Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    @menelele категорично тврдам дека и мојата конечна среќа зависи од тоа колку успешна и ефективна ќе бидам на работа.Ако успеам правилно да се вклопам во работата што ја работам тоа многу позитивно ќе се одрази на мојата падната самодоверба.Успешен работен ден за мене е врвно задоволство а грешка при работење тежок и депримирачки пад од кој многу тешко се опоравувам.
    Инаку 9 години седев дома без работа и тоа беше еден од најлошите периоди во мојот живот.Депримирана, преуморна, вечно по тренерки и ненашминкана заглавена помеѓу 10 пати пребришување на стаклото на масата, миење садови, усисавање, спростирање и нормално дворење на сите во куќата.Јас сум среќна и исполнета кога одам на работа.Исто така сум среќна и исполнета кога ќе ми речат дека сум топ:DСуетна сум јбг:D
    Бели влакна на поклон ги добив на претходното работно место пред некои 4 години:(.Косата не ми паѓа ама затоа имам на две,три места иритиран скалп и чеша,се перути и толку е непријатен и лош за око цел тој снег што паѓа на рамена:@Со ништо не ми поминува еве точно година дена трае овај хаос:x
    Почнува да ми се јади..Време е за спијање или ќе треба да смислувам што да се поткасни:P

На marama, Сама Дома, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Купи си Алпецин С1од кафе ,сега е нормално да паѓа период е и направи проверка на серумското железо...
    Бели влакна немам или не ги гледам плава сум баба ми 78 год.имаше и ни едно бело влакно можи на незе ќе бидам...
    Кафе пиев и дремам...

На mareane, Annath, LadyC и 10 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    :$ то алпецин шо е? :$
    Инаку, фала за советите женски
    Баш до сега ја манијачев темана со коса преку слики :wasntme:

На Annath, LadyC, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Шампон за коса околу 500 ден. беше во Зегин..се става по малку многу е густ и ефикасен е..

На Annath, Petar80, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    На фитовал да не мислиш @kuc
    Убаво треба да се масира коренот на косата со овој шампон

На Petar80, Jas!, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Не има ваков шампон имам користено и многу е добар

На mareane, Petar80, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Тука сум јас, не се откажувам така лесно :)
    Дојдов од работа уморен, легнав да одморам и сум заспал. Сега се осеќам ни ваму ни таму.
    И мене деновите ми поминуваат шаблонски, како што кажа WORRIED.BT.
    Со зимсково сметање на времето не можам ден да видам, се враќам од работа по темница, а тоа лошо ми влијае на расположение.

Да си кажам и за косата :D
    Имам бели влакна од страните, ама и се помалку коса имам. За некое време ќе немам бели влакна, т.е. ќе немам коса, ама тоа не ме загрижува многу. Памет да има, коса не мора :D
    Инаку, и брадата почна да ми побелува. Сега за сега само неколку влакна.
    Не носам брада, инаку баш секси би изгледал :D
    Вака некако

Не ставам песна, да не претерувам, ќе ме банираат :D

На Dust, marama, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    На ♡BuBaLe♡, Annath, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    Свеснa сум штo знaчи женa- дoмaќинкa...нaјтешкa рaбoтa,без рaбoтнo време и плaтa и непризнaтa...oти вo oчите нa другите дoмa седиш цел ден...
    Амa ми фaли време зa oснoвни oбврски дa истерaм...вo 18 се врaќaм...немa кoгa нa лекaр дa oдaм нa пр.требa слoбoден ден дa бaрaм зa секoе нештo...a зa кoгo пoбрху дa oтсуствувaм дaл зa мене или зa децaтa?!

Зaнемaрете штo пишувaм....мелaнхoличнa сум и некaкo тaжнa вo пoследнo време...си знaм и oд штo aмa глумaм ...:(

На Dust, mal.ecka, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    2d9444f5-9025-4b1f-94c0-9b508f3d75f7.jpg

Еве го шампонов. Го користам повеќе години, но не постојано. Едно време за промена зедов Лореал. Кај особи со пократка коса епен многу помага. Кај подолга коса треба подолго користење. Го има и друга варијанта за коса со првут, а има и вода некаква, ама неа ја немам пробано. Кој не го мрзи може да погледне видеа на јутјуб од индијки. Какви коси имаат, капа им симнувам. Ама еднаш неделно им ставаат olive oil и castor oil.

Абе не знам зошто, ама еден куп луѓе ми преконосираат, зошто та зошто сум сингл. Да неможе човек да се одбрани. Дури и геј ме направија у пм. Е дури сега се изнервирав.
    Давајте пиење и пуштајте музика :P

На Dust, Arabella M., Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    23.876
    Јас јадев, сега кафе пијам и гледам тв. Маж излезе со другар на пиво.
    Давајте тема. Досадно е. :)

На mal.ecka, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149

Бавно бирате песни вечерва
    Нек пуца шабанско нек си ибе матер.
    Давајте вотката
    :party::d:

На Lejla8, Сама Дома, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Маж ми денес 15мин го имам видено. Како тргнало се помалку ќе го глеам :/
    Ми се шета некаде...

На Dust, marama, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Божо, ако неговото отсуство го крепи твоето шетање, мислам дека имате компромис...

Стварно тишини.
    Зошто бе вакви работи?
    Абе тоа копчето игнорирај е божји благослов.
    Откако го употребувам, строго на прераскажување, они пишуваат, јас уживам.
    Треба да го употребувате.

