако да го совладам:(...на прав пат и така и така, ама меѓу коли:headbang:....е тоа е проблем:!:

На diskreten32, Annath, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    @Lejla8 знaм кaкo е дoмa...зaтoa и пишaв oдвреме нaвреме пoсaкувaм...ќе ми се здoсaди и тaкa,знaм....aмa кo пo прoгрaмa дa живеaм се oсеќaм...
    Рaбoтaм oд 23-24 гoдини...фaлa бoгу вo oвие 14г.сaмo некoлку месеци сум a без рaбoтa..aмa ми се смaчувa ...Дoмaшaркa сум јaс...дa мoже сo денoви немa дa излезaм oд дoмa...мoже и сaмo тaкa си мислaм oти не сум свртенa дoмa?!

На mal.ecka, Annath, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @Peco тука си???

На Annath, Peco, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.130
    Peco garant sprema muzika za vecer ili sobira pernici po doma za zurkata...

На Annath, Peco, malerozna и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @Peco и ти ли се откажа од нас:?:... со душа те чекавме да дојдеш со музиките, да се расположиме...
    прееска ја слушав на радио

#

На Annath, Jas!, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Слабо ве има. Дан сте по слави,визити?? Миев коса и си поплакав ;( Помини со прсти низ неа - цели туфи паѓаат :worried:
    Ни журка нема. Ни тема за муабетење. Ни за јадење се збори. Останува да гледам серија и да го гушнам синко |-)

На mal.ecka, Annath, LadyC и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.