Последна измена: 7 ноември 2017
    На marama, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Демек со него сакам :)
    Ама и со девојчиците од тука сакам :)

На mal.ecka, Lejla8, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    E тоа е увек проблем...кој ти го разбирам...
    И не разбирам жени кои се ок со тој тип на живот.
    Мислам ок си е, ама кој кај е она со другарките некаде, мажот... никаде.
    Мене искрено поинтересно ми е со дм некаде, него ли со женска екипа. Некако го надраснав тоа...

На marama, mal.ecka, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, арни? Јас фино, банана, кафе, обврски, знаете веќе.

Сте поминале интересни теми, имам да кажам повеќе, ама сепак мудро ќе молчам овој пат. Добро, нема да оставам се така...

На тема средување и оставање впечаток, јасно е дека луѓето кои се свесни за она што се случува околу нив, сакаат да остават добар впечаток. Испеглана кошула, чисти чевли и парфем кажуваат многу за една личност, сакале вие да признаете или не.

Смешно е како некои личности чувствуваат потреба остаантите да ги спуштат едно ниво подоле, по секоја цена. Онака, подмолно и безобразно. Интересно е што се повикуваат на ниски страсти и животински инстинкти.

Тоа светлата во ВИП се толку силни, абе секоја неправилност на лицево ми ја истакнуваат. :doh:
    Членката не отишла на пијацУ да купува праз, со листои и администрација си има работа.

А сите кои велат дека не се средуваат за останатите, нека повелат и нека се средуваат за дома. Едно станување од кревет - туширање, фенирање коса, шминка, стегната облека, штикла на нога и денот може да започне. Појадок, кафе во кревет, скролање на фемина, музика, до продавница по леб и млеко, хммм, дошло време за ручекче, запршка, поднамести ја фризурата, затвори го капакот и чекај маж и деца да се приберат. Во меѓувреме може алиштата од жица да се соберат, пегла ова-она, денот си врви, време е за смислување нова комбинација за утре. Има потреба да продолжам?

Не само шминката, фризурата, облеката и парфемот, наредем пат и насмевката наместете ја. Кога веќе правиме муабет за прв впечаток, не заборавајте дека харизмата се памти.

Патем, да не беа оние универзални правила за панталони и кошула со затворени чевли во банка, доктори, полицајци и пожарникари во униформа, минич во диско и пристојно фустанче на слава или запознавање со идните свекор и свекрва, на што би личел светот? Слобода на изразување, мај ес. :emo:

Би додала само дека избраникот мој е човек со кој ќе делам постела, јадење и веце. Интимата е на највиско ниво, деца негови ќе родам, под ист покрив ќе живееме, знам дека нема да ги запали патиките кога ќе згусти, неговото лице ќе го гледам секое утро... Тој го има видено најдоброто и најлошото од мене и го прифаќа и трпи тоа. Го знам - ме знае.

За патувања сакам да балансирам. Не е исто, ама некогаш сум во јака дилема. Јас, иако жена, сум едноставна а останатите ептен комплицирани. Кога веќе одам на патување и давам пари, сакам се да ми е под конец а тоа е возможно само со дечко ми.
    Инаку за некои места кај што можеби и нема да отидам по втор пат, филм ми е да одам во дечко ми. Во Париз, на пример.

Не планирав вака да се распишам, сериозно. Во план ми беа неколку реда. ^_^

На bittersweet, marama, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Изигравам хакер цела ноќ, симнувам програми, ги хакирам, крак, ова, она, пробавам да си ги повратам сликите. Ама слабо. Дали и 4000 имам сега, повеќето не ми ги отвора. Порано барем на фб закачав по некоја слика, сега едно 3 години ни една немам закачено. Ептен ми е криво за многу стари слики што имав. Си пуштив индиска музика да се релаксирам. Саатот лета, а мене не ми се спие. 12742715_758685300929458_1935471767212229273_n.jpg

Добро утро од мене. Одам да си легнам јас.

На bittersweet, marama, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Испив чаша вода на празен стомак.
    Извежбав стомачни.
    Сега пијам кафе а надвор си врне.
    Сите 'трендови' ги следам освен оној кој вели да не се јаде навечер.Апетит до плафон.Ми е срам ,кога и да се јават на телефон луѓе онака да прашаат како сме,ние се сме обесени на софра.
    Да го фати страв човек од нас.

Самодоверба.
    Од време на време ја губам.Кога ќе се погледнам во огледало јасно ми е дека времето тече..ма поминало:D..
    Колку и да не се 'дава' човек,сепак 4-ката напред кажува друго.
    Кога ми е дојдена самодовербата до нула, знам да го прашам него- "убава ли сум":|
    Одговорот секогаш е "аууу..нај":worried:..се бие шега со мене|(.

Се сеќавам на пост од @Sky-butterfly каде опиша дека секој ден и е ист,дома и со деца и со чистење и перење и готвење...па едно 'шприц' од омилениот парфем и правец-кујна да прави запршка и е доволен стимул самодовербата да и тргне нагоре.
    Знаете ли дека почнав да го применувам тоа?:)

Иначе,ДОБРО УТРО.
    Ви посакувам убав врнежлив есенски ден:)

СДК...од СЕКОЈА од Вас научив по нешто.И кога не пишувам,Ве читам:)

На Petar80, bittersweet, VladeMila и 26 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Добро утро:rain:!!!
    Дете испратено и обврски како и секој ден ...ќе поминам до црква и на посао денеска кафица ќе се пие таму..
    За многу години празникот честитки до тие што имаат за славење ..како би си поспала секој ден стани рано па и децава сабота ќе учат и тогаш станување..многу мразам кога некој ќе ти заебе викенд...
    Ај убав ви ден !!!

На bittersweet, VladeMila, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